Reacties voor: iPhone in gesprek tijdens mobiel internet (GPRS)

Een groot gedeelte van iPhone-gebruikers die veel gebruikmaken van mobiel internet zal merken dat ze gesprekken missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van mobiel internet over een actieve GPRS verbinding. De Network Operating Mode is hiervan de oorzaak.
Lees het complete artikel โ†’ iPhone in gesprek tijdens mobiel internet (GPRS)
Richard IJzermans -

Reacties: 11 reacties

  1. Dat is echt superirritant, gelukkig ga ik deze verkopen en is het probleem verholpen met 3G-internet (right?).

  2. Inderdaad bij 3G gaat de signalering anders en is het standaard mogelijk om tegelijkertijd data en voice te ontvangen.

    Zoals als hier boven beschreven is er niets mis met de iPhone, het probleem wordt veroorzaakt door de providers.

  3. Tsja, die providers. Ze verkopen je dataverkeer tegen 1000x de tarieven op Internet. En ze bieden bijna geen capaciteit.

    De zenders kunnen geen tientallen datagebruikers op 3G tegelijk aan. En spraak heeft voorrang, dus als het wat drukker wordt zakt je capaciteit helemaal in.

    Moet je voorstellen, een provider zoals KPN die maar 10Mbps voor al zijn klanten heeft. Vodafone idem.

    Geloof je me niet? Op de site van de AMSIX kun je precies zien hoeveel capaciteit de providers naar het Internet bieden. 10Mbps… Zie http://www.ams-ix.net/connected/?expanded=1&sort=lan en kijk naar de snelheid van de MDX LAN providers. Alleen Tele2 heeft 100Mbps, de rest 10Mbps redundant.

    Dat betekent dat als er 10.000 simultane datagebruikers zijn, elke gebruiker 10Mbps / 10.000 = 1Kbps per gebruiker terwijl ze je met HSDPA meer dan 1Mbps (=1000x zoveel) beloven.

  4. @hairy
    de MSX Vlan is alleen voor mms peering tussen de verschillende operators.
    Heeft dus helemaal niets te maken met de beschikbare capaciteit voor de datagebruikers op GPRS of HDSPA. Alle HDSPA providers hebben meerdere GB uplinks naar de AMS-IX op de ISP vlan en daarnaast directe transit uplinks.
    Je bericht is dus pertinent onjuist.
    Buiten dat (zelfde als met adsl) is er altijd een overbooking, dacht je nu echt dat ze voor 1000 ADSL gebruikers 1000 x 4 0f 8 Mbgaan reserveren??

    “AMS-IX facilitates interconnection for the Dutch mobile operators for the exchange of MMS traffic between their respective networks. The MDX is a dedicated VLAN used to exchange MMS traffic. Currently Vodafone, Telfort, T-Mobile, Orange Nederland N.V. and KPN Mobile are connected.”

  5. @hairy..

    WTF?! Denk je nou echt dat de totale landelijke capaciteit van de telecom providers maximaal 10mbit is?? Alleen omdat ze “maar” 10mbit peeren op amsix???

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Peering

  6. KPN, helaas inderdaad 2 ik kwam dit probleem inderdaad ook al tegen.

  7. is gprs gratis?

  8. je hoeft niet perse *3001#etc in te typen, als je bijv hidepod hebt en je gaat naar de verborgen apps staat Fieldtest daar ook tussen en kan je hem ook gwoon op je springboard zetten.

  9. Wat ben ik weer eens blij met T-Mobile ๐Ÿ™‚

  10. Ben niet vaak blij met T-Mobile, maar gezien het dat ik veel gebruik maak van GPRS, nu wel ๐Ÿ™‚

  11. ik ben super blij met T-Mobile.. heb er nooit problemen mee .. en dit is dus ook weer zo’n meevaller (H)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.