Reacties voor: iPhone-firmware 2.2: Mobile Safari krijgt nieuw uiterlijk

In de nieuwe firmware 2.2 is te zien dat Safari een redesign heeft gekregen. Safari heeft een kleiner adresvak gekregen het Google-zoekvak is voortaan altijd zichtbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Ik mag hopen dat dit een grapje is. Het is echt lelijk en onhandig!

  2. Mee eens.

  3. wtf? Wat is daar nu lelijk of onhandig aan?

  4. Nou zeg hij is wel zeer veel aangepast…
    Dat zoekvenstertje van google heb je nu toch ook al?

    En als laatste: waarschijnlijk komt die copy paste functie er toch niet in, net zoals we nog steeds wachten op een turn by turn navigatie en flash voor mobilesafari. Dat duurt nu al een jaar en nog is het er niet…

  5. Ze mogen nu wel eens dat Auto-Correction AAN/UIT Tool gaan toevoegen, snap niet dat ze daar steeds zo moeilijk over doen.. 😉

    Voor de rest, top hoor! 🙂

  6. ik vind het ook lelijk, maar je schiet er toch eigenlijk niks mee op, want als je op het vergrootglasje klikt krijg je ook die google adresbalk dus…

  7. Nog veel belangrijker.., wanneer gaan ze nou eens een werkend Bluetooth systeem krijgen zodat je gewoon bestanden onderling kan overzenden zoals elke wegwerp telefoon van € 15,- bij de Mediamarkt ook kan… Zoiets simpels moet te wel te verwezenlijken zijn…????????

  8. @CadmanF: dat komt volgens mij niet hoor want dat heeft met al die rechten te maken van itunes.

  9. Wat een g****.., waarom heeft alleen de iPhone daar dan last van..? Elke andere telefoon die een beetje mee kan komen gebruikt toch ook iTunes of andere muziekprogramma’s…?

  10. Dat onderling niet kunnen uitwisselen van bestanden heeft gewoon te maken met geld. Apple wil dat je bijvoorbeeld beltoontjes, muziek en video uit de store haalt ipv overdracht middels bluetooth. Daar lopen ze geld op mis.

  11. @CadmanF: het is geen gelul, want er is natuurlijk een duidelijk verschil tussen de iPhone en andere telefoons; bij de iPhone is zowel de aanbieder van de muziek (en films etc.), de software op de telefoon èn de telefoon zelf van hetzelfde merk. Dit wil dus zeggen dat voor de rechthebbenden van de muziek e.d. Apple de enige verantwoordelijke is wanneer deze media op een -volgens hen- onrechtmatige manier wordt verspreid.
    Nou heb ik (ook) een ontzettende hekel aan al die DRM toestanden, maar ik kan me ook wel weer voorstellen dat dit voor Apple de makkelijkste manier is om hier ‘van af te zijn’. En ze zouden wel alleen de bestanden met DRM kunnen blokkeren voor verzending, maar dat wordt toch zo weer gekraakt.
    Alleen is het helaas inderdaad wel erg irritant dat je niet gewoon bestanden kunt versturen via BlueTooth.

    @iphoneclub: wat is nou precies zo ‘nep’ aan dat Google-veld?? Het is gewoon netjes en lijkt precies oip de desktopversie van Safari. Verklaar u nader a.u.b…

  12. En is het dan echt een Hardware matig iets of ook software matig op te lossen..? Want volgens mij kunnen ze dat ook wel kraken als ze de telefoon op zich ook kunnen kraken…

  13. Niet echt een elegante oplossing, dat Google balkje. Wel scheelt het een stap en ligt een feature nu meer voor de hand (vaak toch doorslaggevend als men een interface ontwikkelt). Vergeet ook niet dat vaak makkelijk en sneller is om een zoekterm in te vullen.

    Ik zie overigens wel potentie in het idee van Wired. Het hele idee achter copy/paste is echt iets voor een desktop GUI, niet zozeer heel bruikbaar voor het kleine schermpje van een klein apparaatje. Hier ook weer; hoe minder stappen er voor een opdracht nodig is, des te beter wordt een interface. Copy/paste zou [copy element] [home] ([page switch]) [start program] ([find element]) [element paste], het idee van Wired zou [source element] [select recipient …] zijn.

  14. Ik vind het opzich wel een nice toevoeging 🙂 scheelt weer 1x het scherm aanraken 😛

  15. @Ballantines:
    Het maakt qua aanraken niets uit: dat is nu ook 1x…

  16. Jongens,
    Deze indeling is zelfs niet eens echt nieuw voor de iPhone, aangezien dit de zelfde indeling is als in landscape. dan zie je ook de google balk er klein langs en als je er dan op tapt dan wordt hij groter en de adresbalk kleiner.

    Vind het dus wel handig omdat ik vaak vergeet dat google er op zit in portraid.

  17. Wil je nu naar GOOGLE moet je een keer tikken voor de invoerbalk en nog eens op het vergrootglas!
    Vanaf 2.2 komt GOOGLE balkje ineens mee dat is toch weer iets handiger!

  18. wat een luxe

  19. En hoe zit het met push notificatie?

  20. Wat een g****.., waarom heeft alleen de iPhone daar dan last van..?

    Het zou leuk als alle merken daar “last van hadden”. Apple gaat altijd al vrij zorgvuldig om met de rechten op muziek en beeldmateriaal. Ik denk dat het te maken heeft met de vele aanvaringen die ze hebben gehad met de platenmaatschappij Apple Corps, die iedere keer naar de rechter stapte als Apple Computer op hun terrein (muziek) actief werd. Dat begon al met het eerste blieptoontje van de Macintosh in de jaren 80. Nu hebben ze de markt netjes verdeeld, maar het lijkt erop dat Apple de hele muziekindustrie te vriend wil houden. Een goed idee, vind ik als muzikant zijnde 🙂

  21. Laten we hopen dat hij dan ook zoekt in de mobile versie van Google. Dat zou ik wel fijn vinden, gaat ook weer wat sneller.

  22. ben benieuwd

  23. @marc:
    Maakt wel uit. Is nu 2x tikken

  24. @CadmanF: Wanneer ze bestanden over Bluetooth verzenden/ontvangen gaan aanbieden? Ga er maar niet van uit dat dat voorlopig kan.
    In de iPhone interface merk je als gebruiker niks van mapjes en een bestandssysteem. Het is er wel, maar je merkt het niet. In de iPod zie je gewoon nummers in plaats van mapjes van MP3s, in je Photos zie je gewoon je fotos staan in verschillende albums, geen gedoe met mappen en bestanden heb je. Het grote voordeel is dat dit systeem makkelijk te begrijpen is, je hoeft niks te weten van onlogische en ingewikkelde bestandssysteem structuren zoals je in Windows Mobile ziet. Een logisch gevolg is dat je dus ook geen bestanden kunt verzenden met BT 😛

  25. als ze je nou eens zoudendoorsturen naar de nieuwe versie van google…
    Ik gebruik nu niet eens die zoekfunctie, omdat ik via google zoeken
    veel overzichtelijker vind.

    Weet iemand mischien hoe je dat kan fixen dat je hem meteen
    met de mobiele versie laat zoeken via het zoekvlakje?

    Ow en btw ik vind dit echt veel lelijker dan dat het nu is
    hopelijk halen ze het eruit.

  26. Wat een klets. Je moet gewoon contacts en meetings, text en afbeeldingen kunnen beamen.
    En dan de rest (muziek) locken.
    Via ssh/jailbrake kan het al alleen is het niet user-friendly als Apple dat woord nog kent.
    En er moet gewoon een user space komen met documents, pictures etc. (hemelsegoedheid, moeten wij Apple gaan uitleggen wat de technologie achter OSX is?)

  27. En voor copy paste geldt hetzelfde.
    Uitbrengen voor tekst kan vandaag, as we need it today.
    De rest (+ conversies) kunnen volgen.
    En de interface is al 15 jaar geleden bij de Newton uitgekauwd
    (http://www.tuaw.com/2008/09/08/copy-and-paste-on-the-newton/)
    met talloze nwe varianten sindsdien
    (http://nl.youtube.com/watch?v=nchuidJ_CYw&feature=related)

    MAAK NOU EENS EEN KEUZE, Steve en DOE HET.
    (het is simpeler dan de iPhone uitbrengen in Oost-Zwaziland, Bhutu en Nicaragua)

  28. precies, een telefoon die in de markt gezet wordt als een alles-in-1 mobiel, die vervolgens ook nog voor de zakelijke markt ontwikkeld werd… Daar sta je dan als zakenman. De een heeft een nokia 6310 en wil graag zijn visitekaartje beamen. Ik sta daar met mijn hypermoderne iPhone in mijn hand: ehm tja, die kan ik niet ontvangen.

    Belachelijk en je kan er gewoon niet mee wegkomen. Al lijkt het ze tot op heden goed te lukken. Ik denk dat ik nog eerder bluetooth ondersteuning wil dan copy/paste.

  29. @ roeland – je hebt helemaal gelijk, ik denk dat ik na de iphone weer terug ga naar nokia bijvoorbeeld n96 – de lol van het touchscreen is er inmiddels toch ook wel weer af en het smsen met 9 cijfers ging vaak sneller dan met het qwerty toetsenbordje op de iphone

  30. send file via BT moet echt gemaakt worden. Fijn zou ook zijn als ze een optie maken die het voorstellen van engelse woorden tijdens t typen uitschakeld. Dit zonder jailbreak.

  31. voor zover k weet s die optie er nog niet.

  32. niet veel verschil alleen die google balk beetje onnodig doe eens wat nuttige updates zodat je camera beter word en je batterij langer mee gaat en dat er video opkomt maar dat kan nooit niet met een update

  33. Origineel geplaatst door launiet veel verschil alleen die google balk beetje onnodig doe eens wat nuttige updates zodat je camera beter word en je batterij langer mee gaat en dat er video opkomt update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.