Reacties voor: iPhone in buitenland: kosten van roaming en mobiel internet

De kosten van (data-)roaming kunnen op vakantie behoorlijk oplopen. Maar hoeveel rekenen de verschillende Nederlandse operators precies en bij welke ben je het goedkoopst uit?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Interessant stuk, erg handig. Al was het alleen om te waarschuwen, want 100 KB en ook een MB is echt niets.

  2. Gewoon even een open wifisignaaltje opzoeken dus.

  3. Ik snap niet dat bij KPN alleen de internet tarieven worden weergeven en geen sms, zoals bij de rest?

  4. @Michael: ik heb een halfuur zitten zoeken bij KPN, maar ze maken er een ingewikkeld zoekplaatje van. Binnen de EU geldt: “Voor SMS-en, data gebruik en bellen vanuit de rest van de wereld gelden de normale tarieven”. Buiten de EU moet je eerst je land kiezen en daarna heb je keuze uit 29 verschillende abonnementsvormen/typen aansluitingen. Telkens wanneer je een combinatie hebt gekozen, kun je niet meer terug: je moet het venster sluiten en helemaal weer opnieuw beginnen vanaf de startpagina. Ik ben daar de weg kwijtgeraakt.

  5. Vodafone Passpoort werkt trouwens alleen op Vodafone netwerken, anders betaal je ook de hoofdprijs

  6. Leuk dat jullie T-Mobile bovenaan zetten, maar het klopt niet. T-zones in Spanje kost 30 cent per 10KB! Oftewel 30 euro per MB! Daar ben ik achter gekomen omdat ik dacht dat ik via een Wifi AP aan het internetten was, terwijl ik per ongeluk T-zones had geselecteerd…. gevolg 46 euro voor 1.6MB

  7. Ter vergelijking, de iphoneclubwebsite is 120.468Kb op dit moment. Das best duur om even een website te checken in de vakantie!

  8. me iphone gaat echt niet mee naar buitenland, kan er ook niets mee gebeuren…

  9. heel erg handig bedankt.

  10. Weet iemand als je een wifi verbinding te pakken hebt of die daar dan automatisch mee verder gaat, verder via gprs of een combinatie van?

    Zo niet hoe zet je je gprs weer uit? Je kan natuurlijk via je provider je gprs uitzetten, maar dan moet je wel heel vaak bellen denk ik zo

  11. Vodafone heeft nog een extra optie wat betreft buitenland roaming wat betreft data. Is duurder wanneer je het dagelijks gebruikt, maar als dat niet het geval is: EUR 12,50 per gebruiksdag op een passport netwerk voor maximaal 50 MB.

  12. wow.. best duur als je ff wil internetten… hopelijk anders voor de mensen die de 3G gaan kopen.., want dit is allen GPSR/UMTS toch? HSDPA zal dan wel heel duur worden, als zo’n netwerk er al is in Nederland..

  13. schandalig dat ‘waakhonden ‘ van de regering hierover waarschijnlijk pas weer verontwaardigd zullen reageren als deze providers reeds miljarden €uros uit ons zak hebben weten te kloppen… Zonde dat technische vooruitgang altijd weer gepaard gaat met legitieme oplichterij, ik moest ook een leuke 84€uro betalen voor twee weken krantje lezen op het iphoontje ..

  14. Dat hele passport gedoe van Vodafone geldt volgens mij ook alleen bij Vodafone operated networks en niet meteen voor het hele land…
    T-Mobile heeft ook nog een ‘buitenland plus’ abonnement. Dat sluit je voor minimaal 3 maanden af en daarmee krijg je korting op je dataverbruiks kosten, moet je wel heel veel gaan verbruiken op vakantie 🙂

  15. Grenzeloos is in de plek gekomen van Buitenpland Plus volgens mij

  16. Bij Vodafone heb je zogenaamde Passport-tarieven waarmee je redelijk goedkoop uit bent. Je moet je dan wel (gratis) aanmelden voor Vodafone Passport en beschikken over Zorgeloos Internet BloX.

    Zorgeloos Internet Blox geldt voor datagebruik in Nederland. Om gebruik te maken van de Passport tarieven in het buitenland heb je geen Zorgeloos Internet Blox nodig.
    Heb je naast Passport ook de BloX Zorgeloos Internet, dan betaal je de Passporttarieven Deze zin op de website maakt ‘slechts’ duidelijk dat als je de Zorgeloos Internet Blox hebt, je in de 42 Passport landen ook gewoon het Passport tarief betaalt.
    De Passportlanden vind je op via deze link:
    vodafone.nl/prive/internationaal_bellen/in_het_buitenland/vodafone_passport/passport_landen/

    @Yan
    Op andere netwerken dan de Vodafone (partner)netwerken in de Passport landen geldt de Passport tariefstructuur, maar met een starttarief van € 0,99. Check deze link:
    vodafone.nl/prive/internationaal_bellen/in_het_buitenland/vodafone_passport/wat_kost_het/

    groet,
    Bas
    Vodafone Web Relations

  17. @Yan

    Aanvulling: vanaf 1 juli geldt voor de Passportlanden ook op niet-partnernetwerken het Passport starttarief.

    groet,
    Bas

  18. @Vodafone Web Relations – Goededag, ik heb op het moment geen zorgeloos internet en ik wil me ervoor aanmelden.
    Ik zie iets met zorgeloos internet aan smse naar 4000 maar daarnaast zie ik ook dat je blox ofzo iets moet aanzetten. wat moet ik precies doen zodat ik echt 9.95 betaalt per maand voor het internet.

  19. Blijft er nog een belangrijke vraag liggen. Hoe meet en weet je nou hoeveel mb je verbruikt hebt? Dit is niet te controleren.

  20. Ben de laatste tijd best vaak in buitenland geweest en Iphone is echt perfect daar als je roaming maar uitzet. Veel hotels hebben tegenwoordig draadloos wifi en met de applicatie WiFinder heb je op bijna elke hoek van de straat wel een onbeveiligd netwerk te pakken. Zie dan ook niet echt de voordelen van een abonnement hiervoor.

  21. Ik ga 10 juli naar frankrijk,, & koop daar gewoon een los sim kaartje met prepaid om de kosten in de hand te houden mocht ik willen bellen/ internetten..

    En natuurlijk op zoek naar een wifi spot..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.