Reacties voor: iPhone-ontwikkelaars zien verkoop teruglopen sinds iTunes 9

Apple heeft in iTunes 9 voor een andere indeling gekozen. iPhone-ontwikkelaars vrezen daardoor een lagere omzet, want het wordt steeds lastiger om jezelf in de kijker te spelen, onder andere omdat subcategorieën bij games zijn verdwenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Een logisch gevolg van de wijzigingen. Ik moet zeggen dat ik ook door de bomen soms het bos niet meer zie, en dus zal ik zeker een groot aantal apps missen, tenzij ik er op een andere manier op gewezen wordt. Apple maakt het niet overzichtelijker. Doelbewust???

  2. Ik wordt erg moe van Apple. Ben nu in new York en imho is het volledig overated. Vind ze erg op microschoft gaan lijken. Zij dicteren wij luisteren. Duurt niet lang meer of ik ga weer bellen met Nokia 6120

  3. Apple probeert door de iphone hype in een hoger segment te komen, dit is vrij logisch.
    apple ziet een kans om te groeien en die nemen ze. ik geef ze groot gelijk, doordat nu de groei zo hard gaat laten ze links en rechts wat dingentjes vallen, dit komt allemaal goed als de verkoop dalijk weer stagneerd, dan kunnen ze zich gaan richten op de kleine dingetjes die apple,apple maken.

  4. De veranderingen moeten gewoon bij de mensen nog doordruppelen. Mensen zijn vastgeroest in een gewenning. Innovatie/verandering mag blijkbaar niet meer. Apple moet steeds meer rekening houden met de wat minder slimme mensen op deze wereld. Laat die mensen maar lekker wat anders kopen..

    Ben zelf erg blij over de nieuwe interface, werd ook wel tijd.

  5. En zo hoort dat. Al die meuk hoef ik ook niet te zien. Als iets echt nuttig is voor op m’n iPhone staat dat wel duidelijk vermeld. Hoe lullig het ook klinkt voor beginnende ontwikkelaars, maar ik heb afgelopen jaar genoeg meuk gehad dat niet werkt zoals ik had gewild. Ontwikkelaars dienen wat mij betreft dus met iets origineels te komen en dat werkt zoals het op een iPhone hoort te werken. Daar hebben wat mij betreft teveel ontwikkelaars moeite mee. Apple wil blijkbaar ook van al die meuk af en mikt hierbij dus ook op de kwaliteits apps.

  6. De hoop is dat Apple luistert (sorry: nieuw en schokkend!) naar zulke feedback en die sidebar plus wat oude iTunes 8-grapjes terugbrengt.

  7. Origineel geplaatst door Job
    Ik wordt erg moe van Apple. Ben nu in new York en imho is het volledig overated.

    Toch goed om te weten dat je in NY zit……..!
    😕

  8. Origineel geplaatst door Job
    Ik wordt erg moe van Apple. Ben nu in new York en imho is het volledig overated. Vind ze erg op microschoft gaan lijken. Zij dicteren wij luisteren. Duurt niet lang meer of ik ga weer bellen met Nokia 6120

    Als ik in NY zou zijn zou ik niet voor mn lol om 6 s’ochtends locale tijd ten tijde van jouw post op iphoneclub zitten loeren

  9. Wie weet heeft ie het bericht getypt vanuit een Apple store in 5th avenue.. En dan klagen.@Prop:

  10. ALS ik een bepaalde app zocht vond ik die,dat is nog steeds zo,zelfs als ik zomaar wat rondkijk heb ik de indruk dat er nu veel meer “betere apps” eerst worden getoond sinds iTunes 9.
    Ik vind het een verbetering de mindere apps worden moeilijker gevonden,goed voor ons,niet?

  11. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit via iTunes naar apps gezocht/gekeken… Voordat ik een iPhone had, was ik allergisch voor iTunes, ik had t zelfs van m’n macbookje geflikkerd 🙂 Nu moet ik af en toe wel ff itunen, maar verder dan een keer wat muziek synce ben ik nog niet gekomen. Mss nu met iTunes 9?

  12. Origineel geplaatst door iGuido85
    Wie weet heeft ie het bericht getypt vanuit een Apple store in 5th avenue.. En dan klagen.@Prop:

    Eeeeuh ja .. op welke manier sluit jouw post aan op die van mij dan?

    Die dude zit in NY (zegt ie) waar het, toen hij dat bericht typte, 6 uur in de ochtend was, wat ik nogal opmerkelijk vond. Daarbij, om die tijd is de Apple store dicht mag ik aannemen.

    FF on-topic, ik heb iTunes wel op mn pc staan maar wil er niets mee te maken hebben, behalve voor updates en dergelijke, voor de rest is het een misselijkmakend programma. Voor muziek gebruik sharepod

    iTunes op de iphone behoeft niet veel veranderingen naar mijn idee, het oude vertrouwde model werkte prima.

    Als ontwikkelaar moet je het ook vooral van de daaromheen gegenereerde media aandacht hebben, ook een onderdeel van jezelf postioneren. Is je product van een bepaalde kwailiteit gaat het balletje vanzelf rollen is altijd het geval geweest. Zoniet dan is je app. het waarschijnlijk ook niet waard om gedounloojt te worden

  13. apple store in NY is 24/24 open.. 🙂

  14. En zo hoort dat. Al die meuk hoef ik ook niet te zien. Als iets echt nuttig is voor op m’n iPhone staat dat wel duidelijk vermeld. Hoe lullig het ook klinkt voor beginnende ontwikkelaars, maar ik heb afgelopen jaar genoeg meuk gehad dat niet werkt zoals ik had gewild. Ontwikkelaars dienen wat mij betreft dus met iets origineels te komen en dat werkt zoals het op een iPhone hoort te werken. Daar hebben wat mij betreft teveel ontwikkelaars moeite mee. Apple wil blijkbaar ook van al die meuk af en mikt hierbij dus ook op de kwaliteits apps.

    Waarheid.

  15. als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een bepaalde functionele app, is het moeilijk zoeken in de app store, vind ik. Als je bijvoorbeeld een spelletje wilt, en je gaat naar de app store….tja en dan? games. 😛 Nou succes 😛
    Er zou idd een soort korte beschrijving ofso onder het icoontje bij moeten komen.
    Ik kijk eigenlijk voornamelijk in de top 100 en de top 10’s die op de voorpagina staan. Verder de tips op iphoneclub 😀
    Het is verder erg moeilijk om een leuke of handige app zomaar te vinden in de store.

  16. @Prop: Wilde aan jouw post toevoegen. De Apple Store 5th Avenue is 24/365 open hoor. Kijk maar op http://www.apple.com/retail/fifthavenue/

    Zou dus echt goed kunnen dat ie het vanuit daar uit getypt heeft.

  17. Structureel gezien is de iTunes Store zeker verbeterd. Ik vind echter dat ze de layout qua kleuren moesten houden. Alles is wit en zwart en gevuld met foto’s. Naar mijn mening veel te druk en onoverzichtelijk. Op de startpagina erger ik me vooral aan de horizontale scrollbars, die met name voor MacBook-gebruikers met Multitouch zeer vervelend zijn.

    Over het algemeen vind ik de nieuwe versie van iTunes gewoon slecht. Het layout ziet goedkoop uit, het programma is nog trager dan voorheen en past totaal niet bij de andere apps van Mac OS X. Het lijkt wel alsof iTunes niet van Apple is maar van een externe ontwikkelaar.

  18. @Frank van Manen:
    Volledig mee eens

  19. iTunes 9 is gelijkwaardig aan een schreeuwende nieuwspagina à la Telegraaf met veel nutteloze reclameblokken en de informatie die ik zoek verzuipt in onnozele bende. iTunes 8 was wat dat betreft overzichtelijker.

  20. “omzet met 20% is afgenomen sinds 13 september”, huh het is nu 14 september, dus dat is een snelle conclusie…

  21. In de Amerikaanse store zijn de subcategorieën voor games al enkele dagen weer te vinden (en op de iPhone zelf zijn ze nooit weg geweest). Ik ga ervan uit dat ze in de rest van de stores ook weer terug komen.

  22. Het is een kwestie van wennen. Straks als iedereen de nieuwe lay out door heeft, komen de sales vanzelf wel. Het is ook niet gek dat Apple voor deze strategie gekozen heeft. Hiermee valt er natuurlijk veel meer geld te genereren. Dan is het voor de kleine ondernemers zaak om creatief te worden.

  23. The only plus point is the crap games and stupid fart apps are not so easy to find , if you have a good app or game then it will be easy to find as you will be near the top of the list ,if its a piece of rubbish that should not have been released then its better not to find them and get ripped off

  24. Leuk die 75.000 apps maar ik koop alleen spul op m’n iPhone en dan alleen wat in de top 25 staat. Dat kost al geld genoeg.

  25. Ik vind t alleen maar positief! De apps die je op de vorpagina ziet van iTunes zijn dus sowieso goeie kwaliteit en het pusht mensen met mindere apps om ze beter te maken..

  26. iTunes 9 crashed bij mij de helft van de keren dat ik op Store klik. Kan ook een verklaring zijn 😉

  27. Maar ach, omdat je toch in New York zit mag het dit keer.

  28. Origineel geplaatst door Jeroen Adema
    “omzet met 20% is afgenomen sinds 13 september”, huh het is nu 14 september, dus dat is een snelle conclusie…

    eindelijk iemand die het ook opviel….

  29. Als apple van de meuk afwil kunnen ze het toch gewoon uit de store mikken? Doen ze nu ook regelmatig om soms onduidelijke redenen.
    Maar apple wil niet van die meuk af want hoe meer meuk in de store des te groter het aantal apps. En hoe groter het aantal apps in de store des te beter de pr-afdeling van apple het vindt.
    Die subcategorien zijn wat mij betreft het duidelijkst en makkelijkst om gericht te zoeken. En elke verkochte app levert apple ook geld op dus denk ik dat er wel wat aan gedaan wordt als dit zo blijft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.