Reacties voor: iPhone-pionier Greg Christie vertrekt bij Apple (update)

iPhone-pionier Greg Christie vertrekt. De uitvinder van Slide to Unlock was al langer van plan met pensioen te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Nu Jobs er niet meer is.. kan ik alleen maar het besluit van Christie respecteren. Geef die gast eens ongelijk, met Ive aan het roer..

  2. Het geheel is vaak meer dan de som der delen…
    Alleen het ‘ego’ denkt daar soms anders over.
    Jammer.

  3. Erg slechte zaak voor Apple zou de ruzie zijn gegaan over de verschrikkelijke icoontjes wie zal het zeggen

  4. @Barend: Wat collina zegt.

  5. Dingen veranderen, dat is zoals het altijd gaat. Maar ja, ik ben ook geen fan Ive; van mij mag die snuiter elders zijn kunsten vertonen, liever niet bij Apple. Maar Apple heeft voor Ive gekozen en zullen ze daarmee verder gaan, hoe slecht of goed die beslissing ook was. En dus zal Christie moeten wijken. Jammer maar helaas.

    Apple is Apple niet meer. Jammer dat er geen goede alternatieven zijn… (nee, Android heb ik ook en dat is k#t, en die anderen zijn nog slechter; voorlopig blijft het dus iOS)

  6. Bron?
    Iphoneclub brengt dit nieuws wel heel stellig terwijl het nog niet meer dan een gerucht is.

    Als iphoneclub geen stellige bron heeft dan hoort dit bericht op deze wijze niet op iphoneclub.

  7. @Rembert: 9to5Mac.com geeft als bron: “According to sources familiar with the matter”

    Ontopic:
    Ben benieuwd of iOS 7 zoals het er nu uitziet meer Ive’s idee was of Greg’s. Ben nu nog meer benieuwd naar iOS8 (of iOS9 natuurlijk, aangezien iOS8 waarschijnlijk niet ontzettend veel gaat veranderen voor WWDC deze zomer)

  8. Macrumors komt het vast van.

  9. Inderdaad, waar komt dit vastbesloten en gedetailleerde verhaal vandaan, Gonny?

  10. @Robenroute: Onzin. Ive werkt al bij Apple sinds voor de terugkeer van Steve jobs. Het is dus niet iets van de laatste tijd dat ive daar werkt.
    Daarnaast is het jammer, maar zo weet je wel zeker dat hij de ontwikkelingen van ive niet verhinderd

  11. Origineel geplaatst door Robenroute
    Dingen veranderen, …Apple is Apple niet meer. Jammer dat er geen goede alternatieven zijn… (nee, Android heb ik ook en dat is k#t, en die anderen zijn nog slechter; voorlopig blijft het dus iOS)

    Eens..

    Ik ben in middels tevreden Nokia Lumia 1020 gebruiker en dat valt mij alles behalve tegen. Eigenlijk een heel mooi alternatief op de iPhone. Als Apple ooit weer gave dingen gaat maken dan probeer ik het misschien weer eens maar voor nu is apple mij op smartphone gebied kwijt. Het is al jaren exact het zelfde liedje maar dan elk jaar platter. niks (noemenswaardigs) nieuws het vorige model niet kan.

    ik blijf de ontwikkelingen in de gaten houden voor het geval dat Apple weer met iets interessants komt waarmee ze weer mijlen ver voorop loopt op de rest.

  12. @Daan: Hoezo onzin? Wat is er precies onzin?

    Ik heb ooit nog bij een erg mooi bedrijf gewerkt waar mooie producten gemaakt werden. Toen de beste ontwerpen/tekenaar hoofd van de tekenkamer werd, was het bedrijf in één klap hun beste tekenaar/ontwerper kwijt en hadden ze er een slechte manager bij. Het bedrijf bestaat inmiddels niet meer…

  13. @Robenroute: iedereen is vervangbaar.

    Apple valt heus niet om als er iemand weg gaat. ALS hij al gemist gaat worden dan zal Apple gewoon goed moeten zoeken. Ze kunnen nieuw talent een kans geven of met geld zwaaien om de juiste mensen aan te trekken van andere bedrijven.

    Er zijn goede UI en UX designers zat die staan te springen om een functie bij Apple.

  14. @Kasuja: Tsja, dat begrijp ik, en dat is ook niet anders dan wat ik zeg. Mijn punt is meer dat meneer Jobs heel goed in de gaten had waar de sterktes en de zwaktes van mensen lagen en hij wist hoe e.e.a. te combineren was tot een geweldig resultaat. Tegenwoordig moet iedereen zo nodig hogerop, carrière maken. Ik heb het idee dat Apple een beetje het onorthodoxe, het rebelse aan het verliezen is. Onder leiding van meneer Cook is het vooral grijzer, planbaarder, conformistischer geworden. Omdat daarmee het gigantische bedrijf eenvoudigweg makkelijker te managen valt. Apple wordt te voorspelbaar. Apple wordt saai. Apple is te groot geworden.

  15. Het bericht is zojuist door Apple bevestigd aan de Financial Times. Maar de ruzie met John Ive wordt niet bevestigd. Er wordt enkel gesteld dat Christie met pensioen gaat na 20 jaar werken voor Apple. Dat Christie zou vertrekken was kennelijk al een paar weken bekend binnen Apple.

    Kortom, de ruzie is speculatie.

  16. @Robenroute: Precies.

    En dat is voor mij DE reden geweest om over te stappen op iets totaal anders. zowel telefoon als tablet. bevalt me goed Al voelt het wel een beetje gek om als Apple Fanboy na al die jaren min of meer de rug toe te keren. Maarja wie weet wat WWDC voor een moois te bieden heeft. wie weet keer ik dan terug. 😉 Als de trend door zet vrees ik het ergste.

  17. @Rembert: ruzie klinkt natuurlijk wel stukken interessanter in de koppen. Maargoed deze man heeft hoe dan ook veel betekend voor Apple als je kijkt hoe belangrijk de iPhone is.

    Ik ben benieuwd naar wat hij nu gaat doen. en voor welk bedrijf. Zet forstal, rubenstein en hem in een startup en wonderen gaan gebeuren.

  18. iPhone-pionier Greg Christie vertrekt na ruzie met Jony Ive

    Moet natuurlijk zijn:

    ‘iPhone-pionier Greg Christie vertrekt na ruzie met Jony Ive’

    Verder mis ik inderdaad een bron, op Apple’s Hot News pagina staat in ieder geval niets.

  19. @Barend: De icoontjes zijn zeer geslaagd in ios 7. Oubollige kerel.

  20. Ik wacht op ios 10, misschien dan terug iconen van ios6 en vorige!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.