Reacties voor: iPhone in de VS vrijwel uitverkocht, nieuwe voorraad pas in oktober?

In de VS is de iPhone net als in Europa vrijwel uitverkocht. Een Duits magazine beweert dat pas in oktober weer nieuwe voorraad wordt verwacht, maar is de voorgespiegelde schaarste niet een bewuste pr-stunt om publiciteit te genereren?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Mensen, dit is maar een telefoon:)

  2. speculerend gezwets !, ze proberen allemaal nieuws te maken van non nieuws, om maar weer een beetje aandacht te krijgen voor hun site.

    gewoon afwachten 🙂

  3. Ik vind het gewoon geniaal.. Ik zie bijna dagelijks mensen flippen als het om de iPhone gaat. Je zou kunnen zeggen dat deze telefoon mensen opwindt..

    Ik moet nog even rustig wachten tot oktober..

    Iedereen komt aan zijn iPhone die hem wilt hebben, alleen niet op dezelfde dag..

    Tsja..mensen..

  4. Vorige week woensdag liep ik bij BelCompany naar binnen en daar hadden ze de iPhone 3G op voorraad!

  5. Zullen de aandeelhouders blij mee zijn als er geen voorraad blijft komen.. Ik vind het uberhaubt knap dat er blijkbaar 1 miljoen van worden gemaakt in korte tijd lijkt me.. Fantastisch hoe distributie kanalen worden ingezet.

    Alles voor de hype zullen we maar zeggen. Ik blijf nog ff lekker op generatie 1, totdat volgend jaar iChat met video erop komt.

    Hoop trouwens dat de spellen ook op Apple TV komen en via de iPhone sensoren aangestuurd kunnen worden. Dat moet de volgende stap toch worden lijkt me.. Apple is het beste merk als het gaat om integratie met eigen tools en systemen. Alle puzzelstukjes gaan voor deze generatie tools en software in elkaar vallen de komende tijd!

    Come to think about it, let op wat er gebeurd als mobile me ook pushed via de computers, dan is het een kwestie van tijd dat het in OSX server komt!

  6. @Ot

    Ik denk dat de iPhone juist veel meer dan ” maar een telefoon” is.
    Apple heeft hem aller eerst al als een 3in1 apparaat op de markt gezet.

    Een telefoon
    Een internet communicator
    En een iPod

    Apple er nu ook een 4e onderdeel aan koppelen

    Een Game console

    En mensen die Apple producten nu nogsteeds overhyped vinden moeten zich dan toch is gaan afvragen hoe een hype als de iPod al zes jaar stand houd terwijl de gemiddelde hype na een paar maanden al weer passé is.

    Blijkbaar intresseert de iPhone een hoop mensen zowel liefhebbers als haters van Apple hebben er een. En sommige mensen nemen zelfs de moeite om naar sites als deze te komen en de iphone en als gay telefoon uit te maken. Ga is wat doen met je leven?

    De iPhone is een nieuwe stap in het computer tijdperk. Alleen. Iet iedereen ziet dat nu in. Apple kijkt vooruit en heeft een plan met zij hele productlijn. Alles zit met elkaar verweven.

    Iphone -> mobile Me -> Mac/PC <- AirPort <- Apple TV <- iPod
    Dit alles is met elkaar verbonden door iTunes en werkt platform onafhankelijk. Om zo’n platform te bedenken en op te zetten moet je van goede huizen komen. Natuurlijk helpt het als alles er gelikt uit ziet en je je marketing mensen mee hebt. Maar als het product faalt ben je nergens. Met andere woorden. Die zogenaamde hype waar veel mensen het over hebben is niet omdat het hip en trendy is maar omdat het daarnaast ook gewoon fijn werkende producten zijn. Dat doet Apple op een manier waar een heel hoop bedrijven wat van kunnen leren.

    Ape word massaal gecopueerd. Killer na killer van elk product dat ze op de markt zetten komt en gaat. Allemaal missen ze het grotere geheel er achter. Een product in de markt zetten om de concurrent te killen is al de verkeerde motivatie om aan een product te beginnen. Bouw liever iets dat bijdraagt aan de vorm en eenvoud in gebruik.

  7. en ja ik ben een fanboy

    Dan wat…
    Fans krijg je niet zomaar. Apple heeft er heel veel.

  8. Je hoeft zelfs niet eens een fanboy te zijn van Apple producten maar het gewoon een keer onbevooroordeeld gaan gebruiken. En dan merk/voel je hoezeer de Symbian en Winmo producten achterop liggen. Pas met de iPhone had ik het gevoel dat mobiel internet serieus begint te worden.

  9. Apple had de planning dit jaar zo’n 10 miljoen iPhones te verkopen (V1 en V2) als ze nu door de huidige voorraad G3 heen zijn en de oude V1 wordt niet meer gemaakt. Gaan ze die 10 miljoen nooit halen, en zeker al niet als hij pas weer in oktober leverbaar wordt.
    Maw storm in een glas water, er is nu misschien een tekort, maar dat duurt echt niet tot oktober.

  10. Heb net een witte 16 gb besteld en kreeg de garantie dat ik hem binnen 6 weken zou hebben, mogelijk eerder, dus vrees dat oktober wel ietwat overdreven is.

  11. Hoe dan ook, of het nou een gecontroleerde actie van Apple of niet is, het verhaal begint gevaarlijke trekjes te krijgen voor Apple. Het zou niet het eerste product zijn wat door een te lange levertijd uit de belangstelling raakt waardoor consumenten, moe van het lange wachten, toch een keuze voor iets anders maken. De gemiddelde consument denkt toch een tikje anders dan (in dit geval) de echte iphone fan.
    De kans is ook aanwezig dat bij een lange wachttijd de concurrentie het opengevallen gat gaat invullen. Van de HTC Diamond kun je zeggen wat je wilt maar een deel van de verkoop (in enkele landen is ie erg succesvol) is toch te danken aan Apple….of beter….aan het niet leverbaar zijn van de iPhone.
    Ik hoop toch echt dat Apple z’n zaakjes snel voor elkaar heeft. Vreemd blijf ik wel vinden dat Apple in talloze pers uitingen heeft aangegeven van de iPhone een nog groter succes te willen maken om vervolgens bij de de gewenste succesvolle (her) introductie al veeeeeeeel te snel zonder apparaten te zitten. Hier krijgt iemand geen bonus aan het eind van het jaar.

  12. …en als van de, zelf veroorzaakte, lange levertijd gebruik maakt door diverse bugs op te lossen???

    Als je momenteel op de supportsite van de iPhone kijkt zie je inmiddels een thread van bijna 500 posts en 17.000 hits!!!! over de problemen rondom het terugschakelen van 3G naar 2G. Daarnaast zijn er toch behoorlijke threads aan het onstaan rond het batterijverbruik, GPS en Bleutooth in combinatie met headset\auto….en niet te vergeten de “lag” op verschillende plekken in het OS.
    Het is bekend dat Apple met FW 2.1 bezig is, het zou met niet verbazen indien de volgende batch voorzien is van deze FW.

  13. Ik heb vertrouwen in Apple ik heb het iphonevirus te pakken en wacht met smart af op mijn witte 16gigje!!:P:P:P:P:):):):) Geduld is een schone zaak 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.