Reacties voor: iPhone OS 3.1.3: na zes dagen nog maar 14% overgestapt

Na zes dagen heeft nog maar 14% van de iPhone gebruikers de update naar iPhone OS 3.1.3 geïnstalleerd. De update bevatte dan ook weinig nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. Upgraden naar 3.1.3 kost te veel tijd ook , als je echt niks krijkt is het geen waard om te doen

  2. de meeste mensen snappen niet dat je na een update meer kan ofzo dus doen ze het niet. maar 3.0, 3.1 enzo worden groot aaankondigd dan doen ze het pas ik snap niet waarom ze dat niet even bij het event hebben gedaan.

  3. Logisch… Je wil niet je JB kwijr.

  4. Ik heb op de dag dat het kon mijn telefoon geüpgrade. Ik ga voor de beveiliging van mijn telefoon en voor zijn stabiliteit.

    De webpagina’s laden die wat aan de grote kant zijn gaat nu (naar mijn idee) gestroomlijnder. Verder heb ik de beveiligingsexploits bekeken en wilde ik direct upgraden wanneer mogelijk.

  5. omdat 1: je jailbreak kwijt raakt.
    omdat 2: er zo goed als niets is toegevoegd.

    @noam schattige avatar 🙂

  6. Meteen geupgrade.
    Heb een factory unlocked 3Gs. En ik vind dat er wel degelijk features zijn toegevoegd. Zo kan ik nu gewoon officieel theteren met mijn Vodafone simkaart. Ik begrijp dat dit bij T-Mobile gebruikers niet werkt. Maar voor mij zijn er dus wel features.
    Verder heb ik het gevoel dat mijn batterijduur iets is toegenomen.
    En goed beveiligingslekken die zijn gedicht. Dus prima update als je het mij vraagt, met name door het theteren.

  7. Jailbreaksss.

    Bovendien moet je wel weer 300 mb downloaden en wachten tot ie klaar is. Voor die paar dingetjes heb ik daar geen zin in.

  8. Ben heel tevreden met OS 3.1.3. Ik kan weer tetheren!

  9. Vanwege de security updates en omdat m’n iphone weer lekker schoon is heb ik hem geupdated.

    Met Redsn0w heb ik hem gejailbreaked. (3g)

  10. heb hem wel geüpdate, maar ben alle muziek en video’s (weer) kwijt… kan alles d’r weer opzetten. de snelheid is nog steeds bedroevend laag.

  11. Ik heb nog os 3.0.1, mijn iPhone is niet in de fabriek geunlockt dus kan niet in iTunes gewoon de update doen. Wil wel naar een hogere firmware, steeds meer apps eisen een hogere software. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen?

  12. De update ging bij mij ook niet heel soepeltjes. Keer opnieuw beginnen.
    En mijn d/ en upload snelheden zijn heel veel lager geworden. Ook 3.1.3. ??

  13. Vraag die ik me stel is of je met het meten door advertenties niet direct een bepaalde doelgroep iPhone users te pakken hebt. Namelijk diegene die veel free apps gebruiken waarin die advertenties voorkomen? Misschien zijn de mensen die hun telefoon en alles wat daarop gebeurt serieus nemen en dus niet een hele zwik free apps erop hebben staan en dus veel minder met advertenties geconfronteerd worden -en waarschijnlijk direct een update doen- niet meegenomen in dit onderzoek.
    En daarnaast is er (bij mijn weten) ook erg weinig ruchtbaarheid gegeven aan deze update. Ik heb hem zelf iig wel omdat ik begin te geloven dat met zon grote groep gebruikers van de iPhone en de miljarden apps er zeker serieue veiligheids problemen en lekken misbruikit gaan worden.

  14. Ben niet geupdate omdat mijn pc na maanden goes werken mijn iPod niet meer herkent…
    Geen idee wat ik nu moet doen 🙁

  15. Ik zen content van 3.1.3. EN der zijn er nog ni zoveel overgestapt omdat: JB kwijt, niet zoveel voordelen (zeker als je niet wil tetheren) en ook is dit niet aangekondigd. Er zijn er ws nog veel dat dit niet weten

  16. Ik snap jullie probleem niet hoor. Heb een 3G met fw 3.1.3 en tethering en jailbreak. Koste me echt 20 min hoog uit. Ondertussen gewoon gegeten.

    Vind het apart dat maar 14% is overgestapt

  17. Is het al mogelijk om (veilig) te updaten met behoud van jailbreak en unlock?

  18. Vind het ook niks niet gek. Als ik al zie hoeveel moeite het kost naar 3.1.3 te komen en dan als het je niet bevalt van 3.1.3 naar 3.1.2 op de 3GS dan blijf ik ook nog voorlopig op 3.1.2 hangen ^^

    Heb net eindelijk men iPhone 3GS weer kunnen herstellen naar 3.1.2 =D werd wel tijd. Blijkbaar hoef je geen recovery/DFU te doen om terug te komen.

  19. Tja en het staat ook allemaal niet goed aangegeven, je krijgt geen pop-up ofzo. Wist het pas toen ik het op iPhoneclub zelf zag staan. M’n broer en vader die wisten het na een paar dagen niet eens.

  20. Of ‘t aan de laatste 3.1.3 ligt kan ik niet precies weten, maar ik ben wel de helft van mijn “filmrol” kwijt. Ongeveer de helft staat nu op zwart.

  21. Als je geen jailbreak hebt kun je toch niet om tijd gaan zeuren mensen?
    Als ik geen jailbreak had had ik hem gelijk geupdate..kost maar een paar minuutjes.

  22. Tom Tom lijkt beter te werken na de update.

  23. Iedereen wacht gewoon op 4.0! 😀

  24. Origineel geplaatst door Nils
    Ben niet geupdate omdat mijn pc na maanden goes werken mijn iPod niet meer herkent…
    Geen idee wat ik nu moet doen

    Hier komt de reservekopie nooits af, blijft 5h lang op hetzelfde staan 🙁 … En nu?

  25. @Jlee:
    maarja, daar heb jij geen last van, want jij download geen free apps.

    @Maurits:
    onzin, in iTunes krijg je gewoon een melding dat er een update is. Dus als jij je pc/iTunes een paar dage niet op start, dan weet je het idd niet. Maarja, dan weet je nog wel veel meer niet.

    Mijn telefoon doet het nu goed, wanneer er een update is met meer functionele toevoeging, denk ik er wel over na.

  26. Ik ben wel geswitcht want een JB is op mij niet van toepassing. Verder is mijn telefoon door T-mo simlockvrij gemaakt dus voor mij maakt het niet uit.
    Ik had verder vrij veel last van crashende apps dus voor mij kwam dit mooi uit. sindsdien geen crach meer gehad.

  27. Origineel geplaatst door Nuяb
    Of ‘t aan de laatste 3.1.3 ligt kan ik niet precies weten, maar ik ben wel de helft van mijn “filmrol” kwijt. Ongeveer de helft staat nu op zwart.

    Ik denk dat dit hier los van staat. Dit viel mij gisteren op mijn toestel ook op en ik zit nog op 3.1.2
    Misschien iets misgegaan met synchroniseren ofzo ben ik bang. Is wel een gevalletje “jammer” omdat ik nu wat foto’s mis. Maar nogmaals : niet door fw 3.1.3

  28. is er eigenlijk al iets veranderd sinds 3.1.0? tot nu toe heb ik geen reden om over te stappen.

  29. Arme ik, had net een mooie 3gs.
    Op de dag van de firmware release crashed ie na het installen en rebooten van my3g (netjes licence gekocht van rock) het enige wat ik kon doen was updaten naar 3.1.3 , niks werkte ook het downgraden ging gewoon niet omdat ik de files nog niet bij saurik had opgeslagen. Dus zit met een een 3gs die ff niks meer kan.
    Gelijk de volgende dag een nieuwe gekocht , en ja hoor het lag echt aan my3g want deze crashte ook.
    Maar niet erg want wilde toch jailbreak vrij hebben omdat deze factory unlocked is.
    Vooral de optie theteren terug is erg fijn 🙂 werkt als een een trein met vodafone 🙂
    We wachten maar rustig af op een jailbreak en unlock voor 3.1.3. en anders op 4.0

  30. eigenijk zijn we best wel verwende nesten.

    we installeren het massaal als apple echt iets nieuws toevoegt. en als het een veiligheidsupdate is of een karige update als deze dan halen we ons neus er voor op zogenaamd bang voor het verliezen van een JB die vaak in 2 weken al weer beschikbaar is

  31. Ik “durf” niet meer te updaten. Bij elke nieuwe firmware werkt mijn iPhone slechter. Ik neem aan dat dat ook echt aan mijn iPhone ligt en niet aan de firmware zelf. Nu ook, ik moet meerde keren op een letter drukken, voordat het scherm reageert en nog meer kleine dingen. Daardoor voelt het niet aan als een update, waardoor je ook minder snel wilt updaten.

  32. Er zijn veel iphones zwaar gecrasht door de upgrade naar 3.1.3.
    Schandalig dat Apple zulke slechte zooi aanbiedt! Niet upgraden is mijn advies, totdat ze de problemen hebben opgelost!

  33. @TheOnePb: Had ik ook. Heb nu eerst normaal gesynct met iTunes en daarna update gedaan en toen werkte het wel. Ik heb automatisch syncen uitstaan.

  34. @Hans: ik ben blij dat die slechte zooi prima werkt op mijn iPhone 3G die nog steeds een JB maagd is.

  35. Origineel geplaatst door 4saus
    eigenijk zijn we best wel verwende nesten.we installeren het massaal als apple echt iets nieuws toevoegt. en als het een veiligheidsupdate is of een karige update als deze dan halen we ons neus er voor op zogenaamd bang voor het verliezen van een JB die vaak in 2 weken al weer beschikbaar is

    Je argumenten slaan nergens op. Apple komt met een update met nauwelijks verbeteringen, en wij moeten die installeren zonder na te denken?? En waarschijnlijk komt er helemaal geen jailbreak voor 3.1.3 (voor de nieuwe 3GS) al hoopt Apple natuurlijk van wel. (kunnen ze dat mooi dichten voor 4.0)
    Oh en btw, 2 weken zonder jailbreak; dat kan echt niet hoor!!

  36. Geen Bluetooth file/vcard transfer, Flash (uitschakelbaar), Draadloos syncen, Hiden van icons, meer dan 9 Springboard pagina’s, character count in SMS….

    12 year olds can do it!!
    Doei.

  37. Ik hoor dus bij die 14%. Ik probeer hem terug te zetten naar 3.1.2! Alleen je leest er zoveel over! De een zegt dit de andere zegt weer dat! Ik durf het gewoon niet!
    Dus hou ik het maar op 3.1.3.

  38. @Nils:

    Het kan te maken hebben met direct vanaf je iphone gedownloade podcasts. Ik had hetzelfde probleem en vond die oplossing ergens op een forum. Alle podcasts verwijderd, daarna herkende iTunes hem weer.

    Misschien speelt bij jou ook zoiets. Succes in elk geval.

  39. Ik wil best updaten maar niet met zo’n update.
    Kost meer tijd dan dat het nuttig is op mn oude 3G..

    Of zijn er echt verbeteringen? alleen wat bug fixes heb ik begrepen die vooral voor de 3Gs bedoeld zijn.

  40. Upgraden van firmware levert bij mij sinds 3.1 grote problemen op. Moet altijd FDU’en om de zaak weer in orde te krijgen. Ik heb een 3G fw 3.1.2 (geen JB) en wacht maar ff tot er een grote upgrade komt…

  41. mijn iTunes wil niet meer starten
    elke keer een onherstelbare fout

    maar is het echt noodzakelijk om de update erop te zetten???

    als iemand weet hoe ik het probleem met iTunes kan oplossen, geef dan aub even een reactie!

    groeten Dylann

  42. Ik heb ook de 3.1.3 geïnstalleerd.
    Sindsdien crashen mijn apps niet meer maar blijft mijn telefoon tijdens het bellen hangen.
    Tijdens het gesprek wordt aan de andere kant Vd lijn het gesprek afgebroken en bij mij loopt het schermpje verder maar hoor niets meer.

  43. @Cynthia:
    Met dat probleem hoop ik dat je verzekerd bent. Wanneer je dat bent kun je bellen aangezien ik dat voor dit probleem had gedaan. Kreeg hierbij een nieuw toestel.

  44. Origineel geplaatst door Dick
    @TheOnePb: Had ik ook. Heb nu eerst normaal gesynct met iTunes en daarna update gedaan en toen werkte het wel. Ik heb automatisch syncen uitstaan.

    Thanks, ik ga het eens proberen…

  45. @ Bjorn een keer alle instellingen herstellen en met een volledig schone iphone beginnen. hielp bij mij.
    als je iedere keer update en je backup terugzet neem je al die zooi ook weer mee, ligt dus niet aan de nieuwe FW

  46. @jetgadget: en je telefoonnummers e.d. dan? die kan je toch niet los herstellen?

  47. Origineel geplaatst door iMitch
    Ik heb nog os 3.0.1, mijn iPhone is niet in de fabriek geunlockt dus kan niet in iTunes gewoon de update doen. Wil wel naar een hogere firmware, steeds meer apps eisen een hogere software. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen?

    Ga eens lezen, zou ik zo zeggen.

  48. Sinds 3.1.3 crasht mijn browser weer. In 3.1.2 kwam dat niet voor. Het kan uiteraard toeval zijn.

  49. @4saus: mijn 3gs is niet GJ en ga dat ook niet doen!
    Blijf er bij dat 3.1.3. rotzooi is!!!!

  50. Er zijn ook een hoop gebruikers die nooit een iPhone website bezoeken of de Apple site in de gaten houden. Die weten niets van een update.

    Die gebruiken de iPhone gewoon en eens per maand misschien sluiten ze het aan op de pc/Mac en dan wordt er pas een melding gemaakt dat ze de iPhone kunnen updaten.

    Dus 6 dagen is te vroeg om een goed beeld te hebben.

  51. Ik installeer de update niet omdat er veel mensen problemen mee hebben (batterijduur enz)

    Mijn iphone werkt nu goed (ben bang dat het na die update misschien niet zo is).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.