Reacties voor: iOS 8 installeren op iPhone en iPad: dit moet je weten

Apple heeft eindelijk iOS 8 beschikbaar gesteld. In dit artikelen vertellen we hoe je de update installeert en waar je rekening mee moet houden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Heeft whatsapp nog een week om hun app te optimaliseren.

  2. @@rno: Heeft de update van whatsapp de crashes niet verholpen onder iOs 8 beta?

  3. Ik verwacht echt niet dat iOS 8 (de uiteindelijke publieke versie, geen GM) vanavond wordt vrijgegeven hoor. Ik schat pas een dag voor de echt officiele lancering van de iPhone 6 in de eerste landen golf.

  4. Voor foto’s is Flickr ook een goede oplossing. 1 terabyte (gratis) ruimte en rechtstreeks vanuit je filmrol te uploaden.

  5. Iedereen doet wat hij/zij wil en ik dus ook. 😉

    Bijgevolg doe ik de update van een nieuwe iOS versie met iTunes. Dan ben ik zeker dat er een fris gewassen en gestreken disk image (ramdisk) op de iDevices komt ipv. van een soort “patchwork”. Met een iTunes update maakt het ook niet veel uit hoeveel RAM er op de iDevices nog vrij is.

  6. Helemaal gelijk Timosha! Gewoon met iTunes doen, en je hebt nergens last meer van!

    Btw. Kan het dan kwaad dat ik mijn iTunes bilbiotheek op een externe HD heb als ik mijn iDevices update?

  7. Origineel geplaatst door Timosha
    Iedereen doet wat hij/zij wil en ik dus ook. 😉
    Bijgevolg doe ik de update van een nieuwe iOS versie met iTunes. Dan ben ik zeker dat er een fris gewassen en gestreken disk image (ramdisk) op de iDevices komt ipv. van een soort “patchwork”. Met een iTunes update maakt het ook niet veel uit hoeveel RAM er op de iDevices nog vrij is.

    Ik neem aan dat je dan ook geen backup terugzet. Voor veel mensen is dat onacceptabel ivm savegame data, whatsapp historie enz.

  8. @HooijmansNL: Voor een iOS update met iTunes maakt het niets uit waar de iTunes bibliotheek staat. Zorg er wel voor dat de bibliotheek online is.

    Ik verwacht echt niet dat iOS 8 (de uiteindelijke publieke versie, geen GM) vanavond wordt vrijgegeven hoor.

    De ontwikkelaars zullen toch wel een soort van GM nodig hebben om hun apps volledig aan te passen tegen de tijd dat de GA wordt vrijgegeven. Met die brakke iOS 8 Beta 5 schiet het niet erg op.

    @Peabz21: Met een iTunes update hoef je geen backup terug te zetten.

  9. misschien ook handig om te controleren of je alle updates van ios 7 erop hebt staan?

  10. Origineel geplaatst door Timosha
    @Peabz21: Met een iTunes update hoef je geen backup terug te zetten.

    Ah top! Ga ik het deze keer ook via iTunes doen.

  11. Heb je ook 3GB nodig als je via iTunes gaat? Kan nooit 3gb ruimte maken hahah

  12. @@rno: Dat zou sinds gisteren al verholpen moeten zijn, na de update van WhatsApp 😉

  13. @HooijmansNL: Voorgaande versies waren ook snel te installeren

    iOS7: 18 september 2013, 8 dagen na keynote
    iOS6: 19 september 2012, een week na de keynote
    iOS5: 12 oktober 2011, 8 dagen na de keynote

    Apple heeft er in het verleden wel een handje van gehad om een aantal producten onmiddellijk leverbaar te maken. Maar met iOS en OSX heb ik dat idd nog niet gezien.

    Maarreh, ik kijk de kat wel even uit de boom, ben veel te afhankelijk van iOS en OSX voor mijn werk. Vergt wel discipline want wie wil er nou niet meespelen met al die verhalen die dan rondgaan?

  14. Ik denk dat iOS 8 woensdag 17 september voor iedereen beschikbaar word gesteld…

  15. Origineel geplaatst door Rembert
    Maarreh, ik kijk de kat wel even uit de boom, ben veel te afhankelijk van iOS en OSX voor mijn werk. Vergt wel discipline want wie wil er nou niet meespelen met al die verhalen die dan rondgaan?

    Ik wacht ook met mijn werk want niet alle programma’s gaan werken op die nieuwe versies.

  16. @Mellie Mel: Weet ik niet, maar gezien het commentaar op de update van whats wacht ik daar effe mee

  17. Uiteraard gaat bij mijn iPhone 4S de WiFi en Bluetooth net kapot vlak voor de new iOS… Op forums is duidelijk dat er faulty chips in sommige lichtingen 4s zitten. Balen. Zo wordt een 800-900 euro smartphone opeens een hele domme-phone. Erg slecht, vooral omdat er op het support forum van apple zo ontzettend veel klachten/medelotgenoten zijn en Apple het laat afweten in haar service. Bedrukt feestje zo vanavond.

  18. Ik begrijp de opmerking “nu bijkopen van icloud-opslag” niet aangezien er voor iphone-gebruikers ook een icloud/photos-app update aan zit te komen die wellicht hele andere opslagopties&prijzen met zich meebrengt. Mss even aanpassen?

  19. Origineel geplaatst door Timosha
    @Peabz21: Met een iTunes update hoef je geen backup terug te zetten.

    Dit klopt niet helemaal! Bij een ‘iTunes update’ vindt alles automatisch plaats en zet hij juist WEL een backup terug (zonder dat je daar al teveel van merkt). Dit in tegenstelling tot een ‘delta’ OTA update. Deze ‘patcht’ in feite je oude iOS naar iOS8 toe zodat je geen backup hoeft terug te zetten. Door dit ‘patchen’ kan een delta-image veel kleiner gemaakt worden dan een iTunes image. Echter voor het patchen wordt er op je iPhone wel eerst een complete kopie gemaakt van je huidige iOS-versie. Na het patchen wordt je oude iOS verwijderd en wordt de gepatchte iOS-versie (iOS8 dus in dit geval) operationeel gesteld. Workflow iTunes update:- backup (‘veiligheidskopie’) wordt gemaakt- image (volledige iOS8-versie) wordt gedownload- iOS8 wordt geïnstalleerd (oude versie wordt overschreven)- backup wordt gerestored

  20. @iNick:

    Workflow iTunes update:- backup (‘veiligheidskopie’) wordt gemaakt- image (volledige iOS8-versie) wordt gedownload- iOS8 wordt geïnstalleerd (oude versie wordt overschreven)- backup wordt gerestored

    Die iTunes workflow klopt als een zwerende vinger. 😉

    Met een iTunes update hoef je geen backup terug te zetten.

    Hiermee bedoel ik dat er geen interactie van de gebruiker noodzakelijk is.

  21. “…dus heeft jouw iPhone de mogelijkheid om te updaten, doe het vooral zodra het kan”

    Dat is in strijd met een alinea eerder in het artikel over de iPhone 4S en iPad 2. Artikelconclusie is dus iets te (over?)enthousiast 🙂

  22. Zo irritant! Ik heb net ios 8 GM geïnstalleerd op mijn iPad en wat blijkt! Continuïty doet het niet op de iPad 3, terwijl deze wel Bluetooth 4 heeft! Wat probeert Apple met mij te doen?

    Bankroet maken ofzo? Apple Watch, iPhone 6, nieuwe IMac, iPad en ook nog binnenkort Appletv…zucht!

  23. @mellie mel: Eind september zouden handsoff en Continuïty pas op het punt staan en uitkomen omdat dit in alle bèta’s zo een Buggy bedoening was

  24. Via Instellingen > Algemeen > Gebruik kun je zien hoeveel ruimte er nog vrij is (in dit geval 5,2GB van de 51,5GB beschikbare opslagruimte).

    Bovenstaande lijkt me niet juist.
    Dit zal een 64Gb apparaat zijn, waarvan 7,3Gb wordt gebruikt door het apparaat zelf, 51Gb gebruikt door geïnstalleerde apps, foto’s, video’s, muziek enz en er is nog 5,2Gb ongebruikt.

    Er zou dus moeten staan: nog 5,2 Gb vrij van 56,7Gb of van 64Gb
    (Red.) Gecorrigeerd. Overigens geeft onze iPhone 5S maar 56,0GB als vrije ruimte aan

  25. Ik wil m’n jailbreak niet kwijt dus ik wacht nog even! 😀

  26. En weet men al iets meer over batterijverbruik in ios8? Lees er weing over

  27. Heb geen problemen met mijn batterij. Gaat echt goed.

  28. In het artikel staat dat het slim is om als je een ouder apparaat hebt die nog wel ondersteund wordt zoals de ipad 2 en iPhone 4s om even te wachten met de update omdat het apparaat langzaam kan worden.

    Ik heb een Ipad 3 valt die dan ook onder de wat oudere apparaten die wel ondersteund worden?

  29. Ik zie niet goed welke meerwaarde ios8 voor mij kan betekenen op mijn iphone 5 tov ios7?! Iemand die mij kan overtuigen?

  30. TIP

    Zijn er Apps waar je niet zonder kunt? Check dan eerst of deze compatible zijn. Na het installeren van de GM kon ik ongeveer een kwart van de Apps weggooien tot er een update komt omdat ze niet meer werkten. Serieus.

    Voor iPad bezitters (zoals ik) verandert er sowieso weinig dat écht boeit (de “Tips App”, Apple, écht, serieus? Moest dat?) dus je kunt beter wachten tot 8.1 o.i.d. dan is alles wel geupdate wat je niet kunt missen. Tot die tijd is iOS 7 prima.

  31. @naud: Dat wil ik ook weten. Heb een iPad 3 en wil deze aankomende winter inruilen voor een nieuwe iPad. Maar heeft iemand ervaring met iOS 8 op een iPad 3?

    Ik heb nog een trauma van iOS 4 op mijn iPhone 3g. Die kon de prullenbak in.

  32. Ik vraag me af of de batterij langer meegaat of dat ie sneller leeg gaat

  33. Is het nodig om de nieuwste update van iOS7 nodig of is de een na laatste voldoende?

  34. Ik wacht wel met updaten van iOS tot ik mijn iPhone4 kan updaten naar een 5S of misschien een 6.

  35. @Mike: Als het goed is kan het ook met een niet-geupdate versie van iOS7

  36. @Martijn: oke, dank je

  37. Ik ben zojuist weer terug op iOS 7. Wat is iOS 8 GM verschrikkelijk traag en wat een black-screens, programma crashes etc.!

    Overigens; ik draaide het op een iPhone 4s. Zijn er meer mensen met dit probleem?

  38. Ah ‘goed’ om te lezen dat iOS 8 op de iPhone 4s misschien geen goed idee is.

    Mijn ervaringen met iOS 4 op de iPhone 3G, iOS 7 op de iPhone 4 hebben mij gevormd 😉

    Zojuist de 4s nog eens een schone dfu installatie van de laatste iOS 7 versie laten ondergaan, zodat die weer zo lang mogelijk mee kan, zonder iOS 8.

    Nu maar hopen dat hij na de release toch niet alvast de delta / ota update download en onnodig ruimte in beslag zit te nemen op de 4s. En dan nog maar te zwijgen over dat ‘1’tje bij de Instellingen.app, daar ga ik dan weer heel lang tegenaan moeten kijken….. 🙁

  39. @Flieps: Wacht maar even AF, de iPad 3 zit op het randje net als de 4s

  40. @job: Meer vergelijkbaar met de ipad 2, aangezien de ipad 3 alleen een nieuwe grafische core heeft A5X (ivm retina) en die verder gelijk is aan de ipad 2 met de A5.

    Dus ook daarvoor: afwachten.

    Ik heb ook een iphone 5, waarmee ik ga wachten. M’n eerste iphone die ik langer dan 2 jaar ga houden, hiervoor uiteraard nooit. Veel klachten gehoord over trage toestellen na 2 jaar.

  41. @Velocus: Misschien moet je het iOS8 dossier dat elders op deze site staat eens even lezen en kijken of daar functies bij staan die voor jou de moeite waard zijn om over te stappen!

  42. Als elke 4S bezitter de kat uit de boom kijkt, komen we nooit te weten hoe iOS 8 zich op dit toestel gedraagt. Ik heb een 4S en ga daarom zsm iOS 8 gaan gebruiken. #takingonefortheteam

  43. @mellie mel: simpel koop geen apple producten

  44. iOS 8 installeren bij onvoldoende ruimte: optie 1: via iTunes, optie 2: maak backup op iCloud, iPad wissen, installeren, backup terugzetten.

  45. Op mijn ipad2 iOS 8 geïnstalleerd maar sommige apps reageren niet naar wens daarom wil ik terug naar IOS 7 .hoe doe ik dat?

  46. Ik heb op mijn iphone 4s iOS 8 geïnstalleerd alleen nu staat er een toegangscode op waarvan ik de code niet weet wat nu??

  47. Hallo, Blood sweat and Tears na het upgraden van ios 7 naar 8 gisteren. Alles vastgelopen in de herstel modus over itunes, wie weet raad, laatste versie Itunes voor de back up met ios 7 gedownload. Bij aanklikken Herstel Iphone wordt de software wel uitgepakt maar aan het eind komt de foutmeling 17. Al Apple’s website adviezen uitgeprobeern, maar mn Iphone 5S zit muur vast met t icoontje van Itunes en de 5 pins aansluiting, aangevend dat je je Iphone moet koppelen aan Itunes, 100 x aan/uit/reset homeknop en 30 x Herstel Iphone gedaan niets helpt, wie weet raad ? Groet Eric

  48. @Eric: Probeer eens een andere USB aansluiting, werkt dat niet, lees dan dit.

  49. Weet iemand of de spraak naar tekst functionaliteit in
    IOS 8 alleen op de 5S beschikbaar is? Want ik krijg het op andere apparaten niet aan de praat.

  50. Iphone 4s ios 8
    Accu gaat veel sneller leeg.
    En werkt zoals voorspeld, trager.

  51. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
    Op mijn ipad2 iOS 8 geïnstalleerd maar sommige apps reageren niet naar wens daarom wil ik terug naar IOS 7 .hoe doe ik dat?

    Daar ben ik ook heel erg benieuwd naar, bevalt mij ook niet.

  52. @AppleFreak: Die van mij loopt verschrikkelijk snel leeg. Normaal haal ik makkelijk een hele dag, nu net aan een halve… Zie echter weinig anderen met dezelfde klachten. Heb een 5s.

  53. @Henk Noordzij
    Via http://www.iphonehacks.com/download-ipad-ios-firmware ff de juiste firmware downloaden, dan je iPad aansluiten en verbinden met iTunes, druk op shift + herstel en kies je gedownloade firmware en binnen 5 minuten Voila het is gelukt. En bij mij ook 😉

  54. @Timosha:

    Kun je mij precies uitleggen waarom ik niet gelijk iclouddrive moet installeren?

  55. @Elise: dramitisch snel leeg op mijn 5 s

  56. @Henk Noordzij: ik heb er ook spijt van. Wat een trage bedoening

  57. @gerwin: Ik heb net dezelfde problemen, ik ga vandaag nog terug naar ios7 op mijn 4s. Batterij trekt ook enorm snel leeg. Op mijn iPad air doet ios 8 het net iets beter.

  58. @gerwin: Heb jij de reservekopie kunnen terug zetten van je oude ios7, ik ben de mijne kwijt of hij wil niet wegens een error. De reservekopie van ios8 kan hij niet openen. Iemand die mij raad kan geven? Het downgraden is mij gelukt, maar ik kan enkel een nieuwe iphone instaleren aanvinken, graag had ik de icloud teservekopie van ios7 verkregen.

  59. @Paul: Niet doen Paul, ik heb mijn 4s naar ios8 geupgrade en veel spijt van. Ondertussen zit ik terug op ios7, maar kan de resrvekopie van ios8 helaas niet gebruiken op oudere versies.

    Kenmerken:
    Batterij loopt zeer snel leeg
    Scherm dat plots uitvalt
    Apps die blokeren of traag openen

    Geen aanrader!

  60. Alleen jammer dat de uizendinggemist app van de NPO het niet meer doet onder ios 8

  61. Ik gebruik al enige tijd LINE op mijn iPad en nu dan op iPad mini met Retina scherm. Echter na de update naar iOS8 is het een complete ramp. Delen van de pagina vallen buiten het scherm en zijn ook niet te verschuiven. Soms reageert er helemaal niets dan moet ik eerst de app verwijderen en dan weer opnieuw activeren.
    Net wel verbinding (beeld&geluid) gemaakt met iemand en dat ging ok.
    Op de site van Naver (ontwikkelaar van deze app) is hierover niets te vinden bij de FAQ’s en er is ook geen mogelijkheid om daar vragen te stellen!
    Dus als iemand mij zou kunnen adviseren, graag.

  62. Iemand anders ook het probleem dat de oriëntatie vast blijft zitten?
    Ik heb dat als ik mijn iphone unlock, hij niet vanzelf meer roteert naar de oriëntatie waarin ik hem vast heb.
    Dus ik moet eerst zelf de juiste oriëntatie volgens het scherm aannemen, en dan weer terug draaien zodat de app mee oriënteert.
    Dit had ik niet met iOS7 op me iPhone 5, gebeurt bij alle apps, en ik heb um al eens uitgezet en weer aangezet.

  63. Vergeet wel niet “vragen voor aankoop” aan te vinken bij Family Sharing anders ben je snel veel geld kwijt 🙁

  64. Vandaag werd ik benaderd door mn overbuur.
    Heeft een iPhone 4 met iOS7 en iPad2 met iOS8 (OTA geïnstalleerd).
    Op de iPad2 had hij (onwetend) iCloud-Drive toch geactiveerd.
    Probleem: Zijn contactenlijst bleef leeg. Kon dus niet meer syncen.

    Enfin: Via instellingen heb ik iCloud-Drive uitgeschakeld.
    Na ruim een kwartier veranderde de tekst iCloud-Drive (in de Instellingen) naar iCloud en enige tellen later stroomden de contacten weer binnen.
    Hoe het met syncen gaat tav de andere apps weet ik niet.
    Na uitschakelen van iCloud-Drive wordt iCloud wel weer ingeschakeld … nice2know.

  65. @Hot12345:

    Klik op de blauwe link in de zin
    Let op: schakel tijdens het installeren van iOS 8 iCloud Drive niet zomaar in!

    Daar staat het antwoord 😉

  66. zwaar teleurgesteld en gefrustreerd met de update op 4S. zeer traag op zelfs simpele dingen (keyboard wisselen bijv) Ik heb wel maar een 200mb vrij van de 32GB. misschien dat dit ook een rol speelt.
    binnenkort dus downgraden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.