Reacties voor: iPhone-gebruik op Flickr neemt plotseling af

De iPhone was lange tijd de populairste camera op Flickr, maar er is een plotselinge terugval te merken. Is de iPhone minder populair geworden of speelt er iets anders? De officiële iPhone-applicatie van Flickr blijkt er iets mee te maken te hebben.
Lees het complete artikel → iPhone-gebruik op Flickr neemt plotseling af
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Maar die applicatie is toch nog steeds niet in de nederlandse app-store te vinden, of kijk ik niet goed?

  2. Vakantie is voor bij eh 😉

  3. Ach.. Wie zal het weten, best slecht van die officiële app trouwens. Hij is er wel eindelijk, vond het altijd al raar dat er geen officiële app van was.
    Maar al met al staat de iPhone nog steeds hoog!

  4. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij de nieuwe, officiële Flickr-applicatie voor de iPhone. Die zendt namelijk geen camera-informatie mee, terwijl veel andere Flickr-apps voor de iPhone dat wel doen.

    Bar, bar slecht voor de statistieken en de geloofwaardigheid daarvan…

  5. En de strenge appstore-toelatingcommissie dan?
    DrukDrukDruk (met de verkeerde dingen?)

  6. De Flickr app komt niet naar de Nederlandse store, wie hem wil hebben zal hem dus in de US of een andere store waar hij wel is moeten halen.

  7. Origineel geplaatst door Pete
    De Flickr app komt niet naar de Nederlandse store, wie hem wil hebben zal hem dus in de US of een andere store waar hij wel is moeten halen.

    En waar haal je dat vandaan?

  8. Iets wat eerst dramatisch stijgt, zakt daarna ook automatisch naar een nivellering punt. Dus lijkt mij logisch verwacht ‘verlies’.

  9. Ach, het kan mij geen flickr schelen welke camera het meest gebruikt wordt.

  10. Totaal onbelangrijke statistiek. Op Flickr zit een bepaalde doelgroep! In deze statistiek gaat het om aantallen foto’s en niet om de kwaliteit van de foto’s.
    Waarom vindt men het zo belangrijk dat er een groot aantal genoemd wordt, hecht men daar status aan?
    Ik zie liever kwalitatief goede foto’s dan al die snapshots.

  11. Dan heeft Flickr geen goede applicatie uitgebracht he, als nu dus de statistieken niet meer kloppen 😛 HANDIGG! 😛

  12. op twitpic kun je ook je foto’s achterlaten, dus waarom flickr??

    twitter en twitpic neemt in populariteit steeds meer toe, en geef ze eens ongelijk! het gaat ook wel erg makkelijk, ik heb geen ervaring met flickr maar eeuuhh is dat niet wat ingewikkelder??

  13. Ander nadeel van flickr werkt misschien ook tegen; foto afmeting is beperkt. Bij sites ALS bijv. Photobucket en mijnalbum is dat minder het geval. Tja en nu de camera meer kan… wil je dat ook laten zien, toch?

  14. Op de nieuwe 3GS zit toch ook een videomogelijkheid?
    Ik denk dat die mensen nu op Youtube zitten.

  15. Ach, de statistieken klopten toch al niet. Bij de blackberry wordt elk model apart genomen en bij de Iphone worden alle modellen op één hoop gegooid omdat het technisch niet mogelijk is om die te scheiden.
    Zo ken ik er nog eentje…als je dat met Nokia doet krijg je ook een ander verhaal.

    Maar om terug te komen . Het zegt alleen wat over het type mensen wat op flickr zijn foto’s publiceert.
    Ik denk dat de gebruikers van bijvoorbeeld een Canon EOS 1D, een Nikon D3X of een Mamiya 645D vele betere foto’s schieten als al die Iphones. Het is natuurlijk een absurde vergelijking, maar toch..

    Het valt me op dat men toch wel veel status geeft aan “aantallen” Dat doet me denken aan de VHS recorder. Die had vele grotere verkoopcijfers als de VCR2000 en d ebetamax. Maar kon qua kwaliteit niet eens in de schaduw staan van die laatste 2.
    De oorzaak is marketing.

    Ofwel hoe krijgen de reclamemakers het voor elkaar dat wij mensen als een kudde schaapjes de wens van de fabrikant volgen. Het zegt niets over kwaliteit.

    Maar één ding is zeker. Apple heeft zijn marketing zéér goed voor elkaar!

  16. Gelukkig maar, Flickr wordt te vaak gezien als picdump/domme vakantiekiekjes-parkeerplaats in plaats van een fotografen-community waar men foto’s, tips en trucs uitwisselt :).

  17. Origineel geplaatst door Mauze
    op twitpic kun je ook je foto’s achterlaten, dus waarom flickr??twitter en twitpic neemt in populariteit steeds meer toe, en geef ze eens ongelijk! het gaat ook wel erg makkelijk, ik heb geen ervaring met flickr maar eeuuhh is dat niet wat ingewikkelder??

    Dat hangt er van af. Als je iets serieuzer met fotografie bezig bent zoals ik dan is twitpic waardeloos 😛 Ik gebruik het alleen als ik een foto alleen wil gebruiken in een tweet. Daar gebruik ik zelf mobipicture voor.

  18. Ik denk meer dat het ligt aan het feit dat de Iphone 3GS eerst als IPhone geregistreerd werd en vorige week ineens IPhone 3GS genoemd werd in Flickr.

  19. Het ligt er gewoon aan dat de iPhoneclub forowedstrijd voorbij is. 🙂

  20. Ach , een telefoon als foto toestel, moet ik dat nou echt serieus nemen. Ik ben best blij met mijn Iphone, maar foto’s neem ik er niet mee.
    Ik zit vaak op flickr, maar mijn aandacht is daar nog nooit bij een iPhone shot blijven hangen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.