Reacties voor: iPhone in België: met of zonder simlock en countrylock?

Na een telefoongesprek met een Mobistar Center hebben we ontdekt dat sommige Mobistar-medewerkers liever geen iPhones aan buitenlanders verkopen en daarom met smoesjes over een simlock aan komen zetten.
Jonathan - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Mobistar medewerkers weten niets af van de iphone (buiten een opleiding over hoe hij werkt), een vriend van mij werkt ook in een center maar zegt dat Mobistar zelf en Apple hun bijna niets verteld

  2. Als ik het goed begrijp, kan een belg zijn telefoon niet meenemen naar Spanje omdat hij het alleen in Belgie zou moeten doen?

  3. Wat de medewerkers doen is bij wet verboden. Ze mogen op geen enkele manier de verkoop aan buitenlanders tegen houders. Zie Shengenverdrag.

  4. @Fab1Man:

    Het verdrag van Schengen gaat over vrij verkeer van goederen, diensten en personen tussen deelnemers aan dat verdrag. Daarin is niet geregeld dat wie dan ook verplicht is iets aan wie dan ook te verkopen.

  5. @sti666 als je nou eens goed nadenkt, wat denk je dan zelf?

  6. @stig666: countrylock (of hoe je het wil noemen) wil volgens mij enkel zeggen dat je enkel met een simkaart van een Belgische operator kan bellen/smsen/…

  7. @Stig666

    Nee, dat klopt niet, het zit zo:
    een belg die een iphone koop moet in staat zijn zelf een abonnement daarbij te kiezen bij iedere Belgische provider. Dus als een belg in Spanje zit, kan die gewoon bellen, want dat gaat nog steeds via de belgische provider. Maar een buitenlander loopt de kans dat de niet-Belgische provider wordt geblokkeerd, omdat alleen belgische providers worden toegelaten in het netwerk van de belgische iPhone. Dus een belg kan zeker in Spanje bellen, een buitenland kan naar alle waarschijnlijkheid niet met een belgische iPhone bellen, mits deze geen belgische provider heeft.

  8. @stig666
    Er is al genoeg verwarring over de simlock, laat ons dit nu niet gaan verwarren met roaming. Natuurlijk werkt een Belgische iPhone met Belgische simkaart in het buitenland, vorige week nog in Zweden gebruikt. Dit heeft helemaal niets met de iPhone te maken, maar met jouw abonnement. Laat dat Roaming toe, dan kan je met de iPhone de hele wereld rond (is quadband)

  9. ik wacht ondertusse al 3 weken op mn 3GIphone

  10. kan er eigenlijk iemand bevestigen of dit verhaal klopt of niet?

  11. Als een belg met een iphone, en kennissen in nederland nou eens even bij die kennis op visite gaat en simkaartjes wisselt, dan weten we het toch?

    Hoe moeilijk kan je t maken mensen…kom op.

    (en 600 euro voor een iphone, bestel m dan gewoon in NL legaal bij T-mobile. Je betaalt je hoe dan ook blauw.)

  12. @Fab1man Mobistar medewerkers, afhankelijk van mobi* center tot mobi* center, kiezen zelf hoe en aan wie ze hun voorraad Iphones verkopen. er zijn er die werken met wachtlijsten, op bestelling of zelfs met een voorkeur(nl. wil een klant wel of niet overstappen op een mobi* abo). dus idd wat ze doen is niet wettelijk maar toch komen ze ermee weg. ikzelf heb ongeveer een maand geleden in het mobi* center in Blankenberge(waar ik woon) eentje besteld, moest geen voorschot betalen en wacht nog steeds op een telefoontje. heb dan wat rondgebeld en de verkoper in Nieuwpoort zei me doodleuk, “ik kies zelf aan wie ik een Iphone verkoop. Als de persoon in kwestie overstapt op een abotje krijgt hij er één mee zoniet moet hij wachten. Dit is geen koppelverkoop, ik werk enkel met een bepaalde voorkeur.”

  13. De Mobistarmedewerkers zijn een beetje ontevreden omdat ze zelf geen iPhone mogen kopen tot het toestel volledig op voorraad is … 🙂

    Ik ken een Mobistar medwerker en die wilt een iPhone, maar mag hem dus nog niet kopen.

  14. ik heb me zelf n nieuwe 16 GB gekocht, weekje of 2 geleden nu ; de dinsdag gebeld, k kon m de volgende dag al ophalen ; Mobistar binnengestapt, 16 GB gevraagd, en die direct gekregen, zonder abo (ben al ‘business-klant’), k begrijp die wachtlijsten totaal niet :s

  15. “Daarnaast krijgen we een bevestiging van het verhaal dat Mobistar maar € 5 per iPhone verdient,”.

    Hallo zeg, alsof er 1 winkelier even over de telefoon gaat vertellen wat zijn marge is.

    Zo wordt al vele jaren beweerd dat de Apple Retailers slechts 3% zouden verdienen terwijl een ieder met een piezeltje kennis van economie gewoon weet dat zulks niet waar is.

  16. een bevestiging

    @3 maal raden: Het staat er correct zo. Er staat enkel dat het een bevestiging is van wat we eerder hebben gehoord, als we zouden schrijven: “Hoera, eindelijk de definitieve en officiële bevestiging van…” zou je een punt hebben.

  17. Mensen die een abbo bij mobistar hebben gaan voor , (hebben ze me zelf in mobistar centra verteld)

  18. Apple Authorized Resellers hebben maar 4 à 5% marge. Als ze je de 8% onderwijskorting geven, betaalt Apple de helft hiervan. De andere 4% betalen ze zelf en ze houden er bijna niks aan over.

    Puur op hardware kan je niet veel meer verdienen. Daar zit niet veel marge meer op.

    http://ipim.delrue.com

  19. @3 maal raden:

    idd bij 3% marge kom je niet uit kosten en dan kan je er beter mee stoppen

  20. De willekeur hangt blijkbaar volledig af van het Mobistar center in kwestie.
    Ik heb geen enkel probleem gehad om een iPhone te kopen en zonder abonnement buiten te wandelen. Ze hebben me zelfs geen abo voorgesteld. Dat was in het Mobistar center in Leuven, bondgenotenlaan. 11 juli telefonisch besteld rond 10u30, op dat moment nr 42 op de lijst. Toen ook duidelijk gezegd dat ik geen Mobistar klant was en dat ook niet zou worden. Niks voorschot moeten betalen. 26 juli lag ie klaar.
    Wel heb ik regelmatig gebeld en ben ik af en toe langs gegaan om na te gaan of ze me niet naar achter zouden opschuiven op de lijst.

    http://ipim.delrue.com

  21. Ik heb even gebeld naar Mobi* Center Leuven. Verslag op
    http://ipim.delrue.com

  22. Ik werk met de 3G iphone (gekocht in een Mobistar winkel) met mijn Proximus kaart, maar kan ook gewoon met mijn NL T-mobile sim kaart aan de slag, geen simlock blijkbaar.

  23. Vaag verhaal. Heb zelf Mobistar iPhone gekocht vlak bij Antwerpen, werkt bij mij met volgende NL sims:
    * Data only abonnement van Tmobile NL;
    * KPN UMTS abonnement van mn werk;
    * Sim only abonnement van Vodafone, conform de advertenties van hen speciaal voor iPhone bezitters…

    Ik geloof er geen fluit van dat er een country-lock op zit. Lijkt me trouwens technisch niet eens mogelijk/eenvoudig.

    Ik werk uitstekend geholpen door Mobistar. Medewerker legde er een voor me apart, die ben ik toen paar uur later gaan halen.

  24. Ik kan nergens vinden wat het verschil is tussen een KPN abbo en een Vodafone abbo ivm ongelimiteerd internet, bij Vodafone heb je fair use policy, maar is dat ook zo voor KPN, misschien staat het onder een ander topic, maar ik kan het niet vinden.

  25. Nou de laatste iMac die ik wilde kopen was toch echt rond de 30euro goedkoper dan bij de Apple Store. Enigste wat echt goedkoper is de AppleCare pakketten voor mijn notebook heb ik er een gekocht voor 220euro inkoop ipv. 439euro in de Apple Store.

  26. het mooiste vind ik nu eigenlijk dat ik de oude iPhone die hier nooit te koop is geweest overal op straat zie en dat de iPhone die iedereen kan kopen zo zeldzaam is dat je hem nooit ziet en dat gekken als iphonehelpdesk zelfs mensen kunnen gaan oplichten omdat gadget gekken hem zo graag willen.

  27. ik zit nu in frankrijk met mij 3G van belgie en het werkt perfect met mijn SFR simkaart

  28. En wij als tmobile medewerker mogen hem volgende maand WEL os kopen voor €100, en hoeven geen abbo te nemen.
    €100 voor een 16GB zonder lok. Ga ik die verkopen aan belgen of stumpers die er een willen, makkie om geld te verdienen 😀

  29. ja dat mobistar het toestel zonder sponsoring verkoopt dat vind ik geen probleem.
    maar dan zou je toch denken da ze lekker goedkope abonnementen kunnen samen stellen. Waarom zit er dan bij het abonnement van 30 euro maar 200mB data? mobistar maakt dus dubbel winst: ze moeten niet bijleggen voor de iphone en ze hebben alleen dure abonnementen.

  30. in oostende in de mobistar winkel hadden ze er nog te koop voor 525euro, dus de 8gb versie, zwarte, dus wie er een wilt hebben? go get em.

  31. Het Schengenverdrag is zo waar getekend door Zwitserland. Alleen geldt er een beperking, Zwitserland behoort niet tot de EU waardoor enkele bepaling waaronder het zo genaamd “vrije verkeer van goederen” niet van kracht is.

  32. apple i phone 16 gb 2 weken geleden in maasmechelen gekocht en werkt wel met een belgisch proximus sim kaartje, echter niet met een nederlandse kpn sim kaart, dus een land lock of hoe je het ook noemen wilt, dit wordt echter niet gemld door betreffende medewerkers ps ook niet naar gevraagd , dus afwachten op de crack hiervoor

    Mod-edit:
    Zou je voortaan de caps-lock toets op je toetsenbord uit willen zetten?

  33. Dus er zit dan toch een simlock op?

  34. vaag hoor. Mijn Mobistar iPhone lust Vodafone, KPN en Tmobile. Niks country lock bij mij!

  35. @Joost Utrecht.
    Waar heb jij hem in de buurt van Antwerpen gekocht??

    Harold++

  36. Hoi, Wijnegem in soort shopping mall. Was tot 9 uur open op vrijdagavond, vandaar de keuze. Qua winkel niks bijzonders, maar verkoper was echt heel vriendelijk.

  37. @Joost Utrecht
    Woon in Breda, dus niet zo ver van Wijnegem. Kreeg je hem zo maar mee uit voorraad zonder reservering?? Wat heb je er voor betaald??

    Harold++

  38. gewoon 525, gewoon Mobistar hoor. Ik zou gewoon winkel bellen direct over grens en inschrijven voor mailings over voorraad via hun site.

  39. in de fnac in brugge hadden ze vorige week 15 iphones binnen!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.