Reacties voor: iPhone op de motor gebruiken met iBike Rider

iBike Rider is een oplossing om de iPhone op de motor te kunnen gebruiken. Het bestaat uit een headset met microfoon en een audiokabel om op de iPhone aan te sluiten.
Lees het complete artikel → iPhone op de motor gebruiken met iBike Rider
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Je hebt er dus niks aan als je een integraalhelm hebt 🙁

  2. Lijkt me wel handig op de scooter. Die standaard oordopjes blijven niet goed zitten in je helm. En €30 is ook niet al te prijzig

  3. ik ga gewoon speekertjes in me helm plaatsen..

  4. Perfect! Ga ik zeker proberen!

  5. Geniaal, dat word zeker kopen. Ben benieuwd of bellen nog te doen is als je met hoge snelheden over de snelweg knalt..

  6. Ik geloof er nix van dat het telefoongeluid ook maar iets boven het geluid van mijn uitlaten uitkomt…

    daarnaast is bellen op de motor nou niet iets wat echt handig is… maar goed dat is mijn mening.

  7. Een beetje motorrijder laat het wel uit zijn hoofd om dit soort gadgets te gebruiken
    je bent maar met een ding bezig, en dat is motorrijden en niets anders.

  8. Handig, vraag me alleen af of dit ook stereo is. (voor muziek) Dit is niet echt op te maken uit het artikel.

  9. Heb hem gisteren ontvangen, had vijf dagen geleden de bestelling gedaan. Het is een stereo koptelefoon en alles maak je met klittenband vast. Ik wil het voornamelijk voor navigatie gebruiken. Bellen tijdens het rijden lijkt me geen goed idee. Maar je kunt even stoppen en dan bellen. Muziek luisteren kan kan eventueel ook. Maar ik weet nog niet of dat prettig is tijdens het rijden. Voor navigeren heb ik een Hama waterdicht tasje met daaraan twee klittenband strips gemaakt. Dat zit dan vast genoeg voor gebruik. Ben er tot nu toe tevreden over.

  10. Voor mavigeren zou het wel handig zijn maar bellen absoluut niet lijkt me… Denk uberhaupt niet dat de ander je redelijk zou verstaan indien je op een snelweg zit en muziek luisteren doe ik gewoon met mn huidige in-ear oortje al. Het lijkt me sowieso niet slim om je iphone te bedienen (ookal is het maar een simpele knop) tijdens het rijden…

  11. Eerst maar eens wat verzinnen om de iphone op de spanning aan te sluiten. 2uur navigeren en je batterij is leeg.

  12. @nighttrain
    gewoon de aansluiting van een druppellader op je accu gebruiken. Daar kun je dan bv een sigarettenaansteker op aansluiten. Vervolgens met een gewone autolader je iphone inpluggen en onbeperkt rijden! Ik gebruik sinds kort een waterdichte houder van mount. Zit muurvast op het stuur en is daar makkelijk weer af te halen.

  13. Dit lijkt me echt iets voor op de snorfiets.
    Een serieuze motorrijder kijkt na zijn rit wel of er gebeld is!!!!!!!

  14. Zo’n headset is overbodig imo… Heb begin dit jaar een in-ear setje gekocht van sennheiser(met micro) en bel zo regelmatig tijdens het rijden, en gebruik zo men navigatie 🙂 set kost wel 70 euries

  15. @Jk:
    Bedankt voor de tip

  16. Origineel geplaatst door R1200GS rider
    namelijk voor navigatie gebruiken. Bellen tijdens het rijden lijkt me geen goed idee. Maar je kunt even stoppen en dan bellen. Muziek luisteren kan kan eventueel ook. Maar ik weet nog niet of dat prettig

    even denken: je bent onderweg naar je werk of naar een klant, en je word gebeld. dan moet je gaan opnemen. na 30 meter zie je een parkeerplaats, je knalt em neer, doet je helm af, je handschoenen uit, opent twee ritsen om je mobiel te pakken en gebruikt de slider om het gesprek op te nemen.

    zie je het al voor je?

    gaat je niet lukken.

    je bent onderweg naar je werk of naar een klant, en je word gebeld. dan moet je gaan opnemen. na 30 meter zie je een parkeerplaats, je knalt em neer,drukt op de knop en je kan direct praten.

    die laatste optie is een stuk beter, en je wilt toch al kunnen luisteren naar je navigatie dus een oortje heb je al. daarnaast is in buitengebieden bellen goed mogelijk. ik zit regelmatig op stukken waar ik een half uur geen auto tegenkom.

  17. @nighttrain de oplossing van JK is inderdaad een goede oplossing. pak de plus van je accu en de 1 van je frame, hang dat ding ergens uit het zicht en je hebt een goede iphone lader.ga voor een iets steverige, want ind e auto kan een goedkope met gemak, maar op de motor kan die uit elkaar trillen.

    neem er ook een met een zekering anders heb je een kapotte iphone als je teveel gas geeft.

    (en gezien je nickname kan dat met het blok wat daar onder hangt wel gebeuren!)

    p.s. welke combi heb je? zwart oranje?

  18. @Jk:
    JK,

    kan je iets meer vertellen over die houder waarin je de iphone aan je motor bevestigd? Dat lijkt mij wel een goede optie. Waar komt ie vandaan, wat kost ie, etc.

  19. Dit is niet zo erg nieuw als wordt gesuggereerd. Iedereen die via blue tooth de instructies van zijn navigatie-apparaat ontvangt kan ook zijn mobieltje (dus ook je iphone) aansluiten. Op mijn zumo kan ik via de ingebouwde headset bellen, als ik dat zo willen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.