Reacties voor: iPhone in Nederland op T-Mobile – Bellen en gebeld worden (video)

Voor iedereen die nog twijfelt of de iPhone echt op het Nederlandse netwerk van T-Mobile werkt, hebben we een video gemaakt die het sluitende bewijs levert: bellen, gebeld worden en internet op de iPhone voor het Nederlandse tarief, het kan echt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Is die T-Mobile dan abo of niet ?

  2. ik zie in elke video dat de iPhone nog aan een kabel hangt op het moment dat er gebeld wordt. Is dit een verplichte omstandigheid in jullie huidige ‘hack’ ?

  3. zeg jullie 06 nummer is nog steeds te lezen op de iphone zelf hoor.

  4. Leuke video, maar niets bewijst dat er in de iPhone een NL simkaart zit. Hij kan simpelweg via call forwarding met een AT&T SIM worden benaderd. Jullie laten ook niet het operator logo duidelijk in beeld zien.

    Dus ik zeg: fake.

  5. @Piet
    Wat voor belang denk je dat de iPhoneclub er bij heeft, om onzin op het net te zetten?

  6. Bijzonder leuk om dit te aanschouwen! Ik ben zeer benieuwd wat jullie bedoelen met de simlock hack 😉 Hebben jullie op de nederlandse sim van t-mobile een wijziging aangebracht? Gaan jullie nog delen hoe jullie dat gedaan hebben.

  7. Gave demo en top dat het allemaal kan!!!!!!!!!!!!
    Nederland loopt behoorlijk voorop met deze ontwikkeling zeg.
    Nu maar wachten tot er iemand opstaat die het op commerciele basis gaat doen voor derden.
    Geo

  8. Weet dan helemaal niemand hier dat “Call Forwarding” betekent dat “Call Forwarding” wordt ingeschakeld op het moment dat je een telefoongesprek aangaat. En dat dit niet meer betekent dan dat de telefoon je meldt dat alle telefoontjes die nu binnenkomen afgehandeld worden volgens de op het netwerk bekende instellingen, in veel gevallen dus doorschakelen naar de voicemail.

    Call Forwarding heeft niets te maken met de zgn. Super SIM hack, noch heeft het te maken met de uitleg die Joop geeft. Wel ben ik het met Joop eens dat het heel mooi is hoe geillustreerd wordt dat er gebeld en gebeld kan worden van en naar Nederlandse nummers met de iPhone. Maar hey, what’s new, dat kan die van mij ook zonder hacks, we noemen dat bellen en gebeld worden in het buitenland toch? Ik zeg nog niet meteen fake, maar heb wel mijn twijfels. En anders wil ik graag de proef op de som nemen hoor, kunnen de dames en heren van iPhoneclub niet voorgeprepareerde SIMS gaan verkopen. Ik geef EUR 50 voor een werkende supersim.

  9. Beste sceptici, ik weet het goed gemaakt: kies een of twee mensen met voldoende kennis als vertegenwoordiger uit en stuur die met camera, cardreader en apparatuur langs om het allemaal te controleren. Wel graag één delegatie, want we hebben geen tijd en zin om de deur te laten platlopen. Of beter nog, als je zelfs zo’n delegatie niet vertrouwt: schaf zelf een cardreader en SilverCard aan, doe het hele proces na en ontdek zelf dat het inderdaad werkt. Dan pas weet je het echt zeker. Wij hebben het proces ook doorlopen en kunnen het niet duidelijker maken dan we nu hebben gedaan.

    Wat het aanbieden van supersims voor 50 euro betreft: die SilverCard kost al 20 euro (er zijn ook goedkopere, maar die moet je zelf uitsnijden, kost weer een halfuur extra). We zijn met drie man 1,5 uur bezig geweest om onze eigen supersim te maken. Klinkt niet als een erg rendabele business. We zijn journalisten (geen simbakkers) we werken al meer dan 60 uur per week, dus laten dit gat in de markt graag over aan anderen. Er zijn vast genoeg ICT-ers, huisvrouwen, studenten, WAO’ers en anderen die nog een leuke bijverdienste zoeken, die er een handeltje van willen maken.

  10. Altijd leuk een videootje maar geloofde jullie zonder ook wel hoor

  11. Bedankt Ruud! ‘t Is ook gewoon een kwestie van reputatie: we werken voor bekende tijdschriften. Als die vragen om het eens te demonstreren en het blijkt nep te zijn, val je wel heel erg door de mand. Komende week gaat Vincent Everts ermee bezig en bij Pocketinfo.nl gaan we twee iPhones onder handen nemen, dus als je actief bent in dit wereldje kun je vast wel regelen dat je mag meekijken 😉

    Enne… voor mensen die toch het telefoonnummer wisten te achterhalen: heb een call-blocker geinstalleerd, waardoor alleen telefoonnummers van mensen in m’n adresboek er nog doorheen komen. Kreeg toch zowaar een paar gesprekken binnen van anonieme figuren zonder caller-ID binnen… (WTF?)

  12. Redelijk triest om dat nummer te bellen… Wat schiet je er in vredesnaam mee op?
    iig kep eergister silvercard besteld, ik hoop hem morgen/dinsdag binnen te krijgen. Ik hoef dat alleen maar de hex bestanden ernaar toe te schrijven, want die heb k al aangemaakt. En dan isset maar hopen:P

  13. je kunt dus gewoon de iphone kopen in amerika, je doet er een nederlands T-mobile simkaart (kan abbonement ook?) in en hij doet het gewoon in nederland?

    (had ik dat eerder geweten, kom net van vakantie uit amerika..)

  14. Ja je kan ook een abbonement nemen .

  15. @julie

    Nee je kan niet zomaar een tmobile sin er in doen, je moet eerst een soort hybrid maken van de tmobile sim en de orginele att sim.

  16. Gökhan zegt:

    augustus 12th, 2007 op 04:06

    Is die T-Mobile dan abo of niet ?

    iphoneclub zegt:

    augustus 12th, 2007 op 04:18

    Die in de video wel .. maar prepaid werkt ook.

    ————————————————-

    Robmanzzz heeft gelijk dat moet je éérst doen

  17. Een tijdje geleden leek het er naar uit dat het begin 2008 zou worden vooraleer de iPhone zijn intrede doet in België. Gisteren bij mijn bezoek aan de Apple shop, zag ik een bordje waarop vermeld stond: iPhone verwacht eind 2007!

    Ik heb meteen een verkoper hieromtrent gevraagd. En inderdaad de iPhone is verwacht in de winkels tegen de kerstperiode. En het lijkt erop dat ze zich al stevig voorbereiden.

    Omtrent de juiste datum en vooral welke provider bleef ie het antwoord schuldig. Wel, zoals in de US, zal het niet mogelijk zijn om de iPhone op voorhand te bestellen. Hier geldt dan ook de “first in, first served” maatregel.

    Toch wel goed nieuws voor de lage landen…

    Link: http://www.myiphone.be/content/view/79/2/

  18. Okee hoax of niet, maar wat is de point ervan op het op het museumplein te doen? Om te “bewijzen” dat het in Nederland is? Dat vind ik een kinderachtige manier, en niet echt bewijs.

    Ik mis echt de technische uitleg, de ondubbelzinnige weergave van echte feiten.

    Als jullie echte journalisten zijn, waarom dan deze sensatie-achtige manier, zonder ook maar enigszins wetenschappelijk te werk te gaan?

    Om nog maar te zwijgen over de bronvermelding, want het bakken van eigen SIM kaarten is door hackers op hackint0sh.org voor het eerst uitgevogeld.

    Kortom:

    – geen technische details
    – geen bronvermelding
    – sansationalisme door op het museumplein te gaan staan

  19. dus de iphone is al binnenkort in nederland verkrijgbaar!? kan je dan ook een hi-abbonement nemen? ik heb namelijk gelezen dat alleen met vodafone zal worden verkocht, of begrijp ik dit verkeerd?

  20. Piet leest niet de hele blog (dus ook het bericht van 10 augustus waarin mét bron haarfijn uit de doeken wordt gedaan hoe, wat en waar). Eerst lezen, voordat je wat schrijft Piet. Overigens kan ik bevestigen dat een en ander werkt, want ook ik heb sinds vrijdag 10 augustus mijn iPhone werkend op het T-Mobile netwerk (zie mijn reacties op het hackintoshforum http://hackint0sh.org/forum/forumdisplay.php?f=124 ).

  21. Misschien wel een stomme vraag: zou middels een update van Apple niet de gehele hack weer teniet gedaan kunnen worden?
    Kan iemand ook nog aangeven welke weg het beste kan worden bewandeld om een Iphone te bemachtigen?

  22. Erg leuk dat het nu zo dichtbij komt dat je kunt bellen met de iPhone in nederland. Ik ben zeer vaak te vinden op iphoneclub.nl omdat jullie leuke stukken neerzetten hier en ik graag op de hoogte blijf van de ontwikkelingen omtrent de iPhone. Ik heb zelf een supersim via eBay besteld maar ik twijfel of dit nou wel gaat werken i.c.m. de hack aangezien ik de ene keer supersim hoor en de andere keer silvercard. Zou iemand mij kunnen vertellen welke nodig is voor het kunnen bellen via tmobile?

    de link naar wat ik heb gekocht op eBay is de volgende:

    http://cgi.ebay.nl/1set-Super-Sim-Card-Clone-Duplicate-Backup-Copy-16in1_W0QQitemZ290148237847QQihZ019QQcategoryZ27330QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

  23. Dank voor je antwoord. Jammer dat ik de supersim al besteld heb en dat het daarmee niet kan werken….. Hoe lang moet ik nog geduld hebben en vooral…. is dat de moeite waard? Tell me:D

  24. Tja…

    Allemaal leuk en aardig dat geknutsel met die Amerikaanse iPhone, maar het apparaatje blijft bedoeld voor de Amerikaanse markt. Hierdoor blijven er zat haken en ogen aan deze versie v/d iPhone zitten. Ondanks al dat creatieve gehack. Waarvoor overigens hulde.

    Ik hoop niet dat het succesvolle gehack v/d Amerikaanse iPhone reden is voor de redactie om zich de komende tijd blind te staren op het ver-Nederlandsen van dit model. Gedegen onderzoek naar de Europese release van de iPhone lijkt me voor veel geïnteresseerden van grotere waarde.

  25. Ik heb nu ook maar 2x silvercard gekocht om het dan te gaan testene aankomende vrijdag (als het allemaal dan binnen is natuurlijk!!) Ik hoop dat het gaat werken maar waar ik benieuwd naar ben is wat voor interessante ontwikkelingen zich nog gaan voordoen en op welke termijn…. Wanneer horen we die roddel?????

  26. Gonny zegt in het filmpje dat ze niet de laatste 2 cijfers wilt laten zien, echter als de iphone over gaat zie je het nummer als nog 😉

  27. @omar

    als alles op deze pagina (en op de rest van de site) door zou lezen zou je al weten dat dit veeeeeel vaker is gezegd. Er is zelfs een nieuwe threat over gemaakt.

  28. hoeveel gaat de iphone kosten als je een abbonement erbij neemt? want bijvoorbeeld de lg prada is 500 euro los, en met een abbonement van 30 euro per maand maar 150 euro.. hoeveel zou de iphone dan kosten met een abbonement?

  29. 500 euro zo de iPhone dan bijbetalen zijn. Je koopt het apparaat los en je gaat hem thuis pas aansluiten op een abonnement wat je nieuw neemt! Het is een wat andere methode dan we allemaal gewend zijn. Natuurlijk kan deze methode die in Amerika is gebruikt in nederland net zo goed anders zijn, maar voorlopig lijkt het zo te gaan verlopen.

  30. Over dat nummer in beeld: gek he dat het nummer in beeld verschijnt, maar snapt dan niemand dat het nummer dat je intoetst het nummer is van de telefoon die je gaat bellen? Het gebelde nummer wordt niet geheel vrijgegeven, het nummer dat de iPhone BELT komt in beeld te staan. Ben ik nou een van de weinigen die dat snapt, of klimt iedereen meteen na het zien van het filmpje in de spreekwoordelijke pen zonder alle reacties te lezen?

    Over de kosten voor de iPhone, we zijn gewend aan de subsidies van de netwerken. Het voorbeeld wat geschetst wordt met de LG prada is zo’n vorm van subsidie. In het geval van de iPhone gaat dit bijna zeker niet op. Je koopt dus een los toestel, een los abonnement, en dan mag jij 3 keer raden waar de subsidie heen gaat… Inderdaad, Apple…

  31. Hey jongens ik vind het fantasties. Ik vind wel jammer dat ik nog niet weet waar ik een hier in nederland kan kopen en wat kost het. En belangrijk waar of bij wie kan ik terecht om het in werking te stellen. Graag hoor ik het of mail mij het door . waar te kopen , hoeveel het kost en waar ik naar toe moet om het te laten werken. Ik ben in staat en wil een hebben.
    Graag tot hoor.

    Tony

  32. Wanneer komt dan ongeveer die Iphone in NLD?

  33. De Iphone is ect ik had het in mijn handen e mee gebeld dus is echt waar wil ik zeggen aan iedereen. Ik ben bezig om die van mij tekopen in america is goedkoper dan hier. Is het war dat de bios wel 1.02 moet zijn anders kan het niet gekrakt worden?? dat zeg mijn buurman hij heeft het al.

  34. heren wie van jullie heft de SPITS krant van 2 oktober gelezen. Er staat een artiekel in over de Iphone ‘ APPEL wekt woede fans ‘ Appel heeft een opdate gedaan met zijn telefoons en wordt gezegd dat je het niet meer zou kunnen kraaken. Wat nu moet ik tog mijn telefoon laten kopen of is het niet de moeite waard meer. Kunnen ze het hier nog kraaken?
    Ik zou graag antwoord willen van een iemand die meer verstand van heeft. dank
    Tony

  35. wanneer komt de Iphone in nderland dat je hem kan kopen Zonder abo. en kan er elke provider in of moet je hem dan laten ontlocken??

  36. al die moeite om je nummer te verbergen, en dan zie je het als nog op de iphone

  37. ik heb sinds een paar weken de iphone en kan je vertellen toestel is echt top, ik heb zelf een nokia n95 maar de iphone overtreft em wel , echt een toptoestel , ik kan jullie fonestore.nl aanraden die jongen hebben mij heel goed geholpen en aardig op weg gebracht met hun service… complimenten voor http://www.fonestore.nl

  38. een jonge in me klas heeft die ook ..hij heeft van amerika importeerd…en heeftie gehackt en nrs ferquenties in gedaan..moeilijk maar zeker mogelijk…dus is geen fake shit..

  39. op 9 nov komt de iphone in duitsland op de mark bij t-mobile, zou die in nederland werken met een nederlandse t- mobile simkaart zonder te hacken.

  40. tot nu toe hebben jullie het elke kee over t-mobile en vodafone maar is er ook mischien kans dat de iphone ook met orange in aanmerking komt

  41. met vodafone werkt het ook 🙂

  42. haha ‘het nummer achterhalen’
    het staat gewoon op het schermpje schat als je gebelt wordt

  43. Met alle provders werkt het hoor, al maanden. Ik weet niet wat jullie moeilijk doen, maar dat supersim gezwam is compleet onzin. Bovenin de iphone past gewoon elke sim, er zit een beveiliging op van AT&T maar met AnySIM of andere tooltjes flash je zo de baseband van je iphone zonder die beveiliging. En voilla je kan elke sim van elk land v1 en v2 erin doen.

    Dus spaar je de moeite met die filmpjes alsof je een nieuw wereld wonder hebt ondekt…

  44. hallo ik vroeg me af of dit een 1.1.2/1.1.1 of 1.0.1 model is?

  45. heb je ook garantie?

  46. Heren mijn naam is Tony. Ik verheugde al maanden voor een . Mijn buur man had een stuk of 5 allemaal verkocht en nu kon ik een krijgen van hem. Mensen de Iphone werk ik heb zelf mee gebeld met een abonement en een prepait kaart. Maar mijn vraag is ? ik heb een gekregen van 8 GB dus ik denk wel van die eerste generatie die intussen niet meer gebouwd wordt. Maakt dat uit ? en wat was het reden dat het 8 GB niet meer gebouwd werd. of moet ik het terug geven en op een 16 GB wachten ? Ik hb wel mee gebeld en hij werk. Graag als iemand mij hieromtrent wijs kan maken op mijn vragen.

  47. Lekker duidelijk filmpje… -_-
    Net alsof ik het niet zou geloven als je het gewoon vertelde…

    Leer trouwens engels met je HTC TUUUUTSJ (het is meer htc tatsj om maar even uit te typen hoe je dat uitspreekt)

  48. Net getest en ik krijg 130 Kbit per seconden –>t-mobile unlocked 1.1.3 16gb iphone – met ziphone unlock, dus deze test beetje onzin?
    GROETEN

  49. Ik zit het nog eens na te lezen dit, maar het is echt pure onzin wat hier staat! Dat men het even weet!GROETEN

  50. ik wil niet zwaar lullig doen ofzo maar iedereen zegt dan zie je het nummer jaa, Van het PREPAID kaartje he nummer van de IPhone mag je niet weten en die zal je ook NIET zien.

  51. Hahahaha op de Iphone zie je wel welk nummer er belt xD LOL!! ALLEMAAL BELLEN!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.