Reacties voor: iPhone-namakers gearresteerd in Shanghai

Vijf Chinese iPhone-kopieerders gebruikte onderdelen van het originele toestel om een kopie te maken. Zij zijn door de lokale autoriteiten gearresteerd voor deze bezigheden.
Lees het complete artikel → iPhone-namakers gearresteerd in Shanghai
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. “wij vermoeden dat de telefoons niet iOS, maar een variant op Android draaiden.”

    Waarom dan? Want in principe is alle hardware zelfs het moederboordje te bestellen, de software erop krijgen is toch dan uiteindelijk alleen een kwestie van de juiste hardware hebben?

  2. Is dat zo? Kun je het moederbord bestellen?? Heb ik nooit ergens gezien.

  3. Wel slim!

  4. Dat kan je idd…300€ +/- en je hebt er een. Vriendin van me had haar i4 in het water laten vallen (lees: toilet) en moest nieuw moederbord in.

  5. Origineel geplaatst door Luc P
    Is dat zo? Kun je het moederbord bestellen?? Heb ik nooit ergens gezien.

    Dat verbaast me niet hoor, wat is nou niet te koop in China waar die onderdelen worden geproduceerd. Alhoewel zou het niet echt goedkoop zijn zonder juiste “vrienden”.

  6. @Glaucus: En waar zou je deze moederbord kunen aanschaffen Glaucus?

  7. Als je een Iphone in onderelen besteld ben je volgens mij 3 x zo duur uit.

  8. Denk dat de moederborden die te koop zijn ook uit originele iphones worden gehaald. Dus nee, dat levert geen besparing op. Vandaar de 300 euro om er een te bestellen.

  9. Origineel geplaatst door Martijn
    Denk dat de moederborden die te koop zijn ook uit originele iphones worden gehaald. Dus nee, dat levert geen besparing op. Vandaar de 300 euro om er een te bestellen.

    Ja, dat is precies wat ik dacht. Het bestellen van logicboards als gewone spare-part is er niet bij. Het komt uit originele toestellen.

  10. Enkele – niet nader te noemen – Chinese media hebben reeds twee namen gelekt van de vijf gearresteerde iPhone-namakers.

    Het zou gaan om de heer Sam S. en mevrouw An. D.

    Hoewel de originele nieuwsbron de volledige achternamen leverde, voel ik mij verplicht – hangende het onderzoek – hier slechts hun initialen te tonen.

  11. @Martin Janssen: en wat hebben we hier dan aan?

  12. Origineel geplaatst door Gé
    @Martin Janssen: en wat hebben we hier dan aan?

    Het kan een lach veroorzaken. Mits je de grap begrijpt.

  13. Origineel geplaatst door Gé
    @Martin Janssen: en wat hebben we hier dan aan?

    Dat hij wat meer weet dan anderen, voor de rest heeft hij weinig interessants te melden. Het onderzoek wordt niet geschaad als de echte namen vermeld worden, onzin dus om twee verdachten “zogezegd” te beschermen.

  14. @Runaque:
    Toeval wil dat Sam S de initialen zijn van Samsung en an. D. De initialen van android 😉 (met de nodige humor en fantasie 😛 )

  15. Ik heb al degelijke aanbiedingen gezien op ebay, en inderdaad een moederboardje voor de iphone is niet erg goedkoop, maar dat is(lijkt mij) ook waarom de “imitatiemodellen” maar een paar 100 yen goedkoper waren.

    Overigens lijkt me ook dat ifixit niet voor de gein tutorials hierover aanbiedt: http://www.ifixit.com/Guide/Installing-iPhone-4-Logic-Board/3143/1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.