Reacties voor: iPhone ‘onbetwiste’ leider in tevredenheidsonderzoek

Uit een studie van de CFI Group blijkt dat de iPhone het hoogste scoort als het gaat om de tevredenheid van de consument met hun smartphone.
Sander Kleijn -

Reacties: 20 reacties

  1. En daar ben ik het volledig mee eens!!!

  2. Ik vind het wel logisch dat de iPhone zo hoog scoort.
    Ik heb nog nooit zo lang een toestel gehad dan als de iPhone.

    Alle andere toestellen vallen in het niet qua gebruikgemak en bediening.
    Nu nog een goede GPS erin….

  3. Ik denk dat het voor een deel ook komt door de zogenaamde mac adepts die nooit een kwaad woord willen horen over hun appeltje.

  4. Daar ben ik het ook mee eens, prima toestel waar ik zeer blij mee ben. Steekt qua gebruiksgemak met kop en schouders uit boven andere toestellen.
    Een groot minpunt vind ik echter (nog steeds) de slechte 3G ontvangst, daarom vaak geen (dan wel zeer trage) internet toegang. Waarom hoor ik daar niemand meer over? Ik hoop dat dat nog eens verbeterd wordt.

  5. Ik heb KPN, dus geen last vab slecht 3G ontvangst.

    Vriend van mij heft T-Mobile en die zegt dat het bij hem wel goed werkt, alhoewel ik hem niet altijd geloof….

  6. Het wordt tijd dat de kwaliteit van het 3G netwerk van T-Mobile eens onder de loep wordt genomen.
    Nu mijn IPhone 3G officieel unlocked is, merk ik dat het 3G netwerk van Vodafone een stuk beter is.

  7. ik heb totaal geen problemen met GPS of 3G ontvangst, ik heb tmobile en heb vrijwel altijd 3G… ik woon wel in de randstad dus daarom denkik.
    en als ik buiten/in de auto ben, is het GPS ook heel goed, en kan ik bijna op de meter zien waar ik sta.

  8. Geen enkel toestel is perfect maar iphone is de leukste en makkelijkste ook,i love it.Ik ben nog nooit zo verslaafd geweest aan een gsm/smartphone.
    Ik koop ook ieder jaar de nieuwste die uitkomt.

    Als je ziet dat games zoals een topgame a la dungeon hunter maar 5,49 euro is,koop dit op een ps3 ofzo en je betaald je blauw.

    En je hebt alles in één ook.Uiteraard zijn er mensen die zeer hoge eisen hebben zoals een steengoede camera maar dan gebruik je nog steeds het beste een gewone camera in de winkel.

    Ik mis toch wel enorm flashplayer en ik ga u uitleggen waarom;op vtm en andere sites kan ik bv het nieuws herbekeken wanneer ik wil en ga zo maar door.Maar deze werken via flash en aangezien de iphone dit niet heeft kan ik er dus naar fluiten.Dit is slechts één voorbeeldje die ik hier nu meegeef.

    Ik mis ook een afleverraport;ik kan nu op de normale manier wel te verstaan nooit zien of mijn sms is afgeleverd of niet.

    Er moet ook een betere chip ofzo inkomen voor bereik en gps.Want het is opvallend ik mee mijn nokia van slechts 39 euro met dezelfde provider op vele plaatsen beter bereik heb dan mee de iphone.

    Ook de 3G in belgie moet straffer want het signaal valt teveel weg terug naar bv naar EDGE en das echt klote.Ook op heel wat plaatsen nog geen 3G en das nog maar klote.Sorry voor de woordkeuze maar het is gewoon zo.

  9. Het is gewoon weg de beste telefoon. Ben blij dat dat ook blijkt uit onderzoek!

    http://leondekkers.wordpress.com/2009/08/21/in-love-with-my-iphone/

  10. @schumi: Afleverrapport kun je krijgen door een bepaald iets in de sms te zetten ooit gelezen op het forum.

    Ik vind daarnaast de iphone ook een topproduct al zijn er natuurlijk altijd weer dingen die beter kunnen maarja met de iphone heb ik meer alles in 1 dan met welke telefoon dan ook!

  11. Hier met KPN op iPhone3G… Vroeger zag ik wel eens iemand lopen met ‘zo’n iPhone’, en dacht dat het allemaal 1 grote hype was. Van het voorjaar een abbo met Nokia E66 besteld, bleek gesimlocked dus nutteloos voor mijn gebruik. Abbo direct opgezegd + mobiel retour (kon gelukkig, koop op afstand).

    Beste wat me ooit is overkomen!

    …Want toen zag ik dat 2Call simlockvrije iPhones verkocht + KPN-abbo, en heb de gok genomen 😀

    Superontvangst (bijna altijd 3G), super-apps, perfecte agenda-integratie (na jailbreak), noem maar op… Tenzei Android het plots erg goed gaat doen met beschikbare apps, en Apple zo koppig blijkt dat ze ooit de jailbreaks weten uit te bannen, zit ik de komende jaren op een iPhone!

    (als het alleen op T-mobile mogelijk was, had ik het dus niet gedaan…)

  12. Ik kan me ook voorstellen dat de iphone de beste telefoon is kwa tevredenheid, het is een top besturings systeem wat er op staat. Laat niet weg dat de updates nu voor meer problemen zorgen dan ooit te voren. Maar dat en de ontvangst ( wat aan T-mobile ligt) terzijde, is het inderdaad ook na mijn mening het lekkerste os wat ik op telefoons ben tegengekomen. Ik heb HTC met windows mobile gebruikt, de samsung Jet van mijn zusje, en een android telefoon van mijn schoon moeder. Ondanks dat andere telefoons een snellere processor hebben, is de iphone in mijn optiek nog steeds het meest efficient.

    Spelletjes en andere applicaties waarvan je die ook vind op de andere telefoons werken gewoon lekkerder, Het komt vooral door de soepele bewegingen van het os dat voor veel gemak zorgt. En de gebruiksvriendelijkheid is ook top. De menus op de andere telefoons zijn gewoon echt een jungle. Bij de iphone was ik na een paar dagen al bekent met de opties en kon alles vinden, en wist hoe ik mijn mail e.d. moest instellen en wifi. Dat was nogal een probleem bij andere telefoons, gewoon niet gebruiksvriendelijk.

    Nu alleen nog even een goede update zodat ik geen last meer heb van comamodus. Ik zit op een telefoontje te wachten voor mijn eventuele nieuwe baan. Dat zou wel erg slecht uitkomen als ik dan net merk dat hij in comamodus staat. Het is mij al eerder overkomen.

  13. Ik heb het onderzoek niet gelezen maar het kan ook wat zeggen over het type gebruikers. Elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. Het zou weleens kunnen zijn dat die andere doelgroepen kritischer zijn.
    Dat zou ik helemaal niet gek vinden gezien het feit hoe sommige Appl eadepts reageren op negatieve punten van hun Iphone.
    Verder is de test niet zo interessant. Het gaat er niet om wat anderen van een telefoon vinden maar of hij voldoet aan JOU wensen.

  14. Origineel geplaatst door seminifeer
    Ik heb het onderzoek niet gelezen maar het kan ook wat zeggen over het type gebruikers. Elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. Het zou weleens kunnen zijn dat die andere doelgroepen kritischer zijn.
    Dat zou ik helemaal niet gek vinden gezien het feit hoe sommige Appl eadepts reageren op negatieve punten van hun Iphone.
    Verder is de test niet zo interessant. Het gaat er niet om wat anderen van een telefoon vinden maar of hij voldoet aan JOU wensen.

    Voor een groot deel heb je gelijk. Alleen dit soort onderzoeken zijn meestal alleen handig als je nog geen telefoon hebt, en nog een uit moet zoeken. Zelf heb ik ook niets aan de conformatie dat het goed gesteld staat met de tevredenheid bij onze gebruikers.

  15. De iPhone scoort bij mij toch echt laag. Zelden zo’n duur toestel gezien waar je zo weinig mee kan die ook nog eens traag is (3G sinds OS 3.0). De volgende mobiel gaat toch echt een HTC met Android worden. Voordeel van de iPhone is dan wel weer de vele apps die beschikbaar zijn.

  16. wel jammer dat ze zo gevoelig zijn voor stof. Valt niet onder de garantie als het glas is vervangen.

  17. Ben ook tevreden over mij iPhone hoewel ik nu al weet dat ik over 2 jaar mijn GS inruil voor een Android wanneer daar de appstore goed van de grond is gekomen. Ik hou niet zo van Apple maar op dit moment is het het beste toestel voor de prive gebruiker.
    Ik vraag me wel af in welke categorie de ondervraagden ingedeeld moeten worden, is het voornamelijk jeugd of zijn er ook echte zakenlui onder de ondervraagden want dan scheelt het nogal in de antwoorden. Tieners zullen een iPhone anders gebruiken dan een zakenman het doet.
    Ik heb trouwens nooit problemen met het 3G bereik en woon buiten de randstad Maar goed, het is nu eenmaal mode om te zeggen dat je met T-Mobile altijd slecht bereik hebt. Alsof je met VF en KPN wel landelijk 100% 3G dekking hebt.

  18. Ik ben ook erg tevreden over de iPhone maar denk toch dat, zodra de Pre beschikbaar is of een ander toestel met het WebOS, ik daar naar overstap.

  19. Origineel geplaatst door Henkie
    Ben ook tevreden over mij iPhone hoewel ik nu al weet dat ik over 2 jaar mijn GS inruil voor een Android wanneer daar de appstore goed van de grond is gekomen. Ik hou niet zo van Apple maar op dit moment is het het beste toestel voor de prive gebruiker.
    Ik vraag me wel af in welke categorie de ondervraagden ingedeeld moeten worden, is het voornamelijk jeugd of zijn er ook echte zakenlui onder de ondervraagden want dan scheelt het nogal in de antwoorden. Tieners zullen een iPhone anders gebruiken dan een zakenman het doet.
    Ik heb trouwens nooit problemen met het 3G bereik en woon buiten de randstad Maar goed, het is nu eenmaal mode om te zeggen dat je met T-Mobile altijd slecht bereik hebt. Alsof je met VF en KPN wel landelijk 100% 3G dekking hebt.

    Volgens onderzoek van Agentschap Telecom zijn de UMTS netwerken van KPN en Vodafone toch echt beter dan die van T-Mobile. Dat is dus een feit. En ik heb een iPhone 3G met T-Mobile gehad en heb er nu een met Vodafone.. en de ontvangst (ook in de Randstad) met Vodafone is (zeker binnen) stukken beter.

  20. AT&T nog slechter dan T-mobile?
    Dan moet AT&T wel heel slecht zijn.
    Ik heb ontdekt hoe ik prioriteiten kan geven aan mijn gesprekken.
    Ik loop ieder half uur even naar buiten en als ik ontvangst heb rank ik mijn gesprekken met dezelfde telefoonnummer als volgt:
    1 oproep gemist……niet erg belangrijk
    2 oproepen gemist…toch maar even bellen
    3 oproepen gemist…moet wel belangrijk zijn.
    tot 7 oproepen gemist..waarschijnlijk iemand in het ziekenhuis opgenomen

    AT&T klanten mogen niet klagen ze hebben tenminste nog ontvangst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.