Reacties voor: iPhone staat voor luxe, Android voor bodemprijzen

De gemiddelde verkoopprijs van de iPhone is gestegen naar 687 dollar, terwijl de verkoopprijs van Android-toestellen meer dan 100 dollar zakte naar $254.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Binnen 5 jaar afgelopen met WPtoestellen, nee dat denk ik zeker niet. WP is aardig de draad aan het op pakken, en is een OS wat qua soepelheid etc IOS evenaart en op sommige punten zelfs voorbij gaat. iPhone staat voor luxe…..mwah vind het wel meevallen ik vind de iPhone gewoon mooi. Er zijn er zat die niet zoveel geld voor een tel over hebben, of die het OS van Apple te gesloten vinden en dus voor een Android kiezen.

  2. Misschien komen er wel meer ‘derde partijen’, zoals Linux types. WP probeert wel op te krabbelen, maar ze zijn weinig speciaal, dus het is zeer de vraag of WP populair gaat worden.

  3. Ik vind de iphone luxe, mooi en fijn in gebruik. De zakelijke toepassing van mail en agenda (gebruik de standaard agenda in combinatie met easycalendar vind ik vele malen beter werken dan op een Android toestel die ik ook heb gehad. Windows vind ik niet fijn. De Outlook app bewijst dat weer eens. Niet handig, contactpersonen niet te benaderen, zo Windows… Ik heb er veel voor over een iphone te kunnen kopen. Desnoods ga ik 1 week op vakantie ipv 2 (of sla desnoods vakantie een jaartje over). Gek? Misschien. Ben iig een liefhebber 🙂

  4. Jep, m’n volgende word Android

  5. 1x Android gehad van Samsung wat een piep merk zeg. Bedoel een telefoon met vele functies die gewoon bagger zijn zoals met name dat smart scroll wat voor geen meter werkt… of dat smart pause…

    Bedoel men blert dan wel over isheeps etc maar die android fanaten kunnen er ook wat van zeker qua specs van de telefoons.

  6. Apple producten zijn top maar ze mogen de volgende iphone direct aanbieden met 32gb als instap model. 16gb kan niet meer aangezien je t geheugen niet kan uitbreiden en apps vullen tegenwoordig 16gb zo in.

  7. Iphone is voor mensen die denken dat alles wat duurder is ook beter is. Lekker veilig. Daarom kopen zij hardware van 100 euro voor 700 euro.

  8. Origineel geplaatst door katip
    Iphone is voor mensen die denken dat alles wat duurder is ook beter is. Lekker veilig. Daarom kopen zij hardware van 100 euro voor 700 euro.

    jij bent zeker anti Apple,wat doe je dan bij iculture?

  9. Slim van Apple om de iPhone te verkopen met 16GB geheugen nu zijn er veel meer mensen die toch al een veel te dure iPhone kopen en dan toch maar 100/200 euro uitgeven aan extra opslag

  10. Ik heb circa 4 jaar Android gebruikt op high end toestellen. Mijn vrouw zweert al jaren bij iPhone en ik ben nu ook om. Heb sinds kort een iPhone 5 en ja, de iPhone 6 gaat er ook komen. Je betaalt misschien meer, maar het werkt gewoon altijd! En veel soepeler dan Android. Dus ja de prijs is het waard vind ik

  11. @Barend: Deze marketing techniek gebruikte Apple (en daarvoor vast andere bedrijven ook) al voor de iPhone toen ze alleen iPods hadden.

  12. @Sander: Helemaal mee eens! Mijn schoonfamilie en broer hebben Android wij (mijn vrouw en ik) iPhone. Zij van de Android piepen over hoe goed lollypop etc wel niet is maar ondertussen valt hun phone uit, weer een update die alleen op nwe toestellen werkt, wifi problemen, playstore meuk, virussen of andere paarden. Nee, wij met onze iphone worden vaak gebashed maar zijn de lachende derde! Onze 4S’en werken sneller, probleemlozer dan lollypoppen etc. En, mooiere foto’s! iSheep of niet, iPhone 6,7,8,9….. Count us in.

  13. Boeien, ben tevreden sinds de eerste iPhone (daardoor fan geworden van ‘t merk), waarom zou ik voor een Samsung kiezen bv? Ben toch tevreden?

  14. Apple vervult slechts de behoefte van praktisch en conventionele mensen. Zij hebben behoefte aan strak, geordende en altijd werkende producten waaraan zij het liefst weinig zelf hoeven te tweaken. Dat doen ze uitermate goed. Google bedient met Android de andere helft van de wereldbevolking, zij die creativiteit en vrijheid willen.

  15. Een iphone 6 met maar 16GB voor 700 Euro blijft belachelijk duur!

    16Gb ????? Je kunt niet eens alle “Apple” app’s installeren!
    Dat Apple daarmee wegkomt snap ik zeker niet!

  16. @Barend: 16GB = belachelijk!

  17. Origineel geplaatst door Mpura
    Google bedient met Android de andere helft van de wereldbevolking, zij die creativiteit en vrijheid willen.

    De meeste android fanaten zitten altijd op Apple te bashen als een bende fascisten. Wij apple gebruikers hebben het respect ieder zelf de keuze te laten maken wat men koop of niet. Waarom kunnen de android gebruikers het niet hebben dat Apple een goed product is en zitten ze een hoop afbrekende BS uit hun duim te zuigen om toch maar hun gelijk te krijgen? Alles behalve creatief is dat zooitje en als ze vrijheid willen moeten ze ook maar leren de vrijheid van een ander die liever een iPhone koopt te respecteren.

  18. Origineel geplaatst door Mpura
    Apple vervult slechts de behoefte van praktisch en conventionele mensen. Zij hebben behoefte aan strak, geordende en altijd werkende producten waaraan zij het liefst weinig zelf hoeven te tweaken. Dat doen ze uitermate goed. Google bedient met Android de andere helft van de wereldbevolking, zij die creativiteit en vrijheid willen.

    Creativiteit hè? Is ‘t je wel eens opgevallen dat juist in de “creative industrie” Apple de boventoon voert met de Mac bv! 😛

  19. Iedereen loopt te zeuren over de 16 gb, zowel mijn ipad als iphone heb ik met 16 gb en heb nergens last van. En ik installeer geregeld nieuwe apps. Alleen met updaten is het een nadeel maar dan doe ik hem gewoon achter de laptop.

  20. Heb zelf jaren een iPhone gehad ben sinds een week over op Android heb namelijk de galaxy note 4 gekocht dit is ook niet een goedkoop toestel maar vind het Android systeem wat opener dan ios van de iPhone. Wat me de mogelijkheid geeft om de programma’s te installeren die ik er graag op wil zonder dat ik mijn toestel moet jailbreak om dit te kunnen doen. Ik ben dan ook erg tevreden over dit Android toestel. En ik zie de iPhone niet als een product dat meer luxe heeft dan bv de note 4 van Samsung. Maar het is meer en persoonlijke keuze die je maak. Wat dus bij mij ook het geval is. Zeker om het feit dat ďe iPhone niet erg vernieuwd is źoals bv het ios men verandert de icoontjes voegt iets meer andere functie toe zoals sirri die nog steeds niet in het nederlands is je. Toestellen van drie jaar of ouder worden langzaam aan steeds minder ondersteund ook wat sofware betreft en zeker de laatste updates voor bv de 4s waar dan ios 8 met de laatste update meer en meer problemen krijgt bij 30% spanning van valt het toestel uit als je bv een berichtje wilt sturen of even wilt bellen en dan blijkt je telefoon ineens leeg te zijn. Dit noem ik dan geen luxe maar een ramp. Daarom dus eens overgestapt naar een Android toestel.

  21. Origineel geplaatst door Reindert
    Toestellen van drie jaar of ouder worden langzaam aan steeds minder ondersteund ook wat sofware betreft en zeker de laatste updates voor bv de 4s waar dan ios 8 met de laatste update meer en meer problemen krijgt bij 30% spanning van valt het toestel uit als je bv een berichtje wilt sturen of even wilt bellen en dan blijkt je telefoon ineens leeg te zijn. Dit noem ik dan geen luxe maar een ramp. Daarom dus eens overgestapt naar een Android toestel.

    Beste Reindert, geen idee of je het nieuws rondom Android-updates wel eens volgt: keer op keer blijken toestellen die pak ‘m beet een jaar tot twee jaar oud zijn, niet de nieuwste update te krijgen. Mijn 4s die nu ruim 3 jaar oud is, draait 8.1.2, en wel geheel zonder problemen. Ook heb ik mijn 4s zojuist nog tot slechts 9% batterijvermogen gebruikt: geen problemen met uitvallen, niet meer kunnen bellen of andere eigenaardigheden. Er zullen best mensen zijn die problemen hebben met hun 4s, maar om nou direct te generaliseren…

  22. @UtregCity: Je snapt het niet extremist. Het was geen aanval op iPhone hoor. Ik probeerde alleen het verschil tussen de twee werelden uit te leggen. Met creativiteit doelde ik meer op de mogelijkheid om veel te personaliseren. Het is ook zo dat er met Apple producten veel creatieve dingen worden gemaakt. Dat ontkende ik ook niet.

    Origineel geplaatst door Dekon7:
    De meeste android fanaten zitten altijd op Apple te bashen als een bende fascisten. Wij apple gebruikers hebben het respect ieder zelf de keuze te laten maken wat men koop of niet. Waarom kunnen de android gebruikers het niet hebben dat Apple een goed product is en zitten ze een hoop afbrekende BS uit hun duim te zuigen om toch maar hun gelijk te krijgen? Alles behalve creatief is dat zooitje en als ze vrijheid willen moeten ze ook maar leren de vrijheid van een ander die liever een iPhone koopt te respecteren.

    Het was geen Apple bash. En ook geen Android bash. Beiden zijn goed op hun eigen manier. Beter lezen volgende keer. Het was een constatering.

  23. @Reindert: Dat updatebeleid van Google valt ook erg tegen hoor. Noem een htc desire HD of een Samsung galaxy s3, die hebben allebei geen officiële updates gehad naar de toen laatste versie van Android. Alleen via Custom rom was dat mogelijk. Na max 18 maanden houdt de ondersteuning wel op. Speek uit ervaring. Dat doet Apple toch wel beter met iPhone 4s die nog gewoon prima draait op de nieuwste iOS versie….

  24. @marc: Gelukkig kunnen mensen selectief apps installeren op 16GB iPhone 6. Waar maak je je druk om? 😉

  25. @katip: Waarom mensen overeen kam scheren? Ik vind deze reactie van jou richting bashing/trolling.

    Ieder zijn OS of voorkeur voor een smartphone.
    Ik ga ook niet tegen jou of anderen over Android, BlackBerry of WP bashen?
    Kwam niet eens in mij op.

    €700 is niet alleen over stukje hardware hoor…

  26. @Bastian: ….maar cultuur. 😛

  27. @Barend: Wie weet wordt de volgende instap model van de iPhone 32gb of zelfs 64gb.

    Qua cultuur zal ik mij niet druk om maken. Slecht voor je bloeddruk 😛

  28. Het is zoals het gewone leven. Kun je BMW rijden dan doe je dat. Hoor je bij de Jan Modaal groep dan rij je Opel Astra. Niets mis mee, rijdt ook prima. Trek deze lijn door naar iPhone en Android. Er is 1 groot verschil met de auto wereld: daar liggen de verschillen gewoon vast. Geen BMW rijder vindt het nodig te beargumenteren waarom zijn auto beter/luxer is dan een Astra. Daarentegen krijg je de doorsnee iPhone gebruiker nog wel geregeld op de kast bij nieuws over een Android toestel.

  29. Pfff wat een ongelofelijk cliche titel zeg, alsof er geen luxe Android toestellen zijn. Kan je toch niet zo met elkaar vergelijken Android bediend een veel grotere markt, wat een onzin. En heozo is het een goed iets dat de iPhone duurder is geworden? Daarmee luxer geworden? Alsjeblieft zeg..misselijk.

  30. Ik zou als ik geen ios kon/wil kopen eerder voor een WP gaan dan voor een android.

  31. Origineel geplaatst door Mark
    Ik zou als ik geen ios kon/wil kopen eerder voor een WP gaan dan voor een android.

    Zou ook mijn tweede keuze zijn als is het maar voor de bijna evenwaardige gebruiksvriendelijkheid ervan + dat een WP het toelaat om apps/games VOLLEDIG te verplaatsen op je sd geheugenkaartje mocht je telefoon zijn geheugen vol geraken (in tegenstelling tot Android).

  32. Veel vooroordelen kloppen gewoon.

    Feit: veel iPhone-gebruikers willen een mooie en goede telefoon die ‘gewoon werkt’.
    Feit: veel Android-gebruikers hebben geen geld voor een iPhone of willen niet aan dat prijskaartje voldoen.

    Dat veel Android-telefoons extra mogelijkheden hebben laat het gros van Android-gebruikers koud. Zij hebben gewoon een werkende WhatsApp-telefoon gekocht en tot daaraan toe.
    Dat iPhones soms features tekort schieten, er vervelende aspecten aan iOS kunnen zijn en Apple de App Store strikt controleert is voor het gros van iPhone-gebruikers niet relevant. De minderheid (enkele tientallen miljoenen) jailbreakt hun iPhone om het beste te krijgen van beide werelden, een ander aantal stapt over op een alternatief.

    Origineel geplaatst door Arie
    Pfff wat een ongelofelijk cliche titel zeg, alsof er geen luxe Android toestellen zijn. Kan je toch niet zo met elkaar vergelijken Android bediend een veel grotere markt, wat een onzin. En heozo is het een goed iets dat de iPhone duurder is geworden? Daarmee luxer geworden? Alsjeblieft zeg..misselijk.

    1. De gemiddelde Android-telefoon is niet een ‘luxe’-toestel, absoluut niet zelfs. Je persoonlijke mening is hier niet van invloed op, die van mij ook niet. Dit is gewoon het gemiddelde van een paar miljard kuttelefoontjes en een paar miljoen ‘luxe’-toestellen.

    2. Voor Apple is dit heel goed: klanten kiezen vaker voor het duurste apparaat en kiezen ook vaak voor een duurdere uitgave (met meer opslagruimte). Voor Microsoft is er geen positieve ontwikkeling ‘over de gehele lijn’: zij verkopen gemiddeld steeds goedkopere telefoons. Android over het algemeen tuimelt naar Microsoft toe door Samsung’s val en de opkomst van goedkopere alternatieven voor het onder- en middensegment.

    Dat Apple puur aan ‘luxe’-toestellen doet is niet meer dan feit. Dat er tussen de vele tientallen, honderden Android-models een aantal ‘luxe’-uitgaven zitten is een gegeven. Jouw mening over ‘luxe’ kan echter best afwijken en dat is prima, maar het verandert niets aan de markt.

  33. Wat een ‘telegraaf’ niveau artikel zeg… Een beetje hits uitlokken enzo… Pfffff… Valt me vaker op de laatste tijd…

    Los daarvan; Ik heb zowel android, WP en iOS gebruikt. Mijn dagelijkse toestel is een iPhone 6. Werkt gewoon prima. Met jailbreak is er niets dat android nog kan wat ik niet op mijn iPhone kan.

    Als windows Phone de hoeveelheid apps had van android / IOS, had ik nu geen iphone 6 gehad. Werkelijk een schitterend en vloeiend systeem. Werkt intuitief. Dit had apple na iOS 4 / 5 moeten doen, met name de live tiles op het homescherm.

  34. Ik ben voormalig android gebruiker.
    Maar dat OS is zo crap. Onbetrouwbaar.
    Maleware, crashes, groot privacy lek.
    Ik ga niet zeggen dat IOS onfeilbaar is.
    Maar is de afgelopen 3 jaar zo verschrikkelijk betrouwbaar.
    Voor mij is dat de reden dat ik Apple producten gebruik.
    Ik ben dat gepionier met Android zo verschrikkelijk zat. Ik wil apparatuur dat werkt en niet elk uur onderhoud en resets nodig heeft.

    En daarnaast zijn Apple producten factor 10 mooier vormgegeven.

  35. Ben zelf jaren lang fan geweest van de iPhone, ben toch overgestapt van mijn iPhone 5 naar m’n huidige Sony Xperia Z3 compact en ik vind het best jammer te moeten toegeven dat ik het betreur niet eerder overgestapt te zijn. Apple maakt hartstikke goede toestellen en daar heb ik ook niets op aan te merken. Echter, als ik mijn Xperia Z3 compact vergelijk met de iPhone 6 van m’n vrouw moet ik eerlijk toegeven dat m’n Z3 compact wel ietsjes sneller en gestroomlijnder is. Verder ben ik verknocht geraakt aan m’n Sony door de waterdichtheid (tot m’n verbazing echt kunnen wassen en ermee zwemmen) en de mogelijkheid ‘m te pairen met m’n TV en andere apparaten.

  36. @Ton: Er is is wel meer dan één verschil tussen de auto- en smartphonewereld hoor. Eindeloos veel zelfs. Eigenlijk is dat dan ook een vergelijking die kant noch wal raakt.Als Apple het imago (of de reactionaire techniek) van BMW had zou ik, en vele trouwe Apple gebruikers met mij, er nog niet dood mee aangetroffen willen worden. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.