Reacties voor: iPhone krijgt over-the-air updates in iOS 5?

De iPhone krijgt mogelijk over-the-air updates in iOS 5 of de iPhone 5. Apple heeft een overeenkomst met Verizon gesloten om de updates zonder tussenkomt van de computer aan te bieden.
Lees het complete artikel → iPhone krijgt over-the-air updates in iOS 5?

Reacties: 25 reacties

  1. Elke update van Apple is groot, iPhone, iMac of welk apparaat dan ook.

    Vorige week trouwens niet (viel dan ook bijna van m’n stoel), toen was er een update van 4 MB voor osx.

  2. Nou wat een gedoe toevallig ff geen bereik of een beveiligd wifi point en dan zit je al
    Geef mij maar mooi via de pc, zet hem ff in vliegtuigmodus en laat i-tunes rustig zijn gang gaan

  3. Als je de over-the-air update zelf even kan weigeren, vind ik het prima. Want anders ben je steeds meteen je jailbreak kwijt met een update en mag je wachten op de nieuwe jailbreak.

  4. Over-the-air update zit al een heel poosje in iOS, de Apple TV 2, die ook iOS draait wordt namelijk wel gewoon over-the-air (WiFi) geupdated met nieuwe firmware.

    Het is dus een kleine moeite voor Apple om dit ook voor iPhone en iPad te implementeren, het zit er namelijk al in.

  5. Dat doet Apple toch ook al in MacOS? Ik hoef niet elke keer enkele gigs binnen te halen bij een MacOS update (patch).

    Ik neem dan trouwens aan dat we het vooral over patches hebben, zoals nu met 4.3.3 en de vorige 4.3.2 versie. Als een nieuwe iOS versie uitkomt (zoals 5) zijn er vaak zulke wezenlijke veranderingen dat je beter een volledige update kan doen, net zoals bij Windows of MacOS (van Snow Leopard naar Lion zal een volledige herinstallatie/upgrade betekenen, net als Win7 naar Win8).

    Het lijkt mij niet zo moeilijk om een patch zo in te richten dat je alleen de wijzigingen overneemt. Nadeel voor Apple: Als je eenmaal een gejailbreakte iPhone hebt, is een jailbreak natuurlijk makkelijker te behouden bij een patch. Een patch kan gemanipuleerd worden door de jailbreak teams, waardoor ze selectief de ‘fixes’ op cruciale bestanden ongedaan zouden kunnen maken, waardoor de jailbreak intact blijft. Misschien is dit voor Apple wel de reden geweest om nog niet op deze manier te werken..

  6. Ik vind het sowieso al zeer belachelijk dat je bij een update het hele os opnieuw moet downloaden, dat kan beter. Waarom zijn updates in windows altijd 1 mb en bij mac en ios 500 tot 600

  7. Maar in tegenstelling tot je Mac of je Apple TV krijgt de iPhone en iPod geen ‘patch’ updates. Je download altijd het gehele besturingssysteem / ipsw bestand helemaal opnieuw (ruim 300MB immers).
    De 4.3.2 en 4.3.3 zijn complete firmware bestanden, en géén patches…..

    Dus ik denk dat Apple dat dan eerst moet veranderen. Ik ga echt geen 300MB of meer over het mobiel datanetwerk trekken. Lol: ze staan nu immers ook alleen maar Apps van max 20MB per stuk toe, om te updaten over het mobiele netwerk….

  8. Het zou verdomme eens tijd worden! Bij Android is dit veel beter geregeld imho.

  9. inderdaad, altijd grote bestanden voor updates,
    zolang ze dit dan gaan doen via WiFi zie ik geen probleem, maar wel eerst vragen …

    ik heb geen probleem mee dat ze groot zijn.
    denk zelfs dat het misschien goed is:
    als er dan toch kleins is dat in de IOs is binnen geslopen (deeltje van een virus ofzo) wordt dit toch verwijderd of overschreven.

  10. De iPhone een paar minuten aan de laptop hangen en via iTunes mag van mij best blijven bestaan hoor, geen enkel probleem mee.

  11. Zelfs wanneer Apple de eis stelt dat je alleen via Wi-Fi kunt updaten, zijn de bestanden eigenlijk nog te groot.

    Waar slaat dit op? Waarom zou je dit niet gewoon via een Wi-Fi verbinding kunnen binnen halen, dat maakt geen verschil met je normale verbinding hoor.

  12. Ik heb liever syncen met iTunes van apps en muziek dan een iOS update via Wifi…

  13. Heel leuk, maar niet interessant. Met m’n gejailbreakede iPhone kan ik ongestoord tetheren. Ik zit er niet op te wachten dat er zomaar nieuwe firmware op komt en ik mijn jailbreak kwijt ben.
    Ook is het een enorm kleine moeite om even je telefoon aan iTunes te hangen.

  14. Dit is wellicht een verkapte maatregel om jailbreak(s/en) tegen te gaan (tenzij je de update kunt weigeren)

  15. Dit is het einde van het Jailbreaken.

  16. Over the air updates would be great , as downloading such a huge update is a pain as you always need a computer to do anything with iphones , also an over the air activation would be better , as you cant use your new iphone until you get home , as with android and windows phone you can in seconds as you walk out of the shop

  17. Prima idee, maar dan met incrementele updates.
    (4.3.3 had met een 100k patch gekund,
    666Mb rondmeppen is dan toch prehistorie)

  18. Origineel geplaatst door f
    Dit is het einde van het Jailbreaken.

    Of het opent juist nieuwe deuren?

  19. Waarom het einde van jailbreaken?
    Alsof als die updates niet out of the box uit te schakelen zijn dat niet de eerste jailbreak tweak is die uitkomt.

  20. Doe maar gewoon via iTunes, anders gaat het super lang duren totdat we daadwerkelijk geupdate hebben. 600+- mb over de lucht heen sturen op mijn iphone en ipad ho maar!

  21. @Pieter: Omdat je op 2 manieren kunt updaten welke alle 2 specifieke eigenschappen hebben:

    Apple gebruikt een systeem waarbij je een update op een apparaat kunt zetten ongeacht wat het draait. Je moet dus niet een specifieke versie draaien voordat je kunt upgraden. Nadeel is dat dit wel een full erase is (alles wordt gewist en er wordt een nieuwe image op je apparaat uitgerold; je hebt echter geen dataverlies omdat men nadien weer een backup terugzet maar dit is geen garantie) en dat dit een nogal fors bestand wordt.

    Andere apparaten zoals de WebOS devices doen dat niet. Zij gebruiken patches die lekker klein zijn en daardoor over the air uit te rollen zijn (installatie is dan ook snel klaar). Je device hoeft ook niet volledig gewist te worden waardoor het risico op dataverlies heel erg klein is. Nadeel is wel dat je een specifieke versie moet draaien, anders krijg je de update niet binnen. Als je een aantal versies achterloopt betekent dat je aardig druk wordt met het installeren van alle updates. Bij Apple is het gewoon 1x installeren en klaar. Dat is o.a. ook de reden waarom je bij Windows continu Windows updates moet draaien en weer nieuwe updates moet downloaden en installeren (iets wat overigens ook voor OS X, Linux, etc. geldt!).

    OCZ had voor de eerste Vertex ssd’s ook methodiek nummer 1 gehanteerd. Dit gaf het voordeel dat iedere ssd naar de nieuwste firmware versie te updaten was. Helaas betekende dit wel dat alle data op de ssd werd gewist en gebruikers een backup terug moesten zetten. Dat vond men bijzonder hinderlijk waarna OCZ is overgestapt op patches waarbij er geen dataverlies optreedt. Als je 1.3 draait en je wilt naar 1.6 dan moet je eerst 1.3 naar 1.4 upgraden, dan 1.4 naar 1.5 en pas daarna kun je de upgrade naar 1.6 doen. Gelukkig zijn er niet zoveel firmware versies en gaat het flashen erg snel.

  22. HTC doet dit al met Androidtelefoons. Werkt erg fijn.

  23. @Pieter: Omdat als je bij Windows iets update, er geen verschil is. Kan me nog herinderen dat er een nieuwe versie van MSN uitkwam. Verschil? Paar foutjes die werden opgelost.

    Dan heb ik het dus over een nieuwe versie, niet een update van een oudere.

  24. Wat anderen al zeggen; zolang je t maar kan weigeren mag het van mij best een nieuwe functie worden.. Ook ivm jailbreak;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.