Reacties voor: iPhone niet regenbestendig, zegt Test-Aankoop

De Belgische consumentenorganisatie is eruit: van alle minpunten die de iPhone 3G heeft springt er eentje uit: de iPhone 3G is niet waterproof.
Lees het complete artikel → iPhone niet regenbestendig, zegt Test-Aankoop
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Een ander punt is dat telefoneren met het toestel zeer prijzig is “omdat je een permanente internetverbinding nodig hebt”.

    Hoezo dat dan? Je hebt helemaal geen 3g verbinding nodig om te bellen… zelfde als zeggen dat je beslist een adsl verbinding nodig hebt om te kunnen tekstverwerken

  2. internetverbinding? de tel maakt toch ook gewoon gebruik van ‘GSM’? (Ik ben een leek wat dit betreft)..

    Hoe werkt dat dan??

  3. Heel erg jammer inderdaad want ik laat mijn iPhone meestal buiten liggen als het regent zodat het scherm schoon wordt, misschien toch maar terugbrengen….

  4. Het is natuurlijk onzin wat Test-Aankoop De Standaard zegt. Ze bedoelen waarschijnlijk dat je een databundel nodig hebt om van alle functies gebruik te maken. Maar gewoon bellen kan ook zonder 3G hoor.

  5. @iPhoneclub (G): lekker geformuleerd Test-Aankoop, toppie

  6. Het zijn toch echt Belgen die dit schrijven.

  7. Belachelijke test en belachelijk artikel in DS. Dat zo’n vooraanstaande krant daar geen kanttekeningen bij maakt. Ik heb wel meer bedenkingen bij de testen die Test-Aankoop doet.
    Welke GSM, buiten de modellen die daar specifiek voor gemaakt zijn, kan wel tegen de regen? En is het verwijderen van de achterkant en de batterij (Nokia) dan gebruiksvriendelijker om aan de simkaart te geraken? Alsof ik dagelijks van simkaart wissel of eens wil kijken of die er nog inzit :-)))

    En inderdaad om te bellen heb je geen 3G nodig. De iPhone belt ook met een gewone simkaart zonder 3G.

    Ze zouden zich beter met serieuze testen bezig houden. Afin, ze moesten toch iets kunnen vinden dat er schort aan de iPhone 😉

  8. @ Alger: idd: Altijd klagen 😉 Is het niet op het weer, dan is het wel op de iPhone :-))))

  9. In volgende testen zal bekend worden dat de iPhone ook niet bestendig is tegen lava en radioactieve straling. Als je de iPhone laat vallen dan kunnen er ook krasjes op komen. En mocht de iPhone onder een vrachtwagen terecht komen dan is de kans zeer groot dat hij niet meer zal functioneren.

    Dit is schandalig en ik hoop dat Apple hier ook op wordt aangesproken. Ding is al duur zat toch?

    Zucht…

  10. Ik vraag me wel af hoe erg ze dit hebben getest. Hebben ze de iPhone gewoon in een bak water gedumpt en gezegd dat dit een fikse regenbui was? Want als ik door een buitje loop met de iPhone in mijn zak, zal hij vast ook wel een beetje nat worden, lijkt me niet dat hij daar helemaal kapot van gaat?

  11. Het grootste nadeel aan de iPhone is dat die verdomd verslavend werkt. En dat die eigenlijk veel te ergonomisch functioneerd, waardoor je de hele dag met het ding bezig kan zijn……

    We raken echt in het tijdperk dat je niet meer zonder computer kan…

    waarom heb ik er een gekocht…… 🙁

    😉

    En diegene die deze test gedaan heeft, heeft echt tijd teveel….

  12. test aankoop wist nix voor de eerste keer en besloot danmaar om omzin te schrijven…
    waarschijnlijk hebben ze die regentest gedaan met 1 liter water, open headphonejack en sim kaart houder er niet in ofzo…

  13. wat een onzin,
    Mijn iPhone is in een plas water gevallen
    En hij doet het nog steeds super

  14. op een festival was ik ook met me iPhone 3g (rockit open air) daar heeft t de hele zat. Geregent me tel zat zonder cover/hoes de hele tijd in mijn door weekte spijkerbroek, daarna heb ik een aantal x in de stromende regen gebeld omdat ik wat mensen zocht. Mijn iPhone heeft tot heden geen enkel mankement vertoond, wat mij betreft bullshit…gr red

  15. Wat een onzin artikel; er wordt nergens geclaimed dat hij waterproof ofzo is, bovendien ken ik geen 1 telefoon die wel tegen regen kan. Ze hadden beter paraplu’s kunnen testen; die kunnen wel tegen regen….daar zijn ze voor gemaakt; niet iPhones.

  16. ik heb gister door gemert een wandelingetje gemaakt (via gps op de iphone) hier viel een normaal buitje (geen mieser en ook geen storm bui) mijn iphone is wel nat geworden maar werkt nog steeds helemaal (er zijn ongeveer maar 2/3 drubbles op de luitspreker/homeknop gevallen) alles werkt nog en hij klikt geweldig dus ik denk dat zij het zeer overdreven hebben gedaan want ja als ik hem in mijn zwemdab of badkuip laat vallen is ie ook stuk maar dat is met mijn wii of pc of oude telefoon ook zo en die overleven het ook niet dus. deze test zegt niks over de iphone of handen ze gewoon niks te doen bij test aankoop en hebben dit maar uit hun duim gezogen.

  17. Al jaren vraag ik me af waarom Test Aankoop van een dergelijke credibiliteit geniet in Belgie, zowel bij heel wat inwoners als de media in het algemeen.
    Wat zoekwerk leert je dat TA gewoon een commerciele dochteronderneming is van een uitgeverij/investeringsgroep; en dus zeker geen belangengroep in en vzw-structuur. Winst is bij TA net als bij elke andere NV of bvba de voornaamste doelstelling. Maw: TA zoekt tot in het uiterste naar gebreken bij concullega’s, legt die bloot en verdient zn centen door artikels betalend op hun website en in hun magazine toegankelijk te maken.
    Neem de proef op de som en neem een gratis testabonnemeny op TA en zeg dan dat je die niet wenst te verlengen. TA zal je weken aan een stuk direct mails en brieven sturen met ongelofelijke kortingen en ideeen.
    Succes!

  18. vergeten mee te geven: commerciele dochteronderneming van een Amerikaanse Uitgeverij/investeringsgroep…

  19. ze kennen er precies niet veel van.

    1) een gsm waterproof? well duuuhh not
    2) prijzig bellen? zelfde prijs als andere gsm’s
    3) hij heeft een baard? al jaren

  20. – Sneakerstyle: je bent niet verplicht om het te lezen. We zitten niet op domme komkommeropmerkingen te wachten. Als het je niet bevalt hier: http://www.disney.com. Veel plezier verder.

  21. Misschien niet regenbestendig, maar tenminste wel wc bestendig!
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=6004360#post6004360

  22. Sim is volgens mij heel makkelijk bereikbaar. Paperclipje of sim eject-tool nemen en in minder dan 5 seconden gefixt. Wel eerst toestel uitzetten. Met mijn SE van weleer moet ik eerst de achterflap opengooien en de batterij er uit halen. En dan prutsen om de SIM eruit te schuiven. Laatst nog de SIM eject-tool gebruikt om de kaart beetje naar boven te duwen en ze zo uit zijn houder te schuiven.

    De iPhone is ook geen Samsung 110 hé. Ze hebben waarschijnlijk te veel naar de laatste uitpakparty van Bright gekeken.
    Fimpje op: http://www.bright.tv/series/samsung-m110

  23. Sander Huisam: You are too funny! Paraplu’s testen! 😉

    Thanks for the laugh

  24. ik dacht altijd dat mn iphone mooi schoon werd als ik hem in een regenbui buiten legde.
    waar gaat dit over zeg!
    elke telefoon heeft + en – punten. geen enkele gsm kan tegen regen.

  25. Wel bijzonder, als je een iPhone wil kun je hem nergens krijgen, en Test Aankoop heeft er drie om op te krassen en te laten verregenen.

    Kan ik die van de krastest ergens tweedehands op de kop tikken? 😉

  26. Daarin doorstond de iPhone zonder problemen de val- en krastest…
    (Gelukkig dit wel)

  27. ben op vakantie in texel met iPhone de zee in gegaan na een uurtje weer op strand gaan liggen en werkt nog prima. Off wat een but test. Ga serieuze zaken doen.

  28. hoeveel telefoons zijn er dan wel waterdicht kom op ze proberen zwakken punten te vinden en als ze er dan 1 hebben zeggen ze de iphone is kloote terwijl bijna geen 1 telefoon waterdicht is of mulitasking heeft bijvoorbeeld en welke telefoon heeft er nou flash de iphone is gewooon uber goed

  29. Wij hebben het bericht ook gelezen in de Belgische media en hebben de praktijken van Test-Aankoop in vraag gesteld op onze blog: http://www.mediageil.be/2008/08/test-aankoop-duidelijk-mediageil/

    Een duidelijke zaak van mediageilheid, lijkt ons! 😉

  30. 3G betekent niet automatisch internetverbinding, je kunt namelijk ook prima bellen en smsen over het 3G netwerk 😉

  31. “… de diode van de luidspreker bleef branden…”!!!!????

    WAT EEN OENEN BIJ TA!

  32. ff serieus, de meeste telefoons kunnen WEL tegen een beetje regen hoor, ik heb met me nokia 6600 uren in de regen gebeld op me werk, nooit wat mee gehad. Maja hou toch van me iPhone

  33. Een ander punt is dat telefoneren met het toestel zeer prijzig is “omdat je een permanente internetverbinding nodig hebt”.

    Er staat echt nergen op hun site dat bellen met de Iphone prijzig is!

    Om de mogelijkheden van de iPhone 3G ten volle te benutten, hebt u bijna voortdurend een internetverbinding nodig. U moet zich dus bijna altijd in een omgeving bevinden, die door een wifinetwerk wordt gedekt. Daarnaast kunt u een “Data Mobile”-abonnement nemen. De operatoren bieden dit aan (bij Proximus en Mobistar op hun UMTS- of 3G-netwerk; bij Base alleen via EDGE, omdat die operator geen UMTS-netwerk heeft). Een dergelijk abonnement kost echter nog veel. Zonder deze permanente verbinding verliest de iPhone veel van zijn troeven.

    Dus dat moet wel even rechtgezet worden.

  34. Dus de iPhone is niet regenbestendig?Maar goed dat ik hem niet meenam onder de douche…
    Zonder internetverbinding kan ik er niet alles mee? Ja zonder stroom ook niet…

  35. dat ze dan maar eerst hun krantje waterproof maken he ze verwachten toch niet dat de nieuwe iPhone een pantser ging worden

  36. nou mijn iPhone 3G heeft een regenbui moeten meemaken en ik kan met zekerheid bevestigen dat mijn speaker veel minder geluid geeft. T-Mobile denkt daar zo anders over, het geluid is ”normaal” dus krijg geen nieuwe?!

  37. iphone is wel waterproof… je kunt em een dag niet meer gebruiken maarja !! xD

    ik heb er ervaring mee heb em in een emmer water laten vallen x_X maarja naa een halve dag ging hij het weer doen na een dag deed hij het weer prima!!!:)

  38. maar de iPhone is écht niet waterproof: doordat ik eens moest bellen in de regen werkt mijn camera niet meer! Er zat eerst een soort condens tegen het glaasje voor de lens en
    Toen maakte hij hele wazige foto’s, daarna droogde dat condens op en vanaf dat moment werkte de camera helemaal niet meer.. Niet dat ik de camera OOIT gebruikte, maar toch vind ik het zuur! Maak dus allemaal deze test niet zo belachelijk…

  39. Ik hoop dat je een grapje maakt Flipske, want anders ben je “een beetje dom”! Hoewel je mag verwachten dat je telefoon niet meteen kapot gaat wanneer je er mee belt in de regen staat bij ieder toestel altijd dat je hem niet moet blootstellen aan water. Aangezien regen voor het overgrote deel bestaat uit water en blootstellen zoiets betekent als “in contact brengen met” of “in aanraking laten komen met” zou het kunnen dat je door te bellen in de regen je telefoon hebt blootgesteld aan water……..
    😉

  40. elke keer als ik het verhaal lees denk ik: JEZUS,die belgen zijn Echt dom!
    en het bewijst zichzelf maar weer eens.
    maar even serieus,wie laat zn telefoon uren lang in de regen buiten liggen voor de lol?
    ikke niet!

  41. Heb vandaag even een mailtje gepost naar Test Aankoop dat ze dan ook andere GSM/smartphones aan een regentest mogen onderwerpen.

    Ronduit een belachelijke opmerking en daarmee komen ze eens in de media. Moet het opmerken dat Test Aankoop de laatste tijd ook in het nieuws komt en op vrij veel vlakken hun mening komt geven. Denk dat ze een campagne aan ‘t voeren zijn voor gratis reclame.

    Hoe dan ook, ik zie me morgen nog niet in een volle regenbui staan bellen.

  42. In de pdf van test-aankoop staat er ook dat de iphone geen bluetooth 2.0 heeft isdat zo? ik dacht dat de iphone dit wel heeft.

    Greets

  43. bewijst nog maar eens dat test-aankoop niet objectief is en resultaten de richting instuurt die het zelf wil

    afschaffen die boel

  44. Als Belg moet ik zeggen dat dit een droevige dag te noemen is in de geschiedenis van test-aankoop. Ik ben er zelf jaren op geabonneerd geweest en weet dat de high-tech electronica over het algemeen aan relevante testen onderworpen werd. Voor de echte ‘geek’ is dit nooit de beste bron van informatie geweest maar het iPhone artikel is ronduit belachelijk. Verder vind ik het onnodig om meteen te liggen roepen dat alle Belgen dom zijn. Ik zal er zelf maar geen goedkope Hollander-mop tussengooien.

  45. idd! zo gaan we niet beginnen!
    want jullie hollanders zijn ook niet perfect hoor

  46. Whahaha, dit slaat nergens op.
    Ik heb zelf dan nog geen iPhone wel besteld, maar ik heb filmpjes zat gezien dat hij onderwater word gehouden voor 30 seconden en meer en dat er dan NIKS aan de hand is,
    Heb je die plaatjes erbij gezien?
    Heel die iPhone zit vol met water man, dat kan echt niet van een regenbui !!

    En btw de iPhone heeft WEL Bluetooth 2.0, lees dit:
    Mobiel netwerk en draadloze voorzieningen:
    UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)
    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
    Wi-Fi (802.11b/g)
    Bluetooth 2.0 + EDR <<<<—–

    Bron http://www.apple.nl

    En btw, belgen zijn ook normale mensen, dat dit nou net komt gebeurt ook in nederland hoor !!

  47. @ Ivar – ik maak natuurlijk géén grapje. Ik weet nog precies welk gesprek dat was, en dat was heel erg dringend. Ik moest tegelijkertijd ergens heen en het regende keihard buiten. Tsja, misschien hoor ik bij de weinige mensen hier die minder waarde hecht aan een apparaat dan aan het geluid wat er uit komt. Nee maar serieus, ik moest aan de lijn blijven, en normaal (zeker met mijn vorige telefoon) hoor je idd gewoon in de regen te kunnen bellen. Of niet soms !!!

  48. Hoi Flipske,

    Dat kan ik alleen maar zeggen hoe rot ik het voor je vind! Tuurlijk moet zon ding niet meteen stuk gaan. Sommige zaken zijn ook belangrijker dan een stuk plastic en dan is het misschien wel dubbel zuur. Ik lees dat veel mensen na een paar dagen toch weer prima toestel hadden, ik hoop dat de camera het toch weer gaat doen.

  49. Heb hem zelf een keer 2 minuten in de regen laten liggen op de buitentafel (iPhone 1st gen)
    Daarna kon ik er niets meer mee, het leek of er iemand continue op het scherm linksonder bleef drukken. Hij sprong telkens naar het telefoongedeelte/Favorieten.
    Na een dag in de auto gelegen te hebben was het euvel over. Niet erg regenbestendig zou ik dus zeggen. Maarja, electronica en water hebben gauw ruzie met elkaar.

  50. Wat dit met ‘belg’ te maken heeft snap ik niet goed, maar het is al langer bekend dat Test Aankoop z’n technologie-related tests op niet veel trekken 🙂

    Wat ik helemaal niet begrijp is dat:
    – Ergonomie en draagbaarheid “redelijk” zijn, het mag dan een grote telefoon zijn, maar hij zit veel makkelijker in m’n zak dan m’n K750i (waar ik als telefoon zeer tevreden was)
    – Batterij een “goed” krijgt. Maximum 2 dagen vind ik eerder matig tot zwak voor een telefoon, zelfs al is het een uitgebreide smartphone
    – SMS schrijven een ‘uitstekend’ krijgt. Goed – ok – maar ik mis echt een ‘drafts’ functie, en het niet kunnen uitschakelen van de auto-correctie is voor mij een enorm minpunt.
    – Display voor SMS ‘voldoende’? Dit is ronduit de beste manier van SMSjes voorstellen dat ik al ben tegengekomen. Enige mankement hier is dat je niet 1 enkel smsje kan deleten, enkel hele conversaties.
    – Transfer naar PC van foto’s een ‘voldoende’ krijgt? Dit werkt als eender welke andere Camera…
    – Transfer van muziek naar PC ‘voldoende’? Tsjah als je iTunes als nadeel beschouwt natuurlijk, maar ik vind het persoonlijk een pak handiger dan zelf moeten klooien welke muziek op m’n ipod/iphone wil – lang leve smart playlists 🙂

    Veel van die dingen zijn subjectief natuurlijk – maar veel dingen lijken kritiek geven om toch maar iets te kunnen afbreken. De iPhone is zeker niet perfect, maar hij wordt wel constant verbeterd en is veruit de beste smartphone die ik al gebruikt heb (en dat zijn er ondertussen wel een paar)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.