Reacties voor: iPhone-gebruikers blijven vaak bij oude firmwareversie hangen

Veel gebruikers blijken nog vaak te blijven hangen op oude iPhone-firmwareversies, zo blijkt uit een onderzoekje van Medialets. Maar uit cijfers van Headlights Software komt een iets gunstiger beeld.

Reacties: 47 reacties

  1. Ik zit hier nog prima op 1.1.4

  2. Had ik niet verwacht, wel van 2.2.1, maar niet van 2.2, 8 procent heeft dus nog geen ‘back to first screen’ optie 😉 .
    Heb je m’n mail trouwens ontvangen Gonny?

  3. Ik zit zelf op 2.2 en dit met reden, omdat ik niet weer een paar uur wil spenderen aan jailbreaken, SSH op mijn iphone om smsberichten terug te zetten en al de applicaties van Cydia terug te zetten…

    De verandering van 2.2 naar 2.2.1 vond ik hier niet groot genoeg voor…

    Ik denk ook dat dit voor vele mensen een reden is…

  4. Nou ik heb nog lekker firmware 2.2.. Op naar 3.0=D

  5. Door de minimale wijzigingen in 2.2.1 ben ik ook gewoon bij 2.2 gebleven.
    Vorige keer problemen gehad met het terug krijgen van mijn jailbreak-apps (APTBackUp deed zijn werk niet goed), dus ik wacht wel even op 2.3 of 3.0

  6. Klopt, ik ben ook blijven hangen bij 2.2. Ik vond de veranderingen niet groot genoeg en wil dus niet heel het jailbreak proces uitvoeren om een paar kleine updates.

  7. Denk wel dat al de mensen die ng op 2.2 zitten, zullen overschakelen op 3.0. Zelf heb ik wel 2.2.1, mr laat ons eerlijk zijn, het verschil is nauwelijks voelbaar…

  8. Helemaal mee eens Sven; Als de veranderingen groot genoeg zijn, zal men wel veranderen, ehhh…ook ik!
    Ik draai voorlopig nog prima op 2.2
    En dat gekleurde draaiende MACballetje dat 3.0 zal gaan brengen hoef ik ook niet! 🙂

  9. Ik denk dat dit soort percentages voor andere telefoons (N95, Touch Diamond) heel wat meer achterblijvers laten zien..

  10. @TheOnePb:
    Dat back-to-first-screen optie is nou niet een grote reden om reden dat je moet updaten. Ik zit op 2.2, omdat ik dan de meeste app’s uit de appstore gewoon kan installeren, en ik geen zin heb in updaten naar 2.2.1, omdat ik dan weer al mijn cydia app’s kwijt ben enzo, gewoon teveel werk voor bijna niks!
    3.0 gaat er alleen opkomen als ik mijn simlockvrije staat niet er voor op hoeft te geven!

  11. Ik zit nog prima op versie 2. O.a. voor jailbreak redenen maar ook voor de modemfirmware…

  12. @TheOnePb: Hoe doe je dat? Ik had er ooit een nieuwtje over gelezen op iphoneclub maar ik had destijds nog 2.1(daar bleef ik een lange tijd op steken).

  13. Waarom zou je nou steeds op 1.1.4 zitten?

  14. @Amine:
    Gewoon op homebutten drukken als je naar het 1e scherm wilt op het springboard

  15. @iBoss:
    legale update naar 2.x kost geld (:

  16. 3.0 waarschijnlijk ook (iPod), maar het wordt het wel waard denk ik (morgen!!).

  17. Origineel geplaatst door misterMISTER
    Nou ik heb nog lekker firmware 2.2.. Op naar 3.0=D

    Precies… Kijken wat de dag van morgen brengt

  18. 2.2 gaat nog prima hier

  19. Reden dat ik op 2.2 ben blijven hangen is omdat m’n USB-poorten het al sinds december niet meer doen 🙁

  20. @Christophe:

    Hoeveel?

  21. De update van iFacts dan toch maar 2.1 compatible maken.

  22. Dat is echt het grootste nadeel van die iphone , die constante stroom van updates. Zo kan je die iphone nooit ff echt persoonlijk maken want iedere maand is alles weer helemaal nieuw en ken je weer overnieuw beginnen. Bepaalde apps bv met van die handgemaakte lijstjes hup alles weg ken je dat hele lijstje overnieuw maken. Ik update dus alleen als bepaalde apps die firmware versie nodig hebben of anders niet.

  23. @softijs: Ik ben bij updaten (het is even onduidelijk of je het over firmware of apps hebt) nog nooit wat kwijtgeraakt. (dat is weliswaar zonder jailbreak)

  24. Ik denk dat de meeste die niet tot de laatste versie overgaan, deze zijn die met een gejailbreakte versie zitten.
    Alhoewel heel wat voordelen, blijft het een gedoe!!

  25. Backup kun je terug zetten dus gezeik met updates en verloren gegevens heb je niet behalve als je jailbreakt..

  26. Origineel geplaatst door iBoss
    Waarom zou je nou steeds op 1.1.4 zitten?

    Omdat niet iedereen snapt hoe je moet jailbraiken!? ik zit ook nog op 1.1.4 gewoon omdat ik bang ben alles kwijt te raken en niet meer mijn phone aan de praat krijg 🙂

  27. Ik zou willen weten hoeveel mensen net als mij in feite geen manier hebben om de firmware up te daten, ik draai Linux, en om up te daten moet ik via Osx of Windows doen.

  28. Ik ga niet opnieuw jailbreaken voor een 1tje achter m’n 2.2.

  29. Gewoon 2.2, zoals reeds enkele malen gezegd, aangezien de modemfirmware niet werd geupgrade in 2.2.1, was er weinig, misschien zelfs geen reden om te updaten, 3.0 daarentegen zal normaliter gezien wat meer in petto hebben… Hoop gewoon dat ons welvetrouwde dev team al stevig aan het nadenken is hoe ze het nu gaan aanpakken, om hun trouwe achterban weer te laten schreeuwen van geluk voor het ooh zo geliefde jailbreaken 🙂 Zou mijn cydia niet meer kunnen missen, noch mijn eigen iPhone, elke keer na een update moet ik even walgen van de toch wel lelijke stock icons etc van de iPhone 🙂

  30. Origineel geplaatst door ds
    Origineel geplaatst door iBossWaarom zou je nou steeds op 1.1.4 zitten?Omdat niet iedereen snapt hoe je moet jailbraiken!? ik zit ook nog op 1.1.4 gewoon omdat ik bang ben alles kwijt te raken en niet meer mijn phone aan de praat krijg

    Onbegrijpelijk.
    Er zijn twee mogelijkheden; óf je zit op 1.1.4 met een jailbreak, óf je zit op 1.1.4 zonder jailbreak.
    In het eerste geval: waarom zou je niet snappen hoe je moet jailbreaken? Je hebt toch immers al een keer eerder je telefoon gejailbreakt?
    In het tweede geval: waarom zou je niet updaten? Als je gewoon via iTunes de officiële update uitvoert heb je toch helemaal niks met jailbreaken te maken?

    Dat mensen met een jailbroken telefoon nog even wachten met updaten vanwege het gedoe van alles opnieuw weer instellen en syncen enzo, dat snap ik, maar waarom mensen zonder jailbreak niet updaten daar begrijp ik niets van… :-/

  31. @sredlums:
    Denk dat het vooral te maken zal hebben met schrik en niet genoeg informatie gezocht, updaten naar 2.0 of zelfs 2.2 is wereldwijd bekend, en zonder grote risico’s, het enige risico dat je loopt is vertrekken vanuit een zibri iphone :p dan heb je een serieus probleem, maar dan moet je maar even zoeken op de het forum hier op iphoneclub en je vindt wel de uitleg, weet nog goed dat ik naar den haag ben gereisd om mijn zibri iphone terug aan de praat te krijgen… en het was het wel waard, het enige nadeel was dat ik heel stom de informatie die ik kreeg via het forum niet tot op de letter had gevolgd 🙂 maar even zoeken naar quickpwn gepatcht door kiremk etc… en je komt er wel 🙂

    Of meer dramatisch je kan hem altijd nog gaan invriezen als je hem niet meer aan de praat krijgt :p

  32. Ik ben eergisteren naar 2.2.1 gegaan en daarna uiteraard weer een jailbreak uitgevoerd, en alles weer geinstalleerd.
    Het duurt inderdaad effe, maar ja je moet toch wat te doen hebben, niet dan??
    😉

  33. ik heb gewoon 2.2.1 en jailbreak. Firmware upgraden en 9 screens vol apps terugzetten duurt hooguit een uurtje…

  34. Aan iedereen die het opnieuw jailbreaken zo’n moeite vind: Ik vind persoonlijk dat dit echt wel reuze meevalt.
    1. Paar probleem apps eraf (oa. 5 icon doc en categories)
    2. Apptbackup erop (om alle Cydia apps te backuppen)
    3. Backup via iTunes
    4. Update via iTunes
    5. Jailbreak opnieuw uitvoeren
    6. Apptbackup via cydia er weer op
    7. Restore via iTunes
    8. Restore via apptbackup
    9. Probleemapps er weer op

    En klaar. 9 stappen waar je maar heel weinig zelf hoeft te doen. De stappen zelf duren wel lang, maar je kan onderussen makkelijk wat anders doen. Of zie ik dit nu verkeerd?

  35. @JaytB: dat zie je helemaal goed. Duidelijk omschreven!

  36. Origineel geplaatst door JaytB
    Aan iedereen die het opnieuw jailbreaken zo’n moeite vind: Ik vind persoonlijk dat dit echt wel reuze meevalt.
    1. Paar probleem apps eraf (oa. 5 icon doc en categories)
    2. Apptbackup erop (om alle Cydia apps te backuppen)
    3. Backup via iTunes
    4. Update via iTunes
    5. Jailbreak opnieuw uitvoeren
    6. Apptbackup via cydia er weer op
    7. Restore via iTunes
    8. Restore via apptbackup
    9. Probleemapps er weer opEn klaar. 9 stappen waar je maar heel weinig zelf hoeft te doen. De stappen zelf duren wel lang, maar je kan onderussen makkelijk wat anders doen. Of zie ik dit nu verkeerd?

    mooi en handig lijstje, ik persoonlijk zit er op het moment mee te worstelen om van fw 2.2 naar 2.2.1 te gaan. 2 programma’s die ik graag wil hebben draaien nl alleen maar op 2.2.1 :s Ik snap niet waarom ze niet een programma voor alle fw versies schrijven… of werkt het zo dat alles wat voor fw2.2 is geschreven altijd werkt op een nieuwere versie maar andersom niet?

    waar ik persoonlijk bang voor ben is dat al mijn cydia programma’s niet meer werken, daarnaast heb ik ook zitten te kloten met de rechten in mijn iphone (777 ;))

    was allemaal best veel werk en heb geen zin dat alles kwijt is door een update

  37. Volgens mij willen ook veel mensen niet upgraden naar 2.2.1 omdat je Baseband wordt geupgrade, en er dus weer een Simlock op komt.

  38. Origineel geplaatst door Gilliam
    Volgens mij willen ook veel mensen niet upgraden naar 2.2.1 omdat je Baseband wordt geupgrade, en er dus weer een Simlock op komt.

    Pwnagetool om ervoor te zorgen dat de baseband niet wordt geupdate, en daar is 2.2.1 zonder nieuwe baseband.

  39. @knaapjen: Het enige waarvoor je eventueel permissies zou moeten aanpassen is voor je data van sommige Cydia apps. Bijvoorbeeld als je je backup van die Cydia apps wilt terugzetten, zoals oa. MxTube video’s, cycorder opnamen, mewseek muziek,… Maar dat stelt echt weinig voor. Persoonlijk heb ik graag altijd de laatste nieuwe firmware erop, al is het maar om me happy te voelen.

  40. If it ain’t broke don’t fix it.
    Telefoon is een essentieel gebruiksvoorwerp voor mensen. Waarom het risico lopen dat het alleen maar minder wordt?

  41. juist op 2.2 blijven zitten omdat baseband op 2.2.1 veranderd is en misschien niet ten goede van compatibilteit met sommige providers qua battery life (o.a. KPN)
    Dus als 3.0 een grotere battery drain oplevert, anders wordt het moeilijke overweging.

  42. @developers hier:

    Bij de door mij geuploade applicatie zie ik versie 2.2 os staan terwijl ik de applcatie heb geconfigureerd en gecompileerd voor 2.0. Is dat een fout op de website van apple of is de configuratie van de app dan verkeerd?

    wel handig om te weten aangezien er toch wel percentages mee gemoeid zijn..

  43. @JaytB:

    je kunt ook de permissies aanpassen voor appstore programma’s hoor 😉

  44. Waarom blijven hangen?
    Installeer even apt backup in cydia, en ff een backup van je iphone maken..
    Dan ben je in een uurtje klaar, al je smsjes, levels in bijv games, etc worden gebackupped 🙂
    en met apt backup krijg je direct ook al je cydia apps er weer op!
    zo moeilijk is t dus niet 😉

  45. Ik zit nog steeds op 1.1.4..wat resulteert op min.2 keer per dag een iPhone die vasthangt..maar hij doet t verder wel goed..
    wil de nieuwste firmware graag erop zetten..ma vind geen duidelijke instructies hou het moet van 1.1.4 naar 2.2.1..
    Misschien iemand tips??!!

  46. misschien heeft iemand een goeie link???

  47. Stap 1: Schrijf alle programma’s op, die je weer terug wilt. Zoek ze op in de AppStore (iTunesStore)
    Stap 2: Update via iTunes, door op upgrade te klikken
    Stap 3: google ‘Quickpwn guide’

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.