Reacties voor: iPhone in Polen vertraagd door vertaalproblemen

De iPhone is volgens de CEO van T-Mobile vertraagd in Polen omdat Apple problemen heeft met het vertalen van de interface. Tegelijk verspreidt zich een nieuw gerucht over de lancering in Nederland.
Lees het complete artikel → iPhone in Polen vertraagd door vertaalproblemen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ben bang dat jullie gelijk hebben en dat we nog even moeten wachten op de iPhone… T-Mobile heeft in Nederland geen EDGE netwerk en dan houdt het gewoon op totdat de 3G versie komt.

  2. Ik weet het niet hoor maar elke mac die je koopt komt standaard af ge installeert met 20 talen. Waaronder Pools Nederlands en Chinees. De iPod Touch heeft die talen ook in zich.
    Ik denk dus niet dat apple geen problemen heeft met vertalen.

    (Apple ziet OSX als 1 besturingssysteem dat aangepast op een iPhone draait het zelfde OS staat op de iPod Touch. OSX op een MAC kennende laat die ook alleen mar features /kenmerken van het OS zien wanneer de juiste hardware set aanwezig is. knoppen en instellingen die op dat moment niet werken omdat de hardware niet aanwezig is laat apple ook niet zien. je kan ze aan zetten met de preff panels maar goed.)

    Wat ik wil zeggen is is da apple alles onder controle heeft als het om iets als taal pakketten gaat. Zelfs de oude ipods kan je zonder herstart direct van NL naar Chinees zetten en weer terug. Kwestie van tijd. en dan wacht apple voornamelijk op de juiste deal deals die rond moeten zijn voor ze die taal bestanden in de laatste firmware zetten. Doen ze er nu alles al in dan krijg je een nog grotere massa import in de landen waar het niet te koop is. (dit is apples voet achter de deur) Denk dat we dit gedeelte van het nieuws feitje weer naar het land der fabelen kunnen verwijzen.

  3. Ik deel hiebij de mening dat de Ned’se en B ‘se versie ( of zelfs de rest van Europa) waarschijnlijk pas gelanceerd zal worden met de Iphone 2 versie (3G en dies meer). Lijkt me trouwens een beetje onzinnig om nog vlug vlug een paar aanpassingen te doen om een uitstervende (nou, ja) versie toch nog aan de man te krijgen in de rest van het 3G Europa. Tenzij ik hier nu een voor Apple een vette tip meegeef om hun overstock (ze willen er toch 10miljoen kwijt tegen eind dit jaar?) aan die Domme Belgen en de zuinige Nedelanders (het wordt dan hoogstwaarschijnlijk een koopje om die iPhone 1 te kopen) toch nog kwijt te raken. 🙂

  4. Ik spreek en lees wel Pools 🙂
    Er staat in het artikel (in een notedop):
    -Dat specialisten zeggen dat er een poolse iTunes ondersteuning nodig is om alle features werkend te kunnen krijgen.
    -Wat geneuzel over fusies en welk merk het grootste zou moeten worden Era of TMobile.
    -De president van PTC zegt dat 3G hun grootste investerings gebied is en dat ze marktleider willen worden en dingen willen kunnen aanbieden als TV op je mobiel etc.
    -Dat in noord en midden europa straks Yahoo de voorkeur zal hebben boven Google als het gaat om mobiele toepassingen, aldus de bazen van TMobile in Barcelona op congres.
    Niet veel dus over taalondersteuning of een werkelijke introductie datum.

  5. Herman rules!! 🙂

  6. :-))
    Mijn vrouw is poolse, dus dan leer je het vanzelf. Overigens als side-note: er bestaat al lang poolse ondersteuning voor de iPhone, net als het nederlandse taalpakket. De repo:
    http://i.myapple.pl
    heeft het hele taalpakket. Een mogelijke introductie zal dus ook mijns inziens zeker niet van een taalpakket afhangen. Prijs is een issue in Polen en 3G. Apple producten zijn in absolute zin duurder dan in Nederland. Dat is krom met een levensstandaard die lager ligt dan in NL. Dus als de iPhone nu 399 kost voor het 8 gig model, dan komt het in Polen vast uit op rond de 450 euro. Dat betekent voor een hoop mensen daar een maandsalaris…

  7. Nu ik een iPhone heb vraag ik me af of ik wel wil dat hij ook hier uitkomt. Nu is hij nog redelijk exclusief ( of ben ik nu egoistisch (a) )

  8. Dank Eelke, moet inderdaad niet meer dan een 1 aprilgrap zijn.
    Wat die taalpakketten betreft: dat zou toch inderdaad niet zo’n probleem moeten zijn. Veel standaardteksten hebben ze al en zo heel veel menu’s en instellingen zitten er nu ook weer niet op een iPhone. Als je je een week kwaad maakt, heb je het af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.