Reacties voor: Een halfjaar later: iPhone-prijzen bij Nederlandse operators, wie is de goedkoopste? (update)

De prijzen van de iPhone zijn de afgelopen maanden met een paar tientjes omhoog gegaan, ook al kwamen er meer aanbieders bij. Nu de volgende iPhone nog even op zich laat wachten organiseren KPN, Vodafone en T-Mobile kortingsacties om klanten te trekken... Bij welke operator ben je het beste af?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Toch fijn dat ik bij t-mobile zit. Geen datalimiet is echt een must voor mij 😉

  2. Blijkt toch dat het niet heel gek was om de iPhone 32GB los te kopen voor 950 euro.
    Want ik neem aan dat hier is gekeken naar een 16GB versie?

  3. @kajlaurent: En slecht bereik dat je totaal niet kan internetten zowat op de meeste plekken.

  4. Vodafone biedt de iPhone alleen aan met het iPhone abonnement. Die aanbieding geldt dus niet bij een iPhone. Helaas.

    T-Mobile heeft bij de nieuwe iPlan abonnement WEL een limiet ingevoerd. Bij 1GB gaat de snelheid omlaag van 7.2Mbit/s naar 64kbit/s. Je betaalt dus niet per MB maar kunt de snelheid resetten voor 10 euro.

  5. Toch vreemd dat ondanks meer concurrentie de prijzen omhoog zijn gegaan?! Riekt naar prijsafspraken!!

  6. De beste oplossing blijft toch om een iPhone simlock vrij aan te schaffen. En een simonly abbonement af te sluiten waar wel het eerste jaar een hoop korting op zit. Eenmalige een grote uitgave maar wel goedkopere maandlasten.

  7. waar is de tijd gebleven dat je een abo had van 30,- per maand en maar 99 euro hoefde te betalen

  8. Toch blij met m’n onbeperkt internet bij KPN die ik vorige maand heb afgesloten 🙂 Netwerk van KPN ruled, dus dan met onbeperkt internet, Omnomnomnomnom 🙂

  9. Origineel geplaatst door cas
    waar is de tijd gebleven dat je een abo had van 30,- per maand en maar 99 euro hoefde te betalen

    Ik had 1 jaar voor €29,95 per maand en zelfs toen kostte m’n iPhone 3GS nog €300,-.

    Bij T-Mobile. Afzetters 🙂

  10. Origineel geplaatst door Wouter
    Vodafone biedt de iPhone alleen aan met het iPhone abonnement. Die aanbieding geldt dus niet bij een iPhone. Helaas.

    Jouw opmerking klopt niet. Als je een Bel+SMS+Web-abonnement kiest en aangeeft dat je daarbij een iPhone wil hebben, kan dat. Hoe had ik anders de toestelprijzen kunnen noteren?

  11. Beste netwerk en prijs dus Vodafone, daaag KPN

  12. Origineel geplaatst door Martijn
    Toch vreemd dat ondanks meer concurrentie de prijzen omhoog zijn gegaan.

    Van invloed is ook de vraag. En die is hoog: mensen willen graag een iphone. Dus kan de prijs stijgen.

  13. @Jeroen
    Want ik neem aan dat hier is gekeken naar een 16GB versie?

    Uit de tekst:
    Dat bekijken we aan de hand van 3 abonnementen bij aanschaf van een 32GB iPhone 4.

  14. @Gonny van der Zwaag: Ik heb dit begin mei geprobeerd bij de Vodafone shop. Toen is me verteld dat dit niet mogelijk is. Het lukt mij ook niet op de Vodafone website.

  15. Origineel geplaatst door Roel
    Origineel geplaatst door caswaar is de tijd gebleven dat je een abo had van 30,- per maand en maar 99 euro hoefde te betalenIk had 1 jaar voor €29,95 per maand en zelfs toen kostte m’n iPhone 3GS nog €300,-.Bij T-Mobile. Afzetters

    Kan wel zijn, zo ging het wel toen de 3G uitkwam. Die het nog steeds redelijk goed doet.
    Wat jammer is dat niet elke provider de mini-simkaartjes heeft.

  16. @Gonny: Dat is raar dan, want ik krijg het niet voor elkaar om een iPhone te selecteren bij BEL+SMS+WEB abonnement.

  17. In oktober word het weer tijd voor een nieuwe iphone, ben al 9 jaar klant bij t-mobile dus verwacht wel dat ik flinke korting krijg. Niet veel houd me tegen om dan na een andere provider te gaan.

  18. Origineel geplaatst door Jeroen
    Blijkt toch dat het niet heel gek was om de iPhone 32GB los te kopen voor 950 euro. Want ik neem aan dat hier is gekeken naar een 16GB versie?

    Nee, als je goed leest zie je dat dit een 32gb model betreft.

  19. @Dennis: In amsterdam geen last van.

  20. @Jeroen: 950.-?? Ik betaalde 732.- bij Apple Parijs

  21. @Jeroen: Als je hem los koopt zul je toch een abonnement erbij moeten nemen en dan ben je uiteindelijk toch meer kwijt 😉

  22. @Gonny van der Zwaag: Hmmm.. Dat werkt inderdaad. Wel waardeloos dat mijn vrouw ondertussen al een ander toestel heeft…
    Vraag me wel af of dit de bedoeling is. Denk het namelijk niet.

  23. Leuke vergelijking. Echter doen ze er alles aan in telecomland om het vergelijken van prijzen bijna onmogelijk te maken. Je kunt de pakketten niet vergelijken…

    Bel je vaak in het buitenland? Uit welke bundel wordt dit betaald? SMS je veel, hoeveel bel? en hoe lang gemiddeld? (afrekenen per minuut/per seconden), internet je veel of juist weinig? Zo zijn er nog tal van andere variabele die invloed hebben op je rekening achteraf.

    Ik denk dat je beter telecom tarieven kan vergelijken aan de hand van casussen. bv, zakenreiziger die veel belt in het buitenland, iemand die veel internet en smst en zo nog 5 personen. Op die manier krijg je een beter beeld wat voor wie goedkoper is.

  24. Vind het nog steeds raar dat je voor een iPhone 4 dik moet bij betalen. En dat je een Samsung galaxy S 2 (die net zo duur is als je naar de losse toestel prijs kijkt) gratis krijgt. Dit is gewoon pure geld klopperij 8-(

  25. Mijn volgende provider wordt Vodafone ,hij mag dan iets duurder zijn maar het genot zal dan veel fijner zijn als bij mijn huidige provider T-Mobile (krijg nu 20% korting omdat het bereik erkent slecht is door hun technische mensen op mijn lokatie( 6109ab)

  26. @Gonny van der Zwaag: Met een extra truuk (en de links hierboven) lukt het je wel. Open de website van vodafone, kies eerst de telefoon, ga vervolgens naar de website van iphoneclub en dit artikel, klik op het gewenste abonnement en dan zie je de combi iPhone en het gewenste abo staan. Wil je dan echter toch de witte iPhone of de 32 Gb versie, dan moet je alle stappen opnieuw zetten.

  27. Origineel geplaatst door GEO
    @Jeroen: 950.-?? Ik betaalde 732.- bij Apple Parijs

    Ik betaalde 699 in de Apple Store.nl!!!

  28. @Dennis: Ik heb al jaren een abonnement bij T-mobile en woon in het zuiden des lands, maar toch nooit problemen met bereik.

  29. Origineel geplaatst door Robin
    De beste oplossing blijft toch om een iPhone simlock vrij aan te schaffen. En een simonly abbonement af te sluiten waar wel het eerste jaar een hoop korting op zit. Eenmalige een grote uitgave maar wel goedkopere maandlasten.

    Ik had voorheen simonly KPN, ivm ze ondersteunden geen Iphone, nu heb ik een KPN Iphone abbo, de data snelheid is 7 keer hoger, na de 1e GB slechts 5 euro bijbetalen, de maandlasten zijn zelfs lager en de Iphone koste me 200 euro!!! Die 699 van hierboven was een geschenk!!!

  30. @kajlaurent: Hier gaat het ook om de 32GB versie. Dus voor dat geld had je ook nog 200 minuten/smsjes kunnen hebben.

  31. Origineel geplaatst door kajlaurent
    Toch fijn dat ik bij t-mobile zit. Geen datalimiet is echt een must voor mij

    T-Mobile schakelt je op nieuwe abo’s terug op bijna 0 snelheid boven de 1 Gbyte verkeer. Zoiets heet voor mij gewoon een datalimiet.

    Komt bij dat ik nu naast mijn iPhone 3GS met T-Mobile op mijn iPad2 een Vodafone abonnement heb en nu pas echt goed zie hoe slecht de dekking van T-Mobile is in vergelijking met Vodafone.

    Dus leuk artikel, maar prijs is niet alles. Betaal liever wat meer zodat ik wel dekking heb.
    Voor mij dus nooit meer T-Mobile. Want zelfs als ze echt geen datalimiet zouden hebben, wat heb je daaraan als je toch nooit bereik onderweg hebt?

  32. Origineel geplaatst door Dennis van den Hout
    @Jeroen: Als je hem los koopt zul je toch een abonnement erbij moeten nemen en dan ben je uiteindelijk toch meer kwijt

    Nee hoor, helemaal niet. Check de VF SO BSW prijzen maar. Dus je bent wel voordeliger uit 🙂

  33. Kijk uit met een datalimiet zonder dat de datatoevoer als je erboven komt, wordt afgeknepen. Bij KPN ben ik er een maal zonder enige verklaring, zonder enige waarschuwing, zonder enig afknijpen, ver overheen gegaan. De “boete” over het meergebruik was 1000 %.

  34. Ik sluit mij voor een groot gedeelte bij Zander aan, ik heb ook vodafone op m’n iPad en Tmobile op m’n iPhone. En ik werk in centrum Amsterdam. En zelfs rond CS (achterkant – bij pontjes / ferry) zijn er zelfs plaatsen waar je helemaal geen verbinding hebt met Tmobile. Dat ben ik van ze gewend in de polder, maar niet midden in de hoofdstad… (tijdens verkeer woon/werk, valt verbinding gemiddeld 4 tot 6x helemaal weg. Tmobile kon dit ook in de logs terugvinden, maar ik moest nog een flinke premie betalen voor het toestel indien ik van het abonnement af wilde).

    En dat Vodafone abo heeft vrijwel overal een geode 3G verbinding, terwijl Tmobile soms zelfs geen GPRS beschikbaar heeft).

    Dus voor mij hierna ook geen Tmobile meer.

  35. NL: belachelijk duur zeg!
    Ik betaal hier in AT 35e p/m voor 2000min (EU!!!), 1000smsjes en 3GB, iPhone4 was 99e.

  36. Origineel geplaatst door Vince
    Dat ben ik van ze gewend in de polder, maar niet midden in de hoofdstad

    Herkenbaar. Werk ook in Amsterdam, woon in Utrecht. Op kantoor bij Amsterdam Amstel, zo goed als geen tot geen bereik. Centraal Station Amsterdam en NS Amsterdam Amstel idem. Utrecht Centraal station: ook amper bereik. In de trein tussen Amsterdam en Utrecht: je hebt geluk als je GPRS hebt, 3G zeker niet. Thuis wel goede T-Mobile ontvangst, maar tja, daar heb ik mijn eigen WiFi, dus net daar is het niet nodig.

    Dat terwijl mijn VF abo op mijn iPad overal vrolijk 3G heeft.

    Dus ook ik zit nu niet echt in de polder met mijn ervaring.

  37. Wat een superslechte vergelijking, die niet gecorrigeerd is voor belminuten!

    Hoe kun je nou zeggen dat een vodafone 150 abbonement goedkoper is dan een 1000 abbonement. Vind iemand het echt gek dat 1 kilo aardappeken goedkoper is dan 2 kilo? I

    Dir is maar een verschil van 850 minuten a 30ct per afgeronde minuut per maand.
    Oftewel 6120 euro als je toch die 1000 minuten nodig hebt, over 2 jaar gezien!

    Oftwel vodafone 150 is super duur wanneer je iedere maand over je limiet gaat!

    Deze vergelijking neemt ook de mogelijkheid van een los toestel met sim only niet in acht!

  38. Wat ik wel mis is of je PER SECONDE of PER MINUUT betaald..
    200 min waar alles bij wordt afgerond naar hele minuten is altijd pro ratio duurder dan 200 minuten waar je na 1 minuut per seconde betaald.. Iets wat je als consument snel vergeet als je je blind staart naar bedragen..

  39. De reden waarom je met Vodafone goedkoper uit bent komt natuurlijk niet in de minste zin omdat je internetsnelheid 50% lager ligt.

    En vergeet ook niet dat T-Mobile als enige Visual Voicemail ondersteund… als sneller internet en Visual Voicemail belangrijk zijn voor je, dan kom je al snel bij T-Mobile als “goedkoopste”.

    Is Visual Voicemail niet belangrijk voor je, maar wil je wel persé sneller internet en een wat beter bereik met je netwerk, dan eindig je weer snel bij Vodafone’s iPhone abonnementen. Er vanuit gaande dat in jouw gebied Vodafone ook daadwerkelijk een beter bereik heeft dan T-Mobile uiteraard.

    Voor mij persoonlijk is sneller internet en Visual Voicemail belangrijk genoeg om bij T-Mobile te blijven. Niet dat ik veel voicemailtjes krijg, maar de keren dát ik ‘t krijg ben ik blij dat ik niet hoef te bellen om een voicemail af te kunnen luisteren… die wil ik gewoon net als een SMS’je vanuit m’n telefoon kunnen aflezen/-luisteren.

    Over KPN de uitknijpers zullen we ‘t maar niet hebben… die zeuren dat ze zo weinig aan de consument verdienen terwijl ze veelal de duurste zijn 😉

  40. Origineel geplaatst door Joram
    Voor mij persoonlijk is sneller internet en Visual Voicemail belangrijk genoeg om bij T-Mobile te blijven.

    Sneller internet? haha, mag ik even lachen 😉
    Kennelijk woon/werk jij dan in één van de weinige gebieden dan waar T-Mobile wel adequate 3G dekking heeft, want ik mag met T-Mobile al blij zijn zelfs maar in de buurt te komen van de laagst aangeboden VF snelheid.

    Kortom: die leuke theorie snelheden zeggen ook niet zoveel, Vodafone maakt in mijn ervaring die snelheden stukken beter waar dan TM waardoor zelfs de trage VF abo’s sneller zijn dan TM (vergeleken in die situaties dat je met TM überhaupt 3G hebt).

    Gemis aan Visual voicemail bij VF is inderdaad jammer, maar heb toch nog net iets liever gewoon wel bereik, heb je die voicemail ook wat minder nodig…. (regelmatig voicemails vanmwege gemiste telefoontjes terwijl mijn telefoon geen gemist gesprek heeft).

  41. Origineel geplaatst door JeroenBlijkt toch dat het niet heel gek was om de iPhone 32GB los te kopen voor 950 euro.Want ik neem aan dat hier is gekeken naar een 16GB versie?

    err, sinds ik een half jaar geleden een foto doorstuurde van MediaMarkt: 600 16GB, €700 32GB

  42. Als je een abbo neemt bij Hollands Nieuwe betaal je 10euro/maand voor 2 jaar => 240euro + een losse iPhone 4 bij Apple 700 = 940 totaal.

  43. De actie van KPN met 9 maanden 50 % korting is niet geldig icm een iPhone.

  44. Bovenstaand tabel is niet helemaal (goed) te zien op de iPhone 🙁

  45. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Bovenstaand tabel is niet helemaal (goed) te zien op de iPhone

    Op de iPad wel 😉

  46. @Gonny, Heel fijn dat de meeste mensen wel blij zijn, en dan zal ik wel als 1 van de weinige een aangepaste display hebben
    Iig op mijn iPhone kan je het rechter gedeelte niet zien van het tabel en volgens mij mag ik dat gewoon ook melden 😉

    @Jayweel, heel handig natuurlijk als de site iPhoneclub wel goed te zien is op een iPad en niet op een iPhone… 😉

  47. Origineel geplaatst door Jeroen
    Blijkt toch dat het niet heel gek was om de iPhone 32GB los te kopen voor 950 euro. Want ik neem aan dat hier is gekeken naar een 16GB versie?

    Was je tijdelijk gestopt met denken dan? 950 euro. Dude.

    En al die totaalprijzen is natuurlijk met belminuten/SMS/internet. Dat moest jij nog extra betalen. Dus je bent nog iedere maand duurder uit dan wij allemaal hier.

  48. Zie ik dat goed: Vodafone 150 =945 en de 200 versie = 952. Dus voor nog geen 7 euro heb je 50 minuten extra per maand?? Dan ben je toch gek als je een 150 minuten abonnement neemt…..

  49. @Xander:

    @ Xander

    Een mindere dekking kan (veel)verschillende oorzaken hebben. Verklaar me dit is. Ik was vanmiddag in Utrecht (kom uit Amsterdam). In de trein van Utrecht centraal naar Amsterdam bijna de gehele tijd 3G met T-mobile (en iphone 4). GPRS heb ik altijd met T-Mobile (is ook onzin dat je dat met geluk zou hebben tussen Utrecht en T-Mobile). Ik heb over het algemeen goed bereik met T-mobile en ook goede 3G. Ja af en toe kom je op plekken waarbij het een stukje minder is. Ja voor de een kan dit vaker voorkomen dan de ander (afhankelijk waar je woont of werkt). Het is moeilijk dan ook om te zeggen of Vodafone of KPN idd een echt beter netwerk heeft, aangezien ik bijvoorbeeld op meer plekken bereik heb met T-Mobile dan mijn andere telefoon met een Vodafone netwerk. Overgens ook op Amsterdam Centraal (en stad, centrum) heb ik zojuist nog vrolijk op internet met 3G genavigeerd, gestreamed etc. Af en toe merk ik wel dat het ietsjes minder traag is, maar echt niet bepaald hinderlijk ofzo.

    Wat ik iig wil zeggen is dat het erg lastig is om op basis van jou eigen persoonlijke ervaringen te concluderen of een operator een slecht of goed bereik hebt. In het traject utrecht – amsterdam heb ik minimale problemen, en jij maximale. Zou toch wat meer achter zitten dus denk ik, en dit geldt dus ook op meerdere plaatsen in Nederland.

    Om even inhoudelijk te reageren, goede topic met een mooi overzicht. Het is idd erg lastig om alles te vergelijken, met name ook omdat er zoveel constant verandert kan deze mooie tabel over een weekje alweer veroudert zijn. Wat misschien wel handig is, is om even een kleine kolom erbij met per secondes afrekenen of naar hele minuten. Met mijn t-mobile I abbo, wordt er per secondes gerekend en zijn de belmin 2 mnd houdbaar. Als je dan ziet dat je bij vodafone bv iets goedkoper uit bent in totaal, maar waar wel je belminuten naar boven worden afgerond (!!), lijkt me de keuze makkelijk.

    Persoonlijk heb ik vaak getwijfeld tussen of Vodafone, of T-mobile. Heb al jaren T-Mobile en nu sinds kort ook een abbo van Vodafone (zakelijk) ernaast. Ben over beide tevreden, echter prijs technisch en kwa service voel ik meer voor T-Mobile.

  50. Oja en trouwens.. dat verschil wat er sinds kort is bij de nieuwe I-abbo’s bij T-Mobile (voor de mensen die het niet weten), je kan nu wel een sms verdubbelaar nemen voor 2.5 eu.. daarmee heb je dan dus 150 min of 300 sms.. dus dan hef je het verschil weer op met de oudere I- abbo’s;)

  51. T-mobile is toch ‘t meest aantrekkelijkste.
    Per seconde betalen, en internet tot 1GB snel, daarna langzaam. Voda = naar hele minuten afronden.
    T-mobile netwerk. utrecht – amsterdam, no probleme 4 me. Ook met trein gwn goed bereik (ook 3G). Af en toe kleine vetraging, maar over het algemeen toch echt een voldoende.
    Wat eerder gezegd werd dat je geluk moet hebben om GPRS te hebben tussen Utrecht en Amsterdam is ook onzin (zal volgende x wel een filmpje voor je maken als je erop staat).

    Kortom; trek conclusies voor jezelf, niet voor de rest. De 1 ervaart een bettere dekking dan de ander. Dit kan verschillende redenen hebben. Ik heb over t algemeen met T-Mobile beter bereik dan met Vodafone. Wellicht zijn er een paar mensen hier het daar niet mee eens, maar dat is wel MIJN ervaring. Voor jullie kan het anders zijn of hoe dan ook. In grote steden (adam centrum,station etc), ben ik gewoon goed bereikbaar met T-mobile en kan goed internetten (en streamen).

    Toch grappig dat veel mensen T-Mobile afkraken over van alles terwijl het in praktijk (zoals in mijn geval) het tegenovergestelde is.

    Ik zeg dit absoluut niet om T-mobile te verdedigen (omdat ik ook me ervan bewust ben dat er op bepaalde plekken de dekking een stuk minder is, wat gewoon een feit is, maar goed zelfde geld voor Vodafone en KPN in my experience).
    Ik zeg dit juist om de neutrale lezer die een beslissing moet maken op basis van de bovengenoemde gegevens al deze informatie enigszins te kunnen relativeren (met name de reacties van mensen die nogal ‘overtuigend’ proberen over te komen over bepaalde netwerk kwetsies.

    Wat mij het allerbelangrijkste lijkt (voor mij dan), is het afronden van de gesprekken. Hele minuten of per seconde is een wereld van verschil, voor de minimale beller natuurlijk wat minder, maar iemand die zo’n 200 min ongeveer belt is het een belangrijk punt om meetenemen in je keuze. Gaat je tenslotte flink wat eurotjes schelen.

    Internet; 1GB, meer dan voldoende voor mij(ben intensieve gebruiker, veel streamen,exchange mail, prive mail, surven, navigeren. Dan nog zit ik per maand op zo’n 800MB. In principe kom je niet snel over 1 GB (behalve natuurlijk een specifieke groep mensen die voor wat voor redenen dan ook nog meer gebruik moeten of willen maken van internet in 1 maand tijd).

  52. Zal wel aan mij liggen maar als ik bovenstaande link aanklik van vodafone 150 en daarna een toestel ga kiezen zie ik toch alleen maar de 16GB iphone voor € 149

  53. @Wouter:
    http://www.algebeld.nl
    Zegt volgens mij genoeg ^^

  54. Bij T-Mobile betaal je na de eerste minuut per seconde. Een voordeel ten opzichte van Vodafone en KPN die goedkoper lijken. Je hebt echter zo’n 30% meer minuten nodig blijkt uit onderzoek, wanneer je per minuut wordt afgerekend 🙂

  55. Prijzen zijn duurder geworden! Ik heb mijn iPhone4 nu bijna een jaar en hem aangeschaft bij tmobile voor 200€ met een abbo relax 190 voor 20€ p/maand met gratis internet.

    Een abbonement met deze prijzen kom je echt niet meer tegen momenteel!

  56. @Neptune: Die rechtstreekse linkjes werken niet goed.
    Maar deze hint van Gonny werkt wel: “Het vraagt wat meer slimheid om dat abonnement samen te stellen, omdat Vodafone alleen de iPhone-abonnementen laat zien. Maar het kan wel. Ga naar Alle Telefoons > kies iPhone > kies gewenst iPhone-model > kies in het rode hoofdmenu bovenin ‘Mobiel bellen’ > kies Abonnementen > kies Bel+SMS+Web > kies gewenst Abonnement.”

  57. Als ik dit lees ben ik toch ECHT heel blij dat ik gewoon een losse simlock vrije Iphone gekocht heb en gewoon een sim only abonnement heb bij vodafone, et voila ook eerste jaar 50% korting op mn abbo!

  58. Origineel geplaatst door Annie
    Bij T-Mobile betaal je na de eerste minuut per seconde. Een voordeel ten opzichte van Vodafone en KPN die goedkoper lijken. Je hebt echter zo’n 30% meer minuten nodig blijkt uit onderzoek, wanneer je per minuut wordt afgerekend

    Kpn is al ruim 5 maanden per seconde afrekenen,
    daarnaast gaan alle smsjes en belseconden vanuit je bundel zowel nationaal als internationaal,
    Je kan je bundel per maand omhoog en naar beneden zetten (Kostenloos),
    Gratis 1000 KPN hotspots,

    Maakt het toch een stuk interessanter toch?

  59. Kben zelf op zoek naar een abonnement voor mijn iPhone. Helaas is de 50% korting bij KPN NIET geldig op de iPhone abonnementen. Alleen op smart en sim-only abonnementen. Daardoor is Vodafone toch de winnaar…

  60. Wat ben ik toch blij met mijn MobileVikings pre paid card als ik deze prijzen allemaal zie 😀

  61. Ik heb destijds mijn iPhone4 gratis gekregen bij T-Mobile in combinatie met een i150 abonnement (na veel onderhandelen en klagen van mijn kant) dus ik ben lekker voordelig uit. Verder heb ik weinig last van slechte dekking of wat dan ook. Soms valt mij 3G weg, bijvoorbeeld in de trein maar voor de rest is de omgeving waar ik meestal ben erg goed gedekt.

  62. hier ook heus wel serieus gerekend.. ik wilde namelijk heel geen vodafone
    maar met een iphone275 abonnement en een toestelprijs was ik welgeteld 2 maanden geleden toch echt het goedkoopst uit bij VF.
    (Plus bij The Phonehouse kun je je oude toestel inleveren tegen een bepaald bedrag.. voor een iphone3g bleek dat 100e dus was mijn iphone4 “gratis” Maar dat is in deze vergelijking natuurlijk geen argument. WEL een aanrader! Je kunt op de site zelf opzoeken welk bedrag ze ervoor geven.)

    jammer genoeg staat dat abonnement niet in bovenstaand lijstje.

  63. Ik heb begin deze week mijn IPhone 4 16GB gratis ontvangen bij een verlenging/omzetten naar IPhone van mijn abonnement.
    Had de truc toegepast door te bellen dat ik mijn abonnement wilde stopzetten, en overstappen naar andere provider omdat KPN begin deze maand de prijzen voor de toestellen verhoogd had. Scheelde toch 180 Euro bijbetalen…..

  64. Ik ben alsnog wel wat goedkoper uit maar vind het wel jammer dat ik dit nu pas tegenkom ik ben van Vodafone naar Hi overgegaan omdat ik de Vodafone iPhone Abbo’s te duur vond, ik betaal nu 45,00 per maand en voor de iPhone heb ik 70 euro betaald door een fout van The Phone House dat is jammer voor hun maar ik vond het niet erg ;).

    Ben wel tevreden over de dekking van Hi die is beter dan Vodafone, kan gewoon overal bellen zonder problemen en met Vodafone was dat niet zo.

  65. Origineel geplaatst door Dennis van den Hout@Jeroen: Als je hem los koopt zul je toch een abonnement erbij moeten nemen en dan ben je uiteindelijk toch meer kwijt

    Dan snap je er niks van …
    Je moet ook geen normaal abo nemen, maar een geschikt sim only-abo. Staar je niet blind op de “kortingen” en andere lokkertjes.
    Je moet eens de moeite en de tijd nemen om alle kosten op een rijtje te zetten, dan zie verschillen van honderden euro’s. Da’s al jaren zo!

    En ja, moet moet natuurlijk wel even sparen om een “losse” iphone te kunnen kopen. Heb je niet gespaard …. tja ….

  66. Origineel geplaatst door Pim
    Ik ben alsnog wel wat goedkoper uit maar vind het wel jammer dat ik dit nu pas tegenkom ik ben van Vodafone naar Hi overgegaan omdat ik de Vodafone iPhone Abbo’s te duur vond, ik betaal nu 45,00 per maand en voor de iPhone heb ik 70 euro betaald door een fout van The Phone House dat is jammer voor hun maar ik vond het niet erg .Ben wel tevreden over de dekking van Hi die is beter dan Vodafone, kan gewoon overal bellen zonder problemen en met Vodafone was dat niet zo.

    Dekking van een provider blijft toch een “persoonsgebonden” (woonplaatsgebonden) iets. Er is niet een betere provider, ja op persoonlijk vlak wel natuurlijk. Sinds vandaag ben ik aangesloten bij Vodafone, hiervoor zat ik bij T-Mobile (contract ontbonden) en daarvoor bij HI/KPN. Met T-Mobile, HI/KPN had ik nauwelijks bereik thuis en viel ik om de haverklap weg en met Vodafone haal ik gewoon HDSPA snelheid thuis……kortom voor mij is Vodafone de beste en voor een ander weer niet……..feit is alleen wel dat T-Mobile het meeste zuigt. Ik merk ook dat de belkwaliteit bij Vodafone stukken beter is, geen ruis tijdens het bellen!! Dit was met T-Mobile wel anders.

  67. @Youri – Het vraagt wat meer slimheid om dat abonnement samen te stellen, omdat Vodafone alleen de iPhone-abonnementen laat zien. Maar het kan wel. Ga naar Alle Telefoons > kies iPhone > kies gewenst iPhone-model > kies in het rode hoofdmenu bovenin ‘Mobiel bellen’ > kies Abonnementen > kies Bel+SMS+Web > kies gewenst Abonnement.

    Ik heb in de tabel nu rechtstreekse linkjes gezet bij die betreffende abonnementen.
    Update: en nu ook rechtstreekse linkjes naar de toestel + abonnementcombinatie. Als het nu nog niet lukt, weet ik het ook niet meer 😉

  68. @GJJ – Ja, ik snap niet goed waarom ze het zo ingewikkeld hebben gemaakt.

  69. De ene persoon vindt de tabel niet uitgebreid genoeg, de andere persoon vindt de tabel te uitgebreid om op de iPhone te bekijken. Gelukkig hebben we een middenweg gekozen, dus de meeste mensen zijn blij 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.