Reacties voor: iPhone nano: nieuwe hoesjes, nieuwe mock-ups (gerucht)

Er zijn nieuwe afbeeldingen verschenen van de iPhone nano, de miniatuur-iPhone die op Macworld gepresenteerd zou moeten worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Wel gaaf als er een komt, maar dan natuurlijk wel een goedkoper abonnement dan die van € 29,95.
    Hij is wel erg dik of ligt dat aan mij?

  2. die exo case is idd echt super dik terwijl de bovenste mock-up van de nano veel dunner is… strange science, or weird fiction? 😛

  3. Ik hoop eerlijk gezegd dat hier niets van in huis komt, of dat de nano wat features ontbreekt tov zijn grote broer. ‘k Heb namelijk 615 neergeteld voor mijn iPhone en zou stikjaloers zijn op de Nano-eigenaars. 🙁

  4. Ik heb zo mijn twijfels. Dat ding is behoorlijk wat kleiner, wat de besturing niet altijd ten goede komt. Ik vraag me dan ook af wat de resolutie van het scherm dan zou worden. Als die kleiner wordt, dan moet je dus software specifiek voor de iPhone Nano gaan bouwen. Denk niet dat ze dat gaan willen.

  5. Ik denk dat als het al uitkomt dat het een soort iphone light wordt. met een lagere resolutie. kan niet anders want je wil niet dat het gebruikers gemak minder wordt. dus de ‘knopjes’ op het scherm moeten even groot blijven, want zelfs nu hebben sommige mensen hier al problemen mee dus als deze kleiner worden dan loopt het denk ik in de soep

  6. De iPhone Nano zou wel overeen komen met het gerucht van Wallmarkt dat deze keten de iPhone voor een lagere prijs zou verkopen. Daarnaast is de iPhone met 4GB geheugen verdwenen, dit om plaats te maken voor de nano iPhone met 4GB geheugen? Op deze manier zou het wel kunne kloppen. Wat vinden jullie?

  7. Als dat scherm zo veel kleiner gaat worden, gaat dat de functionaliteit niet ten goede komen (denk ik)
    Vooralsnog blijft het afwachten…

    (weet iemand wanneer Apple zijn KeyNote komt
    brengen op MacWorld?)

  8. Eerlijk gezegd zou ik me best genaaid voelen met een iPhone 3G als de nano dezelfde functies heeft…

  9. ik zie nu al niks van het scherm van men iphone
    en wat gaat dat zijn bij de iphone nano?

  10. Origineel geplaatst door CengizMan
    Eerlijk gezegd zou ik me best genaaid voelen met een iPhone 3G als de nano dezelfde functies heeft…

    Nee, de iPhone komt natuurlijk met andere functies zoals stereo bluetooth ondersteuning. 😉
    .

  11. wat een onzin, een iPhone ‘nano’. Laat me niet lachen, gewoon weer zo’n bezoekers trekker stunt, dat zie je apple toch niet maken. Goedkopere versies van hun producten, daar doet Apple helemaal niet aan.
    Bull shit

  12. lijkt me maar niks zo’n klein scherm.
    het toetsenbord word nog kleiner en ook spelletjes uit de appstore worden er minder leuk op.

  13. nee, zeker doen ze dat niet. Die ipod nano bestaat eigelijk ook niet.

    Origineel geplaatst door barabaz
    wat een onzin, een iPhone ‘nano’. Laat me niet lachen, gewoon weer zo’n bezoekers trekker stunt, dat zie je apple toch niet maken. Goedkopere versies van hun producten, daar doet Apple helemaal niet aan.
    Bull shit

  14. Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde hiervan zal zijn. Een iPhone nano, vreemd concept.

  15. De eerste foto klopt al niet. Het is gewoon het homescreen wat gecropped volgens mij en het zou de rumors tegenspreken: deze heeft wel 3G terwijl er altijd gezegt is geweest dat hij geen 3G ging hebben

  16. Origineel geplaatst door Nick
    nee, zeker doen ze dat niet. Die ipod nano bestaat eigelijk ook niet.

    Origineel geplaatst door barabaz
    wat een onzin, een iPhone ‘nano’. Laat me niet lachen, gewoon weer zo’n bezoekers trekker stunt, dat zie je apple toch niet maken. Goedkopere versies van hun producten, daar doet Apple helemaal niet aan.
    Bull shit

    Daar heb je idd gelijk, maar je kunt toch niet serieus geloven dat er echt een iPhone nano komt? Wat voor reden kun je bedenken dat apple dit zou doen, behalve geld dan.

  17. En je denkt niet dat het apple om het geld gaat?
    Kijk is naar de macbooks enzo, als het hun niet om het geld ging gingen ze er wel de helft voor vragen hoor, apple gaat het gewoon om zoveel mogelijk winst te maken, kijk maar naar de prijzen van al hun producten…

  18. En dan simlockvrij verkopen in Nederland en dan wilik wel eens zien hoe goed deze verkoopt t.o. de 3G

  19. @barabaz
    Misschien omdat mensen de iPhone toch net te groot vinden vergeleken met andere ‘normale’ telefoons.
    Zo is het ook gekomen met de iPod.. Zou misschien een goede stap kunnen zijn voor Apple

  20. als deze voor 200 euro prepaid verkocht word neem ik hem erbij als afrag-telefoon 😉

  21. @misterMISTER – zoiezo denk ik dat een kleinere iPhone echt niet gaan werken. De knoppen op een iPod nano en op een classic zijn (volgens mij) even groot, een sprong van normale iPhone naar iPhone ‘nano’ kun je daarom niet vergelijken met een iPod classic naar een iPod nano.
    en btw: de grote telefoons zijn weer helemaal in 😀

  22. Het lijkt me enerzijds wel gaaf, maar anderzijds vraag ik me af hoe dat met al die iPhone-programmaatjes moet.
    Moeten de ontwikkelaars terug naar de tekentafel? Komen er speciale NanoApps? Of wordt alles gewoon teruggeschaald? Vaag. Ik geloof er niet zo in.

  23. @de ‘het scherm is te klein’ reacties:
    Ten eerste is het scherm niet ontzettend veel kleiner (het toestel zelf wel, maar het schermoppervlak niet).
    Het is technisch goed mogelijk om de resolutie het zelfde te houden als bij de grote iPhone (dus even veel pixels, maar dan is dus wel elke pixel iets kleiner).
    Op die manier kunnen alle applicaties wat schermresolutie betreft dus gewoon blijven werken.
    Wat tekstinvoer betreft zijn er twee oplossingen voor de kleinere toetsen;
    -het landscape toetsenbord system-wide toepassen, dat zorgt er voor dat de toetsen groter zijn dan nu in portrait-mode, dus groot genoeg voor korte stukken tekst
    -wanneer een aantal functies/apps komen te vervallen die tekstinvoer nodig hebben kan de rest prima met een toetsenbord zoals we dat nu hebben (met eventueel T9)
    Dan blijft alleen de vraag over of de verdere bediening nog goed genoeg werkt wanneer alles wat kleiner wordt.
    Ik denk zelf dat het krap wordt, maar de jeugd heeft meestal helemaal geen problemen met erg kleine knopjes, dus wie weet oordeelt Apple anders.

    @de ‘ik zie het nut niet’ reacties:
    jullie hoeven het nut natuurlijk ook niet te zien, maar als Apple denkt het nut wel te zien dan komt ie er toch echt gewoon. Ik zelf heb iPod Nano’s en Mini’s en shuffles eigenlijk altijd een beetje als ‘net-niet’ ipod’s gezien, maar ondertussen verkopen die toch echt al heel lang vele malen meer dan de ‘echte’ grote iPod.
    Kortom, je bent zelf natuurlijk niet de maat der dingen.
    Barabaz zei zelfs letterlijk “Wat voor reden kun je bedenken dat apple dit zou doen, behalve geld dan”… Tja, dan ben ik toch echt bijna sprakeloos. Bijná, want denk je nou echt dat een BEDRIJF als Apple méér redenen nodig heeft???
    Ik heb geen cijfers om dit te onderbouwen, maar als ik zo om me heen kijk en lees dan zijn er volgens mij toch echt genoeg mensen die een telefoon willen die gewoon belt, SMSt, foto’s maakt en misschien zo nog wat simpele dingen, maar dan betaalbaar, met een mooie vormgeving én een EENVOUDIGE BEDIENING.
    Dat er dan ook nog Apple op staat is ook geen nadeel natuurlijk.
    Wanneer apple dat voor elkaar krijgt én niet steeds met maar één provider per land samenwerkt, dan hebben ze denk ik een klapper in handen!

    Trouwens, in het artikel wordt een beetje de indruk gewekt dat MacRumors zelf een mockup gemaakt heeft, maar ze hebben slechts een binnengekomen ‘spyshot’ gepubliceerd, en de discussie of die echt is wordt daar nu dus gevoerd.

  24. Ik heb mijn huisgenootje net een iPhone aangepraat. Ze is helemaal lyrisch van mijn iPhone. Ze kan hem 10 januari gaan halen (ivm verlenging van haar abbo).

    De iPhone Nano lijkt mij ook wel wat alhoewel die voor mij de belagrijkste features wel mist. Nu moet ik haar gaan vertellen dat er misschien een Nano versie van de iPhone gaat uitkomen….

    Als die uitkomt zal ze hem zeker gaan halen…. en ben ik misschien een tikkeltje jaloers 😛

  25. Ja en hier de ‘spyfoto’ van de iphone micro :

    http://img68.imageshack.us/img68/875/iphonemicronb5.jpg

  26. @Patrick – Hahaha, nu kan iedereen die het gelooft zien dat er niks van klopt! Die is wel goed zeg!

  27. Ik denk dat het toetsenbord in de sms-functie niet zoveel problemen gaat opleveren. In de huidige iPhone neemt het toetsenbord de helft van het scherm in beslag. Op de Nano versie zou het toetsenbord even groot kunnen blijven, alleen neemt het iets meer ruimte in beslag (misschien tweederde van het scherm)

    Zodra je op de gewone iPhone een lang sms bericht begint te typen zie je dat het het ballontje iets groter wordt en er meerdere regels op kunnen. Op de Nano zou het kunnen zijn dat ze het bij een regel houden.

    En zoals Sredlums al zegt, het scherm is niet heel veel kleiner dus alle apps zullen niet opgepropt op elkaar zitten.

    Wat ik wel grappig vind om te zien is dat de iPhone Nano zoals op de foto getoont er nog steeds stijlvol uitziet en niet als een klein propje, zoals je dat bij meerdere designs hebt als ze er een kleinere versie van uitbrengen.

    Voor mij is het zeker al een geslaagd concept. Maar, Macboot, ik vind het toch bijna zonde om hem te gebruiken als afragtelefoon 😉

  28. haha gefotosoept !

    kijk maar naar de foto met het hoesje kan je zo zien dat het uitgerekt is.

  29. als al deze mensen nou eens samenwerken kunnen we 1 groot boek schrijven over de iphone nano

  30. @barabaz – Misschien wel. Als ze de breedte van het scherm even breed maken, is er geen probleem met het keyboard voor sms’en. Alleen landscape word dan moeilijk.
    Apple kan daar vast wel iets op verzinnen. Ze hebben al zo veel revolutionaire apparaten ontworpen. Mij zou het in ieder geval niet verbazen 😀

  31. @patrick: zou dan de iPhone Pico worden, want Micro is groter dan Nano (als ik ff mag zeuren…)

    mini – micro – nano – pico

    iPhone Pico… klinkt niet echt…

    iPhone BT wireless N HSDPA 64GB… dat klinkt beter

    Of een combinatie van een iPhone en een NetBook:

    iPhoneBook

    Dát klinkt cool!

    w00t!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.