Reacties voor: Op de Apple Watch door je iPhone-muziekbibliotheek bladeren is niet meer mogelijk

De Apple Watch kun je niet meer gebruiken als afstandsbediening voor muziek op je Apple Watch. Het is nu vereist om muziek lokaal te synchroniseren om nog door je muziekbibliotheek te bladeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Behoorlijk slecht!! gebruik deze functie echt dagelijks was ideaal! Gewoon even zoeken door je artiesten en album aanzetten.

  2. Ok…… niet blij mee…. ik gebruikte dit dagelijks😕

  3. Ik denk dat Apple dit heeft gedaan om de Watch meer als individueel apparaat te gebruiken en promoten zeker nu ze met het 4G model komen en de combinatie met de AirPods. Zie de reclame van de skater op de Keynote. Zolang ze het pauzeren en skippen niet verwijderen vind ik het prima. Zoeken in mijn afspeellijsten is toch makkelijker en sneller op mijn iPhone

  4. Knap waardeloos van Apple!!! Wie gooit nou zo’n mooie functie er uit???? Domdomdom!!!

  5. Dit was DE functie die ik dagelijks gebruikte! Wat een vreemde en waardeloze zet van Apple!
    Hopelijk komt het snel terug!

  6. Wat een onzin ik speel gewoon muziek van mijn iPhone af op mijn applewatch allebei gisteren ge-update

  7. @Johannes: Ze hebben het hier over een andere functie, staat ook in het artikel dat je nog steeds kan pauzeren afspelen en naar een volgend of vorig nummer kan. Gaat hier eeder om het navigeren vanaf de apple watch om de muziek op je iphone door te bladeren.

    Als ik het goed begrepen heb natuurlijk 🙂

  8. Vreselijk jammer en ook ik gebruik het elke dag.! Vrijdag series 3 maar baal hier echt van.! Dit was z’n mooie functie.! Apple breng de functie terug.!

  9. Lekker bezig Apple, ongetwijfeld gedaan zodat iedereen weer een extra reden heeft om de Watch 3 met 4g te halen.

  10. Echt te gek voor woorden. Nu moet ik mijn muziek toch weer opzetten via mijn iPhone terwijl ik die vroeger mooi in mijn broekzak kon laten zitten.

    Stom Apple!

  11. Ah… weer een stap richting een Apple Music heerschappij. Vanaf 2020 is het vast niet meer mogelijk om een eigen muziekcollectie op je iPhone te zetten omdat iTunes dan volledig wordt vervangen door Apple Music.

  12. Dit is wel een vervelend puntje. Ik moet nu ook eerst een bluetooth headphone pairen met me apple watch voordat ik uberhaupt een liedje kan kiezen of volgende/vorige nummer kan kiezen.. Ik hoop stiekem wel dat dit terugkomt in een update. Ik vond dit ideaal voor bijvoorbeeld als ik mijn phone had geconnect met mijn bluetooth in de auto en dan even snel een ander nummer kiezen met mijn watch ipv telefoon. Dit kan ik namelijk niet doen via mijn auto.

    saddddd

  13. Dan laat ik mijn Apple watch voorlopig nog wel lopen op Watch OS 3. Jammer, want nu heb ik geen zaklampje op mijn watch

  14. Zou dit te maken hebben met de 4G Watch?
    Dat dit functionaliteit is die ze daarmee niet kunnen waarborgen en “dus” maar weglaten?
    Want “it just works” gaat dan niet op en dat is slecht voor de UX…

  15. @Davey: Dat bladeren klopt maar als je je muziek start vanaf je iPhone kan je de iPhone gewoon bedienen vooruit terug harder zachter en pauze vanaf de applewatch ook als er geen Bluetooth koptelefoon gekoppeld is met de watch

  16. Dit is echt waardeloos. Ik gebruikte dit best vaak. Echt een onmisbare functie. Hopelijk komt dit weer terug.

  17. Echt behoorlijk jammer! 🙁
    Inderdaad weer een stap dichter om je richting Apple music te duwen.
    Echt flauw hoor!

  18. Het lijkt me dat dit eventueel wel weer met een 3rd party app mogelijk kan worden gemaakt. Communicatie tussen phone en watch is mogelijk en op de phone is de hele library uit te lezen en op systeem niveau aan te sturen vanuit een app.

  19. Origineel geplaatst door Psvu2
    Behoorlijk slecht!! gebruik deze functie echt dagelijks was ideaal! Gewoon even zoeken door je artiesten en album aanzetten.

    Origineel geplaatst door Ferry
    Dit is echt waardeloos. Ik gebruikte dit best vaak. Echt een onmisbare functie. Hopelijk komt dit weer terug.

    Ach, zo’n watch zo’n klein schermpju pff beter gewoon alles op een iphone X regelen dan zie je nog eens wat 😁

  20. Origineel geplaatst door Johannes
    @Davey: Dat bladeren klopt maar als je je muziek start vanaf je iPhone kan je de iPhone gewoon bedienen vooruit terug harder zachter en pauze vanaf de applewatch ook als er geen Bluetooth koptelefoon gekoppeld is met de watch

    Dit doettie bij mij niet, hij blijft zeuren dat ik eerst met bluetooth een headphone moet pairen 🙁

  21. @Angela: Als ik mijn AirPods in het hoesje heb en ik druk op play op de iPhone heb ik op de watch de controle
    Dan kan ik ook switchen tussen watch en iPhone

  22. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Ik ‘schrok’ even maar gelukkig doet de watch nog wat ik wil: naar volgende nummer skippen en aangeven of iets leuk of niet is.

  24. @Johannes: je kan niet meer door je afspeellijsten bladeren die op je iphone staan. Je moet je muziek synchroniseren op de watch en bent dus bepert tot de opslagruimte van de watch… je moet dus vooraf keuzes maken welke muziek je erop wenst en als je bijvb op de trein zit kan je jou muziek niet meer kiezen via de watch en moet je dus je iphone uithalen. Het enige dat je kan is volgende en vorige track via de watch

  25. Feedback doorgeven via http://apple.com/feedback. Hoe meer reacties des te groter de kans dat de functie terugkomt!

  26. Die update last ik dus mooi lopen.
    Juist ideaal om via de watch alles te bedienen.

  27. Ik ben er gezien de reacties als eerste juist heel BLIJ mee! Telkens tijdens hardlopen moest ik eerst de muziekbron van iPhone naar Apple watch zetten voordat ik muziek kon luisteren. Super handig nu en bedoelt waarvoor het bedoelt hoort te zijn.

  28. Origineel geplaatst door Appeltje
    Ik ben er gezien de reacties als eerste juist heel BLIJ mee! Telkens tijdens hardlopen moest ik eerst de muziekbron van iPhone naar Apple watch zetten voordat ik muziek kon luisteren. Super handig nu en bedoelt waarvoor het bedoelt hoort te zijn.

    Helemaal eens! Voor het hardlopen is het echt super makkelijk nu! AirPods in en gewoon weglopen!

  29. Héle rare streek van Apple en ook volkomen onnodig! Ik heb helemaal geen zin om veel muziek op mijn Apple Watch op te slaan en vond de muziek app op de Watch juist makkelijk! Erg vreemd dat ze dit nu onmogelijk gemaakt hebben. Ik begrijp ook niet waarom. Is het om te stimuleren dat er meer 4G Apple Watches worden verkocht en abonnementen op Apple Music?

  30. Origineel geplaatst door Christof
    Feedback doorgeven via http://apple.com/feedback. Hoe meer reacties des te groter de kans dat de functie terugkomt!

    Ik heb het formulier ook ingevuld.
    Vreemd dat er niet veel over gezegd wordt op Amerikaanse Apple news sites. Ik heb net een grote site getipt met de hoop dat het daar ook wat traction krijgt.

    Deze feature was voor mij de selling point om over te stappen van Spotify naar Apple Music.. Als het niet terug komt ga ik die beslissing heroverwegen. Vind Spotify toch beter…(Apps op macOS en iPhone, playlists te, etc)

  31. Ik zie werkelijk het probleem niet 🙂

  32. Ik zie het probleem ook niet. Sterker, mijn inziens werkt het veel beter nu. Als ik muziek luister en op m’n Apple Watch kijk (Sire wijzerplaat) is de afstandsbediening direct actief, ik hoef niet eest nog een app te starten.

    Voor het door muziek heen bladeren vond ik de Watch app toch onhandig, dat werkt fijner via m’n iPhone, dus dat gebruikte ik toch niet.

    Voor de sporters kan ik me juist voorstellen dat het nu veel makkelijker is om muziek op je watch te zetten als je dese stand alone wil gebruiken.

    Mooie verbeteringen 👍🏻

  33. De Apple Watch toont automatisch het scherm voor muziekbediening zodra er muziek op je iPhone afgespeeld wordt, waardoor je niet meer hoeft te navigeren naar aparte schermen.

    Bovenstaande klopt.
    Helaas verdwijnt dat scherm voor muziekbediening regelmatig en ik heb nog niet gevonden hoe ik terug kan krijgen 🙁

  34. Origineel geplaatst door Niek
    De Apple Watch toont automatisch het scherm voor muziekbediening zodra er muziek op je iPhone afgespeeld wordt, waardoor je niet meer hoeft te navigeren naar aparte schermen.

    Bovenstaande klopt.

    Helaas verdwijnt dat scherm voor muziekbediening regelmatig en ik heb nog niet gevonden hoe ik terug kan krijgen 🙁

    Even dubbel-drukken op de Crown, dan opent hij de laatst gebruikte app, en dat is in de meeste gevallen dan die Muziekbedienings app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.