Reacties voor: iPhone-ontwikkelaars krijgen patent-waarschuwing voor in app-aankopen

iPhone-ontwikkelaars hebben
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Haha wat laf zeg. Ik zou zeggen, klaag Apple aan als je lef hebt!

  2. Dat is echt zuur voor die ontwikkelaars! 😮 Apple zou ze eigenlijk moeten bijstaan.

  3. Heel erg vaag dit. Of ze klagen Apple aan of ze klagen niemand aan. Als ze Apple niet durven aan te klagen, wat begrijpelijk is, is het wel erg vies als ze achter de developers aan gaan. Kan dit wel!?

  4. Apple zou ze inderdaad moeten bijstaan. Zonder die kleine, toegewijde devs was de iPhone nooit geworden tot wat ‘ie nu is.
    Maar er zal toch ook wel een advocaat rondlopen in de VS die pro deo deze afpersing wil aanvechten? Want het is afpersing, in de VS is het juridisch systeem zo complex dat je als man alleen tegen zo’n organisatie machteloos staat. Aanvechten kost je dan meer dan schikken. Ronduit schandalig.
    Apple zou eigenlijk een soort vakbond op moeten richten voor hun trouwe devs.

  5. Het zou gaan om het bedrijf lodsys die de IOS-devs aan het asnklagen is; http://www.macrumors.com/2011/05/13/lodsys-threatens-to-sue-app-store-developers-over-purchase-links/

  6. Ik zou vooreerst sluitend bewijs eisen of het bedrukken van het papier en het gebruik van de enveloppe die dat moet omvatten, door deze lodsys heikneuters op afdoende wijze gelicenseerd is.

  7. Dus je kan een patent hebben op “in-app aankopen”?

  8. Heel raar dit, zeker gezien het volgende gegeven:

    What’s interesting about this is that these developers were simply using Apple’s API for in-app purchases. They’re abiding by Apple’s terms of service (which also prohibits them from entering into any legal agreements with third parties). (bron: Gizmodo)

  9. Patent trolls, zijn na wapenhandelaars, het ergste wat er op deze planeet rondloopt. En het rare, is dit een conspiracy?, is dat overheden en rechters, jaaa zij die zorgen voor eerlijkheid en wetten, nog dansen naar hun pijpen ook.

    Vrijwel alle zeer grote bedrijven gedragen zich als patent trolls, denk aan de chemiereuzen, Microsoft, IBM, Apple, etc, en zij vormen dé grootste barrière tegen innovatie in de wereld. Ook met betrekking tot klimaattechnieken gaan we hier problemen mee krijgen. Zoek maar eens op ACTA in Google.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.