Reacties voor: iPhone populair in de stad, Android domineert op het platteland

De iPhone blijkt populair in de stad, terwijl op het platteland Android overheerst. Dat blijkt uit kaarten van Mapbox.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Op vakantie neem ik altijd mn android mee galaxy note 2, daarmee valt meer in te stellen en is dan ook mn vervanger voor een laptop. Thuis en in de stad de iphone, klein, makkelijk en simpel

  2. Op het platteland heeft men ook bijna niets te besteden, dus goed verklaarbaar.

  3. Die Blackberry toestellen in Brussel zal wel te verklaren zijn door de NATO en eventueel de EU. Een paar “Brothers in Arms” van mij werken in Evere en die moeten verplicht Blackberry toestellen gebruiken voor hun werk.

  4. @Timosha: Klopt wel ongeveer. Overheidspersoneel en mensen in de financiële sector, die gedwongen zijn om BlackBerry te gebruiken.

  5. @Gonny van der Zwaag: Misschien ziet men daarom in Washington D.C. ook wat meer Blackberry toestellen. In ieder geval, NATO medewerkers met een CTS of NS Security Clearance mogen alleen maar (speciale) Blackberry toestellen gebruiken.

  6. In mijn woonplaats met ruim 22.000 inwoners zijn blijkbaar ongeveer evenveel iPhones als Android-toestellen. Al zie je toch meer Android-toestellen als je beide segmenten één voor één laat weergeven. 😛

    Verbaast me trouwens niet echt, want je vindt hier stedelijk gebied én plattelandsgebied. Er zitten trouwens ook nog een paar BlackBerry-gebruikers bij volgens die kaart, maar die kun je, net zoals de iPhones bij Urk, bijna op je hand tellen.

    Eindhoven, waar ik zeer dicht van in de buurt woon, kent ook als ik die kaart zie meer Android-gebruikers. Vooral in het centrum zie je dan om hoeveel mensen het gaat. Als een soort grote vlek. 😛

    Leuk dat het zo in perspectief bekeken kan worden trouwens!

  7. Het valt mij op dat er bij de foto’s ‘twitter usage’ staat. Dus de aantallen zijn smartphone gebruikers die actief zijn op twitter? Hoe representatief is dit overzicht dan?

  8. Waar naar gekeken wordt is toch het twittergebruik per device??
    Zegt daarom toch niets over het werkelijk aantal iPhones per gebied.
    Misschien twitteren de mensen in de stad wel meer dan op het platteland.
    In het zeer kleine dorp waar ik woon zijn veel meer iPhones in gebruik dan ik op de kaart zie. Het aantal “twitterende” iPhones zou wel kunnen kloppen.
    Dit geldt natuurlijk ook voor Android- en Blackberrygebruikers

  9. Het platteland is gaaf!!!

  10. Origineel geplaatst door Erp
    Op het platteland heeft men ook bijna niets te besteden, dus goed verklaarbaar.

    De gegevens zijn op basis van twittergebruik! Dit zegt helemaal niks over het gebruik van Android of iPhone! Wel, in dit geval, iets over mensen die in de stad wonen en zich blijkbaar meer bezighouden met het zinloze gereut van Twitter. Het bewijs wordt hier geleverd, wat een naieve kortzichtigheid zeg. Sterker nog, ik denk dat er meer geld zit op het platteland als in de steden.

  11. Origineel geplaatst door Erp
    Op het platteland heeft men ook bijna niets te besteden, dus goed verklaarbaar.

    Goh. leg eens uit… (schud meewarig mijn hoofd). Ik woon op het platteland en mijn hele familie is intussen overgestapt op iPhones,. dus jouw 60-er jaren vooroordeel slaat nergens op!

  12. Origineel geplaatst door Paul-Leander
    Het valt mij op dat er bij de foto’s ‘twitter usage’ staat. Dus de aantallen zijn smartphone gebruikers die actief zijn op twitter? Hoe representatief is dit overzicht dan?

    Klopt, het is op basis van Twitter-gebruik. Er kan natuurlijk best een afwijking zijn ten opzichte van het werkelijke mobiel gebruik, maar het lijkt mij dat dat niet zo groot is.

    Er is immers geen reden om te denken dat Android-gebruikers op het platteland massaal twitteren en iPhone-gebruikers niet. Andersom: iPhone-gebruikers in de stad twitteren en Android-gebruikers niet? Lijkt me sterk. Mapbox claimt ook niet dat het een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek is.

  13. Misschien zijn ze op het platteland wat meer nuchter en willen ze zich niet interessanter voor doen dan dat men is.
    Twitter is vergelijkbaar met fakeboek iedereen doet zich voor als men het liefst wil zijn. Twitter is enigszins interssant voor mensen die wel degelijk ECHT nieuws willen brengen maar niet voor de normale burger. “Tweet” ik zit nou te schijten” come onnnnn!!!

  14. Maar wanneer kleurt een stad nu rood en wanneer groen? Wil iedere rode stip zeggen: iPhone, en iedere groene: android? (Kan ik me niet voorstellen.) Of gaat het om de verhouding op locatie? Wat zien we precies op deze kaarten?

  15. Apart ik zit op het VU en hier heeft een dikke meerderheid een Android (helaas Samsung) en op straat in amsterdam zie ik ook vooral Android (weer samsung).

    Ik lijk net een uitgestorven soort met mijn 5S, er klopt helemaal niks van die map.

  16. Origineel geplaatst door Erp
    Op het platteland heeft men ook bijna niets te besteden, dus goed verklaarbaar.

    Zo, nee maar! Dat is een stevig te onderbouwen conclusie!
    Jeemig Erp, jij bent echt niet goed bij je paasei; wat een ongelofelijke ONZIN

  17. @Erp: Wat is dit voor achterlijke conclusie?

  18. @Erp: Haha sure. Grapjas.

  19. Sorry apple fans… de kaarten blijken een onjuist beeld te geven. De rode punten worden over de groene heen geplot, zodat rood dominant is. Als je de rode iphone layer uit zet, dan zie je een minimaal even grote dekking van android.
    Kijk op deze kaart waar je de layers individueel aan en uit kunt zetten (het algemene beeld stad vs niet-stad klopt wel, maar de suggestie dat iphone dominant is in steden blijkt hieruit niet zonder meer te kloppen)

  20. Ik vind het leuk om te zien dat twitter gebruik in NL groot en over heel NL verspreid is, en in ons buurland Duitsland en Belgie veel minder.

    Zou dit te maken hebben met de terughoudendheid van Duitsers ivm online privacy?

  21. Of iPhone gebruikers zijn actiever op Twitter.
    Uit dit onderzoek kun je niet concluderen dat er meer iPhones gebruikt worden in grote steden.
    Hoe verleidelijk dan ook.

  22. Origineel geplaatst door Niels Goedvolk
    Zou dit te maken hebben met de terughoudendheid van Duitsers ivm online privacy?

    Het heeft te maken met de volksaard (denk ik). Belgen en Duitsers vinden privacy heel belangrijk en niet alleen online privacy.

    ‘s Avonds de hond uitlaten, bijvoorbeeld, om te gaan kijken wat de buren vanavond eten of naar welk TV programma zij kijken gaat in België en Duitsland niet lukken. 😉

  23. @mark: Als ik bij Amsterdam de lagen van Android en Apple om en om aan zet zie ik toch echt een groot verschil. Bij Apple kun je populaire plekken duidelijk herkennen, zoals Leidseplein, Westerpark, RAI en station CS, sloterdijk en zuid. Dat is bij Android een stuk minder duidelijk. Ik weet trouwens niet wat “fans” daarmee te maken heeft.

  24. Hier in Boerenhol ben ik nog steeds de enige met een iPhone. Er zijn 3 personen met Android toestellen. Voor de rest nog wat toestellen die puur mobiel gebruikt worsen. Die statistieken kloppen aardig dus. Aan de andere kant: wat is het platteland?? Ik rij een paar kilometer op de tractor en zit dan al in Breskens. Geen flauw benul hoe daar de verhoudingen liggen.

  25. @Gonny van der Zwaag:

    Het lijkt me ook wel dat android gebruikers over het algemeen meer Twitter gebruiken. Android wordt meer door jongeren gebruikt bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.