Reacties voor: Wil je een stabiele smartphone? Neem een iPhone

Wil je een stabiele smartphone? Neem dan een iPhone, want daarbij treden half zoveel fouten en problemen op als bij Android-toestellen.
Lees het complete artikel → Wil je een stabiele smartphone? Neem een iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Snap niet hoe ze aan dat crash % komen, kan me echt niet voorstellen dat van alle apps die ik gebruik meer dan de helft “regelmatig” crashed. Ze crashen bijna nooit. Misschien 1 keer per half jaar ofzo.

    En ik gebruik iPhones sinds de 3G uitkwam. Heb verschillende iPhones gehad sinds die tijd.

    Heb ik dan geluk gehad dat mijn apps niet crashen?

  2. Ja ben ik het mee eens, naast mijn iPhone 6 heb ik bewust een Android Asus K007 tablet, om ook te ervaren hoe Android werkt.
    Ik merk daarbij dat mijn tablet meer last heeft van spontane herstarts en met koppelen met Bluetooth speakers.

  3. Natuurlijk ik de iPhone beter. Wie dat tegen spreekt heeft er gewoon zelf geen een.

  4. “Gebruik alleen niet te veel apps.” Moet niet gekker worden, eerst wordt hoog bij laag volgehouden dat je apps niet hoeft af te sluiten, vervolgens blijkt dat een groot deel zichzelf wel afsluit (aka “crasht”) en nu mag je ook nog niet installeren wat je wil … (en ik maar denken dat de limiet in mijn geheugen zat) …

  5. Ik vraag me ook altijd af hoe men bij dit soort onderzoeken tot een resultaat komt. Ik had zelf bij m’n iPhones altijd meer problemen dan bij m’n Android apparaten. Vooral bij verbinding met WiFi netwerken en trage apps had ik bij ios meer problemen. Maar ach…

  6. De IPhone 6 is dus verreweg de slechtste momenteel volgens dit onderzoek.
    Moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik de 5s die ik aan m’n vriendin gegeven heb makkelijk zou omruilen met mijn 6. Handiger formaat, voor m’n gevoel net zo snel als de 6 en blijkbaar een stuk betrouwbaarder.
    Heb er iig in 3 jaar totaal geen problemen mee ondervonden.
    Maar ze wil niet ruilen. 😁

  7. @Marco: nee het is gewoon een onzin verhaal wat ze vertellen klopt niks van. Waarschijnlijk hebben ze de meting bij oude Android toestellen gedaan en bij Apple de nieuwe toestellen. En samsung toestellen doen het zowizo altijd beter dan Apple toestellen

  8. @Marco: Ik deel dezelfde ervaring. Denk dat ze bedoelen dat van alle crashende apps, 57% regelmatig crasht. Is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt 🙂

  9. Origineel geplaatst door Marco
    Snap niet hoe ze aan dat crash % komen, kan me echt niet voorstellen dat van alle apps die ik gebruik meer dan de helft “regelmatig” crashed. Ze crashen bijna nooit. Misschien 1 keer per half jaar ofzo.
    En ik gebruik iPhones sinds de 3G uitkwam. Heb verschillende iPhones gehad sinds die tijd.
    Heb ik dan geluk gehad dat mijn apps niet crashen?

    Nee hoor, niks geen geluk, ik heb ook nauwelijks last van crashen. Een heel enkel keertje lijkt het toestel te crashen, maar keert na het appeltje gewoon weer terug op de plek waar hij gebleven was. Maar dat gebeurt maar op zijn hoogst een keer in de twee maanden.
    Waar ik wel last van heb is applicaties die 32 bits gebleven zijn en niet geüpdate worden of slecht ge-update worden. Die doen het niet of missen functionaliteit.
    Bijvoorbeeld bij Philips speakers, daar is intussen wel een ‘light’ vervanging voor, maar die kan zo goed als niets, alleen de radio doet het nog maar, direct streamen vanaf de iPhone werkt niet meer, spotify niet meer. Zéér zwak van zo’n club, denk erover om ze binnenkort van flink hoog te dumpen.

  10. De enige app bij mij die heel af en toe vastloopt, is Facebook. Maar dat is dan eigenlijk ook een gedrocht.

  11. Deze resultaten zeggen niet veel zonder te weten of dit een betrouwbaar onderzoek is. Enige dat ik lees is:

    Each quarter, mobile experts compare the features and performance of iOS and Android smartphones

    Erg vaag hoe dit uitgevoerd is. Mijn eigen ervaring is heel anders.

  12. Als de complete telefoon bij Android regelmatig crasht draaien apps natuurlijk automatisch al minder lang.
    Dan is de kans op een crash van een app ook veel kleiner.

    Ik vraag me af of ze bij zo’n onderzoek ook kijken naar hoe vaak mensen ZELF hun toestel herstarten of altijd aan laten staan…

  13. De vergelijking slaat nergens op, android is voor dik 70% in de markt, de rest misschien voor apple en wat windows. Logisch dat er meer problemen zijn.

  14. @Arie: volgens mij staat dat er niet. Maar goed misschien dat Gonnie even duidelijkheid kan geven??

  15. Ik moet dagelijks mijn iPhone hard rebooten wtf

  16. Zeker een grap dit 💩

  17. Origineel geplaatst door Arie de Grote
    Ik moet dagelijks mijn iPhone hard rebooten wtf

    Over welke versie heb je het dan ? En welke iOS versie?

  18. Toen mijn iPad nog gejailbreaked was, had ik een tooltje geïnstalleerd met de naam “CrashReporter”. Het gaf een notificatie telkens wanneer een app was gecrasht waarna je de logs kon bekijken. Ik kan bevestigen dat sommige apps op iOS regelmatig crashen want telkens na een dag school stond mijn lockscreen vol met notificaties van CrashReporter. De meeste crashes gebeuren dus op de achtergrond waardoor je dit als gebruiker niet opmerkt.

  19. Ik kom van Android en gebruik al een jaar een iPhone 7 plus. Toch had ik meer appcrashes op m’n iphone. Mijn Motorola Nexus 6 had daar echt nooit last van.

  20. Wat mijn ervaring is met apps is dat eigenlijk niet crashen en ik heb zelf 5 jaar Android gehad en klopt wel wat Apple zegt Android crasht veel meer dan bij Apple maar dan heb ik ook in 5 jaar best veel Android telefoons gehad het meest was bij Samsung daarom ben ik ook over gestapt naar iPhone ik weet niet hoe dat het bij jullie wel crasht maat bij mij is het nog niet gebeurd komt ook wel dat ik zuinig op me spullen ben

  21. Origineel geplaatst door Marco
    Snap niet hoe ze aan dat crash % komen, kan me echt niet voorstellen dat van alle apps die ik gebruik meer dan de helft “regelmatig” crashed. Ze crashen bijna nooit. Misschien 1 keer per half jaar ofzo.

    En ik gebruik iPhones sinds de 3G uitkwam. Heb verschillende iPhones gehad sinds die tijd.

    Heb ik dan geluk gehad dat mijn apps niet crashen?

    Nee dat is geen geluk want iPhone werk gewoon behoorlijk goed en ik ben van mening dat Android meer crasht omdat de apps haast niet word gecontroleerd word door Google en bij Apple altijd

  22. Crashen als dat betekend, dat de iphone niets meer doet, heb ik niet, bij gebruik van voiceover als je bedoeld, dat functies van apps het opeens niet meer doen, heb ik met mijn SE en 5s regelmatig!
    het lijkt wel meer nadat ik ios 11 heb geinstalleerd. Opeens geen tekst meer in kunnen voeren via een bluetooth toetsenbord, of ik kies om uit een mail te stappen, sta ik weer op het hoofdscherm en ben uit Mail.
    Vergrendeltoets vasthouden, tot ik uitzetten hoor, dan de home toets vasthouden tot de SE weer is herstart, werkt alles weer, zoals het hoort.

  23. @Gonny: De volgende keer graag een toelichting bij de cijfers: hoe zijn ze gemeten en wat is er gemeten, nu wordt er direct een oordeel aan gehangen en in de bovenstaande reacties vervolgens gespeculeerd over wat er nu eigenlijk gemeten is….

  24. Vanaf de 3G al een iPhone. Nog nooit problemen gehad. Alleen eventjes wachten altijd met updaten. Apps crashen nooit.
    Heb eigenlijk alles hier thuis van Apple. Crasht nooit. Top spul en gaat lang mee.

  25. Ik heb iPhone 6+ en ik herken het crashen wel. Regelmatig blijft mijn iPhone hangen als in traag reageren, maar ook dat ie gewoon even vast staat. Irritant. Even snel paar dingen achter elkaar aanklikken verwerkt ie niet. Het uitklappen van de telefoon komt nu minder voor dan in het begin van iOS 11. Het is dat ie het voor de rest goed doet, ben er ook zuinig op, maar qua snelheid zou ik wel een nieuwere willen hebben.

  26. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  27. Ik heb een 7 plus en die reboot een paar keer per dag ( zwarte scherm met draaiende tandwiel). Het kan zijn dat Android nog erger is maar mijn persoonlijke ervaring sinds ios11 is geen pretje.

  28. Kan wel wezen maar mijn dure IPhone X kan niet eens fatsoenlijk bellen vanwege een zeer laag microfoon-volume. Wacht al weken op een oplossing. Google Pixel 2 mag dan minder stabiel zijn maar je kan er tenminste wel mee bellen.

  29. Pfff hahaha! 1 keer raden welke app bij mij het meest crasht of niet naar behoren werkt(en dat doet ie echt, maar dan ook écht vaak!)…

    Jep, iCulture..

  30. Origineel geplaatst door Edvard
    Kan wel wezen maar mijn dure IPhone X kan niet eens fatsoenlijk bellen vanwege een zeer laag microfoon-volume. Wacht al weken op een oplossing. Google Pixel 2 mag dan minder stabiel zijn maar je kan er tenminste wel mee bellen.

    Dat herken ik vooral in de auto. Als de X koppelt met de carkit en ik wil bellen is het sinds de X erg ver weg met het geluid vol open.

  31. Origineel geplaatst door DaniMol
    Pfff hahaha! 1 keer raden welke app bij mij het meest crasht of niet naar behoren werkt(en dat doet ie echt, maar dan ook écht vaak!)…
    Jep, iCulture..

    Hier ook, maar alleen op een “oude” iPad Air. De iCulture app veroorzaak regelmatig een Springboard crash. Ik heb dit probleem reeds op 17.9.2017 gemeld. De ontwikkelaar @wbroek zou er naar gaan kijken.

  32. @Jean-Paul Horn: Heb het al weken geleden gemeld bij Apple en het blijkt zelfs een bekend probleem te zijn Het onderzoek duurt nu al weken. 😩

  33. @Marco: bij mij hetzelfde, raar of nooit dat er ook maar iets crached en ik heb veel apps op mijn 7 plus 128Gb.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.