Reacties voor: Analist: ‘iPhone is een enorme cashcow voor Apple’

Analist Vincent Rech van Societe Generale denkt dat de iPhone een grotere cashcow voor Apple is dan we allemaal denken. Zelfs als Apple stopt met verkopen van de iPhone blijft het een interessante marge opleveren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Hulde aan Apple

    laat ze nog meer hoogwaardige en innovatieve apparaten produceren!!!!

  2. En waar bestaat die winstgevenheid v/h apparaat dan uit? apps?

  3. Maar die 2 jarige afbetaling stopt hier in Nederland toch vanaf januari?

  4. Vergeet hij ook niet de omzetten uit de AppStore? Dit is ook erg winstgevend voor Apple Inc.

  5. @ Kees,
    ik las eerder ergens een beargumentatie dat de winstgevendheid van de app store peanuts is, dat gaat over enkele miljoenen, meer niet.

    Tja, als Apple 255 dollar per aandeel bereikt, wat volgens mij zeker geen onrealistische koers is eind dit jaar over begin volgend jaar, dan is Apple dus even groot als Microsoft!

    (dwz, bij gelijkblijvende koers van MSFT)

  6. En daar moet je een duurbetaalde analist voor zijn? Iedereen met een paar hersencellen weet toch dat de iPhone (en voorheen de iPods) de grote geldmakers zijn voor Apple.

  7. Apple mag de wereld overnemen. Over een decennia bestaat er niks anders meer dan een iphone. Dan is alles zo perfect uitgewerkt en alles…

  8. Wat bart hier zegt slaat natuurlijk nergens op…
    Een waarde van een aandeel zegt niets over de grootte van het bedrijf. Paar maanden terug was het aandeel van ING tot bijna een nulpunt gezakt. Dat wil niet zeggen dat het dan plots een klein bedrijf is ofzo…

  9. @fletchify: ik denk dat dat wel meevalt…. zo perfect is het allemaal niet!

  10. Hoop het toch niet Fletchify..als Apple bepaalde dingen steeds dicht blijft gooien en andere telefoontjes worden ook steeds mooier en makkelijker (evt. van Apple afgekeken of niet) maar die telefoontjes houden wel alles open dan stappen heel heel veel mensen over denk ik.
    Apple blijft in veel mensen hun ogen wel een dictatuurtje.
    En bepaalde dingen vind ik bij andere telefoontjes ook al makkelijker, alleen vind ik op dit moment de Iphone nog de mooiste en makkelijkste..maar dat kan zo veranderen.

  11. Dat wilde k net zeggen…..
    Ik begrijp niet dat de meeste mensen niet in de gaten hebben hoeveel ze door het (2-jarige) abo voor hun iPhone eigenlijk betalen…
    Is nl tegen de € 800.- per apparaat.

    Origineel geplaatst door Marco
    En daar moet je een duurbetaalde analist voor zijn? Iedereen met een paar hersencellen weet toch dat de iPhone (en voorheen de iPods) de grote geldmakers zijn voor Apple.

  12. Origineel geplaatst door tim
    Wat bart hier zegt slaat natuurlijk nergens op…
    Een waarde van een aandeel zegt niets over de grootte van het bedrijf. Paar maanden terug was het aandeel van ING tot bijna een nulpunt gezakt. Dat wil niet zeggen dat het dan plots een klein bedrijf is ofzo…

    Tim, in de financiële wereld is dat wel een gebruikelijke methode. Waardering van een bedrijf, overigens geen exacte wetenschap, komt overeen met het inschatten van hoeveel ‘men’ bereid is ervoor te willen betalen. Oftewel, de dagwaarde van alle uitstaande aandelen tezamen bepalen de waarde van het bedrijf.

    Ik weet niet waar jij “grootte” van een bedrijf aan zou willen meten? Het aantal werknemers? De hoogte van het hoofdkantoor, het aantal vestigingen?

    En ja, ING was een aantal maanden geleden zo zwak dat het zonder de injectie van 10 Miljard van Bos failliet zou zijn geweest.

  13. vaag plaatje van een koe trouwens, lijkt wel of hij geen benen heeft

  14. @bart: ik denk toch dat redelijk veel opbrengt de app store als je weet hoeveel iphones er in omloop zijn of ik moet een van de weinige dat voor een app betaal

  15. Heb ik geen analist voor nodig 🙂
    De iPhone is succesvol en geeft dus ook winst, niks speciaals.

  16. Origineel geplaatst door Mattias
    @bart: ik denk toch dat redelijk veel opbrengt de app store als je weet hoeveel iphones er in omloop zijn of ik moet een van de weinige dat voor een app betaal

    Ik kan er geen cijfers vinden over de opbrengsten. Er zijn inmiddels 1,5 miljard apps gedownload door gebruikers. Hoeveel hiervan betaalde waren en hoeveel gratis heb ik niet kunnen vinden. Als ik naar mezelf kijk, dan is ca 20% van mijn apps betaald, het overige is gratis. Apple krijgt 30 of 40% van de opbrengst, (schijnt per land verschillend te zijn) Wat een gemiddelde app kost weet ik ook niet. Maar inderdaad, als ik met mijn gegevens ga rekenen, dan kom ik aan een omzet van zo’n 100 miljoen euro bij een kostprijs van gemiddeld 1 euro per app. Dat is inderdaad niet onaanzienlijk. Echter, de werkelijkheid kan zomaar 50 miljoen hoger over lager uitvallen wegens het ontbreken van gegevens.

  17. Origineel geplaatst door Ferry vd Z
    Dat wilde k net zeggen…..
    Ik begrijp niet dat de meeste mensen niet in de gaten hebben hoeveel ze door het (2-jarige) abo voor hun iPhone eigenlijk betalen…
    Is nl tegen de € 800.- per apparaat.

    dat heb ik juist héél goed in de gaten, en ben erg tevreden met de prijs van het i150 abo, als je ziet wat je ervoor krijgt. Als je los een iPhone koopt, zul je ook een sim only met internet moeten nemen en mij maak je niet wijs dat dat enorm veel scheelt. Bovendien had ik geen €600,- op de plank liggen om ermee naar België te rijden en maar hopen dat ik daar op goed geluk één kon scoren.

  18. @Bart, als je met feitjes wilt gooien moet je het wel goed doen en niet de Telegraaf napraten.
    De 10Miljard voor ING was om de balans te versterken zodat ze goedkoper geld konden lenen van andere banken. Dit was nodig omdat de verhouding eigen balans/uitstaand vermogen niet meer in balans was.

    ING heeft nooit op omvallen gestaan, en zal dat ook niet doen. Met een totaal uitstaand vermogen van 1300Miljard, hebben ze twee maal het BNP!

  19. @bart: zeker en nog eens reken voor apps als navigatie wat toch 80 euro kost pak aan 35% is 28euro voor 1 app wat brengt dat dan niet op? ik weet niet hoeveel er gedownload zijn maar zal volgens mij wel aanzienlijk zijn als je alleen nog maar naar europa kijkt

  20. Er is al eens een artikel geweest hier op iPhoneclub (denk ik) waarin gezegd werd dat de app store niet winstgevend is voor Apple…linky link

  21. Origineel geplaatst door Ferry vd Z
    Dat wilde k net zeggen…..
    Ik begrijp niet dat de meeste mensen niet in de gaten hebben hoeveel ze door het (2-jarige) abo voor hun iPhone eigenlijk betalen…
    Is nl tegen de € 800.- per apparaat.

    Correctie, voor hun iPhone EN abonnement. Dus niet 800 euro per apparaat, maar alles bij elkaar. En dan is het niet zo duur allemaal.

    Waarom is iedereen zo kortzichtig hierin? En denken ze dat je alleen voor dat apparaat betaald?

  22. Origineel geplaatst door Ferry vd Z
    Ik begrijp niet dat de meeste mensen niet in de gaten hebben hoeveel ze door het (2-jarige) abo voor hun iPhone eigenlijk betalen…Is nl tegen de € 800.- per apparaat.

    Zullen we het bij de feiten houden? Ik betaal als ondernemer (excl. btw):
    24 x 37,77
    1 x 100,00 voor het toestel
    = 1006,48 euro totaal

    Daarvoor krijg je:
    Iphone 3GS 32GB
    7200 belminuten
    7200 sms’jes
    visual voicemail
    onbeperkt internet 2m/bit in NL
    Hotspots (ook KPN) in NL

    Probeer ik dat te vergelijken met een los abonnement bij T-mobile dan kost een sim-only 300 14,50 per maand. Doe ik er nog een W&Wplus abonnement bij a 12,50 terwijl dat maar 1 m/bit is. Doen we er ook nog 30 sms’jes bij a 2,48 en dan betaal je per maand 29,48.

    Doen we dat x 24 maanden dan kom je op 707,52 euro. Met andere woorden; ik betaal dus netto 298,96 voor een Iphone en dan heb ik ook nog 2x zoveel bandbreedte, geen limiet, 10x zoveel SMSjes, visual voicemail (als dienst) en hotspots.

    300 euro vind ik een mooie prijs voor een dergelijk prettig apparaat.

  23. Origineel geplaatst door Calvin
    @Bart, als je met feitjes wilt gooien moet je het wel goed doen en niet de Telegraaf napraten.
    De 10Miljard voor ING was om de balans te versterken zodat ze goedkoper geld konden lenen van andere banken. Dit was nodig omdat de verhouding eigen balans/uitstaand vermogen niet meer in balans was.ING heeft nooit op omvallen gestaan, en zal dat ook niet doen. Met een totaal uitstaand vermogen van 1300Miljard, hebben ze twee maal het BNP!

    hm, beetje of topic, wordt het nu, maar we kunnen er wat van leren denk ik maar…

    @ Calvin: Je hebt gelijk, ik vergis me ING stond nooit op omvallen, dat was dus Fortis.

    Echter wat je vervolgens zegt klopt absoluut niet, jij verwart ‘uitstaand vermogen’ met het eigen vermogen.

    ING heeft geen 1300 miljard, dat heeft ING uitgeleend en valt onder de activa van de eigen balans. Een verhouding ‘uitstaand vermogen’ / eigen balans bestaat niet.
    Een verhouding eigen vermogen /uitstaand vermogen wel. Die mocht altijd maximaal 1:12 meen ik maar is nu verlaagd. Meer geld dan deze verhouding mag een bank niet uitlenen.

  24. Dan is het geen CashCow, maar een STAR…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.