Reacties voor: iPhone-portal gekopieerd en weer offline gehaald

De pas gelanceerde iPhone-portal van iPhone Nieuws Blog blijkt te zijn nagemaakt door iemand, die beweert het allemaal zelf te hebben ontwikkeld.
Lees het complete artikel → iPhone-portal gekopieerd en weer offline gehaald
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Idd, wat is jullie punt?

  2. Tsja, helaas kan je er steeds minder tegen doen…
    Het is inderdaad vervelend dat als je ergens je best op doet, iemand het gewoon kopieert.
    Ik heb dit soort zaken helaas ook al verschillende keren gehad.

  3. Mooi stukje.

  4. @Pr4n4 – Hee grappig, Techcrunch heeft pasgeleden een artikel over jou geschreven.

  5. Mooi pleidooi! Wat mij betreft hoef je niet in de verdediging te gaan, iPhoneclub. Iedereen weet dat jullie niets klakkeloos kopieren. Er is wel degelijk een verschil tussen soortgelijk materiaal of een klinklare kopie. Zulke kopieerders weten precies waar ze mee bezig zijn en zetten dan ook de grootste mond op als ze op hun praktijken worden gewezen. Het is voor hun gewoon simpelweg gemakkelijk geld verdienen en aandacht trekken met gebruik van materiaal van anderen. Daarbij heb ik het niet alleen over jounalistiek materiaal, maar ook over gratis software om de iPhone te jailbreaken/unlocken. Hoeveel sites zijn er niet die deze gratis software tegen betaling aanbieden? Het is dweilen met de kraan open, maar het blijft steeds de moeite waard om er tegen op te treden wat mij betreft.

  6. Prachtig om mensen zo af te kraken.
    O.T.:
    Ben het er mee eens dat het niet meer dan normaal is dat nieuwsberichten op elkaar lijken, aangezien er idd maar een bepaalde hoeveelheid informatie te vinden is, waar alle site’s het mee moeten doen.
    Wel vind ik dat er gewoon een bronvermelding (of ‘via’) aan het einde mag staan, aangezien de ‘originele bedenker’ toch ook moeite heeft gedaan een goed artikel te schrijven.
    Dit wordt hier overigens ook altijd gedaan, dus daar is niets mis mee! 😉
    Ga zo door! Als mensen het willen kopieren is dat hun keus, mensen keren toch altijd terug naar de beste site.

  7. Mooi stukje tekst mannen.

  8. Origineel geplaatst door Poederblusser
    Mooi stukje tekst mannen en vrouw.

    Maar inderdaad, mooi stukje!

  9. Waarom zijn sommige mensen toch zo kansloos:S?
    Wat waren zijn redenen om dit te doen? vind hij het leuk als hij voor schut staat voor alle iphonegebruikers?
    Ik bedoel rijk wordt hij er niet mee, en je irriteert de oorspronkelijke gebruiker behoorlijk. En vroeg of laat ( in dit geval vroeg) komt er toch iemand achter dit dit gekopieerd is. GET A LIFE!

  10. allereerst heb ik inderdaad hun site gecopy-paste waarna ik op iwebkit kwam. aangezien de sites hetzelfde eruit zagen dacht ik dan kan ik net zo goed die van hun gebruiken en die voor mezelf modificeren.

    Ik heb het puur voor mezelf gedaan en voor mensen die het toevallig ook wilde gebruiken.

    maargoed ik heb mijn excuses aangeboden en hem offline gehaald. alleen jammer dat mijn naam nu met voor en achternaam genoemd wordt. en dat ik na mijn excuses niets meer van hen gehoord heb. graag zou ik mijn achternaam ook van de site gehaald zien worden.

  11. wat een artikel, het is maar waar je je lekkere vrije zondagmiddag aan wilt besteden….

    P.s mensen afkraken lijkt me niet het doel van deZe site. Jammer

  12. Erg geloofwaardig Remco. In dat geval had je als webdeveloper tenmínste even de bronsite kunnen vermelden. Als je – zoals jij – beweert “ik heb via de kit de iphone site gemaakt die ik verwacht op mijn iphone!” dan suggereer je dat je die site zélf hebt gemaakt. Da’s toch iets anders dan copy-paste en aanvullen met andermans eventuele suggesties. Dat noem ik gewoon ordinair jatwerk, geen ‘site maken’. Héél dubieuze actie.

  13. @remco

    Ik ben een (amateur) journalist die stukjes schrijft voor een scoutingkamp in het noorden van Nederland die 1 keer per jaar plaats vindt.

    Zoals in dit stuk geschreven, zijn de gevolgen van het kopieeren groter en gevaarlijker dan men denkt. Als iedereen van elkaar afpakt en nadoet dan kan het gevolg zijn dat men de informatie niet meer vertrouwd. Dit kan leiden tot wantrouwen van informatie van bepaalde sites of bronnen(dus ook sites van kranten, magazines, etc).

    Kijk, remco… wat jij dus gedaan hebt is verkeerd. Dit kon heel makkelijk opgelost worden door erbij te zetten dat je dit van iPhone nieuws Blog hebt gekregen. Dan zou dit alles, waarschijnlijk, niet zijn gebeurd.
    Het is net zoals op school. Daar mogen twee studenten ook niet dezelfde raporten hebben, anders is het fraude.

    Met andere woorden: zeer zwak Remco.

    Goed stuk trouwens, iphoneclub.nl.

  14. @iPhoneclub (JP)

    sry, ik heb het net veranderd

  15. Origineel geplaatst door iPhoneclub (Gonny)
    @Pr4n4 – Hee grappig, Techcrunch heeft pasgeleden een artikel over jou geschreven.

    Leuk verhaal waar je naar linkt maar eerlijk gezegd vraag ik me ook af: wat is je punt of wat heeft je hele verhaal van doen met het offline halen van de gewraakte site.

  16. @Qwerty – Makkelijk, één woord: COPYRIGHT. Ik weet: dat is geen sexy onderwerp en het is ook iets dat de ene groep bezoekers (zeg maar: de ‘consumenten’) totaal niet boeit, terwijl het een andere groep bezoekers (de ‘producenten’), mensen die zelf een website hebben, wel interesseert. Als je alle fuzz over dit onderwerp niet snapt, hoor jij waarschijnlijk bij de eerste groep. We hebben ook net iets over een applicatie voor anesthesie geschreven; als je niet in de medische hoek zit zal je dat nieuwtje vast ook niet zo boeiend vinden.

    Even een ‘handleiding’ voor jou dan: ik vertel eerst iets over een geval van copyright-schending en leg vervolgens uit hoe wij daarmee omgaan. Ik zie het verband wel hoor. Het is meer een opiniestuk dan een nieuwsartikel, maar dat mag best op een blog.

  17. Interne kwestie; publiceer iets wat wel interessant is.

  18. El don, dit is júist niet intern. En ik zelf vind het wél interessant.

  19. “Een apparaat als de Marware Game Grip is geen denkbeeldig apparaat in de hoofden van een paar bloggers die de weg kwijt zijn”

    Klopt, het zijn vnl. de makers van dat spul die de weg kwijt zijn maar het vrolijk overbloggen daarvan zegt toch meer over de recensent dan de maker !!

  20. @El don: eens met Sjoerd, dit is júist niet intern. Had Remco dit netjes met de échte sitemakers afgestemd, had het intern kunnen blijven. iPhoneclub.nl houdt ons op de hoogte van o.a. goede iphonesites zoals iphone.mobilenieuwsnet.nl. Is er dan iemand die jou en mij voor de gek denkt te kunnen houden en er met de credits vandoor te gaan, dan meldt iPhoneclub dat. Naming en shaming, niks mis mee. Aanpakken dat soort lui! Ik lees hier graag over, sla jij ‘t item toch gewoon over, El don? P.S. Ik ben ‘consument’, geen ‘producent’ 🙂

  21. Mooi en handig; snap kritiek niet zo. Ik mis wel de http://www.MacFan.nl website in het lijstje iPhone/mac sites…

  22. Makkelijk, één woord: COPYRIGHT.

    Blijkbaar interesseert jou dat ook niet aangezien je meewerkt aan een website die vol staat met informatie over het kraken van de iPhone. Dat is in één woord : HYPOCRIET imho.

    Verder was een belletje of mailtje naar Remco waarschijlijk voldoende geweest om hem een bronvermedling te laten vermelden?

  23. Origineel geplaatst door Robbie

    Makkelijk, één woord: COPYRIGHT.

    Blijkbaar interesseert jou dat ook niet aangezien je meewerkt aan een website die vol staat met informatie over het kraken van de iPhone. Dat is in één woord : HYPOCRIET imho.

    Wat heeft het kraken van een iPhone te maken met copyright? Dat een technologie je in staat stelt copyright te breken, wil niet zeggen dat het de enige toepassing is (zie: BitTorrent).

  24. ‘remcoxp’ heeft toch zijn excuses aangeboden? Foutje (hoe groot de gevolgen ook) kan iedereen overkomen en ‘remcoxp’ is naar buiten getreden met zijn excuses. Wat mij betreft einde story. Over story gesproken….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.