Reacties voor: Dit iPhone-laboratorium kan kanker met 99% zekerheid detecteren

Draagbaar onderzoek doen naar kanker komt steeds dichterbij. Een onderzoeker in Amerika heeft een iPhone-laboratorium ontwikkeld dat kanker met 99% zekerheid kan vaststellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Geweldige uitvinding! Erg belangrijk, vooral in kleine ziekenhuizen en landen waar weinig goede laboratoriums zijn.

  2. Au, au, au. Wat een tenenkrommend artikel. En dat zit vooral in de koppen. Het originele stuk verwijst naar een artikel waarin een iPhone wordt gebruikt als spectrometer. Met een spectrometer meet je de doorgang van licht. Niet meer en niet minder. Bijzonder is nu wel dat je dit in meerdere monsters tegelijk kunt doen. Handig voor locaties waar je niet de beschikking hebt over lab-apparatuur. Staat ook hierboven beschreven.

    Maar met de iPhone kun je geen ‘symptomen van kanker vaststellen’ en je kunt ook niet met 99% zekerheid kanker vaststellen. Dat is zelfs met de reguliere tests niet mogelijk. In dit geval betekent 99% accuraat dat de resultaten nagenoeg hetzelfde zijn als met de reguliere methode. Dat is natuurlijk op zich wel een prestatie, maar is wat anders.

  3. Ik geloof er niks van. Tissue is the issue je zult voor zo’n stelligheid weefsel moeten hebben. Dus een biopt. Ooit ja ooit zal dit met dit type apparatuur wel kunnen, maar dan moet het eerst in ziekenhuis met veel grotere apparaten kunnen en dan verkleind ja dan kan het middels een iphone.

    professor Lei Li blaast iets te hoog v.d. toren op dit moment

  4. Origineel geplaatst door jan jansen
    Professor Lei Li blaast iets te hoog v.d. toren op dit moment

    Nou, ik geloof niet dat het professor Lei Li ligt in dit geval, meer aan de vertaalslag hierboven.

  5. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Geweldige uitvinding! Erg belangrijk, vooral in kleine ziekenhuizen en landen waar weinig goede laboratoriums zijn.

    En voor die laatste procent zekerheid ga je dan alsnog naar dat grotere ziekenhuis. Dubbele diagnostiek dus: vervelend en duur.

  6. Voor landen waar de ziekenhuizen minder zijn of maar een klein of geen lab hebben, lijkt het me prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.