iPhone-garantie geweigerd bij eigen ringtone

iPhone-bezitter Doug Rodriguez kreeg de foutmelding 'Invalid SIM' op zijn iPhone te zien, maar beweert geen hack te hebben uitgevoerd. Toch weigert Apple garantie te geven, omdat Rodriguez op niet-officiële wijze een ringtone heeft geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneiPhone-bezitter Doug Rodriguez had een opmerkelijke ervaring: zijn iPhone toonde opeens de foutboodschap “Incorrect SIM”. Toch beweert Rodriguez dat hij zijn iPhone niet unlocked heeft en ook geen jailbreak of andere hack heeft uitgevoerd. Toch weigerde Apple om garantie te verlenen toen hij zijn iPhone terugbracht naar de winkel. Intussen vraagt Rodriguez zich vertwijfeld af hoe dit heeft kunnen gebeuren: het enige wat hij zich kon herinneren, was dat hij een eigen ringtone op de iPhone heeft geïnstalleerd, met de handmatige methode, waarbij je een AAC-muzieknummer hernoemt in iTunes.

De iPhone werkte niet meer goed na een herstart. De boodschap ‘Incorrect SIM’ treedt normaal op bij mislukte unlock-pogingen, maar schijnt ook voor te komen bij mensen die hun iPhone nooit hebben unlocked. Meestal helpt het om de simkaart te verwijderen en daarna een restore via de desktop uit te voeren. Die oplossing werkte echter niet in het geval van Rodriguez. Gek genoeg schijnt de truc waarbij je een ringtone via Garageband kunt maken, ook tot dezelfde problemen te leiden. Het loont dus de moeite om je iPhone eerst te restoren (indien mogelijk) voordat je met Apple contact opneemt voor garantie.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:05
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bellen, fout, garantie, simlock, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.