Reacties voor: iPhone nog steeds Apple’s belangrijkste product (grafiek)

De iPhone is nog steeds het belangrijkste product voor Apple. Een uitsplitsing van de omzet per productgroep maakt duidelijk dat de iPhone goed is voor 50% van de omzet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Niet alleen de omzet van een productcategorie is van belang maar vooral de winstmarge die daarop zit. Op een iphone wordt waarschijnlijk meer verdiend dan op een ipad. Want de verkoopprijs van een iphone ligt hoger terwijl de kostprijs van een iphoneook lager is. Ben benieuwd wat er aan een ipad mini wordt verdiend!

  2. De overige productcategorieën (iPods, muziekproducten, software/diensten en randapparatuur) zijn te verwaarlozen.

    Lol, het gaat ook maar om 4 miljard dollar (in 3 maanden!)… 😛

  3. Er zijn dagen dat ik het niet op zak heb

  4. Ik had toch een groter aandeel van Mac’s verwacht, maar dat valt in verhouding tegen. IPhone’s* worden natuurlijk ook vaker vervangen, dus daar kan het ook mee te maken hebben.
    * Die hoofdletter is geen spelfout, dit is de officiële Nederlandse spelling

  5. @Patrick: Officiële spelling? Het is een naam, bij namen mogen het uitzonderingen zijn m.b.t. een hoofdletter.
    Dus gewoon iPhone’s worden*

  6. Volgens mij worden er wel elk jaar meer computers verkocht met Apple software, Om mij heen ook steeds minder Windows computers

  7. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik had toch een groter aandeel van Mac’s verwacht, maar dat valt in verhouding tegen. IPhone’s* worden natuurlijk ook vaker vervangen, dus daar kan het ook mee te maken hebben.
    * Die hoofdletter is geen spelfout, dit is de officiële Nederlandse spelling

    Officiële Nederlandse spelling? Wat een onzin; de naam is iPhone. Punt.

  8. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik had toch een groter aandeel van Mac’s verwacht, maar dat valt in verhouding tegen. IPhone’s* worden natuurlijk ook vaker vervangen, dus daar kan het ook mee te maken hebben. * Die hoofdletter is geen spelfout, dit is de officiële Nederlandse spelling

    Fout dus! Het is ook: ‘s Avonds en niet ‘S avonds

  9. Origineel geplaatst door Dustin
    Volgens mij worden er wel elk jaar meer computers verkocht met Apple software, Om mij heen ook steeds minder Windows computers

    Ik zie het tegenovergestelde m.b.t. de iPhone. Eerst veel collega’s / kennissen met iPhones, het laatste jaar neemt het aantal iPhones sterk af. Ik zie erg veel Samsungs, en in mindere mate HTC’s daarvoor terugkomen. Kennelijk worden deze telefoons, om wat voor reden dan ook, steeds populairder. Vooral de Samsung S3 zie ik erg veel.

    Zelf overweeg ik ook om de iPhone binnenkort te vervangen door een telefoon met het nieuwe WP8. Mogelijk ook een Surface erbij als vervanging van mijn iPad. Ook mijn iMac gaat vervangen worden….. door een nieuwe iMac. Dit is het enige nieuwe product van Apple wat mij wel kan bekoren van Apple dit jaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.