Reacties voor: ‘iPhone Lite in twee varianten: Zenvo en Zagato/Bertone’

De iPhone Lite zal in twee varianten verschijnen, met codenaam Zenvo en Zagato/Bertone. De ene is bedoeld voor China, de andere voor de rest van de wereld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Als hij echt uitkomt draait Steve zich om in zijn graf. Dit had hij nooit gewild, dat weet ik bijna zeker. Man ging voor pure kwaliteit en kwaliteit kost geld. Dit is meer budget dus kwaliteit minder. Hmmm

  2. @shardphoenix: Steve was vooral een verkoper. Als het werkt om te zeggen dat je alleen kwaliteit wilt leveren tegen een hoge prijs dan doet hij dat. Als blijkt dat er op het midden segment meer te verdienen is dan doet hij dat…

    Kijk naar de iPods. Daar zijn ook goedkopere van gekomen omdat er vraag naar was….

  3. Origineel geplaatst door shardphoenix
    Als hij echt uitkomt draait Steve zich om in zijn graf. Dit had hij nooit gewild, dat weet ik bijna zeker. Man ging voor pure kwaliteit en kwaliteit kost geld. Dit is meer budget dus kwaliteit minder. Hmmm

    mee eens

  4. Ik denk dat je daar wel gelijk in zou hebben, dit is niet Des Steve.

    Anderzijds is wel dat het een goede set is van Apple. Zij kunnen mooi concurreren met goedkopere Andriod toestellen, en daarnaast zullen ze zij een nieuwe laag van de bevolking lokken naar de App Store dat enorm veel geld in t la-tje zou brengen.

    End of the road, its all about the money.

  5. Jammer nu heeft straks ieder blaag een iPhone.

    Vroeger waren er ook mooie exclusive foons zoals de nokia 8850 en 8890.

    Jammer dat Apple deze kant op gaat.

  6. Waarom wil je nu weer exclusief zijn. Kom op zeg. Het product is volwassen. Dan is het niet meer exclusief.
    Ik vind ze er wel goed uitzien.
    Ik denk dat de iOS markt flink gaat groeien. En dat is een goed teken 🙂

  7. @shardphoenix: 3GS was ook plastiek en toch top kwaliteit. Steve jobs was geweldig maar had heel dikwijls ook niet juist voor. Ze hebben hem dikwijls over de streep moeten trekken met succes als gevolg. Ook de ipad mini had hij het niet juist dus.. Relativeren.

  8. @shardphoenix: Helemaal mee eens! Inplaats van het maken van goede en mooie producten. De grote kracht van Apple kiezen ze nu voor markt aandeel. Ik heb het vaker gezegd. Het begin van het einde is daar. Al gaat het nog heel wat jaar duren. Ik koop Apple omdat het staat voor kwaliteit, duurzaamheid en schoonheid. Het kost wat maar het is een eerlijk product wat altijd werkt.

  9. Van mensen gehoord dat het niet zo heel goed gaat met Apple. Dus gaan ze dit proberen. Misschien gaat het wel werken… Maar als Apple slim is gaan ze het anders noemen, zodat de naam iPhone nog wel exclusief blijft.

  10. @Remco: Ja dat klopt heb je helemaal gelijk in. Daarom heb ik mijn scepsis voor de Ipad mini ook terzijde gelegd 🙂 en geniet er met volle teugen van.

  11. @shardphoenix: Heb jij Steve Jobs persoonlijk gekend of zo? Ik denk het niet hé. Trouwens, Apple is geen ideologische instelling, maar een bedrijf die constant moet renderen en evolueren. Dat was juist de kunst van Jobs om Apple te doen uitschijnen als ideologisch bedrijf. Maar niets is minder waar natuurlijk. Apple was en is zoals elk bedrijf, hoe meer omzet, hoe beter. Al de rest was en is nog steeds show en cinema om de mensen te doen geloven dat er een ideaal is bij Apple.

  12. Waarom zegt men vaak zulke onzin? Kijk naar elk apple product; begint met high-end en langzaam breidt het zich uit naar verschillende segmenten. Dus niets nieuws als er een goedkopere variant komt.

  13. Ik vindt het prima hoor. Gun iedereen een apple 😉

  14. We zullen het wel zien in september.. Ik geloof er niet zoveel van, maar tegenwoordig wordt alles slechter en stommer.

  15. iPhone exclusief?? Dat is al een hele tijd verleden tijd. Als ‘ie ooit al exclusief was. In de tijd dat het gros in NL alleen bij T-Mobile een iPhone met abo kon kopen, was er nog iets exclusiefs aan.
    Ik moet het nog zien of die budgetmodellen wat wordt, als ze er daadwerkelijk komen.

  16. @skubrik1: Volgens mij niets mis mee. Marktaandeel is zeer belangrijk. Ze zullen alleen high end modellen blijven maken. Dus kan je altijd nog top toestellen kopen. En iOS word zo voor veel meer mensen bereikbaar. Maar ik snap de reactie wel. Ze moeten Android wel wat terugslaan.

  17. Lees z’n biografie. Hij wilde goede maar betaalbare producten oorspronkelijk. De Apple II was ook van plastic ivm design en kosten

  18. Vraag me overigens wel af wat de Italiaanse designers Zagato/Bertone hiermee te maken hebben.
    Okee ze ontwerpen prachtige auto’s, maar das toch wel wat anders dan een iPhone 😉

  19. Sorry, maar vroeger was een Apple item iets unieks bijna. Nu gaan ze de toer van Samsung, HTC, Sony ed op en ik denk zeker niet dat het de droom van Steve jobs was. Het enige wat blijkbaar nog telt is het aantal verkopen en meelopen met de rest, jammer.

  20. Budget phone is niks voor apple. Als je geld hebt koop je apple zo niet helaas of langer door sparen. Dit gaat ten koste van duurzaamheid en kwaliteit.

    En dat was juist wat apple apple maakte. Maar dat zal tim cook niet veel boeien zo lang hij zijn bonussem maar ontvangt.Totaal geen gevoel voor apple!

  21. Er wordt net gedaan of Apple alleen maar dure en exclusieve apparaten wil maken. Dat willen ze niet. Ze willen goede producten maken en ja, een Mercedes kost nu eenmaal meer dan een Lada.

    Dat Apple zich niet louter (meer) richt op de dure toestellen is enigzins verklaarbaar, hoewel niemand weet wat er in de hoofden van de Apple bazen omgaat (of wat er in het hoofd van Steve Jobs omging). Ook bij Apple zullen ze zich bewust zijn van de teloorgang van Nokia; Eens DE mobieltjes-maker van de wereld met een marktaandeel van > 50%, nu een bedrijf dat vecht om te overleven. Niet omdat ze slechte telefoons maakten (verre van), maar omdat de concurrentie ze inhaalde (met name Samsung). En nu wederom; met name Samsung weet snel te schakelen en in te spelen op de trends. Android is vandaag de dag groter dan iPhone. Wie weet is over 5 jaar Apple’s iPhone wel een telefoon in de marge van de telecomwereld.

    Apple is natuurlijk bovenal een supercommercieel bedrijf. En het is Apple niet altijd even goed gegaan, vergeet dat niet! Nu op je lauweren rusten betekent zonder meer over 10 jaar kapot zijn. Ze moeten innoveren, constant nieuwe producten ontwikkelen en doorontwikkelen. Sommigen zullen slagen, anderen zullen falen. Momenteel is de iPhone nog hip genoeg om ook in het middensegment nog goed te scoren en dus is er voor Apple daar nog genoeg te verdienen en dat zal de bazen bij Apple aanspreken.

  22. @Bart: Apple is en heeft nooit de intentie gehad om uniek en exclusief te zijn. Mensen die denken dat Apple een uniek bedrijf te zijn, hebben het volledig mis. hoe commerciëler, hoe beter. Blijkbaar zijn er nog mensen die enorm naief zijn, en die gewoon alles geloven wat een commercieel bedrijf wil laten opdringen. Dat beseft zelfs het kleinste kind.

    Een heel goede zet van Apple om plastieken en goedkopere iDevices te produceren. Apple is al jaren aan het aftakelen. We leven niet meer in 2009. De concurrentie staat eigenlijk al veel verder. Indien Apple zou doorgaan op deze manier, maken ze zich zelf gewoon belachelijk. Nobody like Apple. Dat is de realiteit! En dat beseft Apple maar al te goed!

  23. @Bart: Dat niemand Apple liked is wel heel kort door de bocht. M.i. doet Apple het nog wonderbaarlijk goed gezien de moordende concurrentie. Vergeet niet dat het bovenal iedereen vs. Apple is, waarbij Samsung de boventoon voert. De meeste smartphones draaien op Android wat de grootste concurrent is van iOS. Daarbij is het steeds weer Apple vs. het gros. Dan is het toch ontzettend knap dat Apple dit nog steeds in z’n ‘eentje’ kan volhouden tegen al het brute geweld van Samsung, HTC, Sony etc.

    Het klopt dat ze moeten blijven vooruitkijken, anders zijn ze gedoemd te mislukken uiteindelijk. Nokia is daar een uitstekend voorbeeld van.

    Welke kant het opgaat? De tijd zal het leren. Wij kunnen alleen maar passief toekijken. Ik blijf hoe dan ook bij Apple, want elke keer als ik weer een Android toestel bedien, is de iPhone weer een verademing. Dan weet ik weer waarom iOS zo uniek is.

  24. Ik ben net terug van een tripje China, Hong Kong, Macau en Taiwan. In het openbaar vervoer speelt iedereen met z’n telefoon en wat opvalt is dat ze bijna alleen maar telefoons hebben met hele grote schermen. Als je dan een keer een verdwaalde iPhone ziet, lijkt die niet in het beeld te passen. Hoewel ik zelf niet zo snel een enorm scherm zou willen, is het voor groei in de Chinese markt een absolute must om met een telefoon te komen die een groter scherm heeft en vanwege hun lagere besteedbaar inkomen snap ik de prijs ook. Goede zet dus!

  25. Mooie truc. Je verkoopt een budgetiphone voor €499 en je maakt de gewone iPhone nog duurder (€999).
    Iedereen krijgt kwaliteit, maar we zijn met z’n allen een pak geld kwijt.

  26. Origineel geplaatst door Mondo
    Mooie truc. Je verkoopt een budgetiphone voor €499 en je maakt de gewone iPhone nog duurder (€999). Iedereen krijgt kwaliteit, maar we zijn met z’n allen een pak geld kwijt.

    Dat zou wel killing zijn, maar dat zal apple niet doen.

    Krijg je straks abonnementen die beginnen bij 70 euro.

    Leuk na de depressie waar we nu in zitten, maar nu niet.

  27. En ooh wat waren we allemaal blij met onze kunststof 3G(S). En misschien zijn we de witte kunsstof Macbook alweer vergeten…..ik wil die iPhone wel hoor. Ik vond mijn 3G toendertijd prachtig. Ook al kreeg je kleine scheurtjes bij koptelefoon en muteknop. Dat zullen de meeste hier ook wel verdrongen hebben. Steve Jobs draait zich helemaal niet om. Er komt gewoon een mooie nieuwe serie voor de 4S en 4 die nog altijd verkrijgbaar zijn. De 5S wordt het neusje van de zalm. Zo zie je dat in alle productlijnen van hun terug.

  28. Het zal waarschijnlijk troep worden.
    Kijk naar de iphone 5, wtf is er verandert aan miss een andere chip en iets langer gemaakt, pure geld verspilling -.

  29. @Chamonze: jij hebt dus geen verstand van zaken.

  30. Waarom denken de meeste mensen dat zo’n iPhone Lite of hoe het dan ook gaat heten niet goed van kwaliteit is?

    iPhone 3G/3GS waren ook van plastic. Waren die ook slecht van kwaliteit dan?

  31. iPhone exclusief ??? In USA heeft bijna iedereen er 1

  32. @Davernl: “Jammer nu heeft straks ieder blaag een iPhone”.

    Een iPhone is allang niet meer exclusief. Ik ken al genoeg oma’s die er een hebben.

  33. Origineel geplaatst door brabo
    Dat zou wel killing zijn, maar dat zal apple niet doen.Krijg je straks abonnementen die beginnen bij 70 euro.Leuk na de depressie waar we nu in zitten, maar nu niet.

    Even ter informatie: de iPhone 5 van 64gig kost momenteel €900.

  34. Al die apple kenners hier, ik lach me ballen uit mijn broek!!
    Iedereen kent steve persoonlijk en weet wel wat goed is voor Apple.

  35. Wat nou, als de iPhone 5S het budget toestel word, en de iPhone 6 ‘t normale model..? Best mogelijk toch..

  36. @Chamonze: Wat een onzin. De iPhone 5 is heel wat meer dan een langere 4(s).

  37. Kunnen we ons nog de geruchten herinneren over de iPhone 4s (toen de 5)
    Het zou een nieuw soort iPhone worden een revolutie ter gang brengen er waren 100derde mock ups van 5 inch iphones.
    Uiteindelijk werd het een 4 met wat verbeteringen net als dadelijk de 5s komt en de 5 naar 575 euro gaat en de 4s naar 375.
    Daar heb je je budget iPhone.

  38. Ik zou zeggen, gooi de ipod touch eruit en laat de budget iphone maar in de plaats komen.

  39. Ze hebben gelijk, nu is er veel concurrentie en ze moeten het middensegment aanpakken om marktaandeel te winnen ! Wat ‘budget’ is voor Apple is nog steeds ‘top notch’ tegenover de heel goedkoop gefabriceerde concurrentie. (want hun ‘open’ systeem wordt hun eigen ondergang)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.