Reacties voor: iPhone OS 3.0 in het Nederlands, deel 2: Spotlight zoekfunctie (video)

Een van de grote vernieuwingen in iPhone OS 3.0 is de algemene zoekfunctie Spotlight. Het doorzoekt adressen, afspraken, e-mail en je iPod. Met een video en Nederlandse screenshots van iPhone OS 3.0 leggen we uit hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Goed artikel maar ik denk dat veel mensen dit op de iPhone/iPod Rouch lezen(ik). Dan zou het wel fijn zijn als je de filmpjes op de iPhone kunt bekijken. Misschien iets voor de volgende keer.

    Ps: anders is dit nooit, miss is er iets fout gegaan..

  2. hoe komen jullie eigenlijk aandeze info? de firmware is toch nog helemaal niet beschikbaar??

    just curious…

  3. Mooi filmpje, kan niet wachten tot OS 3.0 uitkomt 🙂

  4. Apple heeft nog tijd zat om verbeteringen aan te brengen in 3.0. Goed artikel en goed filmpje!

  5. Je hebt een mooie voorleesstem, Gonny :).

    @Bram, het is een youtube filmpje, dus die zou te bekijken moeten zijn op je iPhone, tenzij het converten naar iPhone-voormaat ook een tijdig process zou zijn.. dan zou het wellicht een halve dag kunnen duren ofzo.

    Ik heb overigens nog wel een vraag: begrijp ik goed dat spotlight níet door je internetgeschiedenis zoekt? Dat is erg jammer, een gemiste kans (al was het een optie die in instellingen geactiveerd kon worden)

  6. Erg jammer is het datspotlite, niet in de notes van je contactpersonen zoekt en niet in de email berichten. Kom dit misschien we in de uieindelijke versie? En kijkt de zoekbalk in Mail ook niet in je emails?

  7. Jullie moeten er natuurlijk ook nog wel even bijvertellen dat je kunt instellen waarop je wilt zoeken. Dit staat bij Instellingen->Algemeen->Thuisknop->Zoekresultaten.

  8. Spotlight is ook op de in OSX een geweldige functie, daar kan de zoekfunctie van Windows echt nog wat van leren. Als het ook maar een beetje in de buurt komt van de OSX versie, zou het echt top zijn voor de Iphone.

  9. Je hebt wel een hele snelle 3G verbinding? Ik wou dat het bij mij zo snel is.

  10. Dat dictafoon icoon ziet er echt niet uit. Beetje teleurstellig. apple was tog zo goed in design

  11. subtiele product placement hoor 😉
    Altec Lansing?

  12. Proffesioneel video’tje 😀 Goeie uitleg!

  13. @JustMe: De beta is al te downloaden hoor 😉

  14. Origineel geplaatst door Bram Schulting
    Goed artikel maar ik denk dat veel mensen dit op de iPhone/iPod Rouch lezen(ik). Dan zou het wel fijn zijn als je de filmpjes op de iPhone kunt bekijken. Misschien iets voor de volgende keer.Ps: anders is dit nooit, miss is er iets fout gegaan..

    Je moet de website wat vaker bezoeken 😀
    Developers kunnen al een beta gebruiken om zo met de nieuwe api’s e.d. te knutselen.

  15. Ik had een vraag je het gaat niet over de spotlight maar wel over 3.0!

    De bluetooth functie kan je daarmee ook muziek streamen en werkt dit al in de beta?

    Bedankt en groeten:)

  16. Leuke functie, alleen vind ik het een beetje jammer dat hij de sms-berichten niet doorzoekt. Dat zou pas super handig zijn!

  17. Ook hier nog een vraag: tijdens de keynote werd duidelijk dat je de email search verder kan vervolgen op de IMAP server. Dit kan in de email applicatie zelf, maar is dit ook mogelijk in spotlight?

  18. Wat het afspelen van de video op die iPhone betreft: daar wij kunnen daar niets aan doen. Eerder was het zo, dat nieuwe YouTube-video’s vrijwel meteen ook in iPhone-variant beschikbaar waren, maar blijkbaar heeft YouTube een achterstand in het converteren. Probleem ligt bij YouTube, het is geen kwestie van een vinkje (vergeten te) zetten.

    Dus ook bij de nog komende video’s: bekijk ze op de desktop. Klagen over niet kunnen afspelen op de iPhone heeft alleen zin bij YouTube zelf.

  19. @j00st:

    Idd, perfecto 😛

    Mooi verslag 🙂

    leuk dat we lekker op de hoogte gehouden worden.. heel erg bedankt 🙂

  20. Kan in de nieuwe beta ook beveilgde audio / video afspelen! Die gedownload is in itunes store ??

  21. Wellicht…,
    als alle ontwikkelaars en beta-testers aan Apple doorgeven dat Spotlight ook in de mail content en de SMS e.d. moet zoeken (…), dat dat er dan vandezomer ook nog in zit…. 😉

  22. Als ik Spotlight op m’n Mac gebruik laat hij bij zoekopdrachten wel zien wat er in de inhoud van mijn mail staat. Ook wanneer ik zoek op basis van steden dan laat hij wel de bijbehorende contactpersonen zien. Als ik zoek op straatnamen echter weer niets

    Ervan uitgaande dat iPhone OS heel erg gebaseerd is op OSX neem ik aan dat die functies ook gewoon er nog in komen in OS3.0

  23. Hallo allemaal,

    Heb zojuist met succes de 3.0 software geïnstalleerd… Nu wil het geval dat er nog steeds oude en reeds verwijderde mails worden getoond… Hoe kan dit en belangrijker, hoe krijg ik dit voorgoed uit mijn telefoon?!

    Hoop op wat reacties want ik snap er niets meer van!

    Liefs,

    Moi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.