Reacties voor: iPhone OS draaiend op een Mac Pro via 24″ touchscreen

Hoe zou je het vinden om via een 24" touchscreen dezelfde dingen te kunnen doen als op een iPhone? Dat kan. Bekijk onderstaand filmpje en zie hoe Dreamfield uit Zweden het iPhone OS gebruikt via een Mac Pro.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Hahahaha leuk. Hij doet blijkbaar niks met zijn Pro. Ik zeg, ik kom hem halen!

  2. Wat voor scores haal je dán met Flight Control?

  3. Dit is toch gewoon de iPhone Simulator uit de SDK?

  4. Okay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.

  5. Volgens Engadget is dit KEIHARD fake, waar ik zeker kan inkomen.

  6. Is dit wel echt ? en geen filmpje en doen alsof het echt is ( zo bestaan er wel duizenden op youtube )

    Het ziet er vrij echt uit. maar een een scherm dat een accelerometer heeft .. waar vinde je dat ? 🙂

  7. Waarschijnlijk zit zn iPod gewoon vast getaped aan de achterkant van het beeldscherm, en gebruikt hij die al input device ofzo.

    Of je koopt gewoon een simpele accelerometer van 30 dollar die je daar op plakt, en die gebruik je via je SDK

  8. Fake 🙂

  9. Doe mij zo’n schermpje :p

    Voor thuis is t natuurlijk totaal niet nuttig. Maar in een telefoonzaak of restaurant ofzo kun je hier best wat leuks mee denk ik 🙂

  10. Origineel geplaatst door Marco
    Okay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.

    Dat vroeg ik me ook net af, aangezien er naar mijn weten geen sensor zit in het scherm… misschien was het gewoon een filmpje en heeft hij zijn bewegingen heel sterk gecoördineerd??? 🙂

  11. Origineel geplaatst door Terrentiao
    Origineel geplaatst door MarcoOkay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.Dat vroeg ik me ook net af, aangezien er naar mijn weten geen sensor zit in het scherm… misschien was het gewoon een filmpje en heeft hij zijn bewegingen heel sterk gecoördineerd???

    Exactly. En hoe vaak heb jij al een 24 inch multitouch beeldscherm gezien van Dell? (zie het voetje van het scherm: http://images.digitalmedianet.com/2005/Week_29/bhwzml4c/story/a_dell_title.jpg )

  12. Origineel geplaatst door Terrentiao
    Origineel geplaatst door MarcoOkay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.Dat vroeg ik me ook net af, aangezien er naar mijn weten geen sensor zit in het scherm… misschien was het gewoon een filmpje en heeft hij zijn bewegingen heel sterk gecoördineerd???

    Dat lijkt me idd het meest waarschijnlijke.

  13. Origineel geplaatst door Doebadie
    Origineel geplaatst door TerrentiaoOrigineel geplaatst door MarcoOkay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.Dat vroeg ik me ook net af, aangezien er naar mijn weten geen sensor zit in het scherm… misschien was het gewoon een filmpje en heeft hij zijn bewegingen heel sterk gecoördineerd??? Dat lijkt me idd het meest waarschijnlijke.

    Maar als ik het goed heb, hebben sommige schermen wel een trigger zodat de pc weet wanneer je hem gedraaid hebt

  14. Hij gebruikt ook de 2 vingers om de foto groter te maken. Voor zover ik weet zijn er geen schermen die multitouch ondersteunen…

  15. Hahaha, heel leuk gedaan!!
    20 kudo’s voor de man. 🙂

  16. Heel cool gemaakt, maar fake fake fake.

  17. …en hij heeft inderdaad wel 0,1% van de rekencapaciteit van de Mac Pro gebruikt…

  18. Origineel geplaatst door Ashwin van Dijk
    Hij gebruikt ook de 2 vingers om de foto groter te maken. Voor zover ik weet zijn er geen schermen die multitouch ondersteunen…

    Is het niet zo dat elk touchscreen multitouchonderstening kan krijgen zolang het OS het ondersteund, wat bij het iPhone OS zeker het geval is?

  19. Jullie weten allemaal dat dreamfield een post productie bedrijf is? Denk eerder dat ze tijd over hadden op het bureau haha

  20. Nep. Hoe gebruik je dan de homeknop?
    Als het echt was had de techniek (how-to) er wel bij gestaan

  21. Nee, je hebt verschillende technieken voor touch. Resistive touchscreens en nog meer van die soorten. Sommige daarvan ondersteunen geen multi-touch. Windows Mobile toestellen mogen alleen een soort touch-screen gebruiken dat geen multi-touch ondersteunt, dus daarom zal het vooralsnog in de huidige Windows Mobile generatie niet toegepast worden. Windows Mobile 7 is natuurlijk een ander verhaal.

  22. Dit ziet er wel heel leuk uit, maar wat heeft ie in zijn hand? Lijkt me sterk dat dit scherm hetzelfde reageert als een iPhone schermpje (multi-touch e.d.)

  23. Ik zeg Pivoting voor het draaien (herkend je scherm draai)
    Remote als Homebutton

    Ik zie het nog wel kunnen.

    Vraag is, wat is het nut. Leuk is het wel.

  24. Origineel geplaatst door TheStijg
    Nep. Hoe gebruik je dan de homeknop?
    Als het echt was had de techniek (how-to) er wel bij gestaan

    hij fake-te die home knop met die afstandbediening.!! toch wel erg mooi gemaakt(A)

  25. Oh, deze had ik al op ‘t forum geplaatst. Wel cool!.

  26. Origineel geplaatst door Crp
    Origineel geplaatst door DoebadieOrigineel geplaatst door TerrentiaoOrigineel geplaatst door MarcoOkay, wat is de truuk? Die monitor is nl niet voorzien van bewegingssensors, dus hoe ziet’ie dat het in portret/landscape modus is.Dat vroeg ik me ook net af, aangezien er naar mijn weten geen sensor zit in het scherm… misschien was het gewoon een filmpje en heeft hij zijn bewegingen heel sterk gecoördineerd??? Dat lijkt me idd het meest waarschijnlijke.Maar als ik het goed heb, hebben sommige schermen wel een trigger zodat de pc weet wanneer je hem gedraaid hebt

    Precies. Er zit gewoon een sensor in veel kantelbare schermen zodat het OS ziet dat het scherm gekanteld is. Als je dan de juiste driver installeert zal het OS automatisch het scherm mee kantelen zodat een fysieke kantel dus genoeg is. Windows is een OS waarmee dat kan, met OS X is het me tot dusver niet gelukt.

    Je moet in deze wel een koppeling hebben met iPhone OS, schermen moeten multitouch support hebben (uiterst onwaarschijnlijk) en je hebt een Mac nodig die kan booten van iPhone OS. Als we dat allemaal optellen komen we uit bij een filmpje die wordt afgespeeld en waarbij iemand de timing goed heeft uitgewerkt 🙂

  27. ja zo liet ik me broertje er in trappen dat ik met coverflow door door me itunes bibliotheek kon bladeren.. gewoon met je andere hand scrollen..

  28. In de hoek staat ‘iPod’ en toch heeft hij contacten?!

  29. Origineel geplaatst door jamy015
    In de hoek staat ‘iPod’ en toch heeft hij contacten?!

    De iPod touch heeft standaard de Adresboek (oftewel ‘Contacts’) aan boord hoor 🙂

  30. Nu nog een accelerometer! 😀 😀

  31. iPhone OS draait niet op intel, de binaries draaien op een ARM processor. Als het scherm door een Mac Pro wordt aangestuurd zou de Mac binaries van de iPhone simulator moeten draaien.

    Met een monitor die multi touch ondersteund kan je denk ik een heel eind komen:
    Je toont het scherm van de simulator full-screen op een tweede monitor.
    Roteren van de interface kan misschien vrij makkelijk met een scriptje dat een ‘rotatie naar landscape’ notificatie uit het OS opvangt en vertaalt naar de toetsenbord aanslag CMD-pijltje. Dat roteert het scherm van de simulator.
    Zo kan je misschien ook een multitouch event op de monitor vertalen naar een alt-klik in de simulator. Als je in de simulator de alt toets intoetst kan je met één muisklik een tweevinger gesture simuleren.

    Het is alleen raar dat er in de statusbar iPod staat, normaal staat daar in de simulator “Carrier” of “Aanb…”

    Verder toont de simulator bij “alt multitouch” gestures grote grijze cirkels om aan te geven waar de simulator denkt dat de gesimuleerde vingers op het scherm staan. Deze zijn op de video niet te zien.

    Ik houd het voorlopig maar op een knappe fake.

  32. Handig. Voor als je in de auto zit. Start je tom tom op. Je hele voorruit vol met 24 inch beeldscherm.

    Ik zeg: plosible

  33. Dit is helaas nep. Zo’n touchscreen heeft zeker weten geen multi touch. Ook heeft dat display geen sensoren om de accelerometer aan te sturen. Verder draait het iPhone OS waarschijnlijk niet op andere platformen buiten de ARM processoren

  34. zou het gewoon een voorgeprogrammeerd filmpje kunnen zijn??? Een beetje oefenen en het ziet er ‘net echt’ uit.

  35. Ik heb eigenlijk geen foutjes in het filmpje kunnen ontdekken,ofwel iPhone achter tscherm geplakt…ofwel met een kwik schakelaar de rotering van het scherm te detecteren
    Wel goed gemaakt moet ik zeggen

  36. nou volgens mij is het gewoon een ibeer achtig filmpje.

  37. Het is gewoon een (ouder type) Dell 24″ scherm en de USB kabel gaat naar het scherm voor de ingebouwde USB hub + card readers.
    Tenzij het scherm helemaal omgebouwd is kan ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat dit een fake filmpje is.
    Voor een post productie bedrijfje is dit trouwens in een paar uurtjes in elkaar te zetten.
    Wel leuk bedacht though en over een jaar of 5 weten we niet beter als de echte multi-touch schermen gemeengoed worden :).

  38. Ik zou wel graag een TV out functie zien op mijn iPhone 3G zodat ik TomTom full screen kan draaien ofzo op een leuk schermpje voor in de auto 🙂

  39. Dat scherm heeft wel een accelerometer. Is van Samsung. Kan het nu alleen ff niet opzoeken:p

  40. Ik heb zojuist iPhone OS op m’n macbook gezet: http://twitpic.com/7gldf

    hij gebruikt de sensors als de accelerometer 🙂

  41. Dit lijkt mij ook een dell scherm!!
    Er wordt gewoon dmv tv out kabel verbinding gemaakt met het scherm. Zo fake als wat!

    Wel leuk gemaakt!

  42. Het is 100% zeker een Dell 2405WFP alleen hebben ze het logo, lampjes en knopjes wegge-edit.
    Ik heb zelf jaren tegen zo’n scherm gekeken ;).
    Echter denk ik niet dat het alleen met een TV out is gedaan maar gewoon later de beelden er in gemonteerd (green screen) of een combinatie.
    Je ziet namelijk eerst het Refit scherm (boot selectie) en zo te zien kiest hij het icoontje die je normaal krijgt als je de OSX install CD in je Mac hebt zitten.

  43. tuurlijk fake, maar het geeft wel een gevoel hoe zoiets zou werken op een groot scherm en ik moet zeggen ik zie er veel toepassingen in als ze dit ooit in productie zouden brengen !

  44. @Martin: Jaa tuurlijk man, ik kan ook een screenshot fullscreen bekijken hoor!
    Laat eens een filmpje zien van je iPhone OS op je MB dan!?

  45. Origineel geplaatst door WDJ
    zou het gewoon een voorgeprogrammeerd filmpje kunnen zijn??? Een beetje oefenen en het ziet er ‘net echt’ uit.

    Zullen we het er maar gewoon op houden dat het een moi inelkaar geknutselde keynote presentatie is, met de remote in zijn vingers – en inderdaad een beetje oefenen zodat je in-sync beweegt met de beelden

    als je blieft, vergeet de touchscreen & acelerator flauwekul

  46. Lol, hd output?

    Taptap revenge 1080p ^^

  47. Ik heb nog geen accelerometer gevonden op de 4 Dell schermen die ik thuis heb staan. Verder, als je goed kijkt, zie je dat de foto met de auto niet synchroon loopt met zijn vingerbewegingen. Leuke hoax, net als dat iSnort :).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.