Reacties voor: ‘iPhone heeft geen 3G nodig’

Volgens voormalig technologie-analist Carl Howe heeft de iPhone geen 3G nodig. Apple maakt slim gebruik van de bandbreedte van EDGE, waardoor de gebruikerservaring beter is dan op snellere netwerken.
Lees het complete artikel → ‘iPhone heeft geen 3G nodig’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. misschien hebben ze bij apple weldegelijk nagedacht en getest wat betere gebruikers ervaringen brengt.
    beste stuurlui staan aan wal.;)

    En dat waren ook die stuurlui die meteen de eerste die begonnen te gillen dat het niks zou worden

  2. Ik heb dezelfde ervaring, maar dacht dat het inbeelding was. Mijn vorige telefoon was een Nokia n73 waarmee ik UMTS data kon ophalen. Die gebruikte ik als modem voor mijn Macbook Pro als ik geen wifi verbinding tot mijn beschikking had. Nu zit dezelfde sim in mijn iPhone en ondanks dat ik daar alleen GPRS kan gebruiken, laden websites gevoelsmatig zelfs sneller. Dat kan er ook mee te maken hebben dat de pagina in eerste instantie kleiner wordt weergegeven, pas als je vergoot en bladert, komt het ontbrekende stuk binnen…

  3. Ik sta er van te kijken hoe vlot surfen gaat op de iPhone, zelfs met T-Mobile W&W 64 kbps. De HTC TYTN met UMTS lijkt veel trager!

  4. Het klopt, de iPhone laadt pagina’s blijkbaar efficiënter en sneller. Ik heb, met dezelfde simkaart dezelfde webpagina vergeleken met mijn HTC s710 en de iPhone won.

  5. Ik denk dat Carl op de bewuste dag van het interview niet ontbeten had met brood+beleg maar met paddo’s of MDMA. Inderdaad, de iPhone is een snelle pageloader maar hoeveel sneller zou het zijn met 3G? Doet u mij maar een 3G iPhone..

  6. Kan IEMAND deze man (Carl Howe) uitleggen/vertellen dat een gemiddelde iphonegebruiker iets meer doet dan alleen browsen. En hoe zit het dan met youtube en streaming content? Wat een onzin….

  7. Vraag aan FRESH:
    Welke instelling heb jij bij T-Mobile geregeld om W&W mogelijk te maken op de iPhone? Ik he ze net gebeld en dan zeggen ze: helaas, EDGE kennen we niet.

  8. Erik,

    Om EDGE in te stellen:
    voor T-Mobile (Web ‘n Walk): vul ‘internet’ in achter APN, Username: ‘tmobile’, Password: ‘tmobile’

    gevonden op:
    http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=111055

    Bij mij werkt het.
    Kpn krijg ik niet aan de praat (ABO of prepaid) maar dat lijkt te kloppen volgens het artikel.

  9. Beste Rowa, Ik heb de instellingen gedaan zoals je schrijft, en het werkt! dank je wel. Bij t-Mobile konden ze dat niet vertellen…..
    erik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.