Reacties voor: iPhone: niet voor werk, maar voor de lol

Uit een onderzoek van Compete blijkt dat iPhone-bezitters hun toestel veel vaker voor privétoepassingen en niet voor werk hebben gekocht. Ze downloaden ook veel meer applicaties.
Lees het complete artikel → iPhone: niet voor werk, maar voor de lol

Reacties: 17 reacties

  1. Dat 27 apps per iphone klopt niet want je moet ook de ipod touch meetellen

  2. Ik zit dus bij de meerderheid.Gebruik mijn iPhone ook meer in mijn vrije tijd dan zakelijk.

  3. “(en dat klopt, want als je de 1 miljard applicaties afzet tegen het aantal iPhones, kom je op gemiddeld 27 applicaties per iPhone uit)”

    En de iPod touches dan?

  4. De iPhone is wat mij betreft de enige telefoon die echt leuk is. Net als de Mac trouwens.

  5. @Hidde @Jan Kees Piet Klaas: Aangepast. Ik heb dat getal hier vandaan: Durchschnittlich 27 Apps pro verkauftem iPhone und iPod touch. Ik ga er vanuit dat het installeergedrag voor de iPhone en de iPod touch niet ver uiteenloopt.

  6. Ik heb veel windows mobile toestellen versleten……maar met de iphone:

    -Gebruik ik meer applicaties dan ik ooit gezamelijk op 6 windows mobile toestellen heb gebruikt (en ik gebruik ze ook echt)
    -Maak ik VEEEEL meer gebruik van internet. Web browsen S&^#cks op een windows mobile device.
    -Luister ik veel meer naar Muziek, podcasts en kijk ik filmpjes..

    Om nog maar niet te spreken over de gebruikers ervaring….En al digebrukers die alleerlij snufjes willen..die over het algemeen niet (goed) werken….lekker WM blijven gebruiken en bij elke OS ipgrade een nieuw toestel kopen en hopen dat het weer beter is……NOT!

    Die zakelijke apps gaan echt wel komen. Binnen ons bedrijf wordt er druk aan ontwikkeld.

  7. Inderdaad, al verschillende windows mobile toestellen gehad: wat een verademing die iPhone!

  8. Heb de afgelopen 2 weken de HTC S730 als leentoestel gebruikt. Wat een ramp :S Windows mobile is k*t.

    Vandaag de nieuwe iPhone binnengekregen. Woei wat een fijn toestel is het toch 😀

  9. Betreft het zakelijk gebruik, wanneer je een zakelijke mobiele telefoon hebt betekent dat vaak ook dat je een zakelijk abonnement hebt. En bij onze zakelijke aanbieder (wij hebben een contract bij één telecom provider) zit de iPhone simpelweg niet in het pakket en hebben dus geen keus voor de iPhone.. en om daar iets aan de te doen bleek vrij lastig.. ik heb hem natuurlijk prive gekocht 🙂

  10. Persoonlijk vind ik voor zakelijk gebruik een WM toestel fijner in gebruik. Ik zie me nog geen complete materiaallijst naar de zaak mailen met mijn iPhone.
    Copy / past, hardware matig TB en het betere bereik op mijn HTC touch Pro gaat dat echt niet veranderen. Heb ook niet echt de behoefte om games op mijn zakelijk toestel te spelen…geen tijd voor. Mijn iPhone vind ik een leuk prive toestelletje maar voor zakelijk gebruik niet geschikt. WM is ook veel geschikter om bepaalde zaken te monitoren op afstand. Gebruik ook vaak “beeldbellen” om bepaalde zaken live te laten zien wat je bv niet in een “normaal gesprek” kan uitleggen.

    Origineel geplaatst door sannie
    En al digebrukers die alleerlij snufjes willen..die over het algemeen niet (goed) werken….lekker WM blijven gebruiken en bij elke OS ipgrade een nieuw toestel kopen en hopen dat het weer beter is……NOT!

    Komt wel goed met mijn gadgetverslaving. Eerst maar eens op de HTC Pro2 en de Nokia N97 wachten.

    Als de volgende iPhone hardwarematig niet een stuk beter word dan word het geen iPhone meer voor mij. Vind persoonlijk de iPhone te simpel en te beperkt in gebruik. Geen uitdaging voor mij (kun je als een compliment zien). Doe mij maar een toestel waar je nog mee kunt tweaken. De support groep daarachter (bv tweakers, XDA, symbian-freak) zijn ook veel leuker en interessanter.

  11. Ik gebruik mijn gsm puur voor zakelijk gebruik. Op en top zeer gebruiksvriendelijk. Vroeger heb ik ook een paar HTC’s versleten maar daar bestaan gewoon geen spelletjes voor, dan moet je hem wel “zakelijk” gebruiken. Tevens is de iPhone veel meer verspreid bij het gewone publiek dan Blackberry en HTC. Het is dus appelen met peren vergelijken.

  12. Origineel geplaatst door Filip Van Reeth
    Vroeger heb ik ook een paar HTC’s versleten maar daar bestaan gewoon geen spelletjes voor, dan moet je hem wel “zakelijk” gebruiken.

    Grote onzin, zijn er zat te vinden maar niet zo makkelijk als met de Appstore.

  13. Origineel geplaatst door Kokkie
    Origineel geplaatst door Filip Van ReethVroeger heb ik ook een paar HTC’s versleten maar daar bestaan gewoon geen spelletjes voor, dan moet je hem wel “zakelijk” gebruiken. Grote onzin, zijn er zat te vinden maar niet zo makkelijk als met de Appstore.

    Wil net zeggen. Ik heb nog geen moh gezien op iphone bijv.

    De iphone is goed maar wm devices gaan langer mee qua history, hebben een grote achterban met kennis ed.

    De iphone moet nog groeien (dat is positief)

    En er zijn aardig wat werkende producten voor wm devices. Neem stereo blurtooth headsets 😉

  14. Denk dat het met de 3e generatie Iphone wel gaat veranderen. De Iphone heeft inmmers niet alleen zijn goede naam, maar levert ook nog eens TOP apps en zal alleen maar beter worden, dus ook voor de big business people!!

  15. Het is maar hoe je zakelijk gebruik is. Ik werk zelf in een mac omgeving en heb met veel plezier mijn htc omgeruild voor de iphone. Wm en mac geeft hoe dan ook problemen. En in een mac netwerk werkt de iphone echt perfect!

  16. Origineel geplaatst door Kokkie
    Persoonlijk vind ik voor zakelijk gebruik een WM toestel fijner in gebruik. Ik zie me nog geen complete materiaallijst naar de zaak mailen met mijn iPhone.
    Copy / past, hardware matig TB en het betere bereik op mijn HTC touch Pro gaat dat echt niet veranderen. Heb ook niet echt de behoefte om games op mijn zakelijk toestel te spelen…geen tijd voor. Mijn iPhone vind ik een leuk prive toestelletje maar voor zakelijk gebruik niet geschikt. WM is ook veel geschikter om bepaalde zaken te monitoren op afstand. Gebruik ook vaak “beeldbellen” om bepaalde zaken live te laten zien wat je bv niet in een “normaal gesprek” kan uitleggen.Origineel geplaatst door sannieEn al digebrukers die alleerlij snufjes willen..die over het algemeen niet (goed) werken….lekker WM blijven gebruiken en bij elke OS ipgrade een nieuw toestel kopen en hopen dat het weer beter is……NOT!Komt wel goed met mijn gadgetverslaving. Eerst maar eens op de HTC Pro2 en de Nokia N97 wachten. Als de volgende iPhone hardwarematig niet een stuk beter word dan word het geen iPhone meer voor mij. Vind persoonlijk de iPhone te simpel en te beperkt in gebruik. Geen uitdaging voor mij (kun je als een compliment zien). Doe mij maar een toestel waar je nog mee kunt tweaken. De support groep daarachter (bv tweakers, XDA, symbian-freak) zijn ook veel leuker en interessanter.

    Mijn ervaringen met het tweaken van WM devices is voornamelijk….volgens de specs zou iets het moeten doen….maar het werkt niet. Hoeveel ellende moet ik uihalen om het toch te laten werken.

    Maar goed er zijn mensen die dat heel leuk vinden om te doen. Persoonlijk erger ik me dood dat als je zo’n wm ding hebt je bij elke nieuwe release van WM een nieuw toestel kan kopen (op een paar uitzonderingen na)…en dat elke bouwer van hardware zijn eigenplasje over het OS doet….omdat het origineel blijkbaar niet goed is of niet genoeg op iphone lijkt.

  17. Mijn grootste ergenis om de iPhone zakelijk te gebruiken, is de gebrekkige synchronisatie met Outlook. Bij WM kon ik de twee agenda’s (1 zakelijk, 1 privé) met mijn mobiel synchen. Daarbij werden mijn privéafspraken netjes onzichtbaar (de inhoud, niet de tijd) in mijn werkagenda gezet.

    Probeer dat eens met een iPhone: het kán gewoon niet. Dat je je muziek maar met één pc kunt synchen: okay… Maar mijn agenda???

    Voor mijn zakelijke telefoon heb ik dan ook een HTC P3300, privé gebruik ik de iPhone. Jammer dat het zo moet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.