Reacties voor: iPhone OS 4.0 bevat aanwijzigingen frontside camera en LED-flitser

Met de nieuwe uitgebrachte iPhone OS 4.0 zijn er nieuwe API's beschikbaar. Hierin zijn sporen gevonden voor een camera aan de voorkant en een LED-flitser.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. LED-flitser, die zag ik niet aankomen, is dat normaal voor een telefoonflitser?

  2. Stilletjes had ik gehoopt om gisteren ook een sneak te krijgen van een nieuwe iPhone. Of toch minstens een release datum. Ik ben sterk aan het overwegen om me een 3GS aan te schaffen, maar als die binnen enkele maanden al verouderd is wil ik best nog even wachten. Kerstmis is dan weer té ver om nog met m’n oude model voort te doen. Decisions decisions…

    (Leuk trouwens wat jullie hier allemaal met WordPress doen.)

  3. Fijn, video-conferencing met skype.

  4. Mooi zo! Led flitser is veel vriendelijker voor de batterij ‘juice’. Laat maar komen! M’n vrouw wil ook aan de iPhone… nog even wachten, kan ze m’n 3gs krijgen… ga ik voor de nieuwe 😉
    Dan weer even wachten op de iPad… sjonge… wat een feest jaar gaat dit weer worden! Thank you !

  5. Dan toch Flash!? 😉

  6. Hopelijk is het waar

  7. Wat lijkt de nieuwe appel een topper te worden, eet meer Freud . . . 😉

  8. Origineel geplaatst door Tommy
    Dan toch Flash!?

    Haha, geniale opmerking. Apple gaat Flash eindelijk implementeren 😀

    Yes! Eindelijk iChat op mijn iPheaun!

  9. Dat wordt een ritje België…

  10. niet alleen led ‘flash’ maar ook te gebruiken als zaklamp als ik het goed zie, lees: “torchmode” wat bij de meeste telefoons een zaklamp mode is

  11. Dit klinkt heeeeeel mooi allemaal, ik kan haast niet wachten tot het zover is..

    Ik kan nu al verlengen metmijn I-500 dus Apple schiet maar eens op 🙂

  12. Origineel geplaatst door Rian: LED-flitser, die zag ik niet aankomen, is dat normaal voor een telefoonflitser?

    Nee het blijft een beetje ouderwets het is grwoon een lampje voor me iphone (nu 1 jaar) had ik ee afgetrapte sony erricson k800i die was toen al oud maar die had Xenon flitser ( wat echte cameras ook hebben)

    Maarja voor apple is dit een revolutie

  13. Origineel geplaatst door Rian
    LED-flitser, die zag ik niet aankomen, is dat normaal voor een telefoonflitser?

    Ja. Alleen cameratelefoons gebruikten xenon flitsers (SE K850, C905 bijvoorbeeld). Er is niets geks aan een LED flitser.

    Apple gebruikt waarsch. LED flitsers omdat die veel minder stroom gebruiken dan een xenon flitser.

  14. Leuk, dan kan je fijn van al die webcamapplicaties online gebruik maken zoals chatroulette!

    O nee, wacht, de iPhone ondersteunt geen Flash, dus helaas.

  15. Frontcamera voor de iPad lijkt me ook wel wat. Als die op je dock staat zou Apple bijvoorbeeld gestures kunnen ondersteunen? Als je met je hand naar rechts beweegt pikt de camera dit op en kan je bijv. naar de volgende pagina scrollen.

    Door het touchscreen wellicht een tikje overbodig, maar wel leuk 😉

  16. De meeste reacties gaan over de flitser. Mij lijkt de frontside camera in de iPhone 4G interessanter. Het is dan een inkopper dat er een Apple app komt waarmee je met ander iPhone bezitters kan beeldbellen..

  17. Het schijnt dat Apple miljoenen Luxeon led’s besteld heeft bij Philips Lumileds Lighting. Apple heeft ook een bestelling geplaatst van 5 megapixel cmos-sensoren bij OmniVision. 🙂

  18. Origineel geplaatst door Stijn
    Stilletjes had ik gehoopt om gisteren ook een sneak te krijgen van een nieuwe iPhone. Of toch minstens een release datum. Ik ben sterk aan het overwegen om me een 3GS aan te schaffen, maar als die binnen enkele maanden al verouderd is wil ik best nog even wachten. Kerstmis is dan weer té ver om nog met m’n oude model voort te doen. Decisions decisions…(Leuk trouwens wat jullie hier allemaal met WordPress doen.)

    http://buyersguide.macrumors.com/

  19. Origineel geplaatst door alchemist
    Leuk, dan kan je fijn van al die webcamapplicaties online gebruik maken zoals chatroulette!O nee, wacht, de iPhone ondersteunt geen Flash, dus helaas.

    Er zal wel een App voor gaan komen…

  20. @Stijn:
    Als je kijkt dat de iPhone 3G 2 jaar geleden op 11 juli hier was (Ik was nummer 11 in de rij 😛 ) en de eerste klanten dus nu de mogelijkheid hebben om hun abo te verlengen, in combinatie met het feit dat de afgelopen 3 jaar de nieuwe iPhone er in juni/juli was (Wikipedia: 2G: 29 juni 2007, 3G: 11 juli 2008, 3GS: 19 juni 2009), verwacht ik dus dat er ook nu een nieuwe zal zijn rond die tijd…
    Deze zal wel met iPhone OS 4 geleverd gaan worden…

  21. @Pieter: M’n eigen onderzoek bracht ook de periode mei/juni aan het licht voor nieuwe iPhone modellen. Maar omdat we nu in april OS 4 te zijn kregen, leek het me misschien wat voorbarig om zo snel al een nieuw event te verwachten. Ik kan me natuurlijk vergissen (wat hopelijk ook het geval is), maar misschien loopt hun timing deze keer iets anders.

  22. Origineel geplaatst door AlexT
    Dat wordt een ritje België…

    Hopelijk voor jou kan je de volgende generatie iPhone nog steeds afzonderlijk kopen in België, zonder abonnement en simlockvrij. Aangezien koppelverkoop sinds kort in België is toegestaan is het mogelijk dat er geen simlockvrije toestellen van de volgende generatie iPhone te koop zullen zijn.

  23. Jammer geen echte flits als de nokia n82 heeft , leds zijn waardloos en bij apple wil ik de beste niet het goed koopst

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    Origineel geplaatst door AlexTDat wordt een ritje België…Hopelijk voor jou kan je de volgende generatie iPhone nog steeds afzonderlijk kopen in België, zonder abonnement en simlockvrij. Aangezien koppelverkoop sinds kort in België is toegestaan is het mogelijk dat er geen simlockvrije toestellen van de volgende generatie iPhone te koop zullen zijn.

    Voor zover ik mij herinner gaan ze koppelverkoop toestaan als er ook een 2de simlock vrij toestel is dat identiek is aan dat met het abonnement. Anders mag het niet. Dit gelde niet voor extra services enz natuurlijk maar enkel voor het toestel

  25. LED vs Flash …

    beseffen we met zijn allen wel dat een echte ‘flits’ helemaal niet handig is voor een iPhone — ja, de lichtopbrenst is groter en heel erg kort van duur

    en die korte duur is nou net niet wat we willen, want we willen toch ook video op kunnen nemen ?

    Ah…LED + Flash 🙂 dan komen we er wel met zijn allen met nog betere specs als dat Apple kan bedenken 🙁

  26. Nog een nieuwe functie:
    Added: battery.friendly

    Nice 😉

  27. He he eindelijk een flitser!:)

  28. Ik zie ook een “TorchMode” staan… zou dus zijn om die led aan te zetten bij video? 😀

    (of als zaklampje natuurlijk :P)

  29. ging iphone os 4 niet in de zomer voor iedereen beschikbaar zijn. IK denk dat dan ook de iphone 4g zal uitgebracht worden.

  30. Hopelijk gebruiken ze dan het apple logo als flits/lamp, nog liever heb ik dat ze de camera en de flits/lamp achter het apple logo verbergen 🙂 .

  31. Mooi nieuws! Dus we kunnen straks VOIP (lees: Skype) draaien op de achtergrond en de frontcam dus gebruiken voor visueel kontakt via Skype… Het plaatje wordt compleet!

  32. Origineel geplaatst door alchemist
    Leuk, dan kan je fijn van al die webcamapplicaties online gebruik maken zoals chatroulette!O nee, wacht, de iPhone ondersteunt geen Flash, dus helaas.

    Inderdaad. Major Apple fail… is het trouwens al mogelijk om zonder flash webcams te gebruiken? Lijkt me wel iets om naar toe te werken.
    Met die klote houding van Steve moet het wel eens tijd worden dat flash weggaat… of Steve moet eens door de knieen gaan (desnoods door de knieen geslagen worden).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.