Reacties voor: Ben jij toe aan een iPhone met groter scherm?

Apple maakt geen 4-inch iPhones meer en ook de 4,7-inch iPhones gaan langzamerhand verdwijnen. Zit jij nog goed met je huidige (kleinere) iPhone of is het tijd voor een maatje groter?
Lees het complete artikel → Ben jij toe aan een iPhone met groter scherm?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Je kan schrijven wat je wilt, ik wil gewoon als telefoon + smartphone een klein toestel, dus SE2.
    Voor alles anders heb ik een iPad, Mac etc

  2. Ik ben recentelijk overgestapt van de iPhone 7 naar de iPhone SE. Prima toestel, prima formaat. Hoeft voor mij echt niet groter. Daar heb ik een iPad voor.

  3. Heb sinds anderhalve week de XS Max (kom van een iPhone 8 Plus). Maar het went echt zo snel dat grote scherm!
    Zou niet meer terug kunnen 😄

  4. Puntje “Makkelijker leesbaar”, is tegenstrijdig. Als het scherm in zoom mode staat zie je net zoveel content als op een kleiner scherm, maar dan groter en dus beter leesbaar. Zonder zoom is er wel meer content, maar nog steeds klein.

    Overigens is content op de X, Xs en Xs Max wel iets beter te lezen omdat die door super retina tekst en plaatjes nog wat scherpere weergeven. Ook hebben die een iets grotere logische punten (163 ppi voor retina schermen, incl. Xr tegen 152,7 ppi voor de super retina schermen.) De Xr en Xs Max geven net zoveel content weer (evenveel logische punten) maar het verschil in ppi zorgt er voor dat het Xs Max scherm 0,4″ groter is.

    En bij het puntje “Het past moeilijker in je broekzak” is het ook grappig dat er niet gekeken is naar het volume van de telefoon. De iPhone Xr is het grootste toestel, qua volume. Komt omdat die een stuk dikker is dan de Xs modellen.
    Ook raar dat het advies toch is om voor een van de schermvullende modellen te kiezen omdat de behuizing lekker klein blijft. Dat terwijl de Xs Max en Xr de grootste iPhone’s tot nu toe zijn. Ook de X en Xs zijn groter dan de 4,7″ modellen. Alleen de 5,5″ Plus modellen zijn verwaarloosbaar kleiner om dat nog een argument in hun voordeel te laten zijn.

  5. Het belangrijkste nadeel wordt niet genoemd: bediening met één hand kan niet meer.

  6. @Justin: Dat dacht ik ook. Voorheen plus modellen gehad, vervolgens de X en nu naar de Xs max. Na paar dagen omgeruild voor een xs. Max is me, tot mijn enorme verbazing, te groot. Merk dat ik last krijg van mijn handen en het niet lekker ‘zit’ in een broekzak. X blijkt voor mij optimale maat.

  7. 4,7 inch is voor mij het beste formaat, niet te groot en niet te klein. Jammer dat Apple ook mee gaat in de trend van dat alles groter moet.

  8. Zolang als m’n SE het blijft doen blijf ik ‘m gebruiken. Misschien tussentijds de batterij een keertje vervangen, maar dat zijn de kosten ook niet.

  9. @RobH: inderdaad!

  10. Hier de overstap van een 7+ naar Xsmax ideaal zo’n groot scherm, thuis staat de pc te verstoffen, de iPhone had al meeste functie overgenomen icm Synology.

    Foto’s bestanden video’s etc ideaal. En dan is zo’n groot scherm ideaal. Maar ook onderweg/werk ff Netflix/YouTube is het scherm perfect voor.

  11. Et is nog een andere optie. Overstappen op Android. Ik heb het nog nooit gebruikt dus kan niet vergelijken maar als Apple de huidige zotte prijzen handhaaft, dan overwegbomen zeker een overstap. Ze hebben mooie hardware maar niet tegen elke prijs.

  12. Jammer dat Apple zijn gebruikers niet langer de keus laat, 5(S)/SE formaat blijft toch verreweg het handigst en ik zou igv een randloos pakweg 5” SE formaat iPhone vrijwel zeker daarvoor hebben gekozen.

    Dat gezegd hebbend is de XR in zijn soort (phablet) nu wel het beste compromis, dankzij de smalle bezels heb je een mooi groot scherm bij toch nog enigszins hanteerbare afmetingen. Tot mijn verrassing past hij bv wél in sommige broekzakken, maar maar nét en zeker niet altijd in elke broek zodat een SE altijd comfortabeler is en soms de enige mogelijkheid. Accu bv is echter weer echt fantastisch van de XR.

    Dus zoals het artikel al aangeeft heeft elk zijn pro’s en cons. Kan en wil niet kiezen, en heb daarom ervoor gekozen (!) mijn SE via duo-SIM (afwisselend) náást een XR te blijven gebruiken. Van dag tot dag en gelegenheid tot gelegenheid simpel kiezend welk van beide dán het beste compromis is, met als globaal uitgangspunt SE onder werktijd (toch vnl bellen) en XR in vrije tijd (immers meer web/multimedia gebruik en niet altijd ‘n stopcontact in de buurt) 🤔

    Alweer bijna twee jaar plezier van de SE die zo bovendien gewoon in gebruik blijft, dus ‘t schuldgevoel over overconsumptie, wegwerpmentaliteit en decadentie valt ook mee 😇

  13. Er is nog een andere optie. Overstappen op een niet iOS-toestel. Ik heb ze nog nooit gebruikt dus kan niet vergelijken maar als Apple de huidige zotte prijzen handhaaft, dan overweeg ik zeker een overstap. Apple heeft mooie hardware maar niet tegen elke prijs.

  14. Nou, dan is dit mijn laatste iphone denk ik.

  15. Ik ben van de 7 naar een XR gegaan, geweldig, wat een verademing! En hij past nog best goed in mijn broekzak…

  16. Heb nu de Xs, kom van de 7. Vind het formaat van het toestel ideaal. Scherm is prima, maar dat was het op de 7 en daarvoor de 5s ook. Voor mij hoeft dit niet groter, daar heb ik mijn iPad voor.

  17. Heb nu de Iphone XS. Zou nooit een kleiner scherm dan dit willen hebben.

  18. Onlangs overgestapt naar een XS, ondanks de voordelen (waterdicht, accuduur) mis ik het kleine formaat enorm. Veel moeite om met één hand de XS te bedienen en deze is toch een stukje zwaarder. Zodra er een nieuw, klein formaat iPhone op de markt komt ben ik om 🙄

  19. Ik zit te denken om vanaf nu alleen nog maar broeken te kopen met grote* broekzakken.
    Voor in de toekomst, wanneer de telefoons nog groter worden.

    Aan de ene kant hoop ik dat de broek fabrikanten deze trend nu doorhebben en met ons meedenken.
    Anderszijds hoop ik stiekem toch op gewoon handzame smartphones.

    Begrijp me niet verkeerd, de X bevalt me prima, maar het formaat is in sommige broeken net te ongemakkelijk qua comfort.

    *misschien dat langere broekzakken beter zijn dan grotere, hoef ook weer niet hele brede broekzakken namelijk.

    Ben benieuwd wat de toekomst brengt!

  20. Heb een 6 en een SE, waarbij mijn voorkeur absoluut naar de snelle handzame SE gaat. Echt niet te begrijpen dat die geen opvolger krijgt.

  21. “Ben jij toe aan een iPhone met groter scherm?”

    NEE! Ik ben toe aan een toestel met de schermgrootte van de iPhone 8 en geen randen. Ik hoef helemaal niet zo’n belachelijk groot toestel, ik wil ‘m gewoon comfortabel met één hand kunnen bedienen. Ik ben doodongelukkig met de richting die Apple nu opgaat en zie mezelf dan ook geen toestel met de grootte van een iPhone Xs of Xr kopen. Apple loopt gewoon Samsung achterna met die grote schermen, bah!

    Origineel geplaatst door RobH
    Het belangrijkste nadeel wordt niet genoemd: bediening met één hand kan niet meer.

    Inderdaad.

  22. Had tot recentelijk een 7 plus en een X,vond de 7 plus erg ongemakkelijk in gebruik past slecht in je hand met telefoneren en past haast in geen enkele binnenzak,ik vond hem erg onhandig en de X stukken prettiger in gebruik vandaar dat ik er dit jaar een Xs heb bij genomen,voor mij een prima formaat

  23. Sorry hoor; maar de punten die worden genoemd als reden waarom je erop vooruit gaat met een groter scherm zijn wel wat “gezocht”. Het gaat nog wel even duren voordat mijn iPhone mijn laptop gaat vervangen en op een 6.1 inch scherm wordt je niet echt een tv serie ingezogen….Doe mij dan maar mijn 55 inch tv met surroundgeluid

  24. Origineel geplaatst door Tom
    Er is nog een andere optie. Overstappen op een niet iOS-toestel. Ik heb ze nog nooit gebruikt dus kan niet vergelijken maar als Apple de huidige zotte prijzen handhaaft, dan overweeg ik zeker een overstap. Apple heeft mooie hardware maar niet tegen elke prijs.

    Helemaal mee eens. Te zot voor een telefoon eur 800 plus betalen. Als Windows Phone er nog maar was geweest, echt jammer. Heb nu een SE maar mis de sublieme fotokwaliteit van mijn Nok en het gebruiksgemak. Android geprobeerd, maar is niet mijn ding.

  25. Sinds Apple iPhones heeft met groot scherm (iPhone 6 Plus?!) heb ik die en het bevalt uitstekend! Ik doe er idd bijna alles mee. Nieuws lezen, kranten, tijdschriften, whatsapp voor privé en werk, e-mailen, foto’s maken, veel research op internet, al m’n bankbetalingen, Facebook en allerlei andere social media, YouTube en tv kijken en ga zo maar door. Ik gebruik m’n MacBook nog maar zelden. Alleen als ik echt Word documenten moet schrijven of iets op grote webshops wil uitzoeken, bijvoorbeeld vliegtuigboekingen vakanties. Dan is een MacBook handiger. Maar verder >>> m’n iPhone Xs Max! En wie zegt dat ie groter is dan bijv iPhone 6 Plus of 7 Plus. Vrijwel even groot. Misschien scheelt het een millimeter. Alleen het scherm is een stuk groter!

  26. Origineel geplaatst door Dirk W. Dijkstra
    Ik ben van de 7 naar een XR gegaan, geweldig, wat een verademing! En hij past nog best goed in mijn broekzak…

    Zelfde hier en blij dat ik het gedaan heb

  27. @Tom: ik heb daar ook rod gekeken,maar ook daar lukt t bijna niet meer.

    Alleen budgetmodellen zijn nog wel s kleiner en de compact serie van sony maar ook die worden langzaam groter.

    Maar het is niet gezegd dat kleinere gsm s nooit terug komen…….

    Of t gaat op termijn helemaal naar iets anders toe zoals horloges , daar zijn ook geen grote schermen te verwachten.
    De opmerking 5,8 is t kleins verkrijgbare is onjuist, de iPhone 7&8 zijn nog steeds te koop met 4,7.

  28. Sinds de iPhoneX ben ik overtuigd dat dit formaat de ‘sweet spot’ is. Het heeft hetzelfde schermformaat als de vroegere Plus toestellen maar in een formaat dat ook nog in je broekzak past. Ik hoef niet groter dan wat de iPhoneX of iPhoneXS biedt.

  29. Liever geen grotere iPhone maar een hogere resolutie, en minder whitespace.
    In al die jaren is het scherm wel groter geworden maar lijkt het ook alsof je minder content op je scherm hebt.
    Op mijn iPad neemt het toetsenbord de helft van het scherm in, why?!?!?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.