Reacties voor: iPhone-kloon blijkt moeilijk te synchroniseren met iTunes

Het is een tijd stil geweest rond iPhone-klonen, maar nu hebben we er weer eentje: iemand probeerde zijn pas aangeschafte iPhone-kloon te synchroniseren met iTunes...
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Die chinezen maken ook aaaaalles na he….

  2. Ik ga over 2 weken naar China. Moet dus wel even opletten als mij een iPhone aangeboden wordt.

  3. makkelijk verdienen heh:P

  4. Wat ik me wel afvraag, zit er wel echt 16 GB in?
    Ik vraag me namelijk af of er met een prijs van 100 euro echt sprake kan zijn van oplichting als de omschrijving klopt met wat geleverd wordt.
    Je gebruikt dan wel de naam iPhone, terwijl het geen echte is, maar de telefoon heet ook iPhone, dus hoe wil je em anders gaan noemen?
    Natuurlijk weet je zelf donders goed dat je mensen naait, wss wel achterlijke mensen (100 euro), maar uiteindelijk doe je juridisch gezien denk ik niets verkeerd. Je levert wat is afgesproken.

  5. had die kerel maar niet zo gierig moeten zijn en gewoon goed geld betalen voor een goed product

  6. @Nms: Je levert juridisch gezien niet wat is afgesproken, aangezien de afspraak was dat je een iphone krijgt, en niet een of ander chinees imitatie model….

  7. @Nou, als er op de verpakking en op het apparaat ook gewoon iPhone staat, lever je toch wat je belooft? Het is alleen een Pokkiewokkie iPhone en niet een Apple iPhone.

    Ik heb eens wat aanbiedingen doorgebladerd: een GSM van de wijze Vierling voor €150, iemand? Of een Apple iPhone, Geen Exploitantenembleem (€200) en als iemand nog een goede deal zoekt: 27 Apple iPhones voor €250 (er staat niet bij dat het per stuk is…).

    Wat me trouwens opvalt aan Marktplaats is dat die prijzen nogal wild uiteenlopen: redelijk nieuwe modellen van 16GB staan er van 325 tot 475 euro op. Nogal een verschil. Die goedkope is in Boxtel, misschien willen ze daar geen iPhone.

  8. Altijd leuk om te lezen hoe ontzettend moeilijk ‘t voor sommigen is om een duidelijke en vooral begrijpelijke omschrijving van het aangeboden produkt te geven. Om enkele kenmerken van de aangeboden Iphones te geven: Midden-Europa bril, 3-rond de lader van de speldEU, …werken wereldwijd in al netwerk `s…, …allen komen documenten voor garantie…
    Kan volgens mij niet veel soeps zijn 🙂

  9. @Pascal

    Dat lijkt er idd niet op alsof het een echte Apple is :D,

    @Eppo

    Volgens mij mag je niet eens de naam iPhone gebruiken om dit soort spullen te verkopen. Ook mag het wss niet om het als een iPhone te verkopen, omdat het zo’n groot merk is dat je niet erop let of het apple is of niet..

  10. Dankzij mijn tip dit artikel 🙂

    Toch vind ik dit de best tot nu toe gemaakte iPhone kloon.
    De HiPhone lijkt ook erg op de iPhone, maar deze iconen en uiterlijk komen toch beter overeen.

  11. Ik keek ff naar die advertentie, maar ik denk dat het gewoon met Babelfish is vertaal van engels naar nederlands en dan net iets te letterlijk.. Nog iets wat niet is toegestaan is het tonen van plaatjes van de Apple iPhone, terwijl dit niet het product is wat je gaat afleveren 😉

  12. @NMS en @ Iphoneclub:

    Juridisch gezien ben je zeer fout bezig. Je gebruikt merknamen die je niet mag gebruiken. Waarom denk je dat deze dingen Trademarks zijn? Deze zijn enkel voor Apple beschikbaar. En dus voldoe je niet aan de verwachting van de klant, als je een neppe Iphone verkoopt. Naast dat de merknamen niet gebruikt mogen worden, kan de klant dit gewoon aanvechten. Als hij een Iphone van Apple verwacht en een Pingpong Iphone krijgt van een Chinees, kan hij juridische stappen nemen, enkel als hij terugkeert naar de verkoper en een echte Iphone vraagt en deze niet wil geven met dezelfde voorwaarden, kan hij stappen ondernemen.

  13. Oh en hier is nog een filmpje:

    http://video.google.nl/videoplay?docid=-4253606349779205236&q=ciphone&ei=sOlsSNq7FIzuiQLnnNWkDw&hl=nl

    Hij heeft weliswaar geen pinguin icoon, er schijnen 2 versies van deze ”ciphone” in omloop te zijn.

  14. @iPhoneclub (G):

    een GSM van de wijze Vierling voor €150

    Als dat geen oplichter is, hij verkoopt echt alles voor €150 in BabelFish taal. http://verkopers.marktplaats.nl/10793382 Slecht dat Marktplaats.nl hier niks aan doet.

  15. @ eMO.
    JA XD
    Een XBOX ‘omvat een 12Gb harde aandrijving een haven Hdmi en Hdmi de kabel allen omhoog verpakt met een premiezwarte eindigt XBOX 360 Elite omvat ook een…’

    >.<

  16. Opgelet namaak is overal . ik heb het zelf mogen ondervinden in New York … ach man ben er nog niet goed van . Maar ik moet zeggen alles was tot in het puntje goed nagemaakt. Enkel Hiphone ipv iphone. Was nog een heel spel … de afzetter. Onmiddelijk politie meegenomen naar de winkel. Gelukkig daar mijn geld terug gekregen. Indien hij dat niet deed kon zijn winkel dicht gaan.
    Hij vroeg dus dezelfde prijs als de iphone. ( en dat was dus niet in chinatown nee een zijstraat van Broadway). Nu eind goed al goed. Maar ik wacht nog steeds op de iphone… morgen weet ik meer van mobistar.

  17. Ik wil dus binnenkort ook een iphone kopen(twijfel nog tussen 3G en de oude, waarschijnlijk de oude omdat de 3G een plastic achterkantheeft) Maar de enige manier is dus om te checken ofdat hij echt is, is de verkoper te vragen ofdat hij hem aan zijn computer wil hangen?

  18. @ iphone freak

    Laat hem een paar foto’s sturen van het toestel, en ook van de onderkant (moet namelijk een 30-pin iPod connecter zitten) en ook terwijl hij aan de computer hangt en itunes de iPhone herkent.
    Dan ben je vrijwel zeker dat het een echte is.

  19. Goed… vraag blijft, ben jij fout bezig als je namaak verkoopt via een tweedehandssite of is de fabrikant van die troep fout?
    Of beide?

    @ Iphone freak

    Als het goed is zijn de onderliggende lagen van de interface van de fake iPhones heel anders uitgewerkt dan het geval is bij de iPhone.
    Dit valt meteen op, omdat het niet bij de algehele stijl van de iPhone past.
    Daarnaast raad ik je aan om alleen een iPhone (1.0 via marktplaats) te kopen als je em zelf op mag halen.
    Ik heb zelfs een aantal oplichters betrapt die een heel goed verhaal ophingen en ook een normale prijs vroegen, waar uiteindelijk het ophalen een probleem was of het adres niet klopte.
    Dus pas op, alleen kopen als je het apparaat zelf op mag halen, of via een betrouwbare shop.

  20. Maar werkt hij wel?

  21. @Nms:

    Goed… vraag blijft, ben jij fout bezig als je namaak verkoopt via een tweedehandssite of is de fabrikant van die troep fout?
    Of beide?

    Wat wil je nou eigenlijk? Discussie een bepaalde kant op te sturen? Ofwel “trollen”? Gaat echt nergens over!

  22. Als die chinezen nou eens dezelfde hardware als een echte iPhone in een immitatie model stoppen, vervolgens een of andere Iphone firmware hack maken en dit laten draaien op de Iphone. Dan heb je pas een GOEIE immitatie.
    Ik snap nog steeds niet waarom dat nog niet geprobeerd is…

  23. waarom ookmaar iemand zijn spullen van mp zou halen is mij een raadsel, lopen daar eerlijke mensen rond dan? Ik zou het ieg nooit doen, maarja dat ben ik… Verbazobgwekkend hoeveel 3g’s er nu te koop staan… Goh zijn die al uit joh?!
    een grote boevenbende en de uitbaters van mp zijn nog de grootste schoften, die weten zeer wel wat er gebeurt en maken er dankbaar gebruik van

  24. @ iPhone Freak

    Ik heb ook even andere filpmjes bekeken. De meest opvallende verschillen tussen een echte en namaak iPhone:

    We beginnen aan de bovenkant, met het beeldscherm naar je toe. De audioplug is bij de echte links en bij de namaak rechts. Het schuifje van de simkaart heeft een klein gaatje. Deze zit bij de echte links en bij de namaak rechts. Bij de echte iPhone is dit een los onderdeel die je er helemaal uit kan schuiven en bij de namaak is het een soort van klepje wat aan de foon vast blijft zitten.

    De linkerkant van het toestel heeft een knopje waarmee je het geluid aan en uit kan zetten. Deze is bij de namaak iPhone duidelijk kleiner.

    De onderkant heeft bij een echte iPhone de brede plug-in zoals bij de iPods (ik weet niet hoe t in het echt heet) en bij de namaak iPhone een kleine usb poort.

    Zodra de iPhone aan is zie je ook al een heel groot verschil.
    De echte iPhone heeft ruimte voor 4 icoontjes van boven naar beneden gezien en ook van links naar rechts (de onderste balk met icoontjes is dan niet mee gerekend), dus ruimte voor 16 icoontjes verdeelt over het beeldscherm.
    Bij de namaak iPhone heb je van boven naar beneden gezien ruimte voor 3 icoontjes en van links naar rechts 4, dus 12 icoontjes in totaal.

    Mocht de verpakking erbij zitten dan heeft de verpakking van de echte iPhone aan de onderkant een heel verhaal met o.a. Part no. Serial no. ICCID no
    In het filmpje wat ik heb gezien had de namaakverpakking niks aan de onderkant staan.

    Voor zover heb ik de belangrijkste verschillen die direct zichtbaar zijn even voor je op een rijtje gezet en zoals NMS al had aangegeven, koop alleen als je de iPhone mag ophalen, want wie weet krijg je na betaling wel een baksteen thuisgestuurd.

    Succes ermee!

  25. @ Sjowel

    Het is inderdaad waar dat er een hoop oplichters tussen zitten op marktplaats. Vooral als het gaat op het gebied van audio, computers, auto’s en mobiele telefonie.

    Ik heb echter mijn iPhone ook gekocht via marktplaats. De verkoper had een partij ingekocht in amerika. Ik had gevraagd of ik langs mocht komen om eerst te kijken en dan eventueel te kopen. Puur om er zeker van te zijn dat ik niet met een HiPhone of CiPhone te maken heb en natuurlijk om te kijken of deze persoon daadwerkelijk een partij had staan.

    Het is dus niet zo dat er allemaal oplichters op marktplaats rondhangen, maar zodra het om dure bovengenoemde spullen gaat, moet je wel extra alert blijven en bij voorkeur langs gaan bij de verkoper.

    Oh ja… mijn iPhone is een echte van Apple en deze persoon had inderdaad een partij opgekocht 😉

  26. @Sjowel
    @Julian

    Ook ik heb mijn Iphone via Marktplaats bemachtigd, zoals ik wel meer via Marktplaats koop.
    En inderdaad ook gewoon bij iemand thuis opgehaald.
    De reden dat helaas ook oplichters nog steeds kunnen toeslaan op Marktplaats ligt meer bij de potentiële kopers die té goedgelovig of naïef zijn. Ik koop ook geregeld bv CD’s via Marktplaats en dan gaat ‘t natuurlijk om relatief kleine bedragen. Gewoon geld overmaken en pakketje laten opsturen. Als ‘t echter om waardevollere spullen gaat zoals een Iphone dan is er voor mij maar één manier waarop de deal wordt gesloten: bij de verkoper thuis. Als dat op problemen stuit: NO DEAL!!!

  27. @ pascal
    @ Sjowel
    @ iPhone Freak

    Precies zo hoort het. Geen deal als het niet mogelijk is om de iPhone aan huis op te halen.

    Nog even een aanvulling op de iPhone 3G die wordt aangeboden op marktplaats. Dit zijn inderdaad hoogstwaarschijnlijk oplichters. Maar er zijn helaas genoeg mensen die zich blind staren op de 3G en dat ding zo graag willen hebben voor 11 juli, dat ze er helaas in zullen trappen.

    Dus iPhone Freak, genoeg tips lijkt me zo? Succes met het zoeken naar een iPhone en mocht je er een kunnen aanschaffen… veel plezier ermee! 😉

  28. Bedankt voor de tips 🙂
    Gaat helemaal goed komen!

  29. @iPhone Freak

    Nog een tip: op de originele Iphone staat op de achterkant een uniek serienummer en IMEI-nummer. Dit laatste nummer is per Iphone uniek, het serienummer weet ik zo niet. Hetzelfde serienummer en IMEI-nummer staan ook op onderkant van de doos en in de Iphone (onder ‘instellingen’ -> ‘algemeen’ -> ‘info’)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.