Reacties voor: iPhone gekraakt met Europese simkaart

Een Macedonische hacker is erin geslaagd om de simlock te verwijderen met een Europese simkaart. Maar nog steeds is het geen oplossing voor het grote publiek.
Lees het complete artikel → iPhone gekraakt met Europese simkaart
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik heb inmiddels mijn iPhone werkend met een Nederlandse T-Mobile simkaart, met deze methode. Bellen en gebeld worden, SMS in en uit. Fantastisch, na drie weken alleen maar WiFi gebruiken is dit wel erg leuk. Gek genoeg is de simkaart nog geen anderhalf jaar oud, dus ik verwachtte eigenlijk niet dat het zou lukken.

    Een paar opmerkingen:

    – Niet een Macedonier, maar een Russiche hacker die Vladimir heet, heeft dit uitgevonden
    – De methode is al twee jaar eerder toegepast bij gelockte Palm Treo telefoons
    – Het is behoorlijk ingewikkeld om uit te voeren en je moet het geluk hebben dat je bestaande SIM kaart geschikt is

    Gonny & JP: als ik jullie iPhone onder handen moet nemen, mail me dan ff

  2. Het vinden van het geheime nummer op de SIM duurde maar ongeveer 20 minuten. Het meeste tijd is gaan zitten in het lezen van alle documentatie en forum threads om te begrijpen wat er gebeurt en wat je moet doen om dit aan de praat te krijgen. Als je dat niet doet, is het risico groot dat je de iPhone naar God helpt of je provider je afsluit. Verder heb ik een week moeten wachten op de beschrijfbare SIM-kaart, die moest uit Estland komen. De card-writer is trouwens gewoon in Nederland te bestellen.

  3. @Vincent: Wat voor beschrijfbare SIM is dat? Is dat idd een Silvercard of bestaan er andere mogelijkheden? Ik ben al een heel eind op weg maar alle satelliet-winkels zeggen dat het Silvercard systeem al 15 jaar oud is.

  4. Fantastisch, dankjewel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.