Reacties voor: iPhone-gebruikers: rijker en beter opgeleid dan Android

Android-gebruikers zijn jonger, minder rijk en lager opgeleid dan iPhone-gebruikers. Ook zijn Android-gebruikers sneller geneigd om voor iPhone te kiezen.

Reacties: 39 reacties

  1. Gister voor het eerst een android mobieltje gebruikt.. ‘T zal wel goedkoop wezen dat het zoveel wordt verkocht. Kan me geen andere mogelijkheid indenken.

  2. Wow ik voel me nu zo veel beter omdat ik een iphone heb. Ik word een beetje moe van dit soort onderzoekjes :S

  3. Ik voel wel wat voor Android, maar heb het nog niet
    in handen gehad. Toch maar de 4g na mijn versleten maar nog altijd perfect werkende 2g.

  4. ” Android-gebruikers zijn gemiddeld jonger, minder rijk en lager opgeleid dan iPhone-gebruikers,”

    Als je 16 bent, lijkt mij normaal dat je lager opgeleid bent dan een iemand van 25.

    Over android vs iphone os, gisteren een desire gekocht, Froyo rom geïnstalleerd en klaar, het perfecte mobiel.

  5. Alleen de BackBerry staat hoger. Ik vraag mij af wanneer de iphone de BB inhaalt.

  6. Shit, je zou bovenmodaal verdienen en een Androidtelefoon willen…

  7. Logisch, iPhone “instapmodel” is al veel duurder dan een soortgelijk Android toestel. Dus dan kopen rijke mensen toch eerder een iPhone aangezien ze daar wel geld voor hebben?

  8. Dit is werkelijk een futiel onderzoek.

  9. Leuk onderzoek maar als iemand jonger is, zeg 16, dan is hij automatisch al lager opgeleid omdat hij nog met de opleiding bezig is :-). @Cybot12999 verklaart ook waarom mensen met een Iphone meer geld hebben. Ook het feit dat Android minder gebruikt wordt is logisch, het bestaat minder lang ook al hebben meer toestellen het.
    Aan een dergelijk onderzoek kun je weinig tot geen conclusies trekken.

  10. Ik wilde dat ik rijk was ? Ik heb een iphone 3gs maar laat dat rijk maar weg, of het moet zijn ik ben een iphone rijker.

  11. Als ik op het station om me heen kijk trek ik toch een heel andere conclusie. Maarja dit onderzoek is gedaan in de States.

  12. Alweer een nutteloos onderzoek, waarom zouden mensen met een iPhone rijker zijn? ik gebruik beide, zowel een iPhone 3gs als een HTC Desire. Wat ben ik dan volgens dit onderzoek? Rijk? Nou nee! Ik vind beide toestellen normaal geprijsd, mits je niet de eerste wil zijn als iets uitkomt! Geduld loont nog altijd….;)

  13. Slaat weer eens nergens op dit onderzoek. Nu nog onderzoeken welke gebruiker gemiddeld sneller kan rennen en het is compleet.

    Maar dat zal een Android gebruiker zijn aangezien de Android gebruiker gemiddeld jonger is he.

  14. Als je in Amerika bent zie je veel mensen boven de 50 met een Iphone. Je krijgt vaak de indruk dat het een telefoon is voor oude mensen.. Android wordt meer gebruikt door jongeren zie Motorola Milestone. Dan weet ik niet waar ik liever bij hoor. Ook als je de nieuwste HTC bekijkt voelt de Iphone vrij gedateerd aan met allen maar icoontjes op je scherm…

  15. Ik heb beide, een iPod Touch en een HTC Desire. Ik vind beide erg goed, maar het is zo verschillend dat vergelijken eigenlijk onmogelijk is.

  16. In de trein stikt het van de iPhones, tegenwoordig heeft elke sukkel er een, en de meeste proberen zo stoer mogelijk te doen met hen iPhone.

    dus de iPhone is al weer gewoontjes geworden, en ook al een patser object :/

  17. Eigen empirisch onderzoek toont ook aan dat iPhone gebruikers veel knapper zijn dan Android gebruikers, behalve natuurlijk meneer Jobs.

    Wel hebben Androidgebruikers meer haar, maar ze zijn dan ook jonger.

  18. Origineel geplaatst door Muppel
    Shit, je zou bovenmodaal verdienen en een Androidtelefoon willen…

    Daar hebben ze wat voor: de Ulysse Nardin Chairman. Die kost maar 50.000 dollar, valt goed in de smaak bij Russen.

  19. Wat een onderzoek
    Nu onderzoeken welke kleur auto het meest voorkomt bij iPhone gebruikers?

  20. Origineel geplaatst door Absrnd
    In de trein stikt het van de iPhones, tegenwoordig heeft elke sukkel er een, en de meeste proberen zo stoer mogelijk te doen met hen iPhone.dus de iPhone is al weer gewoontjes geworden, en ook al een patser object :/

    Dit geldt ook voor Blackberry. Naast de iPhone is de Blackberry ook steeds meer een hebbe ding. Word er zo een beetje mee dood gegooid.Heb zelf, sorry, nooit een iPhone gewild, maar flip dat ik om de meter een puber met of een iPhone of een (al dan instap) Blackberry zie staan. On topic, ik denk dat zo een onderzoek geen waarde heeft. Zullen vast wel “arme” iPhone bezitters zijn en “rijke” Android bezitters. Maar in Nederland is bijna ieder toestel goed geprijsd te krijgen. Denk dat de subsidies anders zijn in de VS en ja Apple heeft een dikke vinger in de pap, zie wat je in het begin hier betaalde…

  21. Dan kan je niet met android vergelijken, de gemiddelde android gebruiker heeft nog geen auto 🙂

  22. 14 % van de android gebruikers wil een iPhone en maar 7% van de iPhone gebruikers wil een android.. gaat de goede kant op! Of toch niet.. binnenkort neem ik nog wel de nieuwe iPhone maar als de trent zo door gaat heeft straks iedereen een iPhone.. Vroeger was het nog redelijk zeldzaam maar nu zie je ze vrijwel constant.

  23. Toch voel ik me superieur aan Android gebruikers, maar eerlijk gezegd heb ik me altijd al superieur gevoeld t.o.v. zo’n beetje iedereen 😉

  24. WAARDELOOS onderzoek:

    – als je in een onderzoek vraagt hoeveel iemand verdient en de score is dat 2 van de 5 meer dan $100.000 pj verdient…. Dan kan je je afvragen of dit klopt?

    – mocht je bovenstaande in twijfel trekken, dan trek je de lijn door naar de rest van het onderzoek en trek je een zelfde conclusie als mijn eerste zin…

    * oh ja, ik gebruik een iPad en verdien €300.000 pj…….. Ik verdien het, ik krijg het alleen niet. 😉

  25. Je zult maar produkt ontwikkelaar zijn, een betaalde app willen maken…

    gelukkig helpen deze statistiekjes dus wel mooi om te kijken hoeveel je doelgroep te besteden heeft en voor welk platform je het best kunt ontwikkelen in een specifieke situatie

    een ‘pensioen’ app heeft dus niet zo veel zin voor een android en kun je er waarschijnlijk nog een aardig bedragje voor vragen als je het voor iPhone uitbrengt

  26. iPhone is toch wel duurder dan een Android. iPhone kost 30 per maand + 100 euro, de Android daarintegen, Laten we als voorbeeld de HTC Legend Nemen, abbo van 20 per maand en dan issie ook nog eens gratis.

  27. Onder het mom van: wat voor conclusie wil je trekken en ik pas het onderzoek erop aan.
    Kortom, wat een flauwekul!

  28. Origineel geplaatst door Luin: ” Android-gebruikers zijn gemiddeld jonger, minder rijk en lager opgeleid dan iPhone-gebruikers,”

    Als je 16 bent, lijkt mij normaal dat je lager opgeleid bent dan een iemand van 25.

    Over android vs iphone os, gisteren een desire gekocht, Froyo rom geïnstalleerd en klaar, het perfecte mobiel.

    Een 16 jarige kan hoger opgeleid zijn hoor! Dus die conclusie klopt niet helemaal

  29. Ik heb een iphone 2G,3G ,3GS en sinds een week nog een andriod Sony Xperia X10.

    Haal ik nu mijn gemiddelde omlaag ofzo 😛

  30. Njah Nielens is wel een deftig onderzoekbureau, dus dit onderzoek mag je wel wat serieuser nemen.

    Oke er gaat een correlatie zijn tussen de jongere leeftijd en het lagere inkomen… Maar je moet ook verder denken. Android is open source en vooral voor mensen die de voordelen daarvan kunnen gebruiken.

    Dat zijn informatici en jongeren….

    Maar zakenlui met een jurdische of economische achtergrond die willen gewoon iets dat direct en vlot werkt… Ingenieurs, architecten die nauwkeuzig moeten werken zijn mac’s gewoon…

    Het zal ook wel grotendeels zijn omdat het meredeel van de hogere inkomens gewoon ouder is en het niet erg vind meer te betalen voor de zekerheid van het Apple logo en het gesloten ecosysteem.

  31. Als je zowel een iPhone als een Android hebt dan heb je volgens dit onderzoek blijkbaar een gespleten persoonlijkheid. 😛

  32. Let op! het is een amerikaans onderzoek, in de VS beginnen de AT&T prijzen bij 80 dollar per maand. Voor de meeste amerikanen is dit serieus geld.

    In NL zou zo’n onderzoek er heel anders uitzien, hier worden blackberrys ook meer gebruikt door tienermeisjes dan door zakenmannen.

  33. Origineel geplaatst door Phylax1
    Ik heb een iphone 2G,3G ,3GS en sinds een week nog een andriod Sony Xperia X10.Haal ik nu mijn gemiddelde omlaag ofzo

    Damn, dank zij jou moeten ze het hele onderzoek opnieuw doen !

    😉

  34. Dat laatste grafiekje (inkomen) vind ik wel een beetje verdacht. 40% van alle Amerikaanse iPhonegebruikers verdient meer dan 100.000 dollar per jaar? Ik vind dat wel een erg hoog getal.

  35. In een groepje van vijf masterstudenten waarin ik nu werk hebben 0 mensen een iPhone en 3 mensen een Android phone. Dus voor mijn studie gaat het alvast niet op en die conclusies over opleidingsniveau zijn wat mij betreft ook niet van toepassing 😉

  36. pfff gelukkig maar, ik voelde me al een patser met mijn android, maar uit dit onderzoekje blijkt dat ik gelukkig ‘maar’een working class hero ben.

  37. de iPhone valt ook in de smaak bij gang members in Oakland.

  38. dus de lager opgeleiden kunnen wel lekker met flash werken en gemakkelijk hun mp3’s sharen. wie is er nu slimmer?

  39. en kunnen de lager opgeleiden al een poosje multitasken 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.