Reacties voor: iPhone OS 3.0: contacten in landscape, auto-WiFi, MobileMe

In iPhone OS 3.0 zijn weer nieuwe ontdekkingen gedaan: automatisch inloggen op Wi-Fi-netwerken, gegevens samenvoegen in MobileMe en landscape-weergave in de contactapplicatie.

Reacties: 32 reacties

  1. De iPhone wordt steeds beter blijkt wel weer!

  2. Het kan niet op…!

  3. Vreemd. “Contacten” kan wel in landscape, maar “telefoon” niet. Overigens ziet iPhoneclub er ook anders eruit op Beta 3. Tenminste, bij mij.

  4. Zo zie je maar wat de iPhone allemaal kan!!

  5. Het doorsturen van een gemaakte foto naar je mobile me account kan nu ook al (staat dan op de gallery page – je kan zelf je album kiezen)

  6. Ik kan zo langzamerhand niet meer wachten 😀

  7. ik weet niet hoor maar mijn ipod touch verbind al automatisch met me router… is geen nieuwe functie volgends mij

  8. Kan iemand zich voorstellen wat 4.0 gaat brengen ? Of pakweg 7.0 ?

  9. @Bjørn: Heb het even gecontroleerd met 2 iPhones naast elkaar en ja: bij 3.0 doet het gestreepte ‘behangetje’ het niet. Maar dat is volgens mij meer omdat de WordPress-plugin niet goed compatibel is.

    Wat me bij normale weergave opvalt is dat je in 2.2.1 de website te zien krijgt in uitgezoomde versie waarbij de hele website op het scherm past en dat je bij 3.0 een sterk ingezoomde weergave krijgt waarbij pinch & zoom niet werkt. Lijkt me iets waar we naar moeten kijken, want bij andere websites werkt het zoomen wel goed.

  10. @Joachim: wat ie dag 1 al had moeten kunnen bedoel je 😉

  11. @Nigel
    Ja het inloggen op Wifi met automatische Wep of wpa invoer kan al met 2.2x maar je hebt ook varianten waar je je naam en password op een webpagina moet intikken en dat bedoelen ze hier denk ik (met AutoWifi inloggen op een T-Mobile hotspot op 2.2x)

  12. ik weet niet wat jullie ervan vinden maar ik vind het huidige numerieke toetsenbord (te zien wanneer je nummers invoert bij contacten) maar lelijk!! en in landscape (zoals hierboven) wordt het er zeker ook niet mooier op.. het numerieke toetsenbord dat verschijnt wanneer je naar het toetsenbord gaat als je aan het bellen bent is echter wel echt mooi.. had een beetje gehoopt dat ze dit zouden veranderen maar ziet er niet naar uit..

  13. publishen naar MM is niet nieuw, interface dan weer wel. Wat ik bezopen vind, is dat ik op mijn iphone mijn webgallery niet kan zien das dan weer wel nieuw.

  14. Emoji kan nu ook in een liggend toetsenbord goed worden gebruikt

  15. In Safari toch wel? Gewoon je web-galleryadres invullen! Of begrijp ik je verkeerd? Zo bekijk ik (en anderen) al heel lang mijn gallery.

    Origineel geplaatst door blogdog
    publishen naar MM is niet nieuw, interface dan weer wel. Wat ik bezopen vind, is dat ik op mijn iphone mijn webgallery niet kan zien das dan weer wel nieuw.

  16. Ik vind het geweldig dat Apple zich steeds weer inzet om hun producten te verbeteren. Ook die al ge-released zijn. Dat is namelijk niet vanzelf sprekend. Ik ben daar dankbaar voor, want zo wordt mijn iPhone nog beter. Hij was al goed, anders had ik hem niet gekocht. Zo zie je wel weer dat Apple goed bezig is om zijn klanten te houden/krijgen.

  17. Leuk, die landscape weergave, maar als ze de lettertjes even klein laten heb je er weinig aan.
    Ze zouden er wat mij betreft voor moeten kiezen om de leesbaarheid in landscape te vergroten door de extra ruimte te benutten met een groter lettertype.

  18. @Gonny van der Zwaag: Voor zover ik vanaf hier kan zien gebruiken jullie een oudere versie van WPTouch (1.7.5). Inmiddels zitten ze op versie 1.8.9.1, dus wellicht dat dat verschil maakt?

  19. no offence, maar dit zort prakteiken HOORDE je al te kunnen vind ik. het zijn allemaal aanvullingen die allangal hadden gemoeten. beetje trieste “verbeteringen” om eerlijk te zijn. ben niet ZO opgewonden over OS 3.0

  20. Daie upgrade mag er voor mij al morgen zijn, ziet allemaal netjes uit, hoor.

    @lennart trieste taalfouten 😛

  21. mmm .. foto uploaden naar MobileMe kan ook al .. net zoals inloggen op een bekend netwerk .. of ben ik jou gek

  22. Origineel geplaatst door lennart hendriksma
    no offence, maar dit zort prakteiken HOORDE je al te kunnen vind ik. het zijn allemaal aanvullingen die allangal hadden gemoeten. beetje trieste “verbeteringen” om eerlijk te zijn. ben niet ZO opgewonden over OS 3.0

    waarom heb je dan uberhaupt een iPhone? En zou Apple dan maar moeten stoppen met de ontwikkeling. Immers, ze hadden op dag 1 deze functies niet dus kunnen ze beter stoppen met de iPhone want het zijn allemaal toch maar “trieste verbeteringen”. Ik snap niet dat je zo’n rare reactie kunt geven. Alle verbeteringen die Apple nu doet, al had jij ze misschien liever eerder gehad, zijn toch positief? Jij hebt dus liever dat Apple geen verbeteringen meer doet omdat het nu te laat is?

    Je hebt de iPhone gekocht op een bepaald moment, omdat het product dat het toen was je aansprak. Punt. Als je dan ontevreden bent dat bepaalde functies nu pas worden toegevoegd moet je niet zeuren en ze gewoon installeren en tevreden zijn, of een andere telefoon nemen. Punt uit.

  23. @Mark:

    nee, ik zie ook niet veel “nieuws” hierin.
    de manier waarop naar MM gestuurd wordt is wellicht anders (nu met mail, nieuw directe upload? – heb de laatste 3.0 nog niet geladen, dus kan niet oordelen)

    dat auto-joinen was toch ook al in 2.x?? iig voor bekende netwerken.

  24. @Gonny van der Zwaag: Ik zie een mooi screenshot van het wifi netwerk waarbij je de mogelijkheid hebt om autologin op on of off te zetten. Op jullie screenshot staat hij op off, hebben jullie er misschien ook eentje waarbij hij op on staat? Dan kunnen we zien of en welke extra velden er dan bij komen. Ik ben namelijk zeer benieuwd hoe en waar je dan die speciale login voor op hotspots zou moeten invoeren in de settings.

  25. toch fijn dat zowat alles in 3.0 in landscape kan 😀 Toch snap ik niet de reden waarom ze dat niet er meteen in het begin er in hebben gedaan.

  26. @Marco: Het auto-joinen dient voor hotspots. Zo dat je niet iedere keer eerst al je login gegevens moet ingeven in Safari, maar je iPhone automatisch vrbinding maakt met een hotspot in de buurt(indien die er is) en die gegevens voor je invult.

    Gonny van der Zwaag: Weten jullie of het mogelijk is om de artwork linkjes te gebruiken in podcasts in firmware 3.0?

  27. @Jens:

    aha, dus dat is het 🙂 Die zit overigens al in beta 2 hoor, niet alleen in beta 3.
    Op het werk hebben ze een “guestlan”, met zo’n portal om uiteindelijk toegang te krijgen.. Dat “autojoin” zorgt er dus voor dat ik iedere keer die portal te zien krijg als ik in de buurt ben (en niet ingelogd)..

    helaas onthoudt de iPhone de wachtwoorden nog slecht, ik moet het steeds opnieuw invoeren.

  28. Geweldig, al die nieuwe features. Ik kan niet wachten tot ie uitkomt!
    Ik geloof wel dat ik hierdoor veel huidige apps weg kan laten, of vanzelf zullen komen te vervallen.

  29. Ik zou graag cover flow in m’n contacten willen hebben :). Die foto’s worden nu nauwlijks gebruikt.

  30. @jurjen:
    ik begon mijn bericht al met “no offence,” dit betekend dus dat ik het niet wil becritiseren, maar men mening wil geven over de OS van de iPhone.

    Daar in tegen ben ik zekker tevreden met het toestel, maar heb meer iets van, ja leuk, maar waarom pas bij OS 3.0? dit hadden ze allang al moeten klaarstomen voor 3.0 uit kwam.

    als alles wat ik lees uit komt, ben ik wel tevreden over de OS 3.0 maar als ze geen echte nieuwe “inovatieve” toepasingen aan het OS toevoegen, zie ik het meer als een “update” in plaats van een nieuw OS.

    ik ben hier niet gekomen om te zeiken, zuren of aandacht te treken, ik wil mijn eigen mening plaatsen, in de hoop dat een ander er meschien iets aan heeft.

    @chrispis:
    sorry voor de taalfouten, had een &^%$# toetsenbord voor me liggen, haha!

  31. Ik heb OS 3.0 op mijn iPod Touch geladen en nu moet ik telkens opnieuw aan mijn wifi connecten wanneer ik ‘m aanzet. Het signaal lijkt ook zwakker dan voorheen. De applicaties Wifinder en WifiTrack (could not properly initialize the WiFi scanner) doen het niet meer.
    Anderen ook dit soort problemen met wifi connecties?

  32. Uploaden naar mobileme kan ik alleen maar als ik gebruik maak van wifi. Via 3G lukt het niet en krijg ik constant foutmelding. Werkt verder wel goed en overzichtelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.