Reacties voor: iPhone OS 4.0: Multitasking, Folders, Game Center, iAd en meer

Apple heeft vandaag details over iPhone OS 4.0 uitgebracht: multitasking, Folders, Unified Inbox, iBooks, enterprise-functies, Game Center en iAd zijn aangekondigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 167 reacties

  1. iAd word ik nou niet bepaald vrolijk van… multitasking wel!

  2. Vind ik niet verbijsterend. Maar nog geen nieuws over de Iphone HD/4g…

  3. Meeste heb je toch al met JB.

  4. beetje ontgoochelend ; geen multitasking op iphone 2G/3G 🙁

  5. Multitasking is alleen voor de iPhone 3Gs en de 3e generatie iPod touch beschikbaar.. helaas.

  6. Origineel geplaatst door Komkommer
    Meeste heb je toch al met JB.

    Ja maar nu is het er niet in ge”hacked”, maar zit het er netjes ingebouwd. Zal dus een stuk stabieler zijn dan de JB oplossingen.

  7. Maar zoals ik het begrijp krijgen de iPhone 2G en de iPod Touch 1g geen update?

  8. Tegen die tijd dat hij te downloaden is kan ik mijn iPhone laten Unlocken en kan ik eindelijk met KPN aan de gang!

  9. Erg jammer dat de iPhone 3g geen multitasking krijgt!!

  10. Heb je iAd gezien? Geniaal in mijn ogen. Het is gewoon een in-app reclame die je in-app houdt, en je games, videos, screenshots en dergelijke kan laten zien. Het haalt je niet uit de app en in safari of iets dergelijks.

  11. Origineel geplaatst door Komkommer
    Meeste heb je toch al met JB.

    Origineel geplaatst door Komkommer
    Meeste heb je toch al met JB.

    Ze zijn goed op weg met de iPhone OS. Nog even en het is het beste beschikbaar. Dus niet zo zeuren jij 🙂

  12. en die 100 nieuwe features niet vergeten , als je die allemaal 1 voor 1 moet gaan installeren met JB

  13. Bale dat multitasking niet op de ipod touch 2g en iphone 3g gaat werken, toch maar eens denken aan een 3gs of een itouch 3g

  14. Kan niet wachten!

  15. multitasking werkt alleen op 3e generaties heb ik gehoord. en er zijn meerdere dingen die op de 2e (en lager) generatie niet werken…
    dat vind ik wel minder. maar het is wel weer slim van apple. zo gaan we weer sparen voor de nieuwe iphone.. wanneer die ook uit mag komen.

  16. JB wordt steeds meer overbodig. Apple heeft vanuit de community wel mooi zicht op de wensen en zorgt dat het in de standaard OS versie komt. Hulde!

  17. Origineel geplaatst door mrvan8er
    Erg jammer dat de iPhone 3g geen multitasking krijgt!!

    Apple doet er alles aan om ons aan een nieuwe te krijgen en wedden dat het gaat lukken

  18. Helaas niet door de 2G 🙁 , hopelijk beschikbaar via een custom weg 🙂

  19. Wat houden die 100 nieuwe features nu juist in??

  20. Origineel geplaatst door LBBS
    multitasking werkt alleen op 3e generaties heb ik gehoord. en er zijn meerdere dingen die op de 2e (en lager) generatie niet werken… dat vind ik wel minder. maar het is wel weer slim van apple. zo gaan we weer sparen voor de nieuwe iphone.. wanneer die ook uit mag komen.

    al een geprobeerd met een 3G?
    Dat geeft vaak problemen, vanwege het wat krappe geheugen, zeker met flinke apps zoals navigon, is het vaak crashen.

  21. Werkt multitasking ook niet op de 3G?

  22. Ik vind het TOP!
    Ben nu alleen nog benieuwd naar de 4de iPhone..

  23. Ziet er allemaal weer heel vet uit! Alleen wel jammer dat er geen nieuwe iPhone is aangekondigd. Heb geen zin om deze zomer een 3GS met 2 jarig abbonement af te sluiten…

  24. Misschien vrij logisch aangezien de 3g en 2g veel slomere processor heeft? Ook veel minder geheugen dan de 3gs.

    Het is dus niet alleen uit marketingopzicht maar vooral omdat de oude versies het niet aankunnen.

  25. Geen multitask

  26. Bon, gasten enlighten me.. Heb niet direct gevolgd. Hoe zit het nu met de nieuwe generatie Iphone? Is daar iets over gezegd. Als ik niet kan multitasken met de Iphone 3G, dan ga ik mij ook geen 3GS aanschaffen! Wacht ik nog liever op de nieuwe Iphone. Maar wanneer komt die uit? Als het nog 2 jaar gaat duren, ja dat is iets anders. Wel slim gezien van Apple natuurlijk. Mensen doen overschakelen naar de 3GS… Hmm, langs de andere kant is het wel gevaarlijk voor de verkoop van de 3G…

  27. @Ronald: Onzin, Apple luisterd bij hun marketing niet naar de klant – hoe gek dit ook klinkt – maar doet wat hun het beste lijkt, het zijn een stel kluizenaars op dat gebied, maar wel een van de beste!

  28. Ik vind het niet gek dat multitasking niet werkt op de oudere versies!

    Als je alleen al een 3g en een 3gs eens langs elkaar houdt en kijkt naar de performance.

    Verder ben ik zeer te spreken over het multitasking en Unifide inbox plus meerdere exchange accounts.

    Nu nog even wachten op een jailbreak!

  29. Origineel geplaatst door rl88
    Alleen wel jammer dat er geen nieuwe iPhone is aangekondigd. Heb geen zin om deze zomer een 3GS met 2 jarig abbonement af te sluiten…

    Die komt nog wel. April is gewoon te vroeg. Deden ze het vorig jaar niet ook zo?

  30. Waneer komt os4 dan??

  31. Komt er nog wel verdere uitleg want de helft van die punten snap ik niet of het nut niet

  32. multitasking is mooi gemaakt. de folders lijken me ook erg handig als veel-gebruiker 😛 alleen mis ik wel een nieuw home-scherm. ik had graag afspraken daarop gezien enzo 🙁

  33. @michel: ik zie geen comment van je staan…

    Op zich wel voorbarig, maar ik hou er niet zo van dat ze de mogelijkheid geven om reclameboodschappen in te bouwen in apps. Ik hoop dat daar nog wel een paar restricties aan vast zitten (zoals geen reclame in een app waar je voor betaald hebt…). We zullen zien!

  34. @H995:
    Van de zomer

  35. Origineel geplaatst door Isig
    Origineel geplaatst door rl88Alleen wel jammer dat er geen nieuwe iPhone is aangekondigd. Heb geen zin om deze zomer een 3GS met 2 jarig abbonement af te sluiten…Die komt nog wel. April is gewoon te vroeg. Deden ze het vorig jaar niet ook zo?

    Denk je nou echt dat ze alleen een OS 4 gemaakt hebben voor een telefoon die al een jaar uit is. OFTEWEL: Die iphone 4 komt deze zomer!

  36. @H995: van de zomer voor de iphone 3gs en 3g. in de herfst voor de ipad 🙂

  37. Origineel geplaatst door Unconnected
    multitasking is mooi gemaakt. de folders lijken me ook erg handig als veel-gebruiker alleen mis ik wel een nieuw home-scherm. ik had graag afspraken daarop gezien enzo

    Juist ja, dat heb ik ook echt gemist. Verder vond ik de gekozen wallpaper op de demonstratie echt lelijk. Bij een iPad heeft een wallpaper tenminste nog nut, maar bij de iPhone?

  38. Tof, jammer dat 3G geen multitasking krijgt…

    Maar… waar was de One More Thing met iPhone HD 🙁 ?

  39. Begrijp ik nu dat alle nieuwe dingen aan de 3g voorbijgaan,of kunnen er toch nog iets op de 3g met al die nieuwe features van os4?

  40. Mooi lijstje zo. Vooral multitasking en meerdere exchange accounts!

  41. Wat ik wel redelijk dramatisch vind, is dat de mensen die de ‘nieuwe’ iPod touch 8GB hebben, dus geen full upgrade hebben naar OS4 met multitasking.
    Heb zelf iPod touch 2G, dus dat wordt óf een iPod touch 3G kopen (die duur is, want geen ‘echte’ 8GB versie van) óf wachten tot een 4G.

  42. Android..eat your heart out!!
    I ad zag er dan weer niet verkeerd uit. Creatieve oplossing en skype op de achtergrond is natuurlijk geweldig!!

  43. multitasking zag er erg goed uit zeg. iAd lijkt ook erg goed! Reclames blijven natuurlijk irritant, maar op deze manier een stuk minder!

  44. Origineel geplaatst door Tom
    Bale dat multitasking niet op de ipod touch 2g en iphone 3g gaat werken, toch maar eens denken aan een 3gs of een itouch 3g

    waarom balen? op een oude T-Ford ga je ook geen stuurbekrachtiging zetten of ABS we moeten voorruit kijken en met de tijd mee gaan en niet achter blijven om oude dingen te gaan updaten als iedereen dat zou doen zouden we nu nog in de stenen tijdperk leven.

    Ben blij met de updates en nu maar hopen dat ze snel komen

  45. iPhone 4 wordt binnekort aangekondigd, als ik mij niet vergis is er een iPhone event gepland voor 17/18 mei.

  46. ze hebben net op Gizmodo in de apple “live” stream een iPhone 4 aangekondigd, dat zei Jobs tenminste, maar nog niet gezegd hoe en wat het kan en eruit ziet.
    citaat “Not sure if there are any features that weren’t mentioned here, but will be in iPhone 4, that will be expressly for the NEW iPhone 4 that’s coming this summer.”

  47. OS 4.0 werkt beperkt voor de iphone 3G. de 3GS krijgt wel alles zo krijgt de 3G geen multitasking en de 3GS weer wel.

  48. zodan…..bey bey………

    Morge maar ff naar de belgenburen……voila, 1 x 3GS.
    Steve mot wel ff normaal blijven maar oke…na 2 jaar, moet kunne toch. iPad is al onderweg, DHL is weer eens telaat, what Else?

  49. Origineel geplaatst door Gio
    Bon, gasten enlighten me.. Heb niet direct gevolgd. Hoe zit het nu met de nieuwe generatie Iphone? Is daar iets over gezegd. Als ik niet kan multitasken met de Iphone 3G, dan ga ik mij ook geen 3GS aanschaffen! Wacht ik nog liever op de nieuwe Iphone. Maar wanneer komt die uit? Als het nog 2 jaar gaat duren, ja dat is iets anders. Wel slim gezien van Apple natuurlijk. Mensen doen overschakelen naar de 3GS… Hmm, langs de andere kant is het wel gevaarlijk voor de verkoop van de 3G…

    Dikke onzin, 1 jaar geen iPhone uitbrengen is de doodsteek voor de iPhone family. Je kunt niet bijblijven door 24 maanden geen product te releasen.

    Je kunt er dus voor 100% vanuit gaan dat deze zomer je een nieuwe iphone kan verwachten

  50. Hmm… nou nog Flash support en een character counter voor sms!

  51. Toch slecht dat er geen multitasking kan op 2e generatie iPod touch en iPhone 3G. Ja, ik weet het, te weinig RAM enzo, maar zelfs met jailbreak (ProSwitcher), en zelfs door de apps gewoon vol te laten draaien kan ik 2/3 apps laten draaien. Apple heeft ervoor gezorgd dat het minder RAM gaat kosten, dus het kan makkelijk, lijkt mij! Dit is echt een domper, dioe wat mij betreft de goede aankondigingen overschaduwd.

    Iemand met een beetje kennis van zaken die weet of de officiele multitasking er gewoon in te jailbreaken is?

  52. en Flash?

  53. Origineel geplaatst door H995
    Waneer komt os4 dan??

    Gewoon bij de binnenkomst van de nieuwe iPhone

  54. ik zou wel graag multitasking hebben op mijn 2G ipod touch want ik draai iphoneVM. Folders is ook handig maar van die iads word ik niet vrolijk

  55. geen flash

  56. Stoer dat Apple zegt dat ze de audio API binnen één dag hebben aangepast. Hadden ze dan een stuk eerder kunnen doen wat mij betreft 😉
    Verder cool dat verhaaltje over Skype. Zo is meteen duidelijk waarom Skype nog geen versie met bellen via 3g en push hebben uitgebracht.
    Toch maar weer een nieuwe iPhone aanschaffen in de zomer, zal wel moeten dus. 😉

    En idd triest dat er nog geen Flash ondersteuning in zit. Lekker de baas spelen weer en ze gokken wss op html 5

  57. Origineel geplaatst door Stanley
    en Flash?

    Q: Is there going to be any change in Apple’s position on Java or Flash on version four?
    A: No.

  58. Werkt het nou ook voor de iphone 3gs of komt er een nieuwe iphone waar dat op werkt?

  59. Origineel geplaatst door rob
    Origineel geplaatst door GioBon, gasten enlighten me.. Heb niet direct gevolgd. Hoe zit het nu met de nieuwe generatie Iphone? Is daar iets over gezegd. Als ik niet kan multitasken met de Iphone 3G, dan ga ik mij ook geen 3GS aanschaffen! Wacht ik nog liever op de nieuwe Iphone. Maar wanneer komt die uit? Als het nog 2 jaar gaat duren, ja dat is iets anders. Wel slim gezien van Apple natuurlijk. Mensen doen overschakelen naar de 3GS… Hmm, langs de andere kant is het wel gevaarlijk voor de verkoop van de 3G…Dikke onzin, 1 jaar geen iPhone uitbrengen is de doodsteek voor de iPhone family. Je kunt niet bijblijven door 24 maanden geen product te releasen.Je kunt er dus voor 100% vanuit gaan dat deze zomer je een nieuwe iphone kan verwachten

    Hoe kan jij dat nou 100% weten! het zijn alleen geruchten dat er een nieuwe komt. en ik hoop dat je nog lang kan wachten op je iPhone 4G 😉 want ik ben blij met mijn 3GS

  60. Shiit heb het gemist.. waar kan ik het na kijken??!!!

  61. @Prana: Dat eerste klopt niet 😉 Pandorra (een radio-app) heeft het binnen 1 dag ingebouwd, niet Apple.

  62. @rob: Dat denk ik ook jah. De 3Gs was natuurlijk ook maar een redelijk beperkte update, dus dat moet nu wel anders, anders lopen ze inderdaad een beetje achter (niet dat dat heel erg is; ik geloof niet dat ze hun hele marktaandeel verliezen binnen een jaar, maar erg verstandig is het niet).

  63. @Stanley:
    Met een beetje logisch nadenken, weet iedereen wel dat er dit jaar een nieuwe iphone uitkomt.

  64. Hele mooie features, vooral die van multitasking!

  65. @Rick: maar dat is tog gewoon wreed. wie wil dat nou niet?

  66. Jammer (maar ook wel begrijpelijk) dat er geen multitasking op de 3G komt. Wel mooi vind ik de folders. Geen talloze pagina’s meer met losse Apps maar lekker groeperen in folders (spellen, sport, grafisch, etc etc. ). Tenminste, ik neem toch aan dat dit bedoeld wordt met folders? Hoe wordt trouwens “tegen gehouden” dat multitasking niet op de 3G loopt maar er wel geupdate wordt naar 4.0?

  67. @Stanley:

    Ja de geruchten blijven aanslepen natuurlijk. Uiteraard zal er 1 uit komen. Ik weet bijvoorbeeld van Mobistar dat zij reeds 4G aan het uit testen zijn. De Iphone wil daar natuurlijk al klaar voor zijn. Kans is dan ook groot dat de nieuwe Iphone deze zomer uitkomt. In ieder geval, marketingsgewijs is het natuurlijk wel zo dat je je als bedrijf niet kunt permitteren, gezien de concurrentie, achter te blijven met hetzelfde toestel. Alles wordt dunner en sneller, dus de Iphone moet ook mee kunnen. Je kan je Iphone niet blijven ‘”pimpen” met nieuwe updates. Mensen willen ook eens iets nieuws dan een update. Een ander model dus. Kans is inderdaad groot dat die er komt, laten we hopen dat het deze zomer is…

  68. Origineel geplaatst door Stanley
    Origineel geplaatst door robOrigineel geplaatst door GioBon, gasten enlighten me.. Heb niet direct gevolgd. Hoe zit het nu met de nieuwe generatie Iphone? Is daar iets over gezegd. Als ik niet kan multitasken met de Iphone 3G, dan ga ik mij ook geen 3GS aanschaffen! Wacht ik nog liever op de nieuwe Iphone. Maar wanneer komt die uit? Als het nog 2 jaar gaat duren, ja dat is iets anders. Wel slim gezien van Apple natuurlijk. Mensen doen overschakelen naar de 3GS… Hmm, langs de andere kant is het wel gevaarlijk voor de verkoop van de 3G…Dikke onzin, 1 jaar geen iPhone uitbrengen is de doodsteek voor de iPhone family. Je kunt niet bijblijven door 24 maanden geen product te releasen.Je kunt er dus voor 100% vanuit gaan dat deze zomer je een nieuwe iphone kan verwachtenHoe kan jij dat nou 100% weten! het zijn alleen geruchten dat er een nieuwe komt. en ik hoop dat je nog lang kan wachten op je iPhone 4G want ik ben blij met mijn 3GS

    Product lifecycles enzo 🙂

    Je marktaandeel vergoten ect. Komop, de iPhone is apple’s beste product, die gaan ze toch niet laten opslokken door Android waarvan er 80 telefoon’s per jaar uitkomen.

    Apple kiest voor 1 telefoon per jaar en 1 grote softwareupdate per jaar.
    1 jaar overslaan of uit het ritme gaan en de consument is verwart en het vertrouwen stroomt weg.

    Ja je kan er 100% zeker van mijn dat er 1 uitkomt 😉

  69. Als ik die 100 dollar betaal bij apple kan ik dan gewoon alvast de beta op mijn iphone 3GS installeren? Geeft dit geen problemen met bestaande bestanden en toekomstige updates etc? Ik heb een gesimlockte t-mobile zonder jailbreak.

  70. @Stanley:
    Als je apple (producten) voor maar enige tijd volgt dan weet je dat ze alles volgens een bepaald schema doen. vorig jaar OS 3.0 rond deze tijd aangekondigd. iPhone 3g en 3gs waren beiden aangekondigd in juni. En zo gaat dat door met meerdere producten. Dus je kan bijna zeker zijn dat het dit jaar ook het geval zal zijn.

  71. Als ik tom tom gebruik in de achter grond omdat ik gebeld word valt gps weg en wordt het Agps , lees ik dat nou goed ? Waar slaat dat nou weer op , dat was nou het enige waarvoor ik multitasking nodig achte om gewoon te kunnen blijven navigeren terwijl je gebeld word. Ik hoop maar dat ik het verkeerd begrepen heb.

  72. ik mis nog steeds het simpel kopieeren en plakken van afspraken.

  73. Moeten trouwens niet eerst alle apps ook geupdate worden? Of kan je beta nu al meteen multitasken met bijvoorbeeld tomtom en telefoon?

  74. Jammer van die missende multitask op 3G.
    Dat word toch maar een 3GS deze zomer, of een iPhone 4G/HD. Hoop datie uitkomt

  75. Ik snap echt niet waar apple mee bezig is. Maken ze sterke goede producten die meer dan een jaar mee gaan, maar vervolgens sluiten ze de oudere producten wel buiten door minder functies toe te voegen voor deze apparaten. Voel me hier een beetje genaaid. Eerst al met het batterij percentage en nu weer multitasking. Beetje jammer. Maar goed alsnog een redelijke update ook als je 3g hebt.

  76. Grote bewonderingen voor Gonny!
    Even snel een artikel op d’r iPad rammen!
    Goed gedaan 🙂

  77. Ik wil ook wel OS4.0 eigenlijk… Heeft iemand nog een licensietje voor mij over?

  78. Voor de rest kijk ik het meest uit naar multitasking, uiteraard, en folders.

  79. @fokke:
    Het houdt natuurlijk een keer op voor de wat oudere producten, je kunt niet alles wat bedoeld is voor de nieuwere producten ook helemaal goed laten werken en net zo snel op de oudere producten. Ik snap dat wel, en nee, ik heb geen 3Gs, heb zelf ook nog de 3G, baal ook wel een beetje, maar snap het ook wel weer.
    Maar mijn abbo loopt toch af deze zomer, dus ik ga toch voor de nieuwe Iphone en mocht die niet komen ga ik voor de 3gs.

  80. Maar welke features zijn wel beschikbaar voor de 3G, multitasking weet ik wel kan ik wel mee leven.
    Voor multitasking wacht ik wel tot de 4e gen. iPhone uit komt ergens in juni (hoop ik).

  81. Wow, veel beter dan ik had verwacht. He jammere is dat Multitasking niet gaat werken op oudere modellen (zoals ook mijn iPod Touch 2G), maar los van dat hebben ze wel heel veel goede functies. Ik vind Multitasking er in het algemeen goed uitzien (lijkt op Symbian) en Folders lijkt me gebruiksvriendelijk maar geen lust voor het oog. iAd vind ik echt briljant, dat gaat voor een nieuwe boost gratis apps zorgen.

  82. @Mathieu, snap ik wel, bedoel er ook niks mee hoor, maar zag om de zoveel reacties weer een reactie van jou staan..hahaha..
    Was nogal te merken dat je er 1 wilt…haha

  83. @Daejji:

    ja idd, maar meestal wordt de support voor een product gestopt na een jaar of 5 tot 10 niet na 2 jaar. maar goed van de zomer ga ik ook voor de nieuwe en tot die tijd, is achtergrond instellen, folders enz. ook niet verkeerd.

  84. De uit te geven licenties voor het Apple Developer Program zijn wel heel erg populair, dat heb ik nog niet eerder gezien. Zegt wel wat over het enthousiasme van mensen omtrent iPhoneOS 4.0.

    Maar hoe zit het precies met dat program? Ik ben best bereid te betalen om toegang te verkrijgen tot deze nieuwe firmware, echter zijn er geen speciale vereisten?

  85. @joblamie:

    Dat vraag ik me dus ook af en tevens in hoeverre alles al werkt weet iemand hier meer van?

  86. Waarom is Apple opeens overgestapt om toe te staan dat je 100 iphones per Developer licentie mag gebruiken, de kans is nu groter dat veel meer mensen iPhone OS 4.0 krijgen, voordat hij officieel uit is. Vind het wel een vreemde zet.

  87. En de iPod touch 2g 8gb mc model dan, want die is wel te koop, dus hoort hij bij de apparaten die volle upgrades moeten krijgen vindt ik. Ik heb er hard voor moeten sparen en dan zouden ze me nu buitensluiten van enkele functies… Dat terwijl hij net nieuw is, dat vindt ik niet eerlijk

  88. ALs ik het goed begrijp kan je je bij iPhone Dev Center als developper aanmelden. Je kan dan per direct 4.0 dl.

  89. vooral multitasking en folders zijn fijne verbeteringen. jammer van iAd

  90. Kunnen de developers een aangepaste versie van iPhone OS 4.0 downloaden, of is het gelijk de officiële versie, die in de zomer precies hetzelfde uitkomt?

  91. Vind het voor mijzelf niet echt een boeiende uitbreiding.
    Misschien dat ze andere er wel veel plezier mee doen.

  92. cool, mogen we een toestel kopen voor 700 euri, om dan om de 3 minuten een in-app add te zien ?

    FTW ?

  93. Mooie functies. Ben er zeker blij mee. Neem aan dat ze in juni waarschijnlijk nog een paar kleine functies bekend zullen maken? Want er zal een nieuwe iPhone waarschijnlijk moeten uitkomen. Met deze update kunnen ze zeer zeker een tijdje vooruit, maar na september zal de concurrentie weer erg groot worden. Dus ik verwacht er wel een. En mensen die vandaag verwacht hadden om informatie te krijgen over de nieuwe iPhone. Het was te verwachten dat dat juist NIET zou gebeuren. Lees je wat beter in, dan wist je direct dat die kans gewoon echt klein was. Apple doet het in stapjes en ik geef ze aan de ene kant groot gelijk.

    BTW, mensen het is een iPhone en niet een Iphone. Ken je product en vooral de naam ervan.

  94. Hmm niet al te best dit: multitasken, nice! Folders prima, maar ik krijg nu helemaal het gevoel dat apple de baas is over mijn iphone met dat reclame gedoe.. Bah toch maar jailbreaken maar..

  95. maak een filmpje van os 4 iemand?

    weet iemand de andere 93 functies van os 4

  96. multitask .. maar niet de volledige vrijheid ?? das wel jammer natuurlijk ! (met JB kan dat miss omzeilt worden)

    iBook.. hooplijk ook vlaamse/nederlands !

    Gamecenter is echt wel een goede keuze met achievement-punten!

    ben benieuwd .. maar blijft voorlopig wel op de 3.1.2

    thx voor de info iPC!

  97. nou maar hopen dat je ook nog een “open” communicatie krijgt tussen iPhone en andere toestellen via b.v. Bluetooth

  98. Nog reden genoeg om te jailbreaken al zeg ik het zelf.
    SBSsettings is voor mij zowat onmisbaar. Op de uithof werkt 3G niet (overbelast) dus die zet ik dan gemakkelijk uit zodat ik kan bellen via Edge. Hoe kan ik dit doen zonder jailbreak? Sowieso zet ik 3G wel vaker uit op plekken waar ik het niet heb, om de batterij te besparen. Ook de helderheid pas ik daar makkelijk aan en zet ik WIFI daar makkelijk aan/uit. Onmisbaar als je het mij vraagt, en erg jammer dat Apple niet zo iets heeft geintroduceerd.

  99. Uhm , jullie beseffen dat al die UDID-tjes hier in udid-faker in te geven zijn ???

    Een verwittigd man…

  100. @Anna

    Als ik de eerste plaatjes van de presentatie bekijk, zie ik in de hoek van een iAd schermpje een ‘sluiten’ knopje. Ik neem aan dat je een iAd daarmee kan sluiten.

    Het zou best kunnen zijn dat veel developers hun gratis apps van iAd’s gaan voorzien. Het komt er dan op neer dat je bij de aanschaf van een app kan kiezen tussen een reclame app of de betaalde versie. Dit kan een prijsopdrijvend effect hebben in de AppStore.

  101. ik heb nog steeds 3.1.3 en dat is nog steeds de nieuwste volgens itunes :'(

  102. Origineel geplaatst door Heinz: vooral multitasking en folders zijn fijne verbeteringen. jammer van iAd

    Waarom is dat jammer? Toch een goede manier om Apps gratis te houden? En dan kan ik nu eindelijk icarradio laten draaien op de achtergrond yaym

  103. Als die iPhone 4 deze zomer al uit komt, wat zou die dan wel niet gaan kosten???

    1.200,- euro ?!

  104. Maar als ik nu update naar firmware 4.0 en er komt een nieuwe beta, verloopt deze firmware en kunnen wij onze iphone niet meer gebruiken?

  105. Origineel geplaatst door Stanley
    en Flash?

    Dat zit er niet in. En het gaat ook nooit komen volgens Steve

    iAd vind ik persoonlijk wel vet! allemaal games en videos binnen de advertentie, en je kunt hem daarna gewoon wegklikken, veel beter dan zo’n irritant balkje

  106. wat heb je er dan aan als je er niks van ziet?? ik snap ‘t niet lol.. wat gebeurt er nou als je toegevoegd word.. dan kun je toch gewoon downloaden en moet je 3.1.2 naar 4.00 toch ?? lol

  107. jammer 🙁

    geen multitasking voor 3G…

  108. Jezus mensen. Ik heb het nu toch uitgelegd. Ga eens lezen.

    Als je het niet snapt, doe het dan niet. pffff

    Het is niet zo dat als je nu toegevoegd bent dat itunes zegt alsjeblieft hier is beta 4.0. Dat doet ie pas bij de officiele release.

    Beta versies verlopen ook.

    En nu zeg ik niks meer. Wat een mensen.

  109. Eerste ervaringen, Wow.
    Folders werkt heerlijk, Multitasking is 2 keer drukken op de homeknop en je kan de overbodige apps makkelijk uitzetten.
    Trein en eBuddy crashen.

  110. ff voor de duidelijkheid:

    om de BETA versie te kunnen installeren, moet je toestel geregistreerd (je UDID) staan bij een developer.
    anders kan je hem niet acitveren na het installeren!!

    dus als je zorgt dat je UDID geregistreerd staat, dan is het wachten totdat je de firmware op een torrentsite kan vinden, dan is het alleen downloaden en installeren.

    Dus als je UDID niet geregistreerd staat, dan kan je hem niet installeren!!

    hoop dat nu iedereen het begrijpt…

  111. Seriously not impressed.
    Multitasking en folders? Kan nu ook al, gejailbreaked.
    Jaja, straks voor iedereen…maar toch.

  112. @netniet: en draait het wat stabiel?

  113. Origineel geplaatst door netniet
    Eerste ervaringen, Wow. Folders werkt heerlijk, Multitasking is 2 keer drukken op de homeknop en je kan de overbodige apps makkelijk uitzetten. Trein en eBuddy crashen.

    Mooi, maar eh.. 4.0 beta is nog niet eens uit. Die komt pas ‘s morgens vroeg of vannacht uit. Leuk geprobeerd.

  114. Origineel geplaatst door edgar
    ff voor de duidelijkheid:om de BETA versie te kunnen installeren, moet je toestel geregistreerd (je UDID) staan bij een developer. anders kan je hem niet acitveren na het installeren!!dus als je zorgt dat je UDID geregistreerd staat, dan is het wachten totdat je de firmware op een torrentsite kan vinden, dan is het alleen downloaden en installeren.Dus als je UDID niet geregistreerd staat, dan kan je hem niet installeren!!hoop dat nu iedereen het begrijpt…

    Edgar mensen hier lezen niet. Die zien alleen 4.0 4.0 4.0 4.0 4.0 4.0

  115. Origineel geplaatst door Troye
    Origineel geplaatst door netnietEerste ervaringen, Wow. Folders werkt heerlijk, Multitasking is 2 keer drukken op de homeknop en je kan de overbodige apps makkelijk uitzetten. Trein en eBuddy crashen.Mooi, maar eh.. 4.0 beta is nog niet eens uit. Die komt pas ’s morgens vroeg of vannacht uit. Leuk geprobeerd.

    Wat is dit dan? iSpazio

  116. Daarbij is ondersteuning voor SSL en VPN.

    SSL en VPN ondersteuning zit er al op sinds de eerste versie. Het gaat hier dan ook om een specifieke VPN soort, namelijk SSL VPN. Helaas heeft Apple het net als bij IPSec VPN weer aardig om zeep weten te helpen door wederom dit te beperken tot Cisco naast Juniper. Voor wie iets anders heeft: je hebt vette pech, de iPhone doet nog steeds geen VPN. Jammer want IPSec en SSL VPN’s van niet-Cisco en niet-Juniper apparatuur komt vaker voor dan van Cisco en Juniper spul. OpenVPN is een goed voorbeeld van SSL VPN wat vaak gebruikt wordt. Voor OS X hebben we nog IPSecuritas maar ja, zoiets kan dus niet voor iPhone OS. Voor de rest zijn de business features (een api voor de agenda dingen, etc.) wel prima.

  117. Even voor de duidelijkheid: als ik straks de OS 4.0 beta op m’n iPhone zet en er komt weer een nieuwe beta, wordt mijn iPhone dan onbruikbaar? Zo ja, is er altijd een mogelijkheid om te downgraden naar OS 3.1.3? Just to be sure; mijn iPhone is heilig namelijk.

  118. @wouter: Alleen geen multitasking op 2G iPod touch (geen iPhone!!!!!), voor de rest werkt alles en ipt2g preview build staat ook online bij Apple.

  119. en is er al wat bekent over silverlight??

  120. @NielsB:
    en als je baseband mee geupdated wordt? Dan kan je niet meer downgraden

  121. Ik vind dat ‘folders’ er erg lelijk uit zien. Niet wat ik van Apple gewend ben!!! Hoezo niet zoals op de iPad in de applicatie ‘photos’ ? Dat je hem moet open ‘pinchen’. Lijkt mij een veel mooiere oplossing! Wat denken jullie??

  122. @PhysX: je word doorverwezen naar apple developer site je heb er dus niks aan

  123. @ Gadgetman dat klopt! Van de zomer als ie er officieel is.

  124. Ik gok zo maar dat die apple multitasking wel naar de oudere idevices komt, het was ook zo met street view en andere 2.0 updates waarbij sommige exclusive voor 3G waren, toen kon ik met mijn iTouch (toendertijd) het er allemaal in hacken.

  125. Stelletje aasgieren hier zeg beetje bedelen om een os4 beta erg triest vertel liever wat wel en wat niet werkt op een 3g daar hebben we veel meer aan

  126. Origineel geplaatst door rob
    Origineel geplaatst door GioBon, gasten enlighten me.. Heb niet direct gevolgd. Hoe zit het nu met de nieuwe generatie Iphone? Is daar iets over gezegd. Als ik niet kan multitasken met de Iphone 3G, dan ga ik mij ook geen 3GS aanschaffen! Wacht ik nog liever op de nieuwe Iphone. Maar wanneer komt die uit? Als het nog 2 jaar gaat duren, ja dat is iets anders. Wel slim gezien van Apple natuurlijk. Mensen doen overschakelen naar de 3GS… Hmm, langs de andere kant is het wel gevaarlijk voor de verkoop van de 3G…Dikke onzin, 1 jaar geen iPhone uitbrengen is de doodsteek voor de iPhone family. Je kunt niet bijblijven door 24 maanden geen product te releasen.Je kunt er dus voor 100% vanuit gaan dat deze zomer je een nieuwe iphone kan verwachten

    Precies, het is 99% zeker dat er nieuwe iPhone komt. (heb ik altijd nog 1% excuus voor als ze met de iGlasses komt, waarmee je met een bril via je ogen de boel kan besturen 😛 )

  127. http://developer.apple.com/iphone/index.action#prerelease

    Ik kan het nog steeds niet downloaden, alhoewel Kevin mij op de lijst heeft toegevoegd.

    Heeft nog iemand dit probleem? Normaal moet je op de tab ‘iPhone SDK 4.0’ kunnen klikken om het OS te downloaden.

  128. @Troye:
    Als je op de lijst staat kun je hem niet via Apple downloaden maar zul je via andere wegen hem moeten vinden. Het zorgt er alleen voor dat je iPhone geactiveerd wordt na installatie van de firmware.

    Als je dus niet op een lijst staat, merk je dat pas als de firmware erop staat en het dus eigenlijk al te laat is….

    Zelf wil ik graag weten of een update mogelijk is of dat per se een restore moet? (ben developper)

  129. Ik kan echt niet wachten op OS4.0! Als ook op de nieuwe iPhone. Laat die er ook eens snel komen! Al zijn we met de 3GS nog steeds erg blij. Het enige minpunt vind ik soms nog de GPS ontvangst tijdens navigeren. Hopelijk wordt dat bij de nieuwe iPhone ook een stuk beter, dan zijn we echt helemaal happy!

    iPhone OS 4.0 ziet er in ieder geval goed uit! Eindelijk folders en merged inbox voor de mail.

    offtopic: Het wordt tijd dat iPhoneclub ook eens comments gaat paginaten. Er zijn plugins genoeg voor WordPress 🙂 400+ op 1 pagina! woei!

  130. ik herhaal:

    Uhm , jullie beseffen dat al die UDID-tjes hier in udid-faker in te geven zijn ???

    Een verwittigd man…

  131. @anna:

    En? Meesten vervangen hun iPhone toch elk jaar.

  132. Kan ik de show ergens terugkijken? Ik heb het namelijk gemist.

  133. @Vincent:
    De apple podcast word binnen een uurtje bijgewerkt.
    Zoek maar in iTunes “Apple Keynotes”

    Veel kijkplezier 🙂

  134. Iedereen wilt nu zo graag die nieuwe OS hebben, maar denk dat zeker 90% ervan niet weet hoe het ermee moet omgaan. Grappig eigenlijk. Wel mooi dat de mensen die de SDK hebben al deze mensen echt aan het toevoegen zijn. Chapeau!

  135. Origineel geplaatst door //
    @anna:En? Meesten vervangen hun iPhone toch elk jaar.

    ??? als ik nu “bijvoorbeeld” met al de hier neergepende udid´s 50 keer zynga poker 2.5 M installeer (99,99 $ per stuk), heb ik 125 miljoen aan pokerchips, en staan er bij zynga en apple 50 iphone users geregistreerd als fraudeurs.

  136. Voor de Jailbreak van iPhone OS 4.0 kan je iH8sn0w op twitter volgen 🙂 twitter.com/iH8sn0w

  137. Zucht!!! Dus op mijn 3g geen multi tasking? Skype app geen push? Dan maar jb en tot einde zomer wachten op nieuwe model 😉

  138. weet iemand hoe je de wallpaper kan plaatsen in iphone os 4.0

  139. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door //@anna:En? Meesten vervangen hun iPhone toch elk jaar.??? als ik nu “bijvoorbeeld” met al de hier neergepende udid´s 50 keer zynga poker 2.5 M installeer (99,99 $ per stuk), heb ik 125 miljoen aan pokerchips, en staan er bij zynga en apple 50 iphone users geregistreerd als fraudeurs.

    Simpel, ik zoek je op en gooi je de bak in.

    Trouwens, wij mogen dit sharen en als jij dat gebruikt voor dubieuze en fraduleuze uiteinden, dan ben jij nog altijd strafbaar en niet wij 😉

  140. Al zou ik nu een iPhone kopen (heb nu iPod touch) dan is er voor mij geen reden om te jailbreaken.

  141. ik ben het wel met anna eens, miss niet heel handig om al die udid’s hier neer te zetten.. ik denk dat het dus een goed idee is om ze te verwijderen straks..

  142. @Gonny: het GPS-verhaal heb je verkeerd begrepen.

    * Voor TomTom-achtigen loopt er wel degelijk een “echt” GPS-proces in de achtergrond. Deze worden nl. iha. gebruikt terwijl de iPhone aan de lader hangt
    * Voor andere locatie-aware apps geldt inderdaad dat er een nieuwe positie bekend wordt zogauw van mast wordt gewisseld. Het is mij niet duidelijk of op dat moment even een GPS-update wordt gedaan. Dat zou wel een mooie implementatie zijn
    * En gebruik alsjeblieft “AGPS” niet in deze contet. De misverstanden zijn al groot genoeg, mensen denken dat “AGPS” minder is dan “gewoon” GPS terwijl het juist een toevoeging is. “AGPS” gebruiken als term voor positiebepaling alleen op telefoonpalen (of WiFi-netwerken for that matter) is incorrect.

  143. ik installeer hem dan niet als ik de JB kwijt ben :p

    normaal heb je geen nieuw baseband ?

  144. Origineel geplaatst door //
    Origineel geplaatst door annaOrigineel geplaatst door //@anna:En? Meesten vervangen hun iPhone toch elk jaar.??? als ik nu “bijvoorbeeld” met al de hier neergepende udid´s 50 keer zynga poker 2.5 M installeer (99,99 $ per stuk), heb ik 125 miljoen aan pokerchips, en staan er bij zynga en apple 50 iphone users geregistreerd als fraudeurs.

    Simpel, ik zoek je op en gooi je de bak in.Trouwens, wij mogen dit sharen en als jij dat gebruikt voor dubieuze en fraduleuze uiteinden, dan ben jij nog altijd strafbaar en niet wij

    jezus, wil gewoon mensen hier waarschuwen voor derden die hier ongetwijfeld iets mee doen…

    ach, laat ook maar…

  145. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door //Origineel geplaatst door annaOrigineel geplaatst door //@anna:En? Meesten vervangen hun iPhone toch elk jaar.??? als ik nu “bijvoorbeeld” met al de hier neergepende udid´s 50 keer zynga poker 2.5 M installeer (99,99 $ per stuk), heb ik 125 miljoen aan pokerchips, en staan er bij zynga en apple 50 iphone users geregistreerd als fraudeurs.Simpel, ik zoek je op en gooi je de bak in.Trouwens, wij mogen dit sharen en als jij dat gebruikt voor dubieuze en fraduleuze uiteinden, dan ben jij nog altijd strafbaar en niet wijjezus, wil gewoon mensen hier waarschuwen voor derden die hier ongetwijfeld iets mee doen…ach, laat ook maar…

    Begrijp ik, maar een vriend van NYC, had een soortgelijk probleem, maar Apple had het onderzocht, zijn toestel werd geruild voor een nieuw toestel en een gift-voucher.

  146. Beste allemaal,

    Het kan -om begrijpelijke redenen- niet worden toegestaan dat hier links naar torrents en nieuwgroepen worden gepost. Deze zullen direct worden verwijderd. Mocht plaatsing van deze links toch door blijven gaan, dan zien we ons helaas genoodzaakt de reactiemogelijkheid te sluiten!!

  147. iPhone OS 4 Compatibility
    iPhone OS 4 will work with iPhone 3G, iPhone 3GS, and the second- and third-generation iPod touch this summer, and with iPad in the fall. Not all features are compatible with all devices. For example, multitasking is available only with iPhone 3GS and the third-generation iPod touch (32GB and 64GB models from late 2009).

    Bron: http://www.apple.com

  148. @Geert:

    Click op Herstel in iTunes en tegelijk op shift (mac) of alt (windows) en dan selecteer je de JUISTE ipsw voor jouw apparaat.

  149. Misschien is het beter om de reacties te sluiten. Ik denk dat het nu meer gaat om het OS te verkrijgen dan de discussie om het OS zelf.

    Iedereen die er toch aan kon geraken heeft veel geluk gehad.

  150. Nu hopen op iPhone 4 ben wel toe aan een nieuwe, mijn 3G heeft kliene kuren.

    Maar is trouwens alleen multitasking het enige wat niet op mijn 3G zal werken???

    Of is er meer, kan het niet goed vinden wat er allemaal voor de 3G beschikbaar zal worden.

  151. Kun je van 4.0 ook weer terug naar 3.1.2?
    Heb een iPhone 3Gs

  152. Waar is FLASH Apple?

  153. Iedereen die mij mailde krijgt nog mail, ik ga zo eerst zelf mijn iPhone naar OS4 gooien. En Gonny & JP het was erg gezellig in Amsterdam! Lijkt me voor herhaling vatbaar.

  154. Aan iedereen, weet dat als je naar 4.0 gaat, dat je NIET kunt downgraden, of geen enkele mogelijke manier 🙂

  155. Origineel geplaatst door Rian
    Iedereen die mij mailde krijgt nog mail, ik ga zo eerst zelf mijn iPhone naar OS4 gooien. En Gonny & JP het was erg gezellig in Amsterdam! Lijkt me voor herhaling vatbaar.

    Hehe, ik heb jouw naam gehoord in het live event van One More Thing. 😀

  156. Origineel geplaatst door TroyeHehe, ik heb jouw naam gehoord in het live event van One More Thing.

    Klopt want daar was ik 😉

    En het was het live event van OMT & iPc

  157. Origineel geplaatst door Rian
    Origineel geplaatst door TroyeHehe, ik heb jouw naam gehoord in het live event van One More Thing.Klopt want daar was ik En het was het live event van OMT & iPc

    Ik ben benieuwd of er veel mensen waren van iPc.

  158. De reacties op het Apple event van vanavond tonen wederom aan dat de iPhone nog steeds vol in de belangstelling staat, zowel qua hardware (wel of geen nieuwe iPhone half dit jaar) als qua firmware. De mogelijkheid tot reageren gaat nu op slot, teneinde te voorkomen dat links naar illegale downloads worden gepost.

    Er zal ongetwijfeld op ons forum nog lang worden nagepraat, kijk daar eens rond!

  159. He kunt nu ook inzoomen bij camera mooi gemaakt hoor

  160. Ben erg benieuwd met OS4

  161. Origineel geplaatst door michelr: Maar welke features zijn wel beschikbaar voor de 3G, multitasking weet ik wel kan ik wel mee leven.Voor multitasking wacht ik wel tot de 4e gen. iPhone uit komt ergens in juni (hoop ik).

    Dat vraag ik me ook af. Is daar een beetje duidelijkheid over? Vind die folders wel een goeie functie. Die advertentietoestand boeit me niet zo.

  162. Mij is nu ook opgevallen dat je YouTube video’s ook in portret mode kan bekijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.