Reacties voor: “Dokter, heb ik last van iPhone-trilleritis?”

Het menselijk brein past zich aan aan de iPhone. Zo zijn er mensen die fantoomtrillingen voelen en de iPhone-ringtone horen, ook als er niets aan de hand is. Het is een natuurlijk gevolg van deze milde vorm van obsessie.

Reacties: 41 reacties

  1. Ik wist al dat ik niet de enige was, maar heb er inderdaad vaak last van dat ik denk m’n iPhone te voelen trillen terwijl dit niet zo is. Wat (tijdelijk) helpt is om je iPhone in je andere broekzak te stoppen.

  2. Ik heb een android dus hier heb ik gelukkig geen last van <3

  3. Die vibraties niet, maar geluidjes enzo heb ik ook wel… best wel raar soms.

  4. trillingen….. daar waar ik mn phone het meeste draag (rechter broekzak) en altijd ff checken of ik m nog heb!

  5. @pbertje: ik heb dat soms terwijl mijn iPhone gewoon nog op de tafel ligt !

  6. Haha, herkenbaar!

  7. dat van die broekzak klopt niet echt…

    vor mijn iphone had ik een gewone gsm en dan checkte ik mijn broekzak ook; als ik weg ben (de deur uit( dan check ik op regelmatige basis mijn broek-, jas- en andere zakken. Kwestie van niets te willen verliezen. Op drukke plaatsen (stations e.d.) check ik dat zelfs vaker kwestie van niet gezakrolled (is dit wel een woord? :P) te worden.

    Trilling/geluid voelen/horen terwijl er niets is heb ik enkel als ie in mijn broekzak zit en ik aan het wandelen ben ofzo…

  8. Ik denk dat checken of je mobiel nog wel in ze zak niet is vanwege de obsessie maar vanwege het bangzijn om deze kostbare mobiel kwijt te raken, immers staat er veel persoonlijke informatie op.

  9. Thanks Steve!

  10. Ik check elke dag of m’n iPhone nog in m’n broekzak zit, als ik even stilsta heb ik soms het gevoel van iets trillends in de broekzak te hebben…

  11. Dat je af en toe checkt of je toestel nog wel in je broekzak zit is ook niet zo heel raar toch.
    Ik bedoel, het is en blijft wel een toestel van 600 euro of meer.
    Da’s wat anders dan wanneer ik een toestel van 20 euro in mijn zak zou hebben.

  12. Bij mijn allereerste iPhone, hoeveel jaar geleden ook alweer -:) ging ik naar de dokter omdat ik dacht last te hebben van hart fibrilleren, er was niets aan de hand het was mijn nieuwe iPhone die trilde in mijn borstzak -:) ………

  13. In het artikel hebben jullie een iPhone case afbeelding gezet met een appel. Is deze ook te koop?

  14. Ik denk regelmatig dat ik mijn iPhone hoor, maar dan blijkt het die van iemand anders. Het instellen van een unieke ringtone (song), heeft niet geholpen.

  15. Te gek dat Gonny een foto van Homer heeft gebruikt bij een onderzoek dat in Springfield is gedaan 🙂

    En inderdaad, als ik maar het vermoeden heb dat er iets tegen m’n been aantrilt grijp ik naar mijn broekzak.

  16. Dit heeft niets te maken met de Iphone naar mijn idee, iedereen met een gsm (vooral smartphone) heeft dit wel eens. Is bij mij een gewoonte geworden om steeds naar mijn broekzak te grijpen als ik denk iets te horen of te voelen.

  17. Als ik op een reclame op tv of radio de ‘tri-tone’ hoor, heb ik de neiging om op mijn iPhone te kijken. soms voel ik hem wel trillen, ik weet niet of het nou is dat ik me het in beeld of dat ik de mute switch om druk.

  18. Eigenlijk helemaal geen last van. Soms ben ik hem even kwijt en dan zoek ik er ook niet naar. Heb vaker dat ik niet gestoord wil worden. Zet daarom veel geluiden en trillingen van apps uit en leg m’n iPhone op de kop :).

    Ik wil wel alle berichten direct gepusht krijgen, maar wil ze pas lezen als ik daar zin in heb. SMS heb ik wél aan staan. Dat zijn meestal belangrijkere berichten.

  19. Heb er al jaren last van.
    Ik noem het ook altijd ‘fantoomphonie’

  20. triller van iPhone is zo kort en zacht vergelijk met alle telefoons die ik ooit had. daarom grijp ik ook altijd naar iphone als tafel tegen mijn broek schuurt.
    Ik ben zelf doof en kan uitstekend trillingen waarnemen. Maar wanneer het in mijn broekzak zit, ga ik juist twijfelen/pakken. Ligt iphone op andere plek, dan kan ik prima onderscheiden waar de trilling vandaan komt (langs rijdend stadsbus bv).

  21. Dit had ik 5 jaar geleden ook met m’n simpele nokia. Denken dat je een trilling voelt of hoort en de bekende Nokia tune deed je ook even je eigen telefoon checken.

  22. Ik heb wel eens dat ik denk de bel van de voordeur is gegaan, terwijl dat helemaal niet is. Ben ik nu verslaaft aan mijn deurbel?

  23. Gelukkig. Dacht al dat ik echt trillingen in m’n bovenbeen had gekregen. Het zijn dus fantoomverschijnselen… En ik ben niet de enige… 😀

  24. Ik heb wel eens dat ik denk dat ie trilt. Pak ik hem kijk ik zie ik niks en dan bzzz (dat allemaal in 1/2 seconde)

  25. Ik heb gestemd voor: Ik hoor/voel wel eens iPhone-trillingen, terwijl er niets aan de hand was.

    Maar soms is er wel wat aan de hand want af en toe gaat die verdraaide mute switch van geluid naar stil of andersom, dat gebeurt op de een of andere manier best wel makkelijk in mijn zak.

  26. @Gregor: je kan hem zelf maken met de case creator van t-mobile enz. De afbeelding die je zoekt is te vinden in het Klokhuis.

  27. Dit is alleen niet iPhone specifiek, het is iets wat bij de smartphone in het algemeen hoort.

  28. Er trilt ook iets in mijn broek en dat is niet mijn iPhone

  29. Inderdaad zo herkenbaar!

  30. dat was al zo met ‘gewone’ mobieltjes, dus ik zie niet hoe dit nu iPhone specific is …

  31. Wij lijden hier allemaal aan nomofobie en infobesitas 🙂

  32. @pbertje: idem, ook al ligt de iPhone op tafel toch soms een trillinkje in mijn linker been.

  33. ik vergeet af en toe mijn sleutels maar mijn iPhone heb ik altijd bij me.

    heel vervelend die trillingen. mijn iphone zit op mijn werk in een dock en dan gaat mijn been af en toe trillen.

  34. Waar ik dus achter ben gekomen is:
    Ik had ook altijd van die trillingen dan als ik op mijn tel keek er niks was, maar ik voelde toch echt echt een trilling.
    Soms is het uit een spel oid gewoon een notificatie, maar die komt niet in je lockscreen, waardoor jij denkt van a hij trilde niet, ik ben gek geworden.
    Dat is het ook best vaak, maar dat had iik in begin niet door.

    Wat dan weer anders is, is:
    Als mijn tel ergens anders in dan mijn rechterbroekzak, ik toch mijn rechterbeen voel trillen maar er geen tel in zit hahaha

  35. Het is zelf zo erg dat het een officiele naam gekregen heeft, ringxiety syndroom…. Ontdekt door een amerikaanse wetenschapper..

  36. Ze noemen het ook wel textofrenie :p

  37. Naast het pavlov effect, nu ook het Steve effect?

  38. Ik doe sowieso een paar keer per dag de 3-tik-move (telefoon:broekzak, portemonnee:binnenzak1, sleutels:binnenzak2).

    Verder heb ik ook last van de phantoom-trillingen. Ik heb wel al jaaaren geen beltoon meer, dus grijp ik niet naar mijn telefoon wanneer ik iets hoor.

  39. Ik denk dat de iPhone gewoon stiekem uitzichzelf wel eens trilt in mijn broekzak, omdat ie gewoon aangeraakt wil worden 😉

  40. Super artikel!
    En idd ik heb ook de sympthomen .. ;P al had ik deze al 5jaar geleden bij mn 10nokia gsm’s ;P

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.