Reacties voor: iPhone is de hedendaagse crackberry voor Stanford-studenten

Uit een onderzoek van Stanford blijkt dat studenten de iPhone net zo verslavend vinden als vroeger de Blackberry. Eenderde is bang om verslaafd te raken en eveneens eenderde heeft wel eens klachten gekregen dat ze de iPhone te veel gebruiken.

Reacties: 27 reacties

  1. Erg herkenbaar dit. Ik merk van mezelf ook wel dat ik er teveel aan zit. Heb ook al 2 keer een opmerking gekregen dat ik er teveel mee speelde en verslaafd was.

    Nu probeer ik te minderen maar wil nog niet echt lukken..

  2. Bij mij is het mijn baby 😀

  3. Toevallig, ik realiseerde me net vandaag hoeveel ik naar dat ding kijk. Beetje veel te veel eigenlijk… 😉

  4. Ik snapte het eerst echt niet dat mensen zo blij werden van hun iPhone… nu ik hem zelf alweer wat maandjes heb kan ik zonder schaamte zeggen dat je er gewoon echt verliefd op wordt en ik er echt alles mee doet!! I <3 my iPhone!

  5. Moet ook zeggen dat ik hem toch iets te vaak pak op een dag, maar goed..vind je het ook gek als je ziet wat er allemaal mee kan.
    De 1 pakt nu de laptop, de ander de iphone..beide kunnen ze ongeveer hetzelfde. Maar wel herkenbaar inderdaad.

  6. Ik word ook elke dag hieraan herinnerd door mijn vrouwtje.

    Teveel met me iPhone bezig pff dit had ik nooit met andere toestellen, HELP! Is er ergens een nummer dat ik kan bellen voor deze verslaving? 🙂

  7. Mijn laptop verslaving is in ieder geval over. Als ik straks maar geen iPad verslaving krijg.

  8. Tja, ik ben er wel veel mee bezig, maar m’n iPhone vervangt dan ook m’n brievenbus (email), agenda, telefoonboek, fototoestel, stratenboek, atlas, videocamera, radio, televisie (uitzending gemist), knipselarchief (Evernote), archief met werkdocumenten (Dropbox), notitieblok, kookboek (Jamie Oliver App en Appie), wekker (sleepcycle), memorecorder, encyclopedie, woordenboek, fietskaarten (fietsknoop-app), hardlooptrainer (RunKeeperPro), babyfoon (babymonitor), boekenwinkel (Amazon en Bol.com), boekenkast (Kindle), krant en tijdschriften (RSS-reader) en rommelmarkt (Ebay). Als je kijkt hoeveel tijd ik vroeger met al die dingen samen kwijt was, dan besteed ik relatief WEINIG tijd op m’n iPhone.

    En dan heb ik het nog niet eens over de spelletjes die ik er allemaal op speel 🙂

  9. Idem hier. Krijg zelfs last van mijn linkerarm. IPhone-arm ipv muisarm 🙁

  10. Zal er ook een app zijn om van je verslaving af te komen??

    Zal wel anders gaat de slogen “we have an app for that” niet meer door ..

    Verders kijk ik wel veel maar kan ik ook dagen zonder puur omdat ik geen zin heb om hem in me oplader te doen :p

  11. Nou zo erg is het bij mij niet. Ik speel er misschien iets vaker een spelletje op dan een ander device omdat hij daar uitermate voor geschikt is. Qua dagelijkse functies gebruik ik hem niet meer of minder dan ieder ander toestel wat ik heb (gehad). Om hem nou een naam te geven gaat wel heel erg ver, het is en blijft maar een gebruiks voorwerp. Maar ja, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

  12. Origineel geplaatst door Raôul
    Ik word ook elke dag hieraan herinnerd door mijn vrouwtje.Teveel met me iPhone bezig pff dit had ik nooit met andere toestellen, HELP! Is er ergens een nummer dat ik kan bellen voor deze verslaving?

    Ach, ik heb mijn vrouw mijn oude 3G gegeven. Plotseling geen klachten meer over te vaak met mijn iPhone bezig zijn:-)

  13. Ik ben die troetel fase na 2 jaar pas voorbij en dan worden de mankementen steeds duidelijker(niet dat de iPhone niet geweldig is, maar de mens wil altijd meer).
    Ik heb nu wel een balans gevonden in hoe vaak ik dat ding gebruik en waarvoor(Heb de app indeling over m’n schermen nu optimaal gerangschikt). En merk echt dat het een verlengde is van mijn brein. Op één kritisch punt na en dat is het bellen. Het ligt niet aan T-Mobile, de telefoon app crasht of happert gewoon te vaak(meer dan dat je van een welk ander telefoon gewend bent).

  14. Origineel geplaatst door Amine
    Op één kritisch punt na en dat is het bellen. Het ligt niet aan T-Mobile, de telefoon app crasht of happert gewoon te vaak(meer dan dat je van een welk ander telefoon gewend bent).

    Ik denk dat dat wel degelijk aan T-Mobile ligt, want hier met Telfort nog NOOIT een crash van de telefoon app meegemaakt.

    Of misschien heeft jouw iPhone een restore nodig?

  15. Ik ben 13 en ik kan er niet van af blijven!

  16. Ha! Prachtig onderzoek is dit.. lijkt me geweldig om zo’n enquete onder ipc’ers te houden. Ik wou zeggen dat ik ook bij de 75% hoor die in slaap valt met z’n iPhone. Wie doet mee deze enquete te maken.. mogen we m dan via ipc aanbieden?

  17. Origineel geplaatst door dutchie
    Zal er ook een app zijn om van je verslaving af te komen??Zal wel anders gaat de slogen “we have an app for that” niet meer door..

    Tuurlijk 😀 das een app die, als je hem opstart, je iPhone voor een vooraf bepaalde tijd blokkeert. Wat je ook kan doen, is er een wachtwoord opzetten en die meerdere keren fout invoeren (let op dat je niet na 5 of 10 x fout je iPhone wist 😛 Die optie uitzetten dus)

  18. Vandaag een dode pixel gekregen. En nog bijna in het midden van het scherm ook! Argh! @#$% En als ik voor de garantie ga krijg ik een nieuw model waar geen JB voor beschikbaar is. Wat een knudde toestel! Vijf maanden oud. Erger me er dodelijk aan.

    Maar idd, ik gebruik hem ook meer dan mijn vorige telefoon. Verslaafd? Nee.

  19. Voordat ik bijna 2jaar geleden een iPhone had, las en beantwoorde ik mijn email, en surfde ik op het internet met een laptop. Sinds ik een iPhone heb, blijft de laptop op de zaak, en surf en mail ik met de iPhone. Inmiddels hebben we 5 iPhone’s in de familie, en wordt er meer op de iPhone gekeken dan naar TV. Wat zal dat worden als de iPad in huis komt.

  20. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, maar misschien komt dat door die foto van mijn vriendin.

  21. @Graf Zum Kotzen:
    whahahaha dat ken ik heb precies t zelfde gedaan en ook het zelfde resultaat behaald we zijn zo gehaaid whahaha

  22. Wat zou het toch zijn?
    Want de iPhone moet wel iets bijzonders hebben.
    Ik was altijd al Applegek, maar ik heb nog nooit ZO ontzettend veel tijd besteed aan een appraat.
    Ik ben er ook dingen van gaan doen die ik eerst niet deed, zoals boeken lezen (door Stanza) en ik download eindeloos spelletjes die ik uittest, terwijl ik al sinds 1995 geen spelletjes meer heb gespeeld…
    Ik denk dat het vooral aantrekkelijk is dat al die dingen kunnen op zo’n klein formaat.

  23. o jee ik heb er gister net een besteld….

  24. Ja ik heb er ook last, die telefoon dwingt je op de één of andere manier om vaak ter hand te nemen, maar heb nog geen moment spijt van mijn aankoop…. Daar denkt m’n vriendin overigens anders over 😉

    @Raôul: misschien kan je 0900-helpikhebeenverslaving bellen 😉

  25. ik heb tot Vorigjaar alleen Nokia gebruikt. Nu heb ik al 1 jaar een iphone 3g en ik vind het erg verslavend.

    ik vind het een hele goede apparaatje en erg handig, dus ik denk dat ik vooraltijd een iphone wil. En als ik beetje geld heb gespaard ga ik voor een mac ehehhe

    APPLE GA ZO DOOR!!!

  26. De oplossing is simpel……..update je telefoon naar 3.1.3 en je zult merken dat je hem ineens een stuk minder gebruikt…………#%$@#$$%#@ !!!!!

  27. @VonZescao:
    Ik had al na drie maanden een dode pixel ook midden in het scherm kwaliteitje hoor..
    Ik heb nu gewoon een crackberry en heb ook nooit problemen meer met ontvangst (t-mobile) dus het zal wel aan de combinatie t-mobile-iPhone zijn dat de ontvangst soms zo slecht is?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.