Reacties voor: iPhone OS 4.0 multitasking ook op oudere modellen (jailbreak)

Heb je een een iPhone 3 of 2e generatie iPod Touch en ben je gisteren teleurgesteld door de mededeling dat jij geen gebruik zult kunnen maken van multitasking op iPhone OS 4.0? Na een kleine ingreep in een plist-bestand kan jij ook multitasken!
Paul Pols -

Reacties: 65 reacties

  1. Maar daarvoor moet je dus wel je iPhone jailbreaken 🙂 Maar wel weer een leuke gimmick.

  2. Dan moet je dus eerst een jailbreak hebben uitgevoerd, is nog niet openbaar beschikbaar dus.

  3. Er zal wel een reden achter zitten waarom ze het alleen gebruiken op de 3GS en iPod Touch 3gen he.

  4. Lijkt anders verdacht veel op een 3GS met die Kompas.

  5. Betere koek. dat het dev team of hun maar snel de unlock en jailbreak uitbrengen. hoop dat ze het toch doen

  6. Hoera.

  7. Origineel geplaatst door iMario
    Lijkt anders verdacht veel op een 3GS met die Kompas.

    Idd, lijkt een beetje op een flauwe grap. Maar het zal ongetwijfeld mogelijk worden.

  8. @Bart: bijvoorbeeld Circuitous werkt zover ik heb begrepen prima op een iPhone 3G. In tegenstelling tot Apple’s multitasking binnen iPhone OS 4.0, gaat het in het geval van Circuitous om multitasking waarbij applicaties ook daadwerkelijk op de achtergrond actief blijven. Ik kan me dus eigenlijk niet voorstellen dat deze toestellen Apple’s eigen multitask-implementatie wat betreft hardware niet aan zouden kunnen.

  9. @iMario

    Dat filmpje gaat toch niet over het truckje, maar gewoon over multitasking in OS 4.0

  10. Denk niet dat het nu al aangekondigd zou moeten worden deze optie kan nu al worden tegengegaan door een verandering van apple ;p

    Wel leuk voor de 3G dat het kan alleen ben dan benieuwd indien er straks echt apps op achtergrond draaien hoe sterk de 3G dan is en hoelang de batterij het uithoud.

  11. @Paul Durden:

    Ik hoop dat Apple het niet helemaal onmogelijk maakt in de volgende beta(s)

  12. Dat zou mooi zijn.

  13. @Paul Durden ; de N82AP.plist is voor elk device anders. N82AP.plist bestaat dus niet op iphone 2G en ipt1g/2g. Ener komt geen 4.0 voor iphone 2g en ipt1g.

    Aangepast, bedankt!

  14. @visnet_:

    Komt er serieus geen 4.0 voor iPhone 2g en iPt1g?

  15. @visnet_ Ik vind het echt jammer dat de iPhone 2G niet wordt ondersteund…

  16. Kun je multitasking gebruiken op de iPod to 3D 8GB

  17. Vooraleer iedereen hier staat te juichen om multitasking en het al wil draaien op een 2G :

    Mijn iPhone 3GS op 4.0 was na 4 uur gebruik, 8 uur standby volledig leeg.
    Ik zit terug op 3.1.3.

  18. Lmao. Keep it coming !

  19. Kun je multitasking gebruiken op een iPod touch 3G 8 GB, met iPhone OS 4.0?

  20. @bramzo: zijn ze dat niet altijd dan 😛

  21. @Nick:
    iPod Touch 3rd Gen. bestaat alleen in 32 en 64 GB hoor

    je heb een ipod touch 2de gen. neem ik aan.

  22. Het lijkt mij niet verstandig om de functie multitasking op de iPhone 3G te gebruiken. De 3G heeft minder kracht dan de 3GS. Dit heeft als gevolg dat de hardware van de 3G overbelast raakt, waardoor je iPhone traag gaat reageren. Je accu zal hierdoor ook sneller leeg gaan.

    Apple heeft niet zonder reden besloten om deze functie niet beschikbaar te maken voor de 3G, maar je mag het natuurlijk wel proberen. Ik ben benieuwd of het gebruik van multitasking daadwerkelijk geen negatieve gevolgen heeft voor de 3G. Jammer dat in dit artikel niet staat vermeld of het wel of geen negatieve gevolgen heeft voor de 3G.

  23. @Nick:
    nee, sinds de 3G 8gb eigenlijk gewoon een 2G is.

  24. of het zijn verkooppraatjes (iphones zijn geliefd ,er zijn genoeg mensen die dan toch overstag gaan om een ipt 3gen of 3gs te kopen vanwege multitasking

    ipt 3 = duur
    3gs -4g = duur duuder
    geld dat wil apple zien!

  25. Circuitous werkt erg goed op een 3G. Ik gebruik het voor TomTom en de Luisterpaal. Andere multitask tools, zoals ProSwitcher, zijn te zwaar voor de 3G

  26. Het grote vereiste die je nodig hebt voor multitasking is genoeg werkgeheugen. Mijn 3g heeft in idle state 48mb ram beschikbaar. Terwijl de 3gs 128mb ram vrij heeft. Zelfs met de standaard apple aplicaties die in de achtergrond mogen lopen (phone, sms, email en safari) gecombineerd met een spelletje zorgt ervoor dat het zakt naar 3mb ram en kort erna crasht…

    Bottomline: multitasking is niet geschikt voor 3G…

  27. @iMario zei op 9 april 2010 om 22:39

    Ik durf er geld op in te zetten dat dit een 3GS is.
    Ten eerste zie je duidelijk een compass icoon op et springboard, daarnaast heb ik nog nooit een 3G gezien die zo vlot reageerde op de handelingen die hij uitvoert op het scherm.

    En ik zie er gemiddeld 20 op een dag.

    Kan iemand met jailbreak en 4.0 die plist er even bijpakken, en zien of die functie er uberhaupt in beschreven wordt? Oh wait, die zijn er niet..

  28. Origineel geplaatst door ScoeS
    Kan iemand met jailbreak en 4.0 die plist er even bijpakken, en zien of die functie er uberhaupt in geschreven wordt?

    Graag, als jij dan vlug een jailbreak voor 4.0 kan maken …

  29. Origineel geplaatst door ScoeS
    Ik durf er geld op in te zetten dat dit een 3GS is. Ten eerste zie je duidelijk een compass icoon op et springboard, daarnaast heb ik nog nooit een 3G gezien die vlot reageerde op de handelingen die hij uitvoert op het scherm. […]

    Ik durf m’n geld er ook op in te zetten. Vooral omdat het onder de video staat:

    “(in de video is iPhone OS 4.0 multitasking op een iPhone 3GS te zien)”

  30. Origineel geplaatst door Bomans
    Origineel geplaatst door ScoeSKan iemand met jailbreak en 4.0 die plist er even bijpakken, en zien of die functie er uberhaupt in geschreven wordt?Graag, als jij dan vlug een jailbreak voor 4.0 kan maken …

    Voor mij ook één aub. 😛

    Ontopic: leuk nieuws, maar ik mis het niet echt. Ik zit nu op OS 4 beta met mijn iPod Touch.

  31. Yes, gelukkig. Had wel verwacht dat ze er wat voor zouden gaan vinden, maar niet zo snel. Zels proswitcher werkt op mijn iPod touch 2g “goed”, en dan blijven de apps gewoon helemaal draaien.

  32. Dat muliygedoe ziet er wel vetuit!!

  33. Jailbreaken is nu echt makerlijk te doen , denk echt veel mensen jailbreak in het toekomst om alles dat onze 3gs heeft op een 3g

  34. @ScooS: Ohh denk nou eens na! Die video is alleen maar om te laten zien hoe multitasken in z’n werk gaat. Er wordt NERGENS in het artikel gezegd dat de video multitasking op een 3G laat zien. Natuurlijk is de iPhone in de video een 3GS.

  35. Origineel geplaatst door bramzo
    Vooraleer iedereen hier staat te juichen om multitasking en het al wil draaien op een 2G :Mijn iPhone 3GS op 4.0 was na 4 uur gebruik, 8 uur standby volledig leeg. Ik zit terug op 3.1.3.

    ok nou ik heb nu 4 uur 54 min gebruik
    en 16 uur en 51 min en ik heb nog 52% wat doe jij verkeerd XD

  36. Tjongejonge volgens mij moeten mensen eerst eens goed lezen wat er onder dat filmpje staat!

  37. Origineel geplaatst door bramzo
    Vooraleer iedereen hier staat te juichen om multitasking en het al wil draaien op een 2G :Mijn iPhone 3GS op 4.0 was na 4 uur gebruik, 8 uur standby volledig leeg. Ik zit terug op 3.1.3.

    Netjes, dat red mijn standaard 3G al niet eens

  38. Wat nou als apple de beperking heeft gedaan om de koop van de nieuwe 3gs te stimuleren, want met de komst van de nieuwe iphone willen ze die zoveel mogelijk kwijt.

  39. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Origineel geplaatst door iMarioLijkt anders verdacht veel op een 3GS met die Kompas.Idd, lijkt een beetje op een flauwe grap. Maar het zal ongetwijfeld mogelijk worden.

    beste mensen, onderaan het filmpje staat heel duidelijk vermeld dat het hier om een Iphone 3GS gaat. dus het gaat hier degelijk niet om een flauwe grap! 🙂

  40. Ik gebruik het multitasken vrij weinig op mn 3G (met JB), alleen de VPRO Luisterpaal laat ik nog wel eens op de achtergrond draaien. En dat werkt prima, ik merk niet dat ie daar trager van wordt. Je moet gewoon niet te veel tegelijk willen draaien.

    Ik ga pas updaten als er een JB voor OS 4 is, multitasken op 3G op de “apple wijze” mogelijk is en SBSettings werkt. Maar ik heb zo’n gevoel dat dat helemaal goed gaat komen 😉

  41. Misschien heeft het filmpje niets met het artikel te maken, maar staat het er enkel om te tonen hoe het juist werkt? Dat denk ik…

  42. Hoe kan je nu nog huilen over een 2g die niet word geupgrade… dat apperaat komt uit het stenen tijdperk. technologie gaat nou eenmaal snel.

    Ik heb een 3g en vaak genoeg gejailbreakt, alleen daarvan word ie al zo traag als een slak, laat staan dan ook nog ff multitasken. gewoon niet meer te doen. Dit is dus ook logisch dat ze dit niet op de 3g implementeren want apple wil wel altijd dat alles mooi draait.

    Ik haal van de zomer gewoon die nieuwe, probleem opgelost. nu stoppen met tranen omdat je 4 jaar oude product niet meer -volledig- word ondersteunt.

  43. @Nick: Ja ;)!

  44. Iemand die het OS 4.0 al draaiende heeft op zijn iPhone 3G? Dus niet op de 3GS… Of is dit nog niet doenbaar?

  45. Trouwens het is niet dat je iPhone 2G niet meer kan updaten dat hij daardoor minder goed werkt. Wees blij dat OS 3.1 er nog op ging en het blijft nog steeds een fantastisch apparaat. Dit was ook wel te verwachten want er is al 2 jaar geen 2g meer over de toonbank gegaan.

  46. Ik heb lekker een 3G iPod Touch !!
    Whaha Apple heeft zo te zien weer iedereen genaaid met hun ‘funnest iPod ever’ en hun ‘best iPhone yet’ (iPhone 3G/iPod Touch 2G)

    Pech; Jailbreaken; iPod naar de klote 😉

  47. Dit soort nieuws is goed voor Apple dan weten ze meteen welke lekken ze moeten dichten.En svp niet klagen dat dit niet zal werken op een 2G techniek gaat snel, 2G is inmiddels antiek geworden.

  48. Tja, dat is mijne op 3.1.3 ook. Afhankelijk wat je ermee doet natuurlijk. Maar ik ben sowieso niet zo onder de indruk van de iPhone z’n batterij. (3GS 16Gb)

    Origineel geplaatst door bramzo
    Vooraleer iedereen hier staat te juichen om multitasking en het al wil draaien op een 2G :Mijn iPhone 3GS op 4.0 was na 4 uur gebruik, 8 uur standby volledig leeg. Ik zit terug op 3.1.3.

  49. Origineel geplaatst door Martijn
    Hoe kan je nu nog huilen over een 2g die niet word geupgrade… dat apperaat komt uit het stenen tijdperk. technologie gaat nou eenmaal snel.Ik heb een 3g en vaak genoeg gejailbreakt, alleen daarvan word ie al zo traag als een slak, laat staan dan ook nog ff multitasken. gewoon niet meer te doen. Dit is dus ook logisch dat ze dit niet op de 3g implementeren want apple wil wel altijd dat alles mooi draait.Ik haal van de zomer gewoon die nieuwe, probleem opgelost. nu stoppen met tranen omdat je 4 jaar oude product niet meer -volledig- word ondersteunt.

    De iPhone 2G is nog altijd stukken beter dan veel huidige telefoons op de markt.

  50. Apple couldn’t care less, nou bijna dan.. 🙂 Ze zullen in ieder geval er niet zo erg over inzitten als dat sommigen van jullie hier zullen denken. Door het voor het “grote publiek” welke zonder JB draait, niet mogelijk te maken om te Multitasken op de “oude hardware” zijn ze er tot op bepaalde hoogte zeker van dat die 3G iPhones het performance niveau hebben dat ze voor ogen hadden toen dat ding uitkwam.

    Aan dat handje vol prutsers dat een JB draait om toch te kunnen multi-tasken in 128M hebben ze geen boodschap.. Deze lui zijn per definitie ontevreden met wat Apple hen heeft geleverd, anders zouden ze de JB niet uitvoeren. Het zijn ook de mensen die economisch gezien te lang op “oude hardware” blijven hangen en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook nog eens een deel van hun Apps “stelen”.. dus commercieel een veel minder interessante groep. Zolang deze groep niet het huidige “in de marge gerommel” overstijgt zal Apple zich niet genoodzaakt zien om hier “echte maatregelen” nemen.

    Kortom, de JBers overschatten hun impact op Apple mateloos. Ze worden hooguit zijdelings gebruikt als “research tool” om te “proeven” waar behoefte aan zou kunnen bestaan..

    Komt de dag dat het aantal “luizen in de pels” te groot is geworden, zal het echte geklaag van de luizen beginnen.. Er zijn voldoende mogelijkheden om het gebruik van een JB iPhone ernstig te hinderen en vergis je niet, een JBer heeft door zijn JB al ALLE rechten die hij/zij zou kunnen ontlenen uit de overeenkomst met Apple verspeeld. Het geklaag zal zich dan ook beperken tot wat kansloos gejammer op het Internets. Op dit moment “kiest” Apple er echter voor om de JB community te gedogen, mijn persoonlijke gok is dat dit met name van uit publiciteit overwegingen is.

  51. Misschien offtopic, maar volgens mij gaat Apple helemaal niet met een nieuwe iPhone komen.

  52. Ik denk dat er een goeie reden is waarom apple dat multitasken niet toepast op de oudere modellen…
    Ik denk dan meteen gewoon omdat de processor het niet aankan…. Want de mijne (2g) werkt soms wel echt traag wanneer ik bepaalde applicaties opendoe of afsluit… misschien dat de 3g ook nog met dit probleem zal zitten bij multitasking…

  53. Ik weet dat iPhone 3g weinig geheugen. Maar er zyn bijv.radioapps die je op de achtergond wilt luisteren terwijl je lekker kunt internetten.
    ik gebruik nu Backgrounder. Die werkt perfect.

  54. Apple had wellicht een soort begrenzer kunnen inbouwen bij multi-tasking op de 3G. Dat men bijvoorbeeld 2 of 3 apps open mag hebben.

    @Martijn: Het misschien niet zo zeer huilen maar meer raar omdat de 3G dezelfde inhoud heeft als een 2G muv 3G en GPS.
    Natuurlijk is 2G al verouderd maar als beide phones dezelfde inhoud hebben dan zou je ook kunnen verwachten dat ze beide een update krijgen.

  55. Ok een zin gemist, maar mn punt blijft geldig, wie in de wereld heeft die plist uit 4.0 met eigen ogen gezien, laat staan wie heeft het uberhaupt geprobeerd op een 3g?

    Daarnaast vind ik het knap dat ik zonder de laatste zin gelezen te hebben toch wist dat het een 3gs was. Artikel met weinig nieuwswaarde, met een filmpje zonder betrekking…

  56. Ik verwacht dat hierdoor een heleboel mensen wie nu niet jailbreaken dat straks toch doen.

    Aan de andere kant, ik ben een 3G bezitter, verwacht ik een nieuwe iphone deze zomer, daar zal standaard 4.0 op staan. Dus geen probleem.

    Ook weer een wijze van Apple om nieuwe afzet onder de iphone gebruikers te creeren natuurlijk.

    Apple heeft MT wel weer schitterend gemaakt, hoop dat het ook zo vlot zal werken als in de demo’s.

  57. Origineel geplaatst door dimglor
    Ik denk dat er een goeie reden is waarom apple dat multitasken niet toepast op de oudere modellen…

    Bedenk wel, niet niet steeds zijn de redenen van een commercieel bedrijf ook daadwerkelijk redenen die een consument aanvaart. Er al eens aan gedacht dat Apple mogelijk de verkoop van nieuwe iPhones wil stimuleren? Mijn Unibody-MacBook heeft namelijk ook de capaciteit om de 64bit-versie te draaien, maar Apple heeft ervoor gezorgd dat het niet kan.

    Ik betwijfel eerlijk gezegd of multi-tasking voor iPhone 3G echt zo slecht werkt als Apple beweert. Ik zal het in ieder geval in de gaten houden en mogelijk toch overstappen op een jailbreak.

  58. Zijn er mensen die ook 4.0 op hun 3G hebben?
    Doet bij jullie ook de achtergrond het niet.
    folders werkt multitasking niet en ook de achtergrond die je nu zou mogen kiezen is niet beschikbaar op de 3G bij mij.

    Hoort dat?

  59. Origineel geplaatst door BofD
    Komt de dag dat het aantal “luizen in de pels” te groot is geworden, zal het echte geklaag van de luizen beginnen.. Er zijn voldoende mogelijkheden om het gebruik van een JB iPhone ernstig te hinderen en vergis je niet, een JBer heeft door zijn JB al ALLE rechten die hij/zij zou kunnen ontlenen uit de overeenkomst met Apple verspeeld. Het geklaag zal zich dan ook beperken tot wat kansloos gejammer op het Internets. Op dit moment “kiest” Apple er echter voor om de JB community te gedogen, mijn persoonlijke gok is dat dit met name van uit publiciteit overwegingen is.

    Klopt denk ik helemaal deze redenering.
    De JB community is net te groot om tegen de haren in te strijken laat staan te blokkeren hoewel dat laatste simpel zou kunnen.
    Juridisch is het minder helder dan je hier stelt.
    De EFF acht de autonomiteit van de klant van een hogere orde dan de exclusiviteit van Apple om te kunnen bepalen wat er op een telefoon staat die niet meer haar eigendom is.
    Beide partijen hebben dat nog niet voor het supreme court gebracht. Dat is een belangrijke aanwijzing dat het niet zo zwart-wit ligt als Apple hoopt – want zij verdedigt haar rechten te vuur en te paard.
    Lastige bijkomstigheid is nog dat uitspraken per land kunnen verschillen en een evt. verloren rechtzaak Apple enorme publiciteitsschade zou opleveren.

  60. natuurlijk kan de hardware van de ipod touch 2g 8gb mc model aan, het enige waarom ze multitasking daarop niet beschikbaar maken is omdat ze natuurlijk willen dat je een 32 gb of 64 gb ipod touch gaat kopen. idemdito met de iphones

  61. Is dat op true zetten ook bij andere apps mogelijk zoals voicecontrol enz?

  62. @Lswpb: nee hoor alleen de hardware is geloof ik van 2g maar verder is die compleet 3G de ipod touch 3G 8gb draait ook multitasking:)

  63. Ja balen dan hé!!
    Denk ik yes ik heb iPod touch 8GB 3g blijkt hij daar niet op te werken de aapjes dat ze zijn:P
    Vraagje..

    Ik heb dus een ipod touch 8gb 3.1.3 kan daar dan wel of geen multitasking op? Vind het een beetje onduidelijk en lijkt me balen als dat niet kan!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.