Reacties voor: iPhone-programmeercursus van de Universiteit Leiden, dag 2

De Universiteit van Leiden geeft een iPhone-programmeercursus. iPhoneclub-lezer Erwin Geiger bezocht de cursus en doet nu verslag van de tweede dag.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Huh wa, en dat lees ik nu pas! 🙁

  2. @martin: Serieus? Het is pas 4 keer voorbij gekomen dus het is inderdaad niet dat je het gezien moet hebben :-).

    Maar ik verwacht dat er binnenkort wel weer een nieuwe cursus gegeven wordt.

  3. Je kan ook de Lynda cursus online volgen deze is zeer goed. Ben ook bij de programmeercursus in Leiden geweest deze was wel aardig maar Lynda is toch wel handiger en correcter (werd ook onzin uitgesproken in Leiden)

  4. Ik vond de presentatie van Edwin van der Heide echt belachelijk, een beetje je app promoten met een ****design. Leuk dat je het functionele aspect laat zien, vooral zitten te zeiken over het feit dat GPS simuleren zo moeilijk is en dat hij twee knopjes daarvoor heeft toegevoegd, maar HOE die dat nu in code doet, nee dat laat meneer niet zien.

  5. Ik zou graag de 2e dia willen bekijken.. Echter krijg ik een foutmelding. Jullie ook?

    http://iphone.opentoko.org/Presentation-iPhone-16-april-2010.pdf

  6. Maar wat was dan de tip van Bas over het data filteren?

  7. @Fab1Man: Dag Fab1Man, jammer dat je blijkbaar niks van begrepen hebt van de bedoeling van Edwin van der Heide’s presentatie.

    Edwin presenteerde een van de eerste urban kunstprojecten uitgevoerd met iPhone. Het ging hier over een project dat toen het verscheen in 2008 en ook nu nog steeds erg bijzonder is. Met behulp van ongeveer 20 voorgeprogrammeerde iPhones konden bezoekers van het kunstproject een individuele soundscape ondergaan die opgezet was in de stad. Er werd hier gebruik gemaakt 2GB aan meegecompileerde audiodata gecomponeerd door geluidskunstenaars die afhankelijk van GPS positie werden ingestart en gemixt afhankelijk van je plek in de stad.

    Het feit dat Edwin van der Heide niet de volledige code heeft doorgenomen lijkt mij meer dan logisch. Hij liet een toepassing zien van hoe je een iPhone als middel kunt gebruiken binnen een kunstproject. Een toepassing dus en niet een howto.

  8. @companje:

    Nou ik weet niet hoor maar die Edwin kon echt niet presenteren of iets uitleggen…. Zijn verhaal was langdradig. En voegde niks toe. Ik had liever jou of bas nog even aan het woord gehad.

    Want we zaten daar om iets te leren over het programmeren voor de iphone en niet om “coole” toepassingen te zien.

  9. hoe kan ik in contact komen met erwin over die audio gps kopeling

  10. @marcel: Hoi Marcel,
    De website van Edwin van der Heijden is evdh.net. Succes!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.