Reacties voor: iPhone in lijst van 15 grootste teleurstellingen 2007

PC World heeft een lijst gemaakt van de 15 grootste tech-teleurstellingen van 2007. In het lijstje vinden we twee Apple-producten: Leopard en de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Als ik al die dingen lees waarom de iPhone niet geweldig is ben ik heel blij met mijn iPhone, juist omdat hij gehackt is is het een veel mooier apparaat geen last met Orange, en met die prijsdaling was ik wel blij :D.

  2. Ik denk dat wij als Europeanen het toch anders bekijken. Voor ons zijn alle evoluties positief geweest.
    Maar voor de Amerikanen niet, Je koopt een iPhone (voor de prijs verlaging) je betaalt dus 200dollar meer (ok Early adaptor, maar toch). Je krijgt een refund van 100dollar die je bij _Apple_ moet spenderen maar het mag maar op een beperkt aantal artikelen.
    Ik denk echter wel dat de mensen blij zijn die een iPhone hebben, maar niet tevreden over de Service bij AT&T en Apple.

  3. Ach die lijstjes. De cijfers van Apple spreken een andere taal (bron: Telegraaf):

    Apple’s Leopard is een succes

    AMSTERDAM – De lancering van Apple’s nieuwste besturingssysteem, Leopard, is de meest succesvolle tot nu toe van de maker van de Macintosh computer. In de eerste verkoopmaand gingen er 20,5 procent meer exemplaren van Apple Mac OS 10.5 over de toonbank dan van zijn voorganger Mac OS 10.4 ‘Tiger’.

    Uit cijfers van NPD Group blijkt ook dat Apple er financieel 32,8 procent op is vooruitgegaan in vergelijking met de eerste verkoopmaand van Tiger in mei 2005.

    Leopard werd 25 oktober wereldwijd gelanceerd na een vertraging van vier maanden die het bedrijf had opgelopen wegens werkzaamheden aan de iPhone. Het besturingssysteem bevat veel nieuwe functies waaronder Time Machine, een nieuwe manier om automatisch een back-up van alle bestanden op een Mac te maken en deze automatisch te herstellen, en Spaces, waarmee razendsnel kan worden geschakeld tussen vensters met programma’s die nodig zijn voor bepaalde taken. Gebruikers kunnen bovendien bij het opstarten voor het eerst kiezen of ze in Leopard of in een Windows-besturingssysteem willen werken.

    De nieuwe versie van het Apple besturingssysteem kost 129 euro voor gebruik op een computer en 199 euro voor gebruik op maximaal vijf computers per huishouden.

  4. Kan dit blad zelf ook genomineerd worden voor deze lijst?

  5. PC World is volgens mij zo blij met alle media aandacht rond hun Vista-bashing, dat ze er in doorschieten. Ook wat betreft Vista trouwens. Ik neem ze niet meer zo serieus.

  6. Het feit dat ze de iPhone erin zetten maakt het al ongeloofwaardig (zo goed als alle gebruikers zijn lyrisch), maar Office 2007??? Daar kan ik met mijn hoofd niet bij, is sowieso het beste stukje software dat ooit door Microsoft is verscheept en schopt alle concurrentie (incl. iWork) terug naar de vorige eeuw. Mafkezen!

  7. ‘t maar vanuit welke hoek je de iPhone bekijkt. Als je het bekijkt vanuit de hoek “iPod met telefoonfunctie” is het inderdaad ongeloofwaardig ‘m een teleurstelling te noemen…’t ding is gewoon geniaal.

    Bekijk je ‘m vanuit de toespraak van Jobs tijdens de keynote “revolutionary mobile device etc. etc.” en “best mobile device ever” dan is het wel een teleurstelling. ‘t ding kan geen mail attachments opslaan, office documenten worden vaak toch met veel fouten weergegeven, je kunt geen bestanden meenemen van kantoor\thuis. Backups zijn onderweg niet te maken kortom…veel zaken die Windows\Palm en Co al lang kunnen kan de iPhone (nog?) niet. Vanuit die specifieke optiek vind ik de iPhone inderdaad een grote teleurstelling.

    Verder blijft een een heerlijk ding om mee te werken als het gaat om bedien concept, UI en kwaliteit.

  8. Zoals altijd is er aan alles twee kanten van het verhaal.
    Laten we wel wezen, tegenwoordig wordt alles “verkocht” alsof het ons leven zal veranderen en later blijkt dat het bij lange na niet zo is.
    Aan de andere kant is het best verwonderlijk dat we tegenwoordig in zo’n kleine tijdspan zoveel vooruitgang boeken. Dit is weer een struikelblok want op het moment dat je iets nieuws uitbrengt, is het weer verouderd.

    Maar hoe dan ook, laat alle fanboys en fangirls ophouden met het schreeuwen van “IPhone-bashing” en “Vista-bashing” want die lijstjes geven de mening van een groep mensen aan, en die moet je respecteren. Of je ermee eens bent of niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.