Reacties voor: iPhone-ontwikkelaars boos over Apple’s late betaling

Ontwikkelaars zijn boos op Apple, omdat ze hun geld veel te laat krijgen of soms helemaal niets hebben ontvangen.

Reacties: 21 reacties

  1. 1 woord > Slordig.

    Het zijn namelijk die ontwikkelaars, die mede de iPhone succesvol maken.

  2. Mee eens. Ze adverteren toch niet voor niets dat er voor ieder wel een app is?

  3. tjha, ze zullen nu wel snel betalen denk ik 🙂

    Er zijn echter ook ontwikkelaars die nog steeds geen geld hebben ontvangen. Volgens het contract zou Apple binnen 45 dagen?! na het einde van de maand geld moeten overmaken.

  4. Zo werkt het nou eenmaal in een dictatuur.

  5. 45 wat?,documenten zijn niet te lezen!

  6. Logisch nadenken is teveel gevraagd zeker, Paul?

  7. @ paul: wel als je ze op full screen zet 😉 (of wat bedoel je?)

  8. Toevallig erger ik me hier ook aan.

  9. Logisch,logisch Marco denk eens aan anderen. Bedankt Jean-Paul Horn!

  10. Tja, een paar ontwikkelaars..

    Hoeveel ontwikkelaars zijn er wel niet, en als daar van 2 zolang moeten wachten vind ik het nog mee vallen (en is er mssn een achterliggende rede van de langen wachttijd). Verder lijkt me er ook totaal geen probleem te zijn gewoon juridische afdeling aanschrijven en nakoming van het contract vorderen. Anders naar de rechter, en daar nakoming eisen.

  11. Ook al had apple geld gebrek dat maakt niks uit voor de betalingen het kost hun namelijk geen geld.
    De developers brengen hem in de store de gebruikers betalen apple krijgt een x aantel procent en de rest gaat naar de developer geen verlies voor apple maar winst.
    Als ze slordig doen kost het hun wel geld zo komen er (misschien) minder betaalde apps en krijgen hun minder geld per verkochte app.

  12. Vergeet dan ook vooral niet de andere verelende dingen waar een developer tegaan kan lopen:

    -Het wel kunnen inschrijven en betalen van de license, maar niet kunnen inloggen op het dev account voor de eerste week.
    -het ellendige opzet van het indienen van een program
    -het review procces van minimaal een week (of soms wel 3)
    -de vaak lullige,stomme, of niet kloppende redenen waarom je applicatie niet wordt geaccepteerd
    -weer minimaal een week wachten op het review proces (of weer 2)
    -eindelijk je programmaatje geaccepteerd krijgen, maar hij is niet te vinden in de store (en dat voor weer een week)
    -na een half uur dat je app. eindelijk in de store is wordt ie weggehaald voor geen enkele reden (niks geen mailtje met uitleg)
    -20 mailtjes en 5 telefoontjes later eindelijk de reden weten, 5 min duurde het om het op te lossen, en nog steeds (al 2.5 weken) is het programaatje niet terug in de store

    Ik ga maar een kijken naar dat google android 😐

  13. Kijk, hoe de app store werkt met goed of niet goed keuringen daar gaat het hier niet over.Volgens mij,let wel op! het nederlands wetboek zegt (waarschijnlijk zijn er nog wat juristen die nu nog kunnen reageren)3 maanden na de uiterste betalingsdatum,worden pas gerechtelijke maatregelingen genomen bv.wettelijke rente.

  14. ontvangen zij (apple) geen rente over het geld wat zij op een of andere rekening hebben staan waarvan ze moeten betalen.. en als dat daatwerkelijk bij sommige ontwikkelaars om duizende euro’s gaat kunnen zij door het daar langer op te laten staan tog heel wat rente rente mee pikken die ze (apple) krijgen… of zeg ik nou iets heel raars.. :S

  15. @saliano: nee je zegt niks raars, maar het is natuurlijk wel vreemd van apple dat ze zoiets doen. Duizenden euro’s zijn namelijk niet veel voor apple; als ze bijv 10 MacBook’s verkopen zitten ze ook al aan meer dan 10 000 euro dus die 7000 euro van die developers betekent niet echt veel voor apple… En al zou het wat voor ze betekenen, dan zijn ze alsnog verplicht om het gewoon uit te betalen en zich aan hun beloftes te houden.

  16. @Timen:

    klopt inderdaad maar als ze al 1 ontwikkelaar hebben waar aan ze 7000 euro aan verschuldigt zijn.. hoeveel zal dat zij over heel de wereld over al die ontwikkelaars. tog wel heel wat xtra voor apple om aan te verdienen dan alleen de (volgens mij) 30% die ze nu nemen van de verkoop van de apps. en in deze waardevolle tijd, mooi meegenomen.. maar inderdaad dat maakt het nog geen juiste manier van doen.

  17. Het is een gotzpe dat Apple de betalingen niet automatiseert. Zelf noemen ze dit een miljardenbusiness. Zit er dan een paar honderd stoffig types met een potlood over een Hema-schriftje gebogen de betalingen te doen?

  18. Ondertussen krijg ik ook zo mijn twijfels over die Scott Forstall. Hij geeft wel een erg mooie voorstelling van (developer) zaken met zijn gladde verhalen.
    Als ze zijn salaris een half jaartje inhouden, blijft hij dan net zo enthousiast ?

  19. Aanklagen die handel, Apple draait op geld, de wereld draait op geld, te laat betalen is geen incidentje..

  20. Als Apple zich niet aan de afspraak houdt, is dat simpelweg wanprestatie. De vraag is toch of hier alleen freelance developers last van hebben of ook grote bedrijven. Als ik bedrijfsleider zou zijn, zou ik wel minder snel geneigd zijn om met Apple samen te werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.