Reacties voor: Waarom de iPhone geen NFC ondersteunt

Waarom ondersteunt de iPhone geen NFC? iCulture zocht uit waarom Apple nog niet voor NFC heeft gekozen en Bluetooth 4.0 een alternatief is.
Lees het complete artikel → Waarom de iPhone geen NFC ondersteunt
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Er is niets mis met NFC alleen betalen met je mobiel komt te vroeg, zeker wij in Nederland houden vaak te lang aan oude standaarden vast.

    Dat Apple het nog niet in hun toestellen heeft zitten zegt meer over Apple dan over NFC eigenlijk. We kennen Apple natuurlijk als het bedrijf wat liever zelf ontwikkeld en daarmee schijt heeft aan al bestaande standaarden, vervolgens die standaard pushed naar al hun partners (al dan niet voor niets) en dan een jaar later begint te roepen dat het een fantastisch succes is.

  2. Krijgen we straks weer wat door de strot geduwd wat niemand wil: de eindgebruiker niet en de middenstand niet, en de banken maar in hun handjes wrijven door de extra verdiensten die het opleverd …. Zie ook de chipknip … En de Roemenen staan straks met krachtige nfc zenders je tegoed van je nfc af te zuigen …

  3. Hou toch op over Passbook dikke flop je kan er bijna niks mee staat bij mij helemaal achterin op me iPhone in het welbekende rommel mapje

  4. Daar ben ik het niet mee eens Donstil. Apple heeft niet dezelfde filosofie als Google, als ik de twee moet vergelijken is Google meer een bedrijf dat met alles experimenteert en zo snel mogelijk de markt op wil zonder al te veel over de dingen na te denken. Het is fijn zo een bedrijf te hebben want dat zorgt ervoor dat de techniek voor veel mensen beschikbaar wordt om er mee te spelen en de mogelijkheden te verkennen.

    Apple heeft altijd voor kwaliteit en design gestaan (Maps en Siri daar gelaten). Ze stoppen alleen functionaliteiten in een product als het daadwerkelijk een “nut” dient en het een bewezen technologie is. Ze denken daarmee aan de lange termijn, ipv de korte. Ze zijn overigen niet vies van het niet zelf ontwikkelen van technologieën of open standaarden. Of dacht je dat ze WiFi, bluetooth, multi-touch, etc. zelf hebben bedacht?

    Terugkomend op het artikel, past het perfect in het plaatje van Apple dat ze kiezen voor het duurzame BlueTooth 4.0 ipv NFC. Het batterij aspect alleen al is de reden waarom ze het algemeen geaccepteerde Adobe (Marcomedia) Flash niet ondersteunde in smartphones en ze de beperkingen opvullen met een eigen ontwikkelde (gratis) open standaard “Webkit”, waarvan veel door HTML 5 is geadopteerd.

    BlueTooth 4.0 heeft gigantisch veel mogelijkheden waar we op dit moment alleen nog maar het topje van de ijsberg van zien. Apple zal dit de komende jaren alleen maar meer en meer gaan uitrollen.

  5. Dat het niet door aluminium heen kan is een beetje Bull .. De HTC One heeft een aluminium unibody behuizing en daar werkt NFC gewoon prima.

  6. Origineel geplaatst door Barend
    Hou toch op over Passbook dikke flop je kan er bijna niks mee staat bij mij helemaal achterin op me iPhone in het welbekende rommel mapje

    Ik ga iedere week naar de decascoop, ik gebruik dan ook altijd die passbook dus die passbook is heel goed en handig, een goede app maar het probleem is niet bij Apple maar bij de zaken die zo’n systeem moeten hebben, zo’n scansysteem en kinepolis heeft dit gedaan, daardoor kan ik passbook gebruiken en ik vind het top.

  7. Origineel geplaatst door Barend
    Hou toch op over Passbook dikke flop je kan er bijna niks mee staat bij mij helemaal achterin op me iPhone in het welbekende rommel mapje

    Dan vlieg je zeker niet vaak? Mega handig hier al je boarding passes in te zetten!

  8. Ik vind NFC op dit moment vooral een onterechte hype. Het voegt niets toe aan je telefoon om het erin te hebben. Voor bv. NFC betalingen kun je ook een NFC sticker op je toestel plakken, maar enige interactie met een app op je toestel is er niet. Ik kan net zo goed die sticker op een mandarijntje plakken, dan kan ik daarmee ook betalen.

    Het wordt pas interessant als de NFC chip geïntegreerd wordt in het OS van je toestel, zodat bv. een NFC betaling pas geauthoriseert wordt als je op het toestel een pincode intoetst. Dan wordt het ook een stuk veiliger om te gebruiken.

    Al met al vind ik de keuze van Apple om NFC niet te ondersteunen, maar voorlopig in te zetten op Bluetooth 4.0 verstandig.

  9. Ik denk dat er zeker wel een toekomst voor NFC is. Bij steeds meer (grote) winkels kan je tegenwoordig al gewoon met NFC betalen (H&M, Burger King) en passen van ABN AMRO worden nu al standaard met NFC geleverd. Zou dus een mooie toevoeging zijn in een iPhone 🙂

  10. Denk dat het accuduur dus het verbruik aardig hoog is dat Apple er niks mee wil, Bluetooth is een bewezen technologie en daar is iBeacon op gebaseerd.

  11. @evad1st: Wat ben jij ongelofelijk discriminerend zeg, verbaast me niet zo veel hoor lijkt tegenwoordig normaal.

    Chipknip is nooit mislukt, het is gewoon achterhaald. De automaten en kaartjes verdwijnen in een rap tempo. Niet meer dan normaal dat er nieuwe mogelijkheden komen.

  12. Origineel geplaatst door Mark
    Daar ben ik het niet mee eens Donstil. Apple heeft niet dezelfde filosofie als Google, als ik de twee moet vergelijken is Google meer een bedrijf dat met alles experimenteert en zo snel mogelijk de markt op wil zonder al te veel over de dingen na te denken. Het is fijn zo een bedrijf te hebben want dat zorgt ervoor dat de techniek voor veel mensen beschikbaar wordt om er mee te spelen en de mogelijkheden te verkennen.Apple heeft altijd voor kwaliteit en design gestaan (Maps en Siri daar gelaten). Ze stoppen alleen functionaliteiten in een product als het daadwerkelijk een “nut” dient en het een bewezen technologie is. Ze denken daarmee aan de lange termijn, ipv de korte. Ze zijn overigen niet vies van het niet zelf ontwikkelen van technologieën of open standaarden. Of dacht je dat ze WiFi, bluetooth, multi-touch, etc. zelf hebben bedacht?

    Dit komt niet doordat Apple wacht tot er “nut” is maar dit komt doordat Apple hun innoverende rol kwijt is geraakt die ze vroeger wel hadden.

  13. @Barend: dat jij er niets mee doet wil niet zeggen dat het een flop is! Ik ga dit jaar naar NY en Berlijn, appartement geboekt via AirBnB en beide vouchers zitten in Passbook. Verder haal ik vaker koffie bij Kaldi, iedere maand krijg ik een update met kortingscode. Vorig jaar had ik vliegtickets (united airlines) in Passbook zitten. Verrekte handig, dat je niet meer met papieren “vodjes” hoeft te lopen. Dus iets wat voor jou niet werkt is niet per definitie een flop. NFC zit niet op de Iphone maar heb nog niemand gezien/gehoord die NFC heeft gebruikt. Rest my case.

  14. 100% Zeker dat het WEL in de volgende phone komt.

  15. Origineel geplaatst door V70ORD5
    100% Zeker dat het WEL in de volgende phone komt.

    O rly? Zet er geld op in dan…orakelman

  16. Verleden jaar een maand in Japan rondgehangen en NFC bleek daar al behoorlijk ingeburgerd.
    Betalen voor de trein of metro : je telefoon een seconde tegen de NFC scanner duwen en je had betaald : supersnel en makkelijk.
    Ik ben sindsdien meer dan overtuigd van het nut van NFC.

  17. Hoe kan het dat jullie MyOrder wel iOS7 look heeft en die van mij niet?
    Of is dit het ‘nieuw aangekondige’ design?
    (Red.) Dit is het nieuw aangekondigde design dat binnenkort beschikbaar komt.

  18. Oppassen met deze zgn “gemakkelijke” betaalmethode!

    Dit is een stap op weg naar de chip in je arm, waarmee je overal te volgen bent en ook overal en altijd je bankrekening te blokkeren en uit te schakelen is!!!

  19. Om nou te zeggen dat NFC experimenteel is is ook kort door de bocht. In plaatsen al Hong Kong zijn NFC betalingen al flink ingeburgerd. Hong Kong heeft het systeem al sinds 1997! Je kunt bijv in trein, metro’s, bussen, supermarkten, fast-food ketens, frisdrank automaten etc betalen met NFC. Er zijn daar zelfs meer NFC betaalpassen in de omloop dan er inwoners zijn.

  20. In winkels kunnen iBeacons bijvoorbeeld met behulp van Bluetooth 4.0 in de gaten houden waar je iPhone zich bevindt en zeer locatiespecifieke informatie in een app tonen.

    Dit is niet waar. Dat is juist een van de voordelen van iBeacons t.o.v. NFC. Een iBeacon weet nooit iets van iemand. Een iBeacon zend alleen maar en ontvangt niks. Het is aan een app om iets met de ontvangen data (id/afstand) te doen.

  21. De NFC alliantie is echt een mega-trend en het aantal BT4/iBeacons partners steekt daar schril bij af.
    Dus Apple moet snel via de achterdeur aanhaken of we krijgen weer een iAds debakel
    http://www.nfcworld.com

  22. @Fred: Vergeet het maar. Apple zal nooit aan de NFC troep gaan.

  23. Met bluetooth is je batterij sneller leeg. Er zijn nog steeds batterijproblemen met iOS 7, dus het is de vraag of het wel zo fijn is om bluetooth steeds aan te hebben.

  24. Passbook is heel handig! Geen papieren vliegtickets (Wizzair), gewoon lekker snel inchecken en borden via telefoon.

  25. @Donstil:
    Ik begin die onzin over wel of niet innoveren aardig zat te raken. Het is een one-liner waar men mee komt als ze geen argumenten meer hebben en dient alleen om de discussie te doden.

    In jullie ogen betekent innovatie volgens mij dat je elke techniek die er bedacht wordt inbouwt, want stel dat er iets tussen zit dat ooit populair wordt. Dat is dus niet innovatie. Dat is meelopen met alles en iedereen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.