Reacties voor: iPhone OS 3.0 en de verborgen features

Vanmiddag of vanavond komt iPhone OS 3.0 beschikbaar. Nieuwe functies zoals knippen en plakken zijn al vaak langsgekomen. Maar er zijn toch nog behoorlijk wat minder bekende functies, die je moet weten om echt van de update te kunnen genieten.
Lees het complete artikel → iPhone OS 3.0 en de verborgen features
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 218 reacties

  1. Mooi lijstje gemaakt, Mike! Ik vind de scrubfunctie wel erg handig, vooral bij lange films.

    Die van de ‘batterij niet meer in beeld op dockingstations’ moest ik even twee keer lezen, maar het gaat er dus om dat je albumhoezen te zien krijgt en niet die schermvullende batterij-afbeelding?

  2. Klinkt haast als een title van Baantjer :o)

  3. Schud tijdens het beluisteren van muziek met je iPhone om een willekeurig nieuw nummer te krijgen.
    Je hoeft dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, elke keer als je weer eens een nummer te horen krijgt dat je eigenlijk alleen erop hebt staan voor die intieme momenten

    Dus even schudden met die heupen en fijn luisteren naar een nieuwe deun 😛

  4. Nog een: streaming radio luisteren. http://tinyurl.com/nusuha

  5. De thuisknop wijzigen. Bijvoorbeeld 2x klikken voor de camera.

  6. I likeee.

  7. werkt voicecontrol op een 3g?? zou toch mogelijk moeten zijn….

  8. @Gonny: Die is idd ook wel handig!!

    En idd mooi lijstje!

  9. Schud voor shuffle heb ik nooit begrepen…voor handmatig skippen of schudden moet je device toch sowieso uit je zak/dock/boxset e.d. komen ? Hoe wil je anders schudden ? gaan staan springen ??

    Je hoeft dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, elke keer als je weer

    Gewoon dubbelklikken op het knopje op van je oordopjes 😉

    Heb een tijdje met de beta’s gespeeld op een andere iphone, maar ik kan niet wachten tot de mijne vanavond aan itunes hangt 😉

  10. @marqi:
    voicecontrol werkt voor zo ver ik kan achterhalen alleen op de 3GS

  11. Op het homescreen > telefoon > contacten, boven de zoekfunctie bovenin staat nu je eigen nummer. Wat wel vreemd is is dat die bij de functie om snel je contacten te bereiken er niet staat ( homescreen > contacten)

    Volgens mij is ook de opmaak van je contactgegevens veranderd.. als je nu een contact selecteerd staat onderaan ipv sms bericht verzenden nu bericht, deel contact en zet in favoriet.

  12. @marqi: Natuurlijk is het mogelijk. Gewoon weer een truc van Apple om mensen de nieuwe 3GS te laten kopen (net als video recorder, kan ook met cycorder).

    Er is binnen de kortste keren een applicatie beschikbaar voor voice controll via Cydia. Kwestie van tijd. De hardware voor voice controll is namelijk niet anders zeggen alle bronnen.

    Je moet dan wel jailbreaken voor de duidelijkheid, maar die komt vrij vlot na de release van 3.0 ook beschikbaar (zie http://blog.iphone-dev.org/)

  13. Zou wel tof zijn als iemand je anoniem beld je toch weet wie denk daarbij aan je werk haha

  14. Ik heb 3.0GM nu een paar dagen draaien en ik ben erg tevreden. MMS’en gaat super en knippen en plakken is geweldig! (eigenlijk belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren…)

    Nu mijn vraag.
    Gonny zegt in een andere post:
    Je kunt straks vanuit 3.0GM gewoon upgraden naar de definitieve 3.0.

    In mijn iTunes staat dat er op 20-6-2009 naar een update zal worden gezocht. Betekend dit dat ik de definitieve 3.0 vandaag op de zelfde manier moet installeren als de 3.0GM of kan ik ‘regulier’ upgraden vanuit iTunes?

  15. Origineel geplaatst door Marty
    Schud tijdens het beluisteren van muziek met je iPhone om een willekeurig nieuw nummer te krijgen.
    Je hoeft dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, elke keer als je weer eens een nummer te horen krijgt dat je eigenlijk alleen erop hebt staan voor die intieme momentenDus even schudden met die heupen en fijn luisteren naar een nieuwe deun

    Snap ook niet helemaal hoe je je iPhone wilt schudden zonder ‘m uit je zak te halen. Zie het niet echt gebeuren midden op straat een partij met je heupen te schudden en maar hopen dat ‘ie gaat shuffelen. :p

  16. Origineel geplaatst door Daan
    Nog een: streaming radio luisteren. http://tinyurl.com/nusuha

    Streaming radio werkt idd goed.

    Voor de belgen: ga naar deze pagina: http://www.digitaleradio.be/dab/hoeluisteren/pc/help/Links_streams.html

    Daar staan alle MP3 streams van de VRT. De links zijn niet klikbaar, maar je kan ze wel kopieren en dan plakken in de adresbalk van safari en de radio begint te spelen 😉

    Video streams heb ik nog niet gevonden. Ik heb de Quicktime stream van NasaTV eens geprobeerd, maar dit werkt niet op de iPhone.

  17. Origineel geplaatst door Joop
    @marqi: Natuurlijk is het mogelijk. Gewoon weer een truc van Apple om mensen de nieuwe 3GS te laten kopen …

    Ik weet het zo niet. Waarschijnlijk komt er weer een app via cydia, maar of het zo goed gaat werken? Ik denk dat ze dit op de 3G vooral niet doen omdat die de hardware er niet voor heeft. Het lijkt mij dat zo een app heel wat performantie vraagt (constant pollen, op elk geluid dat binnen komt controleren of het een commando is,…).

  18. Voor shake 2 shuffle moet je hem wel degelijk uit je zak halen want je moet je iPhone aanzetten en unlocken om de shake te laten werken. Als je zover bent kun je ook gewoon op ‘Volgende’ drukken…

  19. Ik heb er nog 1 🙂

    Als je een nummer afspeelt en je gaat naar de ipod controls in het lock screen dan staat er nou de naam van het album bij.

  20. En nu komt copy en paste, maar wat ik eigenlijk vaker mis, is het *toevoegen* van een foto aan een email-reply. Zit dat ook in de hidden features?

  21. Een verborgen feature die ik niet meer vind, maar wel opgedoken was in vorige builds (zelf nooit gezien), was de mogelijkheid om het percentage van je batterij te zien.

    Weet iemand hier iets meer over?

  22. Origineel geplaatst door P@t
    Gonny zegt in een andere post:
    Je kunt straks vanuit 3.0GM gewoon upgraden naar de definitieve 3.0.In mijn iTunes staat dat er op 20-6-2009 naar een update zal worden gezocht. Betekend dit dat ik de definitieve 3.0 vandaag op de zelfde manier moet installeren als de 3.0GM of kan ik ‘regulier’ upgraden vanuit iTunes? En hoe?

    Gewoon in itunes klikken op: zoeken naar updates. Dan kan je probleemloos updaten.
    Die datum (20/06) zoekt hij automatisch naar nieuwe updates. maar manueel kan dus ook.

    edit:
    ik bedenk me net, je hebt reeds 3.0 draaien. Als de build nummer hetzelfde blijft dan bij de 3.0GM dan heb je reeds de final versie draaien en is updaten niet meer nodig. iTunes zal ook geen update vinden omdat je reeds de laatste versie draait.

  23. @Jacqie: Was eerder bedoel als Suske en Wiske titel 😉

    @Gonny van der Zwaag: Dat bedoel ik inderdaad.

    @ExPlanE: Met je hand op je zak ff schudden ;-).

  24. Weet iemand of de Bluetooth functie oo werkt in de auto via een parrot?

  25. Snavel: gewoon zorgen dat je die foto’s gekopieerd hebt en dan in de email-reply gewoon weer plakken, lijkt mij.

  26. Origineel geplaatst door P@t
    Ik heb 3.0GM nu een paar dagen draaien en ik ben erg tevreden. MMS’en gaat super en knippen en plakken is geweldig! (eigenlijk belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren…)Nu mijn vraag.
    Gonny zegt in een andere post:
    Je kunt straks vanuit 3.0GM gewoon upgraden naar de definitieve 3.0.In mijn iTunes staat dat er op 20-6-2009 naar een update zal worden gezocht. Betekend dit dat ik de definitieve 3.0 vandaag op de zelfde manier moet installeren als de 3.0GM of kan ik ‘regulier’ upgraden vanuit iTunes?

    Zelfde vraag hier. Gewoon aansluiten en dan krijg ik de officiële update?

  27. En niet te vergeten -> Eindelijk tomtom voor de iphone!

    Hopelijk verspringt hij dan wel niet constant van liedje als je aan het lopen bent omdat je iphone meebeweegt als je loopt 😉

  28. Origineel geplaatst door Bram (iPhone Platform)
    Een verborgen feature die ik niet meer vind, maar wel opgedoken was in vorige builds (zelf nooit gezien), was de mogelijkheid om het percentage van je batterij te zien.Weet iemand hier iets meer over?

    Ik had hiervoor via jailbreak dat percentage aangezet, nu heb ik de GM erop en blijft hij deze weergeven naar de batterij.

  29. Origineel geplaatst door Bram (iPhone Platform)
    Een verborgen feature die ik niet meer vind, maar wel opgedoken was in vorige builds (zelf nooit gezien), was de mogelijkheid om het percentage van je batterij te zien.Weet iemand hier iets meer over?

    Ik had hiervoor via jailbreak dat percentage aangezet, nu heb ik de GM erop en blijft hij deze weergeven naast de batterij.

  30. Origineel geplaatst door KlaaSeR
    En niet te vergeten -> Eindelijk tomtom voor de iphone!Hopelijk verspringt hij dan wel niet constant van liedje als je aan het lopen bent omdat je iphone meebeweegt als je loopt

    Dat zal wel meevallen, bij de iPhod Nano is dat ook niet.. je moet best hard schudden..

  31. Origineel geplaatst door Daan
    Nog een: streaming radio luisteren. http://tinyurl.com/nusuha

    niet via radiostations die in je iTunes playlist staan dus…

  32. @Sjoerd: Dat is al sinds 2.2, iig op mijn iphone

  33. Er zou toch ook een functie komen om wachtwoorden op te slaan zodat je niet elke keer opnieuw wachtwoorden op sites in hoeft te tikken?????

  34. Origineel geplaatst door Snavel
    En nu komt copy en paste, maar wat ik eigenlijk vaker mis, is het *toevoegen* van een foto aan een email-reply. Zit dat ook in de hidden features?

    Dat doe je als volgt:

    – Je opent de mail die je wilt beantwoorden
    – Je drukt op de homebutton terwijl wannneer je je antwoord getypt hebt en je foto wilt invoegen
    – Je gaat naar de foto applicatie en gaat naar de foto
    – Je houd de foto 2 sec ingedrukt en dan komt een kopieer bubble, kopieer deze foto dus
    – Dan open je mail en plak de foto in je openstaande mail.

  35. Origineel geplaatst door KlaaSeR
    En niet te vergeten -> Eindelijk tomtom voor de iphone!Hopelijk verspringt hij dan wel niet constant van liedje als je aan het lopen bent omdat je iphone meebeweegt als je loopt

    als de iphone gelocked is werkt de shake to shuffle niet…
    het werkt enkel als je de ipod applicatie open hebt (het werkt dus zelfs niet vanuit het homescreen)

  36. schud voor nieuw nummer werkt inderdaad niet als het scherm uit staat…

  37. Origineel geplaatst door KlaaSeR
    En niet te vergeten -> Eindelijk tomtom voor de iphone!

    Hopelijk dat dat nu ook n beetje snel gereleased wordt, en niet pas eind augustus oid :S

  38. Weet niet zeker of dit iets nieuws is maar ik zag het gisteren pas. Als je een applicatie installeer kun je hem pauzeren.

  39. @Erik: Ja, deze functie werkt volledig. Ik heb zelf de MKi9200. Stereo bluetooth werkt prima. Ook streaming internet radio via bluetooth werkt. Je kunt alleen je iphone niet bedienen via de knoppen van de parrot.

  40. ik had trouwens de operator text van T-mobile weggepoetst (via jailbreak) en mijn eigen naam ingevuld.

    guess what, m’n eigen naam staat er nog steeds in 3.0 beta

  41. Weet iemand of je met deze update nu gewoon ook foto’s kan verzenden of ontvangen met bluetooth? Anno 2009 lijkt me dat geen nieuwe uitvinding toch…

  42. “Via: ismashphone”

    Schamele bronvermelding voor een artikel dat eigenlijk een uittreksel van hun post is…

    Maar verder: ik had door de titel echt gehoopt op ‘verborgen features’, en niet nieuwe features die al min of meer (officieel) bekend waren…

  43. Had een tijdje gezocht naar het batterije percentage maar dat zit er niet in of wel?

  44. @Iedereen: iTunes zoekt inderdaad eens in de zoveel tijd naar een update. Als er bij jou staat dat ie pas overmorgen naar een update gaat zoeken, moet je straks gewoon handmatig op ‘Zoek naar update’ drukken om de update te krijgen.

  45. @erik

    iphone werkte allang op parrot!!
    Als die het bij jouw niet doet dan moet je jouw parrot software updaten ipv je iphone.

    Dus terug naar het inbouwstation denk ik (tien minuten werk als de box niet te ver in je console is gebouwd)

  46. Hoe zit het nou met het percentage van de accu ?

    dit zit namelijk niet in de GM (athans ik kan het niet vinden) zou dit in de final komen ?

  47. @Haagsegoof:
    Anonieme telefoontjes neem ik uberhaupt niet op :p

  48. Origineel geplaatst door Daan
    Nog een: streaming radio luisteren. http://tinyurl.com/nusuha

    Dat doe ik al sinds 2.0 uit is, bijv. via http://www.nederland.fm

  49. @Naked ninja:
    Dikke Ka U Tee functie dus..

    Ik zit nu op mn werk, iemand idee hoe groot de update is?

  50. Ik heb denk ik al meer MB’s dataverkeer gegenereerd door op “Zoek update” te klikken dan dat die hele software voorstelt…

  51. Origineel geplaatst door Peter
    @Sjoerd: Dat is al sinds 2.2, iig op mijn iphone

    ik heb dat dus in 2.2 niet gehad het zou toen onder instellingen > telefoon moeten staan maar stond er niet.. een oplossing toen was je simkaart in een andere telefoon plaatsen en daar bij instellingen je eigen nummer invoegen en hem daarna weer terug in de iphone zetten

  52. @jmkk:

    De GM was 230,1 MB…

  53. @Rl88: Dat kan ook al met 2.2.1 dus dat is niet iets nieuws op zich

  54. Origineel geplaatst door Erik
    Weet iemand of de Bluetooth functie oo werkt in de auto via een parrot?

    Ik heb een parrot 3100 en daar werkt het prima mee.

  55. Het enige wat ik nu nog mis is icoontjes van SMS, e-mail, gemist telefoongesprek enzovoort in de statusbalk bovenaan..
    Maar daar is Cydia voor natuurlyk:P

    Maar ik heb 3.0GM en het is echt zaaaaaalig 😀

  56. En hoe zit het met de “simpele” dingen, dat zou voor mij de enige reden zijn om de software te upgraden.

    Denk hierbij aan:
    – verbeterde batterijduur?
    – contactenlijst openen zonder vertraging?
    – smslijst openen zonder vertraging?
    – beter bereik?

    En heeft iemand nog een simpel programma of tip om al m’n bestaande contacten en smsjes te backuppen en straks weer in te laden op me iphone, dan kan ik direct een fatsoenlijke snelheidsmeting uitvoeren ipv eerst een tijdje wachten tot hij weer “vol loopt” ? 🙂

  57. Ik heb de pioneer AVIC-X3 er daar werkt mijn iphone prima op alleen kan ik mijn contacten niet in de pioneer zetten via bluetooth dat zou wel mogelijk moeten zijn.

  58. Wat ik graag zou willen weten of de 3.0GM de final versie is of niet ?

    Weet iemand dit ?

  59. Binnenkomende gesprekken bevatten ook plaats en land

    Dit is iets wat ik niet zeker weet omdat ik het in Nederland nog niet werkend heb gezien. Maar het zou zo moeten zijn, dat als je door een onbekend nummer gebeld wordt dat je dan te zien krijgt waar het belletje vandaan komt. Zou een erg mooie verborgen iPhone 3.0 feature zijn.

    Dit is helaas niet werkend. Ik werd laatst gebelt door iemand uit Vaticaanstad (de paus?) maar er stond alleen maar 39 voor.

  60. Werkt de update ook op 2g modellen 2.2.1

  61. Weet iemand of je bij de 3.0 OS ook in landscape modus een smsje kan sturen?

  62. Origineel geplaatst door Andy
    Weet iemand of je met deze update nu gewoon ook foto’s kan verzenden of ontvangen met bluetooth? Anno 2009 lijkt me dat geen nieuwe uitvinding toch…

    Ik begrijp dat dat de iphone met versie 3.0 dat onderling wel gaan kunnen. Maar eerst zien dan geloven.
    Verder ben ik benieuwd of met versie 3.0 de Iphone wel foto’s via bluetooth naar een Ploaroid POGO printer kan sturen en printen.

  63. @Patrick (haha, naamgenoot): De update werkt ook voor oudere modellen ja.

  64. Hé dit is ook nog soms wel een handige feature als de App niet snel genoeg uit gaat 🙂

    Op ModMyi stond hoe je in 3.0 Force Quit van Applicaties moest doen want dat is veranderd.

    Je moet nu dan de Slaap knop ingedrukt houden totdat de Power Off slider komt. Dan pas moet je de home knop ingedrukt houden (ongeveer 6 sec).

    Kan handig zijn voor sommige mensen.

    PS: en het ziet er nog mooier uit ook met een effect

  65. Origineel geplaatst door Wienen
    Weet iemand of je bij de 3.0 OS ook in landscape modus een smsje kan sturen?

    de email en sms functies zijn geheel in landscape te gebruiken

    In os 3.0 staat nu ook je eigen nummer bovenaan in je contactlijst en er is een zoekfunctie bijgekomen in de email app

  66. @Anne: Ik heb alleen even niet door hoe je nou meerdere foto’s vanuit bijv. je foto’s op je iPhone in 1 mailtje krijgt.

    Heb et nou meerdere malen gelezen dat het kan, maar volgens mij mis ik iets… 🙂

  67. @Kyhd:
    Dan heb je niet goed gelezen bij de landscape feature.

    Het antwoord is Ja alle Native Apps kunnen Landscape

  68. Ze mogen daar bij apple wel een flinke server neerzetten. Iedereen die straks ze update wil binnen halen á 250 mb x een aantal miljoen.

  69. @Daan
    Internetradio streams op de achtergrond was bij mij al eerder mogelijk. Zo luisterde ik altijd naar Nederland.fm en kon je gewoon locken of naar je springboard gaan zonder dat de stream stopt

  70. 11 ‘home screens’ ipv 9. Is dat algemeen bekend? In ieder geval mooi dat we meer applicaties kunnen installeren (niet, Gonny?)

  71. Podcats doorsturen per mail (link na iTunes), podcast automatisch 30 sec. terug spoelen, 0,5 / 1 of 2x sneller afspelen. Nauwkeurigeren vooruit of terug spoelen tijdens een nummer (houd je vinger in het balkje met de bal en schuif je vinger naar beneden!).
    Als je op de eerste pagina van je homescreen bent en je drukt nog een keer op de home button ga je naar zoeken.

  72. @Anders: oi. geen leven?

  73. Origineel geplaatst door gary
    schud voor nieuw nummer werkt inderdaad niet als het scherm uit staat…

    Beetje onzinnig dan. Dan moet je hem alsnog uit je zak halen, unlocken en dan pas schudden…

  74. Kan er geen aftel klok verschijnen op de frontpage van iphoneclub?! Beantwoord veel vragen van mensen hier, die na het scannen van de thread al beantwoord blijken te zijn! Scheelt weer onzinnige posts…

  75. @Wienen: Ja dat is ook 1 van de nieuwe toepassingen.

  76. Even over “Batterij niet meer zichtbaar op docking stations”

    Dit was voorheen niet bij alle dockingstations het geval, maar is nu dus zo aangepast dat de iPhone altijd albumcovers laat zien als de iPhone aangesloten is op een dockingstation, en dus niet bij de een wel een batterij en bij de ander een albumcover?

  77. Origineel geplaatst door Cloverfield
    @Anders: oi. geen leven?

    Wel degelijk een heerlijk leven.. Lekker op m’n gemakske werken achter de pc, zo nu en dan op iphoneclub neuzen, en af en toe eens op update zoeken klikken in iTunes…
    Niks mis mee toch…

  78. Is dat tetheren nou gratis heb het wel werkende maar er staat ook iets van Extra kosten…
    Neem toch aan van niet aangezien het via Tmobile onbeperkt gaat of Wifi…

    ====================

    Vind dat schudden we handig (ctrl+Z voor de windhoos gebruikers) bij het typen van smsje.

  79. @Erik: Werkt, rij er zlef ook mee

  80. @Erik: A2DP werkt in ieder geval niet met de CK3100, bellen wel (maar dat werkt allang)

  81. Weet iemand of je een soort beginscherm kan maken, waarin je je agenda kan weergeven met komende afspraken en ontvangen mail?
    En is het nu mogelijk te multitasken?

    Enige wat ik nu mis op de Iphone!!!

  82. wat ik me af vraag is of alle apps wat je nu op je iphone hebt staan wel werken met 3.0 want het is toen gemaakt voor de 2.0 versie.
    overigens wacht ik tot morgen met installeren ben nu op vakantie kom vandaag wel terug, maar denk dat het een tijdje duurt voor je hem binnen hebt. aangezien iedereen te gelijk wilt.

  83. @Niells Dat mis ik ook, ik zou best twee rijen apps willen missen voor de eerstvolgende afspraken op m’n wallpaper.

  84. Origineel geplaatst door William
    @Niells Dat mis ik ook, ik zou best twee rijen apps willen missen voor de eerstvolgende afspraken op m’n wallpaper.

    en anders ik wel want dat zou echt geniaal zijn

  85. Ik ben in het bezit van een org. T-Mobile iphone 3g, als ik deze nu al update naar de 3.0 Final. Zou ik deze dan gewoon op de normale manier kunnen activeren?

  86. inderdaad!!

    Mensen suggesties?

  87. Weet iemand of van zodra 3.0 beschikbaar is, we ook direct tomtom van appstore kunnen downloaden? Of heeft dit een andere releasedatum?

  88. Wat ik me afvraag is of je met bluetooth liedjes, fotos en andere kan doorsturen en dan dat je misschien ook liedjs van je ipod als ringtone kan gebruiken.

    als dat zou kunnen zou ik namelijk heel blij zijn 😀
    weet iemand dat toevallig???

  89. @KlaaSeR
    Dat weet nog niemand.

  90. ja, en a2dp werk geweldig

    Origineel geplaatst door Erik
    Weet iemand of de Bluetooth functie oo werkt in de auto via een parrot?

  91. Telefoongesprek opnemen:

    op mijn oude telefoon (Sony Ericsson) kon ik dmv een simpel druk op een (voorgeprogrammeerde) knop terwijl aan het bellen was, het telefoongesprek opnemen.

    Nu komt er in de nieuwe 3.0 een memorecorder, maar komt er ook de mogelijkheid om terwijl je aan het bellen bent het gesprek op te nemen?
    Weet iemand dit?

  92. Origineel geplaatst door LJArnoud
    komt er ook de mogelijkheid om terwijl je aan het bellen bent het gesprek op te nemen?
    Weet iemand dit?

    Nee, kan helaas niet, als je in memorecorder tijdens gesprek op opnemen drukt, zegt hij: “beëindig eerst het gesprek om opname te kunnen starten” o.i.d.

    Nog zo’n ‘feature’ die je jaren geleden al op allerlei telefoons had inderdaad, maar die Apple nog een keer gaat uitvinden, hopelijk, in iPhone OS 7.0 ofzo 😀

  93. Ik ben het even kwijt, kun je straks met de huidige 3g straks wel of niet filmen als je op 3.0 draait?

    Hoe zit het met je gegevens/apps als je straks je 2.1 jailbreak update naar 3.0 en weer jailbreaked? Behoud je deze?

  94. De parrot werkte altijd al met de IPHONE over blue tooth. Ik gebruik de parrot en de Iphone al meer dan een jaar. Super.

  95. De belhistorie heeft een update gekregen. Nu kun je ook elk gesprek individueel zien met de tijdsduur van het gesprek. Erg handig. Een feature die ik nog wel eens mistte. Je ziet ook direct welk type nummer heeft gebeld. Je hebt namelijk meerdere nummers van iemand zoals Mobiel, Thuis, Werk. Dat is nu ook zichtbaar.

    Een “gemis” waar ik me pas van bewust werd toen een neef van me het gisteren noemde en wat ik inderdaad een mooie feature request zou vinden: de eerste 10 seconden van een gesprek zouden eigenlijk standaard opgenomen moeten worden.
    Ik heb namelijk regelmatig dat ik, in een lijstje van onbekende nummers in de belhistorie, wil weten wie van die nummers ik ook alweer zou terugbellen…
    Zou je dan de eerste tien seconden kunnen afluisteren, dan wordt uit het gedeelte “Hi! Apple; this is mr. Jobs speaking…”, meteen duidelijk welke persoon of welk bedrijf er bij dat nummer hoort…
    Iets voor 3.1?
    🙂

  96. JV, bedankt voor je snelle reactie!

    Wellicht is het een idee dat iemand hier alsnog een (gratis) app voor uit brengt!?
    Of kan iemand dit bij Apple vragen/indienen?

    Zodat de opname vanuit het bel-schermpje of bv dmv de “stil”-knop aan de zijkant van het toestel te starten is.

  97. “Je ziet ook direct welk type nummer heeft gebeld. Je hebt namelijk meerdere nummers van iemand zoals Mobiel, Thuis, Werk. Dat is nu ook zichtbaar.”

    Dit kan al? Telefoonapp > Recent > Blauw pijltje naast een beller > Gebeld nummer is blauw

  98. Om van nummers te wisselen moet je je iPhone Swuffelen?

  99. @Benjamin:

    goh winst niet dat apple die al uitgevonden had. volgens mij loop je zelfs voor op apple. want apple moet hem nog ontwikkelen 😛 misschien moet je daar solliciteren 😉

  100. @LJArnoud:

    Ik neem aan dat dit een functie is die bewust niet wordt geimplementeerd om privacyredenen. Zou mij dan ook niets verbazen als het in de App Store niet wordt toegelaten.

    Jailbreak is dan weer ander verhaal natuurlijk.

  101. @Erik: Lukt zeker, bij mij iig wel via bluetooth naar parrot geen probleem

  102. Handig lijstje!

    Nog een ‘feature’ (eigenlijk meer wijziging):

    Om een programma geforceerd te stoppen EERST de aan/uit knop vasthouden tot je het bekende “Zet uit” schuifje ziet en daarna pas de HOME toets vasthouden zoals je dat bij pre-3.0 versies deed om programma’s geforceerd te stoppen.

  103. Is de updat er al of?

  104. Origineel geplaatst door Leroy
    Is de updat er al of?

    Nee, een uur of negen vanavond verwacht ik um !

  105. @Erik:
    Erik,

    iPhone werkt bij mij op Parrot CK3100, no problem!!

    Frenske

  106. De software update zal rond 19:00 uur beschikbaar zijn. Nu nog lekker genieten van het mooie weer. Na de update is daar geen tijd meer voor.

    Zie T-Mobile twitter ( 17 min ago )

  107. Ik hoop toch dat die zo komt, geen zin om tot 9 te wachten!

  108. @Niells:
    Agenda op je lockscreen is al mogelijk indien je een jailbreak hebt (uiteraard). ‘lock screen calendar’ via Cydia.

  109. Als mij een geblokkeerde nummer belt, zie ik geen extra info staan hoor?!
    Waar eventueel kan zien waar vanuit gebeld word.
    Iemand al wel?
    Of zou die functie toch bij de laatste release zitten

  110. Je kan nu ook heel precies op de halve seconde nauwkeurig een liedje skippen. Doe dit door de balk van het liedje vast te houden en Dan je vinger naar beneden bewegen…

  111. ik heb nieuwe feature: als een onbekend persoon je belt en die heeft een iphone en je slaat het onbekende nr op dan slaat hij het ipv ‘mobiel’ op als ‘iPhone’ dus er word een signaal verstuurd met je telefoontje dat het een iPhone is…

    je kan nu ook in de lijst van ‘mobiel, prive, werk’ enzo voor ‘iPhone’ kiezen!

    en andere feature +bug!

    als je een bericht aan het typpen bent en je tikt meerdere lijnen (zoals ik soms) dan breid de tekst-typ-ballon zich helemaal uit tot vanboven!
    vroeger bleef dit 2 lijnen hoog en kon je dus nog door je vorige berichten scrollen

    de bug is: soms als ik typ scroll ik naar boven om te weten over wat ik nog moet antwoorden uit mijn correspondent zijn bericht en blijf ik daar hangen, als ik nu begin te typpen en mijn lijn is vol dan gaat hij automatisch naar beneden hé maar mijn berichtengeschiedenis reset zich ook en springt helemaal naar beneden! moet het maar eens proberen…

  112. Kan er mij iemand zeggen of het mogelijk is om in contacten een onderverdeling te maken vb: werk-vrienden-famile.
    Nu staat alles alfabetisch en is het soms moeilijk om namen terug te vinden.

    Hopelijk komt 3.0 er nu snel

  113. En, als je de mail applicatie opent kan je nu ook overal op zoeken.. zoals afzender, onderwerp etc… is ook best wel handig.. dit zat volgens mij ook niet op de eerdere OS versies.

  114. Echt super vette update’s 😀

    Maar waar blijf het ? 😛 haha.

  115. Origineel geplaatst door Bastiaan
    Origineel geplaatst door LeroyIs de updat er al of?Nee, een uur of negen vanavond verwacht ik um !

    bedankt!

    Dan wachten we maar af, en dan maar hopen dat ik hem gelijk kan douwnloden niet dat ie over belast is,want iedereen gaat nartuurlijk hem gelijk updaten

  116. duidelijk dus niet om 3 uur….
    pff.. nog langer wachten

  117. Misschien heeft iemand het al gemeld, maar een extra kleine functie is het doorspoelen van nummers.

    normaliter spoel je van links naar rechts of anders om. Nu kan je de scrubblingsnelheid aanpassen door je vinger omhoog of omlaag te bewegen tijdens het doorspoelen. Omhoog scroll je sneller door je muziek en omlaag scroll je langzamer.

  118. Origineel geplaatst door Eddie
    Misschien heeft iemand het al gemeld, maar een extra kleine functie is het doorspoelen van nummers.normaliter spoel je van links naar rechts of anders om. Nu kan je de scrubblingsnelheid aanpassen door je vinger omhoog of omlaag te bewegen tijdens het doorspoelen. Omhoog scroll je sneller door je muziek en omlaag scroll je langzamer.

    misschien is het handig als je eens leest wat de mensen schrijven…
    @Gonny zei het als eerste!

  119. Dus mooi niet. Net ff gedanst me mn iPhone in de zak. En gesprongen. Je moet hars schuddrn voor shake to shuffle. Ploep geluidje krijg je als je hard genoeg hebt geschudt.

    Origineel geplaatst door Marty
    Schud tijdens het beluisteren van muziek met je iPhone om een willekeurig nieuw nummer te krijgen.
    Je hoeft dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, elke keer als je weer eens een nummer te horen krijgt dat je eigenlijk alleen erop hebt staan voor die intieme momentenDus even schudden met die heupen en fijn luisteren naar een nieuwe deun

  120. Hey ik heb een iPod Touch en ik wil ff 2 vraagjes stellen reactie graag. 🙂

    1. Hoeveel € zou de update kosten.
    2. Hoelaat komt ie?

    alvast bedankt. Later
    —————————————————————–
    JryTouch

  121. @JV:
    Welke gesprekken heb je door de jaren heen allemaal opgenomen dan? Denk niet dat zo’n Peter R. De Vries actie iets uithaalt bij een rechtzaak ofzo hoor… 😉

  122. Het apple forum ligt er alleszins precies al uit…

  123. Iemand er al achter welke applicaties, en dan vooral games, gebruik gaan maken van Peer 2 Peer?

  124. Het sluiten van pagina’s in Safari was altijd wel mogelijk, gewoon een nieuwe pagina openen en dat gene dat je weg wilt hebben wegklikken. Dan open je de volgende keer met een ‘schone’ pagina. Wel omslachtig om dat steeds te doen, maar ik deed het altijd zo.

  125. Cool ik wil 3.0!!!!!!!!!!
    Ey maar dieJryTouch is echt een supercoole gozer!
    Waren meer mensen maar zo cool
    Net als ik zegmaar ik ben ook zo supercool HWZ
    XD

  126. Ik hoorde gister in de kroeg iemand en die zei dat ‘ie iPhone OS 7.1 (wel de beta hoor) op zijn iphone 5G S had draaien. Hij had het over een über coole app: iBeerTender! Kan iemand hier please bevestigen of het klopt dat je daarmee overal bier kunt tappen als je maar je iPhone bij je hebt? Kan niet wachten tot ‘ie in de appstore staat!

  127. @Piet P.: grappig hoor ten eerste: er komt net iPhone OS 3.0 uit (vandaag 😀 wil hem zooooooo graag hebbe) en ten 2e 26 juni ofzo komt iPhone 3G S uit dus vertel je grapjes maar aan iemand anders. Of zeg dat maar tegen die ene die dat heeft verteld.

  128. Origineel geplaatst door Anders
    Origineel geplaatst door Cloverfield@Anders: oi. geen leven?Wel degelijk een heerlijk leven.. Lekker op m’n gemakske werken achter de pc, zo nu en dan op iphoneclub neuzen, en af en toe eens op update zoeken klikken in iTunes…
    Niks mis mee toch…

    Haha Same Here!

  129. er zit wel erg veel nuteloos bij, voor mij dan

  130. Origineel geplaatst door Piet P.
    Ik hoorde gister in de kroeg iemand en die zei dat ‘ie iPhone OS 7.1 (wel de beta hoor) op zijn iphone 5G S had draaien. Hij had het over een über coole app: iBeerTender! Kan iemand hier please bevestigen of het klopt dat je daarmee overal bier kunt tappen als je maar je iPhone bij je hebt? Kan niet wachten tot ‘ie in de appstore staat!

    Volgens mij heb je al te veel bier op 😉

  131. # De software update zal rond 19:00 uur beschikbaar zijn. Nu nog lekker genieten van het mooie weer. Na de update is daar geen tijd meer voor.ongeveer 2 uur ago from TwitterFox

  132. we zullen toch even moeten wachten tot uiterlijk half 9

  133. Origineel geplaatst door Piet P.
    Ik hoorde gister in de kroeg iemand en die zei dat ‘ie iPhone OS 7.1 (wel de beta hoor) op zijn iphone 5G S had draaien. Hij had het over een über coole app: iBeerTender! Kan iemand hier please bevestigen of het klopt dat je daarmee overal bier kunt tappen als je maar je iPhone bij je hebt? Kan niet wachten tot ‘ie in de appstore staat!

    Ja dat klopt met ibeer kan je dus overal tappen, makkelijk op feestjes als het bier op is!

    Die os7.1 kan je gewoon bij napster downloaden!
    Omdat het een gekraakte versie is door het befteam, gaat het instaleren alleen via de commodore 64.

  134. Origineel geplaatst door Ruben
    deze versie van de software van de iPhone (2.1.1) is de nieuwste versie.

    Ehm 2.2.1 bedoel je natuurlijk 😉

    Nou, afsluiten, naar huis en vanavond maar es kijken of ie beschikbaar is gekomen 😀

  135. Met je hand op je zak ff schudden .

    dat klinkt gelukkig helemaal niet ranzig

  136. hmm op twitter is dat onzin wat mensen typen of doet T-mobile ook een berichtje typen wanneer de update beschikbaar is? tis nu pas 10:20 in amerika mss dat ie daar om 12u komt en dat wij hem dan ook pas kunnen update?

  137. btw had iets leuks gevonden mss dat t jullie intreseert…

    http://www.mobielnieuwsnet.nl/?p=4424

    is de prijs van de 3g s die even online heeft gestaan…

  138. Origineel geplaatst door Lars
    btw had iets leuks gevonden mss dat t jullie intreseert…http://www.mobielnieuwsnet.nl/?p=4424is de prijs van de 3g s die even online heeft gestaan…

    Jammer, maar helaas. Dat is namelijk een gephotoshopt plaatje gemaakt door een lid van iPhoneclub. Het is dus niet echt!

  139. @Robertoo: jammer, tenzij er nog wat van de prijs afgaat! 😉

  140. In de nieuwe firmware zit ook een optie om afleverrapporten van smsjes te krijgen. Net de klantenservice van t-mobile aan de lijn gehad, met een gozer die het netwerk instelt. Hij vertelde ook dat je nu al afleverberichten kan krijgen als je *0# zet voor je smsje. Zo’n soort code is ook bij andere netwerken te gebruiken.

  141. @JryTouch:

    De update is gratis voor Iphone gebruikers.
    De update kost 10 euro voor Ipod Touch gebruikers.

    Pin me er niet op vast JryTouch, ik heb t ook maar ergens gelezen, en je weet dat geruchten zich snel verspreiden.

    Als iemand mijn bovenstaande tekst kan verifiëren. U R Welcome 😀

  142. @Dennis S.:

    Dit heeft apple zelf gezegd dus lijkt me nogal logisch dan he 😉

    alleen voor ipod touch kost het 10dollar dus mss goedkoper (in euros dan) weet niet precies.

  143. En je nu maar concentreren op je examens.. Komaaan Apple!

  144. Origineel geplaatst door Ganjaman
    ik zit van 07.00u vanmorgen tot heden te wachten achter mijn PC voor de update 3.0….. \’.’/

    LOL, hoe ziek ben je dan

  145. O nog eventjes maar. Ik ben benieuwd hoe snel iedereen de update doet na de lancering. Ik wacht nog even op wat comments wat betreft de jailbreak.

  146. @Ramon: als je ergens stage loopt en je werkt achter een pc dan vindt ik t niet zo gek! 😉

  147. @Tonny:

    Ik krijg het niet voor elkaar, kan je uitleggen hoe je dat precies doet dan ?

  148. weet iemand dit misschien> Ik had 3.0 al deropstaan… en nu heb ik hem weer gedowngraded naar 2.2.1 maar nu vind de telefoon geen netwerk meer!.. :S Zou er op 1 of andere manier een Simlock ofzo op zijn gekomen? heeft t altijd gedaan emt T-Mobile en sinds Downgrade niet meer… Misschien is het verholpen als 3.0 vandaag misschien nog komt………………… HEEELPP

  149. hopelijk gaat het herstelen/updaten van 3.0 GM naar de 3.0 final zonder problemen.

  150. En straks is ie er en dan gaan de servers plat omdat heel de wereld 3.0 binnen haalt… 🙂

  151. @Dirk:
    hehehe… was dit bij de nieuwe firefox niet hetzelfde probleem? 😉

  152. Ik heb een vraag.

    Ik heb nu die 3.0 erop staan,als die update van apple er is ,kan ik dan gewoon op opdate vinden? en gaatiej dan updaten of zeg hij dan als dat je de laatste versie erop hebt staan? want anders moet ik eerst nog even een andere firmwire erop zetten.

    alvast bedankt

  153. De spanning is te snijden! 😉
    C’mon Apple! Ik beheer op mijn werk zelf een
    aantal TV-zenders, en heft geeft mij wel een
    machtig gevoel als ik iets upload waardoor het
    voor de wereld beschikbaar is. Hoe moet die
    meneer bij Apple zich dan wel niet voelen?

  154. Jongens get a life

  155. Volgens de guys bij T-mobile komt hij pas om 19.00

    http://twitter.com/tmobile_iphone

  156. @Erik: werkt perfect

  157. ik heb een ipod touch 1g…

    en ik vond de update van software 1.0 naar 2.0 veel leuker.. en spannender..

    deze update vind ik niet zo bijzonder hoor

  158. Tmobile_iphone twitter :

    Maak me inmiddels zorgen dat iedereen boos wordt als er precies om 7 uur geen update is. Niet doen. Het komt vanzelf goed.
    6 minuten ago from Twittelator

  159. @Bram (iPhone Platform): in cydia bestaat een hack zodat je op het batterij icoontje rechtsboven moet klikken en dan zie je je percentage, hiervoor is wel een jailbreak vereist…

  160. @Martijn: Er is ook gewoon een app te downloaden die dit kan: system

  161. @Erik:

    Mijne deed het prima met een Parrot 3100, maar ik heb 3.0 nog niet.

  162. @Mike van Hoenselaar: Ik schud normaal gesproken niet met m’n hand op m’n zak in het openbaar. Maargoed, wat je wilt he :P.

    Mijn voorkeur gaat er dan nog steeds naar uit om ‘m even kort uit je broekzak te halen. Da’s alsnog sneller dan een aantal keer op het scherm te moeten drukken voor shuffle-modus.

  163. @Rl88:
    ja idd door op de instalerende app te drukken kan je hem pauzeren. maar dit kon volgens mij niet in 2.2.1 maar wel in de eerdere builds van iphone os 3.0.

  164. Hey. Weet iemand of we misschien ook ‘gebruikersprofielen’ bij de update zitten? Je weet wel, om vb. ‘s nachts een ander profiel in te stellen dan overdag, om vb. geen emailgeluidjes te hebben dan. Nu moet ik elke avond en ochtend de instellingen aanpassen om eens rustig te kunnen slapen… Zou toch handig zijn, niet?
    Groeten, Wim

  165. Met de nieuwe iPhone OS 3.0 zou het o.a. mogelijk worden om notities te synchroniseren met je MAC, maar weet iemand met welk programma dit dan gesynchroniseerd zal worden? Is dat Mail, iCal of gewoon ergens in iTunes (aangezien het ook met pc’s kan, of is het dan outlook)?

    Nog een halfuurtje!

  166. Origineel geplaatst door Wim
    Hey. Weet iemand of we misschien ook ‘gebruikersprofielen’ bij de update zitten? Je weet wel, om vb. ’s nachts een ander profiel in te stellen dan overdag, om vb. geen emailgeluidjes te hebben dan. Nu moet ik elke avond en ochtend de instellingen aanpassen om eens rustig te kunnen slapen… Zou toch handig zijn, niet?
    Groeten, Wim

    er zit toch een heel handig knopje op de zijkant?

    Ik zit ook in spanning! Ik heb besloten om een einde aan mijn jailbreak te maken 🙂

  167. mmm, hebben we daar geen mute knop voor?? 😉

    gr

  168. Misschien een domme vraag maar wat is GM precies?

  169. Origineel geplaatst door Frans
    mmm, hebben we daar geen mute knop voor?? gr

    @Frans: Ja, maar dan hoor je het ook niet als je gebeld wordt, en dat moet wel hoorbaar zijn ‘s nachts (noodgevallen of zo…) Zou handig zijn als je vb. enkel SMS en email geluiden zou kunnen uitzetten, terwijl de beltoon wel afgaat als je gebeld wordt… 😉

  170. JAAAAAA hij is er!!!!

  171. In de Weer app zie je nu bij de dag van vandaag ook de min. en max. temperatuur!

  172. He, eindelijk. Mijn S9 BT headphone werkt nu niet alleen meer als handsfree headsetje maar nu ook full stereo headset. Eindelijk muziek luisteren via BT.

  173. Toch jammer dat hij nog steeds niet het aantal tekens van een sms telt en laat zien, zodat je niet weet of je 1 of 2 berichten stuurt

  174. die zoekfunctie in de emailapp zie ik niet…?

    Origineel geplaatst door Kyhd
    Origineel geplaatst door WienenWeet iemand of je bij de 3.0 OS ook in landscape modus een smsje kan sturen?de email en sms functies zijn geheel in landscape te gebruikenIn os 3.0 staat nu ook je eigen nummer bovenaan in je contactlijst en er is een zoekfunctie bijgekomen in de email app

  175. Na update van 3.0 kon ik nog steeds nergens kan vinden hoe ik met de iPhone 3G als modem (tethering functie) online met mijn laptop. Evenals streaming radio als achtergrond laten draaien.

  176. De enige reden waarom ik in 2.2.1 gejailbreaked had, was omdat ik dan mijn eigen email en sms geluidjes erop kon zetten. (you’ve got mail ed). Deze mis ik nu wel. Kan dit niet op een legale manier?

  177. Origineel geplaatst door Ringo Jim
    Na update van 3.0 kon ik nog steeds nergens kan vinden hoe ik met de iPhone 3G als modem (tethering functie) online met mijn laptop

    Net als in de VS wordt deze functie in Nederland vooralsnog niet aangeboden.

  178. Nog een (best aarig) kleinigheidje:

    Wanneer je in Safari al 8 tabs open hebt en je opent een nieuwe link in een nieuwe tab, wordt de oudste openstaande tab ‘vergeten’, in plaats van een melding dat er niet meer tabs geopend kunnen worden.

  179. @Chris: bullshit. officieel nog niet, maar je kan wel je carrier instellingen aanpassen zodat je zonder problemen kan tetheren.
    http://www.9to5mac.com/iPhone-3G-tethering

  180. na de update kon ik nog steeds niet bluetooth muziek streamen via me autoradio alpine 103bt

    weet iemand hoe dit moet?

  181. ff een korte vraag moet je tomtom nav,, kopen via app store ???

  182. Nog een leuke feature : bij exchange mail kun je nu aangeven van welke mappen, dus ook submappen, je push notificatie wilt krijgen.

    Hij synchroniseert dus nu niet alleen maar de inbox maar alle mappen die je zelf wilt.

  183. @Erik: Jeps werkt ook met blauwtand op mijn radio.

  184. Gisteravond update naar versie 3.0 gedaan. Alles leek goed te gaan, maar ik heb nu geen internet meer (!). Er verschijnt een melding: “U heeft geen abonnement voor mobiel dataverkeer” bij GPRS en 3G, kan wel gewoon bellen, telefoon is ook nooit ge-jailbreaked.

    Iemand anders met soortgelijk probleem?

  185. Nog een kleine feature: je mag nu 10 schermen met apps hebben, dat waren er 9 volgens mij.

    Dat merkte ik door een volle iPhone te updaten: OS 3.0 zette toen de ‘Dictafoon’ (Voice memos) erbij op een leeg scherm.

    Joepie, nog langer backuppen…

  186. Als je homeknop 1 keer drukt ga je naar begin scherm als je nog eens drukt ga je naar zoekfunctie

  187. @kd:
    Internet radio op de achtergrond was met OS 2.2.1 ook al mogelijk. Openen in Safari en daarna wat anders gaan doen.
    De Internet Radio applicaties werkten niet in de achtergrond, maar zolang je via Safari (en dus Quicktime) werkte ging alles vlekkeloos (probeer iPhone.Tunin.fm).

  188. @Erik:
    Ja hoor, ik kan mijn iPhone gewoon gebruiken met een parrot. Aanmelden moet eenmalig, daarna verbind ie vrij rap automatisch, zodra ik in de auto weg rijd.

  189. In versie 2.2.1 was het, volgens mij, niet mogelijk om notities te syncen met exchange. In versie 3.0 is dat wel het geval valt mij op.

  190. Heeft iemand trouwens nog die % batterij functie gevonden?

    dat find my Iphone werkt trouwens SUPER!!!

  191. Origineel geplaatst door Robbie
    Heeft iemand trouwens nog die % batterij functie gevonden?dat find my Iphone werkt trouwens SUPER!!!

    Gebruik eens een zoekfunctie… % functie is een jailbreak functie die achterblijft na het installeren van 3.0 OS.

    Wat ik wel heb gemerkt: eindelijk kan je op de iPone zelf meerdere foto’s tegelijkertijd *verwijderen* 😉

  192. is het iemand al gelukt om a2dp te gebruiken bij een autoradio?

    bluetooth bellen geen probleem maar muziek streamen via bluetooth werkt niet

  193. Heb nog ‘n vraag…
    synchroniseren van Notities… daar snap ik geen snars van… waar en hoe doe je dat?

  194. en hoe zit het met de navigatiee??

  195. heb de versie 3.0 geinstaleerd op mijn iphone maar kan gn mms versturen, vind het gewoon niet terug.
    ik zit bij de belgische operator Proximus; zou het daaraan kunnen liggen misschien.

    groetjes vidda

  196. Als je naar instellingen gaat dan naar algemeen zie je een regel met ” beperkingen” daarmee kan je bepaalde programma’s blokeren voor ongewenst gebruik 😉

    Mike

  197. bij mij staat er gewoon niks van mms op mijn iphone
    begrijp er niks van

    groetjes vidda

  198. Origineel geplaatst door vidda
    bij mij staat er gewoon niks van mms op mijn iphone
    begrijp er niks vangroetjes vidda

    Wat voor iphone heb je?

  199. mike,

    ondertussen gevonden,
    heb gebeld naar proximus en ze hebben mij een mail gestuurd met alle parameters

    toch bedankt voor de moeite

    groetjes David
    ps zijn er anders nog speciale dingen veranderd met de nieuwe o.s. 3.0

  200. Sinds 3.0 is de online handleiding in het Engels
    of was dat altijd al zo ? En ben ik het vergeten
    volgens mij was die hiervoor in het Nederlands
    ik bedoel dus de handleiding in safari op de iPhone

  201. Tijdens het opladen aan 220v blijft de iPhone nu gewoon uit
    hiervoor ging ie altijd aan en kreeg je het simlock scherm

  202. @Erik:
    hoi , ja de parrot werkt prima met blue tooth, maar dat is ok het enigste je kunt geen verbinding maken met een andere telefoon en dat is wel jammer

  203. Ik heb een Parrot 9000. Dat is een parrot zonder die lelijke schermpjes, alleen de draai-en drukknoppen.

    Werkte al perfect voor 3.0, maar nu gaat ook het streamen van muziek via Bluetooth perfect. Eerst kon het alleen via het stekkertje, maar dan kon je het scherm niet meer bedienen vanwege de “accessoire melding” .

    Nu het via Bluetooth gaat kun je alles blijven bedienen op het scherm, en heb je de parrot schermpjes dus echt nergens meer voor nodig!

  204. k had nog een vraagje waar ik zowel hier, als op het forum geen antwoord op kan vinden.

    Ik zag namelijk net in een unboxing-filmpje van de 3G S dat die (ik zou bijna zeggen natuurlijk) met de nieuwste versie oortjes zijn geleverd, zoals we die kennen van de shuffle. Dus met volumeknopjes. Ik vroeg mij af of deze oortjes nu ook zullen werken op de (gewone) 3G (en eventueel 1st gen) iPhone.

    Alvast bedankt.

  205. @Robbie: Notities kun je synchroniseren met een mac computer. Ze verschijnen in de mail applicatie.
    Er is overigens behoorlijk ruimte in een notitie. Heb me’n gehele dvd bestand (300 titels) erin gezet en dat is geen probleem. Met het huidige zoekveld zoekt hij ook de notities door. Dus nooit meer een dubbele kopen..

  206. @ongeduldige: Op de Mac kun je je contacten onderverdelen in groepen in je address boek. Die vind je ook op je iPhone terug. Ze ziet dan alleen de contacten in die groep (bijv werk, familie, vrienden).
    Is dat wat je zocht?

  207. nog een nieuwe (?)
    Als je een nummer afspeelt op je iPhone, kon je altijd al snel vooruit en terugspoelen: door 1x op de albumhoes te tikken: dan verschijnt de scrollbalk.
    Als je het ronde knopje naar rechts sleept spoel je vooruit, als je je vinger daarbij naar de onderkant van je scherm laat glijden, wordt het vooruit (of terug) spoelen steeds nauwkeuriger.

  208. Weet iemand hoe het kan dat je voortdurend rode uitroeptekens naast je smsjes krijgt te staan?
    Dat heb ik bij maar 1 nummer, en ik kan hem nu al 3 dagen niet smsen..
    Iemand een oplossing voor mij?

  209. @xnanne:

    Opnieuw verzenden van een mislukte berichtverzending
    Je hebt wel eens dat een bericht niet verzonden kan worden. Nu wordt hier in iPhone 3.0 in de lijst een rood uitroepteken bijgezet. Hierna kun je hem opnieuw verzenden.

    => https://www.iculture.nl/30238/iphone-os-3-0-en-de-verborgen-features/#comment-114584

  210. @Navis:

    Iedere keer dat ik op het rode uitroepteken druk, en op opnieuw klik.. Mislukt dat..
    En dat is dus mijn probleem..

  211. @Xnanne:

    Misschien heeft deze persoon je nummer geblokkeerd?

  212. @Ivan Geeraerts:

    nee, dat kan hij niet..
    En ik kn sinds gisteravond niemand meer smsn :S

  213. Bij het bekijken van een video kan je nu heel precies vooruit of achteruit spoelen door je vinger lager te sliden tijdens het scrollen…
    maar dit is waarschijnlijk wel algemeen gekend…
    en je kan nu ook een right swipe op je albumplaatje doen om terug te gaan naar je muzieklijst terwijl je de lyrics aan het checken bent of aan het vooruit/achteruit spoelen bent, dit kon voorheen niet

  214. Als je de aan en uit knop indrukt en dan op de homeknop drukt dan maak je een screenshot.

    Weet niet of hij al bekend was maar op de 3GS werkt het in ieder geval.

  215. Dit was altijd al zo 😛 hihihi

    Origineel geplaatst door Milanorico
    Als je de aan en uit knop indrukt en dan op de homeknop drukt dan maak je een screenshot.Weet niet of hij al bekend was maar op de 3GS werkt het in ieder geval.

  216. Ik had dat ook. Maar ik kwam erachter dat ik een onderwerp bijvoegde en dan kan hij het niet versturen. Misschien werkt dat alleen onder de iPhones. Is ook zo iets vaags onderwerp :S

    Origineel geplaatst door Xnanne
    En ik kn sinds

  217. Misschien niet de juiste plek voor mijn vraag maar weet iemand hoe je in safari in 1 keer helemaal naar beneden kan scrollen zonder eerst 10 keer over het schermpje te moeten glijden? (dus zoals End)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.